Privátne lode po novom?
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Privátne lode po novom?
Po dlhých debatách v Teame Jachting.info padlo rozhodnutie o ustretovom prístupe k majitelom lodí. Odteraz môžete, majitelia lodí, tu hladať posádku, ale vyžadujeme od Vás pravdivosť poskytovaných informácií. Teda ak má loď dĺžku 37 stop, tak to má byť "tridsaťsedmička" a nie deveťmetrovka so strašne dlhým čeleňom. Ak je v lodi WC, tak je nutné napísať či sa jedná o chemické, alebo splachovacie, ak je loď s tých menších, tak je nutné napísať dlžku koji, nie aby dvojmetrový chlap ležal v kóji dlhej 175 cm. Za dostatočné informovanie považujeme odkaz na vlastnú www kde sú tieto údaje, technické dáta a vybavenie lode uvedené.
Ďalej vyžadujeme aby loď a prenájom neboli predmetom podnikania, čiže ponúkané volné miesta na lodi len podla občianskeho zákonníka, žiadna komercia. Tomu by mala odpovedať aj cena, nechceme do tohoto vstupovať, ale mala by byť výrazne nižšia ako za obdobnú ponuku lode v čártri. Cena by mala pokrývať réžijné náklady a nie generovať zisk. Cena musí byť verejne prístupná a nie dohadovaná privátne.
Pre niekoho môže byť zaujímavá plavba minimálne krížom cez stredozemné more, pre iného výkendová plavba po Orlíku, alebo Labe. Takže táto ponuka je určená aj pre majitelov plachetníc na vnútrozemských vodách, alebo riečnych motorových člnov.
Ďalej vyžadujeme aby loď a prenájom neboli predmetom podnikania, čiže ponúkané volné miesta na lodi len podla občianskeho zákonníka, žiadna komercia. Tomu by mala odpovedať aj cena, nechceme do tohoto vstupovať, ale mala by byť výrazne nižšia ako za obdobnú ponuku lode v čártri. Cena by mala pokrývať réžijné náklady a nie generovať zisk. Cena musí byť verejne prístupná a nie dohadovaná privátne.
Pre niekoho môže byť zaujímavá plavba minimálne krížom cez stredozemné more, pre iného výkendová plavba po Orlíku, alebo Labe. Takže táto ponuka je určená aj pre majitelov plachetníc na vnútrozemských vodách, alebo riečnych motorových člnov.
- pulrich
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Privátne lode po novom?
Denis píše:Ďalej vyžadujeme aby loď a prenájom neboli predmetom podnikania, čiže ponúkané volné miesta na lodi len podla občianskeho zákonníka, žiadna komercia. Tomu by mala odpovedať aj cena, nechceme do tohoto vstupovať, ale mala by byť výrazne nižšia ako za obdobnú ponuku lode v čártri. Cena by mala pokrývať réžijné náklady a nie generovať zisk. Cena musí byť verejne prístupná a nie dohadovaná privátne.
Ahoj Denis, Vaše rozhodnuti je výborný počin a určitě to pomůže majitelům při doplňování "rukou na palubě" na delší přeplavby a námořníkům bez lodí vydat se na moře.
Pobavila mne ale zmiňovaná "antikomerční" doložka - pokud bych do ceny zakalkuloval skutečné náklady na pořízení lodě, její roční provozní náklady (marina, servis, poplatky) a svůj čas - to pak dal na druhé straně do souvislosti limitů crew-listu, kde mám od chorvatů povoleno max 28 "jmen" za rok - tak jen pokrytí těchto režijních nákladů na jednu osobu na lodi mne ve skutečnost stojí víc, než co si uhádáš u chartrovek. Ne nadarmo se říká, že je levnější si loď půjčovat než ji vlastnit - svatá pravda. Při této ekonomice se prostě musím usmívat nad slovem "generovat zisk"

Možná, že v jiných lokalitách je tomu jinak (ad chorvatsky crew-list) - stejně si ale nedokážu představit, že by se tím někdo mohl slušně živit a generovat zisk - spíše si přilepšit na další vylepšení na lodi nebo umoření části nákladů lodě, které nechce nebo už nemůže platit z vlastních kapes.
Z tohoto pohledu bude charter kvalitní lodě vždy výhodnější než majitelská loď mimo charter - oba světy si podle mne nekonkurují a spíše se doplňují. Bez ohledu na to, jakou výši ceny za místo na lodi její majitel nabídne, tak si pořád nedokážu představit generování zisku

-pulrich
- karaya2
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
re:
to Pulrich a Tonda : Pánové pod to se vám podepíšu . Já takovou nabídku před krátkou dobou učinil . Denis mě umyl hubu , takže jsem ztratil zájem tady něco nabízet 

- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
- Reputace: 8
Soukromy nazor - vase reakce mi prijdou jako docela nespravedlive - na vstricnost reagujete nadavanim. Navic mam pocit, ze kazdy asi cteme neco jineho
I kdyz nektere jsou lakave - treba Mysakova nabidka mi malem urvala srdce a zpusobila nekolikadenni nespavost ... 

prave o to preci v Denisove prispevku slo .. ze to, za co se driv "umyvala huba" je nyni pri dodrzeni nejakych zakladnich podminek povoleno. Aspon ja to tak pochopilJá takovou nabídku před krátkou dobou učinil . Denis mě umyl hubu , takže jsem ztratil zájem tady něco nabízet
jestli myslime tu samou charterovku, co ma nalevo svoje okynko, pak ta je partnerem portalu a ma na to pravo - je to komercni inzerce, a plati si za to. Inzerce, ktera je k dispozici komumkoliv - napr Designer to tak v klidu a pohode provadi uz delsi cas a vsichni jsou "happy"Když čartrovka nabízí slevy, je to v pořádku, na JI má zelenou.
Jestli on nebude nekdy problem v tom, ze nektere nabidky prichazi vetsinou na posledni chvili. Nevim jak ostatni, ale ja mam sve plavby naplanovane pul a nektere i skoro rok dopredu. A pokud si do kalendare predem naplanuju v jednom roce 9 tydnu na mori, tezko se pak divit, ze nereaguju na nejakou "last minute" nabidku, i kdybych 1000x chtel. Protoze uz proste nemuzudyž nabídneš nějaké volné místo na lodi, stejně se nikdo neozve.

- pulrich
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
TashonkaWitko píše:Soukromy nazor - vase reakce mi prijdou jako docela nespravedlive - na vstricnost reagujete nadavanim. Navic mam pocit, ze kazdy asi cteme neco jineho
prave o to preci v Denisove prispevku slo .. ze to, za co se driv "umyvala huba" je nyni pri dodrzeni nejakych zakladnich podminek povoleno. Aspon ja to tak pochopilJá takovou nabídku před krátkou dobou učinil . Denis mě umyl hubu , takže jsem ztratil zájem tady něco nabízet
Ahoj, asi došlo k nedorozumění - já prosím nenadávám, jen jsem se pozastavil nad "komerční doložkou", ke které jsem vyjádřil svůj názor - lidé mají hodně zkreslenou představu o ekonomice provozu lodě a spojení se slovek "generovat zisk" mi prostě přišlo legrační - to je vše
ekonomika provozu lodě je prostě lidem skryta - na jednu stranu jsou to "přátelé", kteří se chtějí zdarma svézt, ale ty musíš hospodařit s místem v crew-listu, nebo nadšenci, kteří mají pocit, že když mají na vilu a ferrari v garáži, tak mají i na provoz jachty, kterou si pak nešťastníci pořizují na leasing (jako to auto a vilu, protože je vlastně podobné) - to pak plní inzertní rubriky "prodám luxusní jachtu v plné výbavě, rok starou, 100 motohodin, SPECHA"

To je ale úplně jiný příběh (btw dost mne baví to sledovat)
Provozovatel portálu má své svaté právo stanovit si svá pravidla - dostáváme od něj hodnotu, kterou zdarma konzumujeme - a protože se sem vracíme, tak asi něco dělají dobře - pokud v některém směru provozovatel udělá ústupek, pak asi ví proč a protože to je "ústupek", tak je to pro nás "konzumenty" jen a jen dobrá zpráva - takže well done

-pulrix the love & peaceman
- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
Pulrichu - Tvuj nazor na komercni dolozku v souvislosti s "vyhodnosti" pronajmu vlastni lode, vzhledem ke vsem nakladum na jeji porizeni a provoz, naprosto chapu ... a urcite sis vsiml .. ze nebyl ani naznakem predmetem me "kritiky"
Ona to totiz vubec nebyla kritika, jen takove zamysleni ... dokud to zde bylo " proste zakazany" vsichni mlceli ... jen se neco povolilo, uz je kolem toho kraval
Ale znovu .. ke tvemu prispevku v podstate ani slovo namitek 

- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem chtěl napsat něco jízlivého....
Ale vidím, že indiáni ještě umí číst.
Že jste zrovna Denise "umyli" není spravedlivé. Je tady jeden z největších liberálů a na změně přístupu a pravidel, vstřicnější pro majitelé lodí, má lví podíl...
Vždy hájil a hájí zájmy této skupiny jachtařů.
To jen tak na okraj.
Tady jste zase četli co jste chtěli číst.
Šlo a jde o rozlišení toho kdo tak koná pro obživu a kdo pro radost svou a svých bližních.....volně přeloženo......
Ten první se živí a chtěl by od nás podporu zadarmo.....(ale to takto nefunguje) a ti druzí se tímto primárně neživí, ale chtějí od nás totéž a to fungovat docela dobře může...
Tak co je podle vás špatně?
Téměř každý má nějaké www stránky, tam přece ve vlastní režii může inzerovat až do aleluja.... co mu v tom brání.
A že tady chceme mít v tom nějaký řád a pravidla...? To málo snad můžeme požadovat....
Co se týče ekonomiky provozu, není třeba dál diskutovat, to je jasné a navíc se to probírá jinde (vlastní versus půjčená...). Každý tábor má své příznivce a obhájce.
Pulrich má pravdu, je to však každého jeho volba. Patří mu za to obdiv, můj tedy má rozhodně.
Použiju příklad - pokud by si loď Pulrich pořídil jako prostředek obživy (jako taxikář auto), měl by sakra tvrdý chlebíček. To ale ještě neznamená že mu všichni okolo musíme nezištně pomáhat. Pokud si loď pořídí jako vedlejší produkt své činnosti (byť registrovanou na firmu atd.) a využívá ji dle možností a pak i nabízí dalším -> je to jako když si sportovní oddíl pořídí pro dopravu svých hráčů Transita a ve volných dnech ho pronajímá dalším, aby pokryl, vylepšil náklady na provoz. Primární je užití daného prostředku pro svou potřebu, nikoliv se provozem živit....atd. To potom není problém dobrou věc podpořit i nezištně.
A proč ta cena má být výrazně nižší? No přeci je to jen doplňková činnost a při plné ceně může jet každý s chartrovou firmou, nabídka je přeci jen mnohonásobně širší...
A ruku na srdce, ne všechny nabídky kojí na majitelských lodí snesou srovnání s konkurencí chartru (zejména u starších lodí). Vždy je to tedy něco za něco a také otázky poptávky a nabídky..
A narážka na partnera portálu je vyloženě podpásovka.
1) Tu možnost měl každý a dost dlouho se nikdo do investice zde nehrnul... Teď pro změnu by mnozí chtěli....
2) až někdo bude investovat to samé, může mít naprosto stejný prostor (čti zelenou)
A že se nikdo neozve na nabídku? No nejprve bych začal hledat příčiny na své straně...
Závěrem si dovolím poukázat na rok a půl starý příspěvek modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3538
Ale vidím, že indiáni ještě umí číst.
Že jste zrovna Denise "umyli" není spravedlivé. Je tady jeden z největších liberálů a na změně přístupu a pravidel, vstřicnější pro majitelé lodí, má lví podíl...
Vždy hájil a hájí zájmy této skupiny jachtařů.
To jen tak na okraj.
Tady jste zase četli co jste chtěli číst.
Šlo a jde o rozlišení toho kdo tak koná pro obživu a kdo pro radost svou a svých bližních.....volně přeloženo......
Ten první se živí a chtěl by od nás podporu zadarmo.....(ale to takto nefunguje) a ti druzí se tímto primárně neživí, ale chtějí od nás totéž a to fungovat docela dobře může...
Tak co je podle vás špatně?
Téměř každý má nějaké www stránky, tam přece ve vlastní režii může inzerovat až do aleluja.... co mu v tom brání.
A že tady chceme mít v tom nějaký řád a pravidla...? To málo snad můžeme požadovat....
Co se týče ekonomiky provozu, není třeba dál diskutovat, to je jasné a navíc se to probírá jinde (vlastní versus půjčená...). Každý tábor má své příznivce a obhájce.
Pulrich má pravdu, je to však každého jeho volba. Patří mu za to obdiv, můj tedy má rozhodně.
Použiju příklad - pokud by si loď Pulrich pořídil jako prostředek obživy (jako taxikář auto), měl by sakra tvrdý chlebíček. To ale ještě neznamená že mu všichni okolo musíme nezištně pomáhat. Pokud si loď pořídí jako vedlejší produkt své činnosti (byť registrovanou na firmu atd.) a využívá ji dle možností a pak i nabízí dalším -> je to jako když si sportovní oddíl pořídí pro dopravu svých hráčů Transita a ve volných dnech ho pronajímá dalším, aby pokryl, vylepšil náklady na provoz. Primární je užití daného prostředku pro svou potřebu, nikoliv se provozem živit....atd. To potom není problém dobrou věc podpořit i nezištně.
A proč ta cena má být výrazně nižší? No přeci je to jen doplňková činnost a při plné ceně může jet každý s chartrovou firmou, nabídka je přeci jen mnohonásobně širší...
A ruku na srdce, ne všechny nabídky kojí na majitelských lodí snesou srovnání s konkurencí chartru (zejména u starších lodí). Vždy je to tedy něco za něco a také otázky poptávky a nabídky..
A narážka na partnera portálu je vyloženě podpásovka.
1) Tu možnost měl každý a dost dlouho se nikdo do investice zde nehrnul... Teď pro změnu by mnozí chtěli....
2) až někdo bude investovat to samé, může mít naprosto stejný prostor (čti zelenou)
A že se nikdo neozve na nabídku? No nejprve bych začal hledat příčiny na své straně...
Závěrem si dovolím poukázat na rok a půl starý příspěvek modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3538
pulrich píše:...
Pobavila mne ale zmiňovaná "antikomerční" doložka - pokud bych do ceny zakalkuloval skutečné náklady na pořízení lodě, její roční provozní náklady (marina, servis, poplatky) a svůj čas - to pak dal na druhé straně do souvislosti limitů crew-listu, kde mám od chorvatů povoleno max 28 "jmen" za rok - tak jen pokrytí těchto režijních nákladů na jednu osobu na lodi mne ve skutečnost stojí víc, než co si uhádáš u chartrovek. Ne nadarmo se říká, že je levnější si loď půjčovat než ji vlastnit - svatá pravda. Při této ekonomice se prostě musím usmívat nad slovem "generovat zisk" Smile)
...
to je, ale taky hezky prekrouceny

nikdo tady nehodnoti kvalitu byznysu i spatny byznys je byznys. nicmene misto, abych na toto odpovidal, tak polozim otazky:
kdyz je to tak spatny a zly a vy se musite vzdycky obetovat a kdo vi, co jeste, tak proc to delate ? to je pro me absolutne nepochopitelna vec a sorry, ale na novodobyho krista alias totalniho lidumila neverim

kdyz o tolik levnejsi si pujcovat lod, proc si kupujete vlastni ?
atd. atd. ...
nechci vyvolavat flamewar, ale vidim to tak, ze se chcete proste jachtingu venovat a ty co svezete za uplatu, tak vam v tom pomahaji. bez nich byste si to museli platit sami

... ale kazdopadne tim vyuzivate tento portal a z naseho pohledu to bude v poradku, kdyz to bude jen na patricnych mistech a kdyz to bude zajimave pro lidi - proste, aby to byl pro ne prinos. v pripade, ze ne, tak to tady nema co delat. NECHCEME delat propagaci zadarmo

bohuzel tohle jsou zkusenosti, jak to funguje. mohl bych jmenovat zdejsi vlastniky, kteri jen vyuzily portal bez jakehokoliv prinosu ostatnim jen, aby sami ziskali, mohl bych jmenovat i vyslovne parazity, kteri navic spoustu veci prenesli z tohoto portalu nasledne na svuj web a mohl bych jmenovat i takove, kteri aniz by hnuli prstem, tak se jeste citili dotceni, ze neco nemuzou ...
pochopte uz konecne, ze tenhle portal stoji spoustu usili spoustu lidi

kdyz jsme napriklad nektere tolerovali, protoze to vypadalo na prinos - napr. jsme ocekavali zajimave reportaze (to je plus, to je prinos), tak vetsina samozrejme souhlasila a kdyz prislo na vec, tak najednou umreli (nebo ze by neumeli psat ?) ...
nehazim vsechny do jednoho pytle (a rozhodne to neni jen na pulricha - jen se to hodilo

ale jen breceni nepomuze ... a to, ze je prinos to, ze neco nabizite, to neberu, pac kdyby to byl prinos, tak se o to lidi perou

tonda píše:Když čartrovka nabízí slevy, je to v pořádku, na JI má zelenou. Ale nemusí tě to mrzet. Když nabídneš nějaké volné místo na lodi, stejně se nikdo neozve. Tonda
a to je ten brekot. neplacej nesmysly a jmenuj - bud dojde k vysvetleni (coz znamena, ze ten dotycny neco dela pro JI) a nebo k naprave, ale jinak je to brekot na "censored"

jedina cartrovka je tady yachtnet - to je generalni partner a dela toho opravdu hodne pro nas vsechny. a uprimne, je mi uplne jedno jestli je to YN nebo nekdo jiny, jde o to, co prinasi ...
a to, ze se ti nikdo neozve, tzn. ze si asi nezajimavy, resp. tve nabidky
karaya2 píše:to Pulrich a Tonda : Pánové pod to se vám podepíšu . Já takovou nabídku před krátkou dobou učinil . Denis mě umyl hubu , takže jsem ztratil zájem tady něco nabízet
co na to odpovedet ? ... tak nic nenabizej a bude klid

[hr]
BTW do budoucna tady bude moznost mit svuj uzivatelsky webspace (malinko to je videt uz v novem pod uzivatelem), myslim, ze by to mohla byt prave pro majitele zajimava prezentace (a tedy i reklama) sama sebe. meli by mit i vlastni adresu - domena 3. urovne na JI. ... a zaroven to bude zde na portale, takze by meli ziskat vsichni.
a jsem moooc zvedavej, kolik lidicek o to bude mit zajem

- pulrich
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
ježišmarja jerryxi, toto téma bych už považoval za vyčerpane a uzavřené Liborovým příspěvkem - všichni už snad pochopili.
Trochu lituji, že jsem v úvodu na Denisovu zprávu vůbec reagoval, protože jsem teď zatlačený do pozice, která se neslučuje s realitou a je mi lito, že se v tvém příspěvku mé jméno objevuje v daném kotextu.
Znovu opakuju - děláte to kluci dobře, JI nám konzumentům přináší hodnotu a Vy máte svaté právo nastavovat pravidla. Je mi líto, že to vyznělo jinak než jsem chtěl
-pulrix the still loving peaceman
Trochu lituji, že jsem v úvodu na Denisovu zprávu vůbec reagoval, protože jsem teď zatlačený do pozice, která se neslučuje s realitou a je mi lito, že se v tvém příspěvku mé jméno objevuje v daném kotextu.
Znovu opakuju - děláte to kluci dobře, JI nám konzumentům přináší hodnotu a Vy máte svaté právo nastavovat pravidla. Je mi líto, že to vyznělo jinak než jsem chtěl

-pulrix the still loving peaceman
pulrich píše:ježišmarja jerryxi, toto téma bych už považoval za vyčerpane a uzavřené Liborovým příspěvkem - všichni už snad pochopili.
jj, mas pravdu - ja ho jen nestihal dopsat, tak byl libor rychlejsi

bohuzel, ale nemas pravdu s tim, ze vsichni pochopili

pulrich píše:Trochu lituji, že jsem v úvodu na Denisovu zprávu vůbec reagoval, protože jsem teď zatlačený do pozice, která se neslučuje s realitou a je mi lito, že se v tvém příspěvku mé jméno objevuje v daném kotextu.
a nelituj, to nebylo namireno proti tobe, jen se to hodilo - ve skutecnosti bych jmenoval jine ... a uz dost proflakle

a neboj, tohle stejne casem nekdo z modu uklidi, pac to nema zadnou informacni hodnotu

- kanic
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
místo
Mám volnou 2 koji pod kokpitem na Hunter 31´/85 v okolí Zadaru. Záchod je pumpovací.
Týden v září, odjezd v pátek, bude-li dobrá 7 denní předpověď počasí.
Chceme jet s mou milou, proto vezmeme pouze milenecký pár zdravého rozumu.
Nemáme sportovní ambice, jedeme za prožitky.
Podmínkou je max. měsíční příjem 15 000 Kč čistého.
Cena - co kdo dá.
Je to košér, Pamelo?
kanic
Týden v září, odjezd v pátek, bude-li dobrá 7 denní předpověď počasí.
Chceme jet s mou milou, proto vezmeme pouze milenecký pár zdravého rozumu.
Nemáme sportovní ambice, jedeme za prožitky.
Podmínkou je max. měsíční příjem 15 000 Kč čistého.
Cena - co kdo dá.
Je to košér, Pamelo?
kanic
- Denis
- zkušený harcovník
Verím v dobré úmysly ludí okolo mňa, v zmysle porekadla "podla seba súdim teba". Žial, už mi nie je dvadsať a tak som trochu opatrný. V prvej rade sa chceme vyhnúť dlhšej spoluprácu s ludmi, ktorý sa raz zvezú na lodi, zistia aký je to super džob, spravia si papiere, v zápetí kúpia starú šunku, odsťahujú sa na more a potom zháňajú klientov a žiadna lesť nie je dostatočná ako dostať klienta na palubu. Na tomto sa podielať nebudeme.
Nie som starý prďola čo maká vo fabrike pri páse a prachy pozná len na výplatnej páske. Začal som podnikať ešte za socializmu, keď pán Klaus smolil svoje úspešné vízie o páde socialistickej ekonomiky, kalkulačka je tak nejak v hlave. Takže ak podnikáš, tak platíš daň zo zisku a platíš DPH, za určitých podmienok samozrejme , ale ak bereš kešovku, tak neplatíš nikomu nič, teda štátu. Preto som písal, že podporíme len aktivity založené na občianskej výpomoci a nie na základe obchodného zákona. Zároveň som napísal, že nemienime vstupovať do cenovej ponuky, ale trváme na tom, aby bola zverejnená. Je nám úplne jedno či ponúknete volnú kóju v peťmetrovej lodičke, my chceme len aby ste uviedli pravdivé údaje, nič viac, nič menej. Súdruh Gorbačov tomu hovoril glásnosť.
Dávame tu, na tomto webe, možnosť majitelom lodí otvorene a čestne ponúknuť miesto na ich lodi záujemcom z radov uživatelov jachting.info Podmienky sme určili pre slušných kapitánov nadmieru liberálne a priatelské. Teda vaša snaha o prezentáciu sa už nemusí začínať slovami: vypadol nám jeden z posádky a hladáme náhradníka. Je to na Vás, môžte to využiť, ale aj hrdo odmietnuť.
Karaya2, keby som ti umyl hubu, vyzeralo by to trochu inak. Tvoj oznam som ti tam nechal až do straty jeho platnosti. Čo si chcel viac? Nevdek vládne světem, vďaku od teba nečakám, napriek tomu - ty si nevďačník. Zamysli sa nad tým, než niečo trepneš. A aj môžeš pouvažovať nad časovým sledom. Tvoja volba je tvoja cesta.
Nie som starý prďola čo maká vo fabrike pri páse a prachy pozná len na výplatnej páske. Začal som podnikať ešte za socializmu, keď pán Klaus smolil svoje úspešné vízie o páde socialistickej ekonomiky, kalkulačka je tak nejak v hlave. Takže ak podnikáš, tak platíš daň zo zisku a platíš DPH, za určitých podmienok samozrejme , ale ak bereš kešovku, tak neplatíš nikomu nič, teda štátu. Preto som písal, že podporíme len aktivity založené na občianskej výpomoci a nie na základe obchodného zákona. Zároveň som napísal, že nemienime vstupovať do cenovej ponuky, ale trváme na tom, aby bola zverejnená. Je nám úplne jedno či ponúknete volnú kóju v peťmetrovej lodičke, my chceme len aby ste uviedli pravdivé údaje, nič viac, nič menej. Súdruh Gorbačov tomu hovoril glásnosť.
Dávame tu, na tomto webe, možnosť majitelom lodí otvorene a čestne ponúknuť miesto na ich lodi záujemcom z radov uživatelov jachting.info Podmienky sme určili pre slušných kapitánov nadmieru liberálne a priatelské. Teda vaša snaha o prezentáciu sa už nemusí začínať slovami: vypadol nám jeden z posádky a hladáme náhradníka. Je to na Vás, môžte to využiť, ale aj hrdo odmietnuť.
Karaya2, keby som ti umyl hubu, vyzeralo by to trochu inak. Tvoj oznam som ti tam nechal až do straty jeho platnosti. Čo si chcel viac? Nevdek vládne světem, vďaku od teba nečakám, napriek tomu - ty si nevďačník. Zamysli sa nad tým, než niečo trepneš. A aj môžeš pouvažovať nad časovým sledom. Tvoja volba je tvoja cesta.
- MarianKoscelnik
- nováček na fóru
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím chlapci.
Myslím, že o nič nejde a za ponuku a možnosť sa treba poďakovať. Ja som sa tak trochu omylom stal majiteľom lode a trvá to už 7 rokov. Presne viem o čom hovorí pulrich a v podstate tiež ocenil ponuku, akurát sa rozhovoril o ziskovosti prevádzkovania jachty. Ja som tiež podnikal a keď sa mi loď "zvýšila", nemal som chuť túto aktivitu iba dotovať. Aj keď som sa akokoľvek snažil nevedel som sa dostať do plusu a to nerátam, že by sa mala postupne vracať investícia do lode, inflácia, môj čas atď. Mne to pomáha znížiť náklady, aby to nebol iba čistý výdaj a zároveň si užijem to, čomu som totálne prepadol. Ak ste však majitelia lode a ste v Chorvátsku, vytiahnite plachty a zmeňte lokalitu. Ja som v súčasnej dobe v Grécku v Iónskom mori a po mnohých rokoch som zažil to, prečo sa jachting robí. Je to pocit slobody. To mi chýbalo od Slovinska, Chorvátsku ani nehovorím a tiež v Montenegru. Neustále papierovačky, policajné kontroly a zdieranie na každom kroku. Grécko je asi jedna z posledných krajín, kde sa dá ešte celoročne kotviť grátis. Dúfam, že ste mi neuverili a naďalej sa budete tlačiť v Chorvátskych vodách. Rád by som si ešte pár rokov užíval pocit slobody a voľnosti.
Ďakujem za ponuku, ale určite ju nebudem využívať. Zdravím Ťa Denis....
Myslím, že o nič nejde a za ponuku a možnosť sa treba poďakovať. Ja som sa tak trochu omylom stal majiteľom lode a trvá to už 7 rokov. Presne viem o čom hovorí pulrich a v podstate tiež ocenil ponuku, akurát sa rozhovoril o ziskovosti prevádzkovania jachty. Ja som tiež podnikal a keď sa mi loď "zvýšila", nemal som chuť túto aktivitu iba dotovať. Aj keď som sa akokoľvek snažil nevedel som sa dostať do plusu a to nerátam, že by sa mala postupne vracať investícia do lode, inflácia, môj čas atď. Mne to pomáha znížiť náklady, aby to nebol iba čistý výdaj a zároveň si užijem to, čomu som totálne prepadol. Ak ste však majitelia lode a ste v Chorvátsku, vytiahnite plachty a zmeňte lokalitu. Ja som v súčasnej dobe v Grécku v Iónskom mori a po mnohých rokoch som zažil to, prečo sa jachting robí. Je to pocit slobody. To mi chýbalo od Slovinska, Chorvátsku ani nehovorím a tiež v Montenegru. Neustále papierovačky, policajné kontroly a zdieranie na každom kroku. Grécko je asi jedna z posledných krajín, kde sa dá ešte celoročne kotviť grátis. Dúfam, že ste mi neuverili a naďalej sa budete tlačiť v Chorvátskych vodách. Rád by som si ešte pár rokov užíval pocit slobody a voľnosti.

Ďakujem za ponuku, ale určite ju nebudem využívať. Zdravím Ťa Denis....
Jednoznačně vítám vstřícnost k majitelům lodí.
Aby bylo jasno, žádnou loď nevlastním.
Myslím, že by pro nás "nevlastníky" bylo škoda, kdyby nabídky majitelů lodí nesměly na toto fórum pro "podezření na komerci".
I když loď nemám, to co vím úplně stačí, abych plně souhlasil s Pulrichem, že mluvit o "generování zisku" je tady přinejmenším úsměvné. Možná jsem naivní, ale věřím, že většina majitelů plachetnic jsou prostě jachtaři srdcaři, kteří do toho šli i přes to, že věděli, jak to bude s ekonomickou výhodností. A od takových se můžeme i lecos přiučit.
S poměrem ceny proti charteru je to taky relativní. Za přeplavbu na vybaveném majitelském Firstu ve 4 lidech rád zaplatím podstatně víc, než za plavbu na plně obsazené charterové SAS39. Nepodceňoval bych vlastní rozum čtenářů, že výhodnost zhodnotí nejlépe sami.
Je jasné, že pokud tu někdo bude celou sezónu každý týden nabízet pohodovou dovolenou na jeho lodi, lidi to otráví. Ale pokud se zde objeví nějaké zajímavé přeplavby, já budu moc rád.

Myslím, že by pro nás "nevlastníky" bylo škoda, kdyby nabídky majitelů lodí nesměly na toto fórum pro "podezření na komerci".
I když loď nemám, to co vím úplně stačí, abych plně souhlasil s Pulrichem, že mluvit o "generování zisku" je tady přinejmenším úsměvné. Možná jsem naivní, ale věřím, že většina majitelů plachetnic jsou prostě jachtaři srdcaři, kteří do toho šli i přes to, že věděli, jak to bude s ekonomickou výhodností. A od takových se můžeme i lecos přiučit.
S poměrem ceny proti charteru je to taky relativní. Za přeplavbu na vybaveném majitelském Firstu ve 4 lidech rád zaplatím podstatně víc, než za plavbu na plně obsazené charterové SAS39. Nepodceňoval bych vlastní rozum čtenářů, že výhodnost zhodnotí nejlépe sami.
Je jasné, že pokud tu někdo bude celou sezónu každý týden nabízet pohodovou dovolenou na jeho lodi, lidi to otráví. Ale pokud se zde objeví nějaké zajímavé přeplavby, já budu moc rád.
- Denis
- zkušený harcovník
t0m a ďalší čo sa usmievate nad generovaním zisku, som si takmer istý že viete ako som to myslel. Tak ešte raz aby nedošlo k omylu. Samozrejme ak makáš v Čechách, alebo na Slovensku a na loď ideš 4-5-6 týždňov v roku, tak nezarobíš prenajímaním možno ani na réžie. Ale pomôžeš si trochu.. Naša ponuka je určená práve takýmto majitelom lodí. Ale ak si kúpiš loď a žiješ na nej trvale, napríklad v Chorvatsku pod Chorvatskou vlajkou, tak je jasné že sa na tom zarobiť dá. A práve takýchto majitelov lodí nechceme podporovať. Nám ide o oddelenie komercie od jachtárskych nadšencom- majitelov lodí. Dúfam že je to dosť jasné.
- alffa
- Site building team
Denis,
Tak to jsem zase nepochopil já.
Rok má bajvočko 52 týdnů. „na loď ideš 4-5-6 týždňov“.
52 – 6= 46. 46 týdnů, je tedy celá, kompletní loď k pronajmutí (průměr 5 lůžek).
Tento majitel si tedy „trochu pomůže“.
Já budu na lodi bydlet. Nikde nepracuji a ani nehodlám.
Mám tam jedno volné lůžko.
Kdybch ho chtěl pronajmout, (a někdo to vzal), tak to jsem ten komerční kapitalista co bohatne z vašich mozolů a tudíž to nebudete podporovat, nebo jak
alffa
Tak to jsem zase nepochopil já.

52 – 6= 46. 46 týdnů, je tedy celá, kompletní loď k pronajmutí (průměr 5 lůžek).
Tento majitel si tedy „trochu pomůže“.

Já budu na lodi bydlet. Nikde nepracuji a ani nehodlám.

Kdybch ho chtěl pronajmout, (a někdo to vzal), tak to jsem ten komerční kapitalista co bohatne z vašich mozolů a tudíž to nebudete podporovat, nebo jak

alffa
- Denis
- zkušený harcovník
[quote="alffa"]Denis,
Tak to jsem zase nepochopil já. :shock:
Tento majitel si tedy [b]„trochu pomůže“[/b]. :D
Já budu na lodi bydlet. Nikde nepracuji a ani nehodlám. :mad:
Kdybch ho chtěl pronajmout, (a někdo to vzal), tak to jsem ten komerční kapitalista co bohatne z vašich mozolů a tudíž to nebudete podporovat, nebo jak :?
alffa[/quote]
Jak si to nepochopil? Začni podnikať a pochopíš. Nedá sa prenajímať loď keď na nej, pri nej, nie si, alebo si myslíš, že si necháš loď niekde v maríne a posádky sa ti tam budú striedať celý rok? Jo, dá sa nechať v maríne, ale u nejakej čártrovky a to už nie je podla obč. zakona.
To že nikde nepracuješ a ani nehodláš je chválihodný počin a som presvedčený, že s tým jedným lôžkom na prenájom to bude bomba. To sme sa pobavili a hoď sem nejakú odvážnejšiu víziu. Aj keď teda plán, že chceš v tvojej lodi bydlet, je samo o sebe dosť odvážne.
Tak to jsem zase nepochopil já. :shock:
Tento majitel si tedy [b]„trochu pomůže“[/b]. :D
Já budu na lodi bydlet. Nikde nepracuji a ani nehodlám. :mad:
Kdybch ho chtěl pronajmout, (a někdo to vzal), tak to jsem ten komerční kapitalista co bohatne z vašich mozolů a tudíž to nebudete podporovat, nebo jak :?
alffa[/quote]
Jak si to nepochopil? Začni podnikať a pochopíš. Nedá sa prenajímať loď keď na nej, pri nej, nie si, alebo si myslíš, že si necháš loď niekde v maríne a posádky sa ti tam budú striedať celý rok? Jo, dá sa nechať v maríne, ale u nejakej čártrovky a to už nie je podla obč. zakona.
To že nikde nepracuješ a ani nehodláš je chválihodný počin a som presvedčený, že s tým jedným lôžkom na prenájom to bude bomba. To sme sa pobavili a hoď sem nejakú odvážnejšiu víziu. Aj keď teda plán, že chceš v tvojej lodi bydlet, je samo o sebe dosť odvážne.
- alffa
- Site building team
Denis píše: Začni podnikať a pochopíš.
Je mě líto. To už nestíhám.

Denis píše: Nedá sa prenajímať loď keď na nej, pri nej, nie si,
Na to jsi jak přišel? Tak je to nyní na Slovensku? Já, si mohu pronajmout svojí loď, auto, nebo třeba dům, ať tam jsem nebo ne.

Denis píše:To že nikde nepracuješ a ani nehodláš je chválihodný počin
To jsi začal Ty, s tou prací.

Tak jsem jen hlásil situaci.
Já moc ne. Ale s naším problémem to nemá nic společného.Denis píše:som presvedčený, že s tým jedným lôžkom na prenájom to bude bomba.

Denis píše: To sme sa pobavili a hoď sem nejakú odvážnejšiu víziu. Aj keď teda plán, že chceš v tvojej lodi bydlet, je samo o sebe dosť odvážne.
Jsem rád, že jsi se pobavil.

Jenom škoda, že jsi mě neodpověděl.

alffa
- hrad66
- návštěvník fóra
Tak jste to tady chlapci pěkně "proprali" a "vysvětlili" ze všech stran, že už není co dodat
teď bych jen rád počkal na ty záplavy nabídek od (ne)šťastných majitelů jachet a jiných kocábek. Pak se teprve ukáže jak tato nová rubrika skutečně přispěje a prospěje všem zúčastněným. Byl bych moc rád, kdyby to fungovalo
, ale další debaty vidím tak za rok, podle reality, kterou to přinese. 

teď bych jen rád počkal na ty záplavy nabídek od (ne)šťastných majitelů jachet a jiných kocábek. Pak se teprve ukáže jak tato nová rubrika skutečně přispěje a prospěje všem zúčastněným. Byl bych moc rád, kdyby to fungovalo

- Denis
- zkušený harcovník
Alffa, kamaráde, môžeš navrhnúť vlastné riešenia a vieš že som z tých, čo ťa podporia. Ak ti niečo vadí na tom čo a ako som napísal, tak mi to prosím ťa napíš v SZ a slubujem, ti že sa nad tým aj nad sebou samým budem vážne zamýšlať. Začínam mať pocit že som spravil chybu a začínam lutoať každého písmena čo som napísal a každej minúty čo som tomu venoval. Ja čo som chcel povedať som povedal, viac sa tejto téme nebudem venovať.