Sterilizovaná strava vhodná na loď - Expressmenu

Zkušenosti se stravováním na lodi, vaření, recepty, doporučení, zásobování atd.

Moderátoři: MARIS, Pepa, vilma

Uživatelský avatar
vfrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 81
Registrován: úte led 08, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Blanensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vfrman » stř úno 04, 2009 3:23 pm

Taky jsem zvažoval nákup,počkám na druhý test a pokud se nezdaří jako ten první,využiju opět služeb ZD Kolinec-tam je stava moc dobrá a porce suprové.
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1157
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » stř úno 04, 2009 3:25 pm

Test byl dnes.
Já jsem chtěl původně koupit španělské ptáčky, protože ptáčky vařím (no, oni bývají spíš ve velikosti orlosupa), takže bych to porovnával s tím co dělám.
Jenže je neměli.
Tohle fakt netuším, jak mělo chutnat. To jsem si jenom z popisu představoval, jak by to asi chutnalo, kdybych něco takového vařil já.
Ale když jsem místo hustší tmavočervené omáčky vylil z pytlíku červenou vodu, tak jsem byl teda hodně...překvapenej :thmbdn:
Uživatelský avatar
JK
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 278
Registrován: pát kvě 11, 2007 2:00 am
Reputace: 1

Příspěvekod JK » čtv úno 05, 2009 12:29 am

Tak mi doklaplo že věci na víně mi nechutnaj, protože jsou většinou nakyslé...
Jestli to sterilovaný víno v kombinaci s marmeládou v pytlíku nezhnusne.
Ale asi je to jenom stejnej humus jako z piksly.
Škoda, celkem sem tomu fandil.

Strýče, jsi živ ??
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8765
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 118
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob kvě 02, 2009 3:29 pm

Sezóna začala, nebo se pomalu blíží.
První objednávky Expres menu se už v shopu vyřizují.
Tak jsem neodolal a dnes místo vaření testoval i s rodinou. Krakonošovu pochoutku nechám v testování raději až na konec.... :D

Výsledek testu výrobku společnosti Expres menu

[align=left]Obrázek[/align]

Testované jídlo:

Španělský ptáček, balení pro dvě osoby

Popis výrobce: Klasický český pokrm, který vyžaduje velmi složitou přípravu a mnoho použitých surovin. Zadní hovězí plátek potřený hořčicí, pokladený uvařeným vejcem, sterilovanou okurkou a špekem, zatočený a dušený doměkka. Omáčka je připravena na cibulovém základu. Španělský ptáček je vhodné podávat s rýží, těstovinou, houskovým knedlíkem i pečivem (není součástí).

K dostaní v e-shopu: http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1138

Poznatky: Datum doporučené spotřeby na obalu bylo 23. 3 2010. Šarže 04-03-.
Jídlo jsem podle návodu rozdělil na talířky a ohřál v mikrovlnce. Jako přílohu jsem uvařil rýži ve varných sáčcích.
Porce opravdu odpovídá deklarovanému počtu 2 ks v balení. Poctivá porce. Ptáček klasické chuti, trochu méně kořeněný (asi má každý možnost dochutit dle sebe). Maso chutné, kvalitní. Malinko vzhledem jako zavařenina (ono to je vlastně zavařenina), není totéž jako čerstvě servírovaný. Nemohu ale nic vytknout, po dochucení kořením - mlýnkem na pepř, bez připomínek.

Moje hodnocení: Těším se na to, že v létě na lodi ubyde vaření, zbyde jen ohřívání. Doporučuji k nákupu, ať už na loď, na cesty, na chalupu.

Další test bude: Hovězí Stroganoff, už je nachystaný.
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1142
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8765
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 118
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát kvě 08, 2009 2:40 pm

Test č.2

Dnes byla na pořadu ochutnávka svíčkové. Řídil jsme se heslem výrobce "Nezatěžuj ženu, kupuj EXPRES MENU! "
Pro jistotu jsem ještě dopoledne koupil zavařené brusinky a šlehačku ve spreji. Takto se vypravujeme i na loď.

Výsledek
Naprosto skvělé :good: . K dokonalosti snad jen chybí, aby k tomuto jídlu přibalil výrobce ještě sáček se 2 lžičkami brusinek.
Všichni si moc doma pochvalovali. Některým se omáčka zdála trochu sladší, nejen proto je nutné přidat brusinky. Lze i bez nich a bez šlehačky, ale takto to bylo vynikající.
Subjektivní dojmy. Omáčka hustá jak má být, chuťově výborná. Maso bezchybně připravené a kvalitní. Porce solidní (rozhodně odpovídá deklarovanému, s čím se nesetkávám v každé restauaraci).

Škoda jen, že v létě bude problém vzít sebou na loď dostatečnou zásobu knedlíků :? . Toto jídlo mi bude chybět. A knedlík z prášku asi nebude to pravé.

Postupně chci vyzkoušet celou nabídku a udělat si svůj žebříček kvality/oblíbenosti.

Svíčková zatím s přehledem na prvním místě.

Doufám, že se časem přidají i další betatesteři. Do léta to otestujeme všechno a pak napakujeme na loď jen to nejlepší. ;)

Ještě
Popis výrobce:
Hovězí maso zadní prošpikované špekem podle klasických receptur, dušené doměkka v zeleninovém základu z mrkve, petržele, celeru a cibule, ochucené bobkovým listem, tymiánem a novým kořením. Omáčka je zahuštěná smetanou a moukou, dochucená citronem a cukrem. Jako přílohu doporučujeme klasický český houskový knedlík.

K dostaní v e-shopu: http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1137
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1157
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát kvě 08, 2009 5:03 pm

Hrome, já to snad vyzkouším ještě jednou. Ale vezmu něco z těhle jídel.
Já jsem původně chtěl vzít ptáčky, ale oni je neměli, když jsem to v krámě na Evropské kupoval...
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8765
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 118
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát kvě 08, 2009 5:30 pm

No právě proto, že jsi náročnější zákazník, doporučuji ti svíčkovou, zdá se mi lepší než ten ptáček ;)
V každém případě, pro dokonalost, brusinky a trochu šlehačky k tomu.:!:
Píšu jak jsem to vnímal, nemluvím za výrobce, ale jako tester. I když vím, že tuto diskuzi výrobce sleduje.
Ke krakonošově pochoutce mi řekli, že je to specifická chuť.....(asi jejich nějaká receptura, co nesedne každému :? ). Nechávám tedy na konec.

Možná se ale mýlím a jiní mají jiné chutě. Nekamenujte mě pak. :D

Počítej s tím, že je to "zavařenina", nikdy to nebude úplně jako čerstvě připravené někde ....., ale pořád výsledek skvělý. I kdybych svíčkovou dělal, jako že ji neumím, už bych se s tím příště po této dobré zkušenosti nezdržoval.

A ještě číslo šarže té povedené várky 04 - 03
Možná není každá várka úplně stejná, to by mě taky zajímalo :? , časem se to snad prověří...
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1157
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát kvě 08, 2009 5:42 pm

Já když jsem zkoušel Krakonoše, tak bych se i smířil s tím, že mi to prostě nechutná. To se stát může.
Mě tam hlavně překvapilo to, že místo hustší tmavočervené omáčky na mě z pytlíku vyběhla světlečervená voda. Ale to mohlo být třeba i špatným skladováním. I když vzhledem k parametrům skladovatelnosti by to muselo být extrémně špatné skladování, v záruční době to bylo :?
No moc času nemám, příští sobotu vyrážím na Balt. Takže asi zítra vyrazím ještě jednou na testovací nákup.
Anonym
účet uživatele zrušen
Příspěvky: 8271
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát kvě 08, 2009 9:09 pm

Zajímá mě to čím dál víc, asi to také vyzkouším. Ozvu se Libore přes shop.
Uvidím jak to bude chutnat s mými houskovými knedlíky. :D
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8765
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 118
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát kvě 08, 2009 9:17 pm

A máš nějaké speciální knedlíky..... :o :o
Nebo jako basa tvrdí muziku, knedlíky "dělaj" svíčkovou :?
Anonym
účet uživatele zrušen
Příspěvky: 8271
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát kvě 08, 2009 9:29 pm

Myslel jsem že to je rodinný recept, ale teď naposledy mě "pražandy" vyvedly z omylu, že to také vaří.
Do robota kilo polohrubé mouky, jedno vajíčko, půl kypřícího prášku, tak malou lžičku soli a přměřeně vody. Do knedlíků dávám asi tři dvoudecáky, do noček (s vajíčkama a hlávkovým salátem) čtyři. Ty mohou být řidší. Než se do promíchá, nakrájím až pět starších rohlíků a na pomalý chod vmíchám. Na hladké mouce udělám čtyři šišky a dám na 25 minut vařit.
U nás hospodské "buchty" nikdo nemusí, s těmito bys rozbil luxfer, v omáčce se nerozmáčí. Ale nesmí zůstat po obědě na lince, jinak není co k večeři. Normálně se sežerou nasucho.
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1157
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » sob kvě 09, 2009 4:20 pm

Tak to nevyzkouším :x
Podle seznamu výrobce je v Praze jediná prodejna na Evropské (tam co jsem minule koupil Krakonoše) a tam mě paní podavačka před chvilkou ujistila, že žádné Expres menu nemají...
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8765
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 118
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob kvě 09, 2009 4:32 pm

Tak jsi měl napsat.... ;)
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1157
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » sob kvě 09, 2009 8:20 pm

Asi bychom to do pátku těžko stihli.
Nechám to po návratu, to bude času hafo.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8765
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 118
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned kvě 17, 2009 3:08 pm

Test č. 3

Dnes byl o5 testovací den.
Chtěli jsme vyzkoušet rajskou, nebo guláš. Volba padla na produkt Expresmenu: "Rajská omáčka s hov. masem"
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1141

Výsledek:

Dobré jídlo (asi pro lepší rozlišení by nebylo od věci zavést známkování...).
Vzledově poněkud vzdálené od:
Obrázek

Možná vinou ohřívání v mikrovlnce měla omáčka hustější formu, příště zvolím klasický ohřev, nebo horkou vodu.
Jinak opět poctivá porce, maso opravdu měkké a kvalitní.
Chuťově se nedalo nic vytknout. Jen jsem čekal omáčku více "rajskou". Neuvědomil jsem si, že jde o bezlepkovou stravu a v popisu je uvedeno přímo "....sladkokyselé rajské omáčce s vůní skořice". Jak podotkl jeden člen domácnosti "typická česká rajská chutná jinak, ale mě chutná tato více". Nutno podoktnout, aby nedošlo k omylu, že tento člen rajskou na jídelním lístku nevyhledává, spíše naopak.

Takže toto jídlo na loď také patří. Jsem spokojen. Ještě to vyzkoušíme místo knedlíku s rýží, jako má na obrázku výrobce. To bude také na loď vhodnější.

Prozatímní výsledek pozorování dle oblíbenosti (subjektivní pozorování):

1) svíčková
2) ptáček / rajská

další budou následovat.....
Beda
radioamatér
radioamatér
Příspěvky: 2286
Registrován: pon pro 01, 2008 1:00 am
Reputace: 12
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » ned kvě 17, 2009 3:47 pm

V Pardubicich jsem na to narazil v samosce oznacene logem Koruna. Meli toho tam dost druhu.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8765
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 118
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned kvě 24, 2009 3:46 pm

Test č. 4

Letní plavba se blíží, proto testy pokračují.
Dnes jsme vybírali mezi gulášem a kuřetem na paprice. Kuře vyhrálo.

"Kuře na paprice"
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... cts_id=997

Výsledek:

Dobré jídlo, klasika, kterou asi znají všichni. Ničím nepřekvapí a rozhodně nezklame. Dovolím si parafrázovat text na krabičce - "doporučuje 9 chatařů a chalupářů z 10-ti".

Velkou výhodou je variabilita - přílohu lze volit mezi obligátními knedlíky (buchtami), těstovinami, bílým pečivem a uměl bych si představit i rýži. Prostě na loď dost dobrý univerzál...

Po předchozí zkušenosti s rajskou a také díky nemožnosti použít na lodi mikrovlnku, jsem volil klasický ohřev v hrnci.
Příprava opravdu jednoduchá, otázka 5 minut.

Chuť klasická, omáčká výborná, maso pěkné a v dostatečném množství. Hodnotím velice kladně.


Prozatímní výsledek pozorování dle oblíbenosti (subjektivní pozorování chuti, vzhledu, praktičnosti atd.):

1) svíčková
2) kuře na paprice (díky variabilitě v přílohách)
3) ptáček / rajská

další budou následovat.....
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8765
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 118
Kontaktovat uživatele:

Poslední test před plavbou

Příspěvekod Libor » ned čer 21, 2009 1:02 pm

Test č. 5

Dnes byl o5 testovací den. Děti odjeli a nevyplatilo se vaření. To byla příležitost pro další test.
Dnes jsme jsme vyzkoušeli klasiku, guláš z Expressmenu: "Hovězí guláš"
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... cts_id=996

Výsledek:

Dobré, průměrné jídlo (dal bych známku 3 hvězdičky z pěti....).
Vzhled bezvadný, konzistence výborná, chuť průměrná:
Obrázek

Nejsem "gulášový typ", ale měl jsem příležitost ochutnat i lepší guláš. Prostě kvalit gulášku podávaného v Hodoníně na kurzu GPS nedosahuje.
Porce je dostatečně velká, zasytí. Maso je libové a opravdu měkké.

Chce to v každém případě alespoň trochu cibulky. Je to jídlo které vždy zasytí, výhodou je možnost velkého počtu příloh, libovolné pečivo, knedlík. Za jistých okolností s čímkoliv dalším (vzhledem k chuti omáčky, lze s úspěchem zvolit např. i rýži)

Takže toto jídlo na loď také patří.

Prozatímní výsledek pozorování dle oblíbenosti (subjektivní pozorování):

1) svíčková
2) kuře na paprice (díky variabilitě v přílohách)
3) rajská
4) ptáček / guláš

další testy budou následovat.....
Uživatelský avatar
maxik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 86
Registrován: úte črc 31, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Příspěvekod maxik » ned čer 21, 2009 7:22 pm

Ad. Rajská
Uklik jsem se v objednávce a s bezlepkovou stravou mi přišlo i Expres menu rajská.
k "sáčkům" nemám moc důvěru, ale překvapila mě kvalita masa (libové, měkké). kam se hrabou konzervy.
je to víc zelenina (jako svíčková) než rajská ale naprosto super.
pro jednoho s trochou přílohy :-) ale to jsou i 4porcová sáčková jídla. 2 se najedí.
vyzdvihnu trvanlivost a skladovatelnost (popsat aluobal a zahodit papír)
jako železná zásoba do zavazadla MOB :-)
Maxik
Uživatelský avatar
Breta
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 11
Registrován: úte črc 01, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Breta » úte čer 30, 2009 5:32 pm

V sobotu jsem se vrátil z HR. Měli jsme ptáčka a guláš (pro 8 osob) Express menu. Chutalo všem i známým gurmánům, ti si jen omáčku vylepšili kořením. Děcka si mlaskali taky, dokonce se ani neďoubali v mase, je opravdu libové. Doporučuji a příště beru opět. Rychlost přípravy jsme ocenili zvláště při počasí které panovalo o víkendu 20.-21.6. na středním Jadranu, nikomu se nechtělo vařit.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8765
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 118
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon črc 06, 2009 2:11 pm

Test č. 6

Tak i přes strýčkovo doporučení jsme se dnes odhodlal vyzkoušet Krakonošovu pochoutku na celé rodině. A jsem tomu rád.
Dnes se podávalo tedy Expressmenu: "Krakonošova pochoutka" s přílohou dle vlastního výběru, houskový knedlík, nebo rýže.
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1139
Výsledek:

Dobré jídlo, neobvyklé chuti (dal bych známku 4 hvězdičky z pěti....).
Vzhled i vůně bezvadná, konzistence výborná, chuť výborná:
Obrázek

Trochu v obavách po testu strýčka jsem sledoval co se z toho vyklube. Omáčka tedy nepatří mezi nejhustší, ale rozhodně to nebyla červená voda co by brambory jen ošplouchla. Nevím, asi jsem měl štěstí na jinou várku, jinou šarži, nebo mám natolik odlišné chuťové pohárky.
Je trochu méně hustá než svíčková, ale pořád dostečně hustá na to aby ulpěla na rýži, nebo knedlíku. Chuť težko popsat, pro mě zcela nová, neznámá, ale dobrá. Zaujalo mě, že výrobce doporučuje jako vhodné všechny přílohy. Na lodi je to podstatný faktor. Zkusil jsem knedlík i rýži. Každá příloha z Krakonošovi pochoutky udělá zcela jiné jídlo (mám pocit). Mě více chutnala "pochoutka" s rýží. Odhaduji, že brambory budou u tohoto typu jídla až na třetím místě. Asi před pečivem. Jsem ještě hodně zvědavý jak to bude vypadat s těstovinami, nebo bramboráčky, které by mohli být asi k tomuto nejlepší (na loď je však nepovezu a ani je dělat nebudu).
Porce je dostatečně velká, omáčky víc než dost. Maso je libové a měkké. Asi opravdu jelen.

Díky možnostem příloh ideální na loď, na loď rozhodně toto jídlo také patří.

Prozatímní výsledek pozorování dle oblíbenosti (subjektivní pozorování dle vlastní chuťi):

1) svíčková
2) kuře na paprice (díky variabilitě v přílohách)
3) krakonošova pochoutka
4) rajská
5) guláš
6) ptáček

další testy budou následovat.....

Kdo se k testům ještě přidá? Ať to není jen můj, maxika, Breti a strýčkův subjektivní dojem....
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1157
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pon črc 06, 2009 2:26 pm

Tak jsem asi koupil nějaký divně skladovaný kus či co.
Tak jak to popisuješ to opravdu nevypadalo.
Pavda je, že všechny tři pražské prodejny, které měl výrobce na jaře v seznamu prodejen, už v tom seznamu nemá.
Asi si to budu muset objednat tady v e-shopu na druhý test.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8765
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 118
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon črc 06, 2009 2:30 pm

Zkus prvně ale raději svíčkovou ;)
Ta nemůže zklamat, sice ti pak všechny ostatní jídla budou připadat trochu slabší v porovnání se svíčkovou, ale přeci jen.....Krakonošova pochoutka má opravdu spcifickou chuť (nemám k čemu bych ji přirovnal) a ta nemusí každému sednou. Dobrou volbou jsou kuřecí....., děckám to moc chutná...
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8765
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 118
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř srp 12, 2009 11:00 pm

Než napíši něco málo o letošní letní plavbě

Závěrečná zpráva o Expresmenu
Vyzkoušeli jsme během plavby všechna zbývající jídla, všechna jsou dobrá a hlavně vhodná na loď.
Vaření na malé lodi s málo odvětranou kajutou není při teplotě okolního vzduchu kolem 35 - 38°C nic záviděníhodného....
Ale tentokrát nastal výrazný kvalitavní posun ve vaření a stravování.
Jsou to hotová jídla a vaření se mění v ohřívání. Nejvíce času zabere příprava přílohy.
Jednou jsme potřebovali v poledne rychle opustit kotviště, bylo nutno přijet v čas k otevřenému mostu ve větší vzdálenosti...takže suveréně nejrychlejší byl guláš s pečivem - příprava oběda trvala 5 minut :D
Jinak si pamatuji že vepřové na žampionech je skvělé s bramborem a kuřecí na zelenině lze podávat jen s pečivem.
|Děti si oblíbili kuřecí na paprice (podávalo se s těstovinami) a lze ho kombinovat i s jinými polotovary. Já jsem si oblíbil Krakonošovu pochoutku pro možnost obměny příloh a pro jeho chuť.

Co se mi také moc líbilo je skladnost balení těchto jídel. Pod kóje se do kapes vešlo opravdu hodně. Další výhodou je , že při tomto stravování se šetří voda (není potřeba), které na malé lodi není nikdy dost.

Takže mi nezbývá než doporučit ty produkty.
Na příští plavbu omezíme všechny jiné druhy polotovarů a naložíme opět Expresmenu.
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 570
Registrován: pon kvě 19, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Frýdek-Místek

Příspěvekod Macek0585 » čtv srp 13, 2009 3:04 pm

Tak jsem se taky rozhodl vyzkoušet, i když jsme docela zmlsaní vlastníma konzervama. Uvidím jaká bude doporučovaná svíčková a taky kuře na paprice, což jsou jídla která včetně dětí můžeme v jakémkoli množství (já teda s ohledem na kila ne až tak v jakémkoli.). Jinak zavařit se dá opravdu všechno, když jsem ještě jezdil po závodech x let zpátky, nechával jsem si od matky zavařovat i brambory ať se s tím nemusím s..t. Teď už to je spíše i o nějakých těch chuťovkách, na konec srpna mám i nějakou pečenou kachnu a králíka na slanině.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů