La Grace-školní loď a replika pirátské lodi z 18.století
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- pepek namornik
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
- pepek namornik
- pravidelný návštěvník

- Kontaktovat uživatele:
- Bonden
- nováček na fóru

- Kontaktovat uživatele:
pepek namořník píše:Ale abych se uplne nevzdaloval od tematu nahore......
Pristi sobotu tu bude lod jen spustena sverena do pece Ahahovi. To by melo byt zaruceno krvi obeti. Jakmile, ale lod dopluje do Europskych vod - bude treba ji sverit do bozich rukou. To bude udelano podle nasich tradic.
Lahvi sampanskeho rozbitou o trup a pranim vyslovenym kmotrou lodi!
A o tom prave mluvim. Mate nekdo seriozni napad, kdo by se mohl stat kmotrou La Grace?
Zerty stranou - ptam se vazne. Takze sem s dobrymi napady.![]()
Pepa
Geena Davis nebo Keira Knightley
- pepek namornik
- pravidelný návštěvník

- Kontaktovat uživatele:
La Grace dnes absolvovala poslední motorové zkoušky a přeplula svých prvních dlouhých cca 10NM na své cestě životem. Pravě kotvíme v marině port Tafik, což je blízko Suezu trochu na sever když se pluje Suezským kanálem. Byl to úžasný pocit poprvé v životě hlásit do VHF radistanice:
"Suez chanal port control, Suez chanal port control, here is czech training ship La Grace, over"
skoro me to dojalo
Vlastně jsme také chvíli mířili domů, ale zítra či pozítří loď obrátím k jihu a vydáme se do Hurghády.
Přistání v přeplněné maríně bylo na jedničku - děkuju celé posádce za velmi profesionální přístup a kázeň, kterou si takováhle loď zaslouží. Stouhle lodí asi nepůjde nikdy přistát aby se nesbíhali davy lidí a vše je pečlivě sledováno.
Zdravím všechny Pepa
"Suez chanal port control, Suez chanal port control, here is czech training ship La Grace, over"
skoro me to dojalo
Vlastně jsme také chvíli mířili domů, ale zítra či pozítří loď obrátím k jihu a vydáme se do Hurghády.
Přistání v přeplněné maríně bylo na jedničku - děkuju celé posádce za velmi profesionální přístup a kázeň, kterou si takováhle loď zaslouží. Stouhle lodí asi nepůjde nikdy přistát aby se nesbíhali davy lidí a vše je pečlivě sledováno.
Zdravím všechny Pepa
- toms
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 10
- Kontaktovat uživatele:
Vlajka JI kterou jsem do Suezu dovezl při spuštění La Grace skutečně vlála. Zde je jeden detail. Bohužel i ta velká varianta vlajky co mi Libor dal byla v porovnání s lodí opravdu malá. Jak už psal Pepa ostatní vlajky byly mnohem vetší.
Ještě přidávám nějaké fotky z bouře, aby jste měly představu co jsme si užily.
Tomáš
Ještě přidávám nějaké fotky z bouře, aby jste měly představu co jsme si užily.
Tomáš
Naposledy upravil(a) toms dne pát pro 24, 2010 6:51 pm, celkem upraveno 1 x.
- Sajri
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Gratuluji jeste jednou k uspesnemu spusteni a verim, ze se brzy na palube La Grace setkame.
Omlouvam se ze jsem trochu mimo, ale sehnali jste nakonec v Egypte krome litiny i nejake olovo? Pokud ano, dnes jsem byl upozornen na jednu dulezitou vec: levne olovo muze pochazet z nejruznejsich zdroju, napriklad jako vyrazene stineni z ruznych jadernych zarizeni. Takove pak byva trochu aktivovane, a neni tedy od veci sehnat si nekde Geiger-Mulleruv pocitat a projit si lod, jestli vam na ni nekde neco "nesviti". To se tyka asi i olova zakoupeneho v Evrope, ale v Egypte bude treba byt obzvlast opatrny.
Omlouvam se ze jsem trochu mimo, ale sehnali jste nakonec v Egypte krome litiny i nejake olovo? Pokud ano, dnes jsem byl upozornen na jednu dulezitou vec: levne olovo muze pochazet z nejruznejsich zdroju, napriklad jako vyrazene stineni z ruznych jadernych zarizeni. Takove pak byva trochu aktivovane, a neni tedy od veci sehnat si nekde Geiger-Mulleruv pocitat a projit si lod, jestli vam na ni nekde neco "nesviti". To se tyka asi i olova zakoupeneho v Evrope, ale v Egypte bude treba byt obzvlast opatrny.
- Bonden
- nováček na fóru

- Kontaktovat uživatele:
Sajri píše:Gratuluji jeste jednou k uspesnemu spusteni a verim, ze se brzy na palube La Grace setkame.
Světélkující loď duchů bez posádky tedy není až taková záhada.
- toms
- pravidelný návštěvník

- Kontaktovat uživatele:
Na olovo nedošlo. Podle místních je nejlepší na balast jakýsi materiál zvaný zahr. Budoucnost ukázala, že je to arabsky litina. V současnosti je podpalubí La Grace plné litiny. Jestli se nepletu tak 15 tun. Litinové bloky se nacpaly všude do podpalubí kam se dalo a ještě pár kousků zbylo, které se nikam nevešly (možná, že by každý na palubě mohl jeden vyfasovat jako polštář
). Po spuštění se ukázalo, že loď je o pár tun lehčí a tak Pepa už pokukuje po olovu, aby se vyměnilo za zahr a loď se dostala na optimální výtlak.
Nějaké ilustrační foto
Tomáš
). Po spuštění se ukázalo, že loď je o pár tun lehčí a tak Pepa už pokukuje po olovu, aby se vyměnilo za zahr a loď se dostala na optimální výtlak.
Nějaké ilustrační foto
Tomáš
- pepek namornik
- pravidelný návštěvník

- Kontaktovat uživatele:
-
Beda
- radioamatér

- Reputace: 12
- Kontaktovat uživatele:
Treba je zakazane pouzivat olovo jako zavazi na vyvazovani autokol. Muze byt nejaky seznam na co se to nesmi od nejakeho data pouzivat. Nebude to za par tisic.
Nesmi se pouzivat na broky v myslivosti, na zavazi pro rybare, omezeni v elektrotechnice, zkratka olovu je vyhlaseny boj a tak bych byl opatrny. Dost se o tom je na google.
Nesmi se pouzivat na broky v myslivosti, na zavazi pro rybare, omezeni v elektrotechnice, zkratka olovu je vyhlaseny boj a tak bych byl opatrny. Dost se o tom je na google.
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník

- Reputace: 11
- Kontaktovat uživatele:
Na vyvažování kol to zakázala EU, že když to závaží z kola upadne, tak to leží někde u silnice a životní prostředí...blablabla
Na brokových nábojích mají kecy, že když toho živočicha blbě střelíš, tak chcípne na otravu olovem místo toho, aby chcípnul na to, že ho sežereš...blablabla
Na každý normální charterový plachetnici máš většinou na kýlu olovo. A nikomu to nevadí...zatím.
Já bych to nekomplikoval.
Prostě je potřeba olovo. Já měl slíbené ještě čtyři stoupačky vybouraných olověných vodovoních trubek, ale bohužel ten slib nedodrželi
Na brokových nábojích mají kecy, že když toho živočicha blbě střelíš, tak chcípne na otravu olovem místo toho, aby chcípnul na to, že ho sežereš...blablabla
Na každý normální charterový plachetnici máš většinou na kýlu olovo. A nikomu to nevadí...zatím.
Já bych to nekomplikoval.
Prostě je potřeba olovo. Já měl slíbené ještě čtyři stoupačky vybouraných olověných vodovoních trubek, ale bohužel ten slib nedodrželi

- toms
- pravidelný návštěvník

- Kontaktovat uživatele:
Na adresu
http://www.highsea.cz/galerie/lagraceII/
jsem umístil foto galerii s průřezem fotek z celého procesu spuštění brigy La Grace na vodu.
Tomáš

- Kontaktovat uživatele:
Jo, krasny fotky. Ale to uz je davno. Brzy se urcite muzete tesit na prvni fotky lodi pod plachtama. Uz ted jich mezi lidmi koluje spousta.
Co bylo dal?
Po narocne bouri v Suezskem zalivu proverila La Grace i prvni velka plavba. Zamirili jsme na jich. Je pravda, ze v idealnich podminkach (zadni az zadobocni vitr 15-25(v zarazech kolem 30kn) La Grace uplula 171NM/24hod.a tak nepadl ani litr nafty. Napr: Princess ma rekord 176NM a bylo v Golfskem proudu a na severnim Atlantiku
Pepa
Co bylo dal?
Po narocne bouri v Suezskem zalivu proverila La Grace i prvni velka plavba. Zamirili jsme na jich. Je pravda, ze v idealnich podminkach (zadni az zadobocni vitr 15-25(v zarazech kolem 30kn) La Grace uplula 171NM/24hod.a tak nepadl ani litr nafty. Napr: Princess ma rekord 176NM a bylo v Golfskem proudu a na severnim Atlantiku
Pepa
- toms
- pravidelný návštěvník

- Kontaktovat uživatele:
Jo, jo, čas letí. Tak než tu budou fotky La Grace pod plachtami tak pár momentek jak se ty plachty dostávaly na svoje místo.
Spanker - vratiplachta
Fore Course – přední plachta
Main Topsail – hlavní košová plachta
Main staysail – hlavní stěhovka a fore topmast staysail – přední košová stěhovka
Bocman
Tomáš
Main staysail – hlavní stěhovka a fore topmast staysail – přední košová stěhovka
Bocman
Tomáš

- Reputace: 11
- Kontaktovat uživatele: