přihlášení člunu z Holandska
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
přihlášení člunu z Holandska
Dodrý den.Prominte za můj dotaz,ale pročítám forum a nemohu najít odpověd na můj problém.Vyhlédl jsem si motorový člun v Holandsku,délka 4,6m,bez motoru,ten chci řešit až později.Sepsání smlouvy na místě bez problémů,ale jiný doklad k lodi není,protože na ní je namontovaný motor 15Ps a v Holandsku není povinnost registrace lodě do 20PS.Co ted?Když ji přivezu,tak ji asi legálně nepřihlásím.Paní na plavebce v Praze-velmi ochotná,řekla,že by stačila i faktura za opravu,nebo jiný doklad dokazující provoz v Holandsku.Děkuji za radu.
- Felix
- zkušený harcovník

- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Ehm... chceš radu, o které sám píšeš, že už jsi ji dostal od paní z SPS: potřebuješ jakýkoliv doklad, který prokazuje, že loď byla v provozu v zemi EU (že jsi ji odtamtud koupil, prokazuje kupní smlouva). Stačí opravdu cokoliv, zkus se zeptat, jestli ta loď třeba není pojištěná, pak by stačila kopie pojistky. Teoreticky by mohlo stačit čestné prohlášení holandského majitele, potvrzené tamním notářem a úředním překladatelem přeložené do češtiny, ale to poleze do peněz, takže se raději předem zeptej SPS, jestli to přijmou.
Jiná situace je s motorem, pokud plánuješ dát na loď starší motor, bude výrazně jednodušší, pokud ho budeš mít napsaný v kupní smlouvě jako součást lodě. Musí samozřejmě být mladší 25 let a pro úplnost dodávám, že to, co jsem napsal, neplatí v případě, že ten motor už máš a je přihlášený k nějaké tvé jiné lodi - to bys ho mohl bez problémů přehodit.
Jiná situace je s motorem, pokud plánuješ dát na loď starší motor, bude výrazně jednodušší, pokud ho budeš mít napsaný v kupní smlouvě jako součást lodě. Musí samozřejmě být mladší 25 let a pro úplnost dodávám, že to, co jsem napsal, neplatí v případě, že ten motor už máš a je přihlášený k nějaké tvé jiné lodi - to bys ho mohl bez problémů přehodit.