FAJN regatka portálu 2012

Nová sekce pro naši první větší akci na moři.
Pokyny, seznamy účastníků, oddíl pro přípravu kapitánů atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » pon dub 02, 2012 9:59 am

Po minulé roky boli na FR JI aj tričká s logom. Budú aj tento rok?
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0

Příspěvekod mirinekk » pon dub 02, 2012 11:29 am

FerenCZ: Trička budou jako každý rok :) , ale bacha. Každá posádka si je necháva vyrobit sama. Je to jen v aktivitě každé posádky. Hromadná trička se nedělají 8) Tady si jen mužeš stahnout logo ;)
Vaseq
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Vaseq » pon dub 02, 2012 7:06 pm

Ahoj. Měl bych zájem vlajku regatky koupit. Můžeme se domluvit, že si ji vyzvedneme a zaplatíme na regatě? Vaseq, loď č.16
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte dub 03, 2012 11:10 pm

Jak jsem slíbil, kapitáni jednotlivých lodí byli obesláni SZ s několika informacemi, dotazy a žádostí o připomínkování. V neděli večer bych zde měl vystavit resumé.

BTW: Pokud sem některý z kapitánů pravidelně nedochází a některý člen posádky ano, prosím informujte jej. Obzvláště o kapitánovi lodě Gratulanti III. nějak moc nevím.
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod kolovratek » stř dub 04, 2012 8:20 am

Kapitán lodě Gratulanti III jsem já.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » stř dub 04, 2012 8:43 am

Díky. Byl tam "nějaký" Jirka, možná civilní jméno...
Už jsem to opravil a SZ poslal.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv dub 05, 2012 9:33 am

Ferenci všechny posádky si nechaly dělat trika sami, alffa pro to připravil jen podklad, loga.

Vašku počítám s tím, v seznamu posádek je poznačené.

Pro všechny posádky taky náš sponzor, u kterého tiskneme některé materiály, zlínská firma Zlineon http://www.zlineon.cz/ , připravila samolepky - logo portálu.
Zájemci hlaste se na místě.
Vaseq
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Vaseq » sob dub 07, 2012 11:36 am

Ahoj Baharisi. Zatím jsem nic nedostal. Můžeš to zkusit poslat ještě jednou. Vaseq. Mail.: kvasnicka@qsdata.cz
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » sob dub 07, 2012 4:11 pm

Vesag: nemáš to v soukomých správách? ;)
Vaseq
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Vaseq » sob dub 07, 2012 9:15 pm

Díky. Je to tam. Vaseq
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » ned dub 08, 2012 10:36 pm

Tak tu máme neděli a já předkládám výsledek malého průzkumu mezi posádkami. Ozvalo se devět skipperů z celkového počtu jedenácti.

1) Všichni jsou připraveni plout s Regatkou s tím, že někteří nevylučují se na jeden dva dny odtrhnout s vlastním programem. Kdo se vyjádřil, preferoval jižní variantu. Budeme se snažit (dle počasí) vyhovět a směřovat na jih. Před vyplutím z Kaštele by bylo dobré se stavit u "velitelské" lodě a upřesnit kotviště na neděli večer.

2) Větší část plánuje vyplout na krátkou plavbičku již v sobotu, malá část v neděli. Sraz obou skupin bych navrhoval na neděli v 09:00 v oblasti před vjezdem do Milny ( někde kolem N43 20 12.9 E16 25 24.7 ). Kdo bude chtít plout sólo, sejdeme se až večer na prvním kotvišti.

3) Na otázku možné vlastní přeplavby většina skipperů odpověděla NE, nebo pouze výjimečně.

4) V podstatě všichni chtějí více-méně závodit. A to tak, že dlouhé - celodenní trasy. Nemusí být noc. Někteří se obávají nezkušenosti při startech. Prosím vás. Nebude to žádné závodění "na krev", není to účelem Fajn regatky. Vysvětlení k signálům před startem (čas do startu) může dát Jerryx zde, případně se můžete ještě osobně poptat v Kaštele.

5) Kontaktní telefon jsme si vyměnili, seznam ještě předám nejvyššímu (Liborovi).

6) PMR většina posádek vlastní. Budeme tedy na kanále č.8
Jen pro upřesnění některým méně znalým. Název PMR říká vše, dá se koupit pár do tisícovky v každém marketu s elektronikou i v supermarketech. Kompatibilita všech značek je zaručena.
A burza: Greenfoot nabízí jednu k zapůjčení, FerenCZ zase poptává zapůjčení. Je to hoši na vás, aby jste se dohodli. Já používám trochu výkonnější a také mohu jednu zapůjčit i s nabíječkou na 12V.
Jedná se samozřejmě o komunikaci na kotvišti, případně lodě "co by kamenem dohodil". Jinak bude VHF, kanál ještě dohodneme.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Dubrovník

Příspěvekod mirinekk » pon dub 09, 2012 11:35 am

Ahoj všem účastníkum regatky :) Jen bych doplnil trochu Baharise, snad se nebude zlobit ;)

Tým Tichá voda má při velmi dobré předpovědi počasí ( dobrého větru ) v plánu navštívit Dubrovník. Je to cca 102 mil ze Splitu. Výjezd plánujeme ihned po předání lodě. Při dobrém větru by jsme tam v neděli v poledne nebo odpoledne měli být. Podle času příjezdu,nálady a plánu regatky by jsme zvolili odplutí. Předpokládáme v pondělí ráno a následné připojení k regatce. Pokud bude regatka směřovat na jich, neměl by být problém se večer nebo v noci na kotvišti připojit, nebo na ně počkat třeba na Lastovu pokud se tam vydá. Ale to se uvidí dle plánu regatky. Ale jak jsem psal. Tento plán se rozhodne až na místě dle předpovědi počasí.
Pokud by se některá loď k nám chtěla připojit je vítána. Pokud někdo nemá zkušenost s noční plavbou a odrazovalo by ho to, není problém aby na noc někdo od nás přestoupil k vám na loď a pomohl.
matt
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Dubrovník

Příspěvekod matt » pon dub 09, 2012 12:53 pm

mirinekk píše:Ahoj všem účastníkum regatky :) Jen bych doplnil trochu Baharise, snad se nebude zlobit ;)

Tým Tichá voda má při velmi dobré předpovědi počasí ( dobrého větru ) v plánu navštívit Dubrovník. Je to cca 102 mil ze Splitu. Výjezd plánujeme ihned po předání lodě. Při dobrém větru by jsme tam v neděli v poledne nebo odpoledne měli být. Podle času příjezdu,nálady a plánu regatky by jsme zvolili odplutí. Předpokládáme v pondělí ráno a následné připojení k regatce. Pokud bude regatka směřovat na jich, neměl by být problém se večer nebo v noci na kotvišti připojit, nebo na ně počkat třeba na Lastovu pokud se tam vydá. Ale to se uvidí dle plánu regatky. Ale jak jsem psal. Tento plán se rozhodne až na místě dle předpovědi počasí.
Pokud by se některá loď k nám chtěla připojit je vítána. Pokud někdo nemá zkušenost s noční plavbou a odrazovalo by ho to, není problém aby na noc někdo od nás přestoupil k vám na loď a pomohl.

to nezní vůbec špatně, zkusim navrhnout posádce č. 8 Nicméně uvidíme vše podle počasí a plánované trasy regatky...
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon dub 09, 2012 1:41 pm

Podle mě jen časový plán, bez vydatné pomoci motoru, trochu nereálný. Ti co absolvovali Velikonoční regatu mohou vyprávět. Teď tam kulminuje Bóra (což by bylo ideální) a bude přecházet v Jugo. Že by se Bóra v tak krátké době opakovala, nevidím jako pravděpodobné. A v jakémkoliv jiném větru se vzdálenosti zdvojnásobí.
Ale nevadí. Pokud vyplujete, budeme vám přát mnoho štěstí. :thmbup:

V loni ten Dubrovník jedna z posádek dala, ale myslím že se buď k Regatce nepřipojila, nebo až na konci...
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Ferdinand » pon dub 09, 2012 2:25 pm

Ahoj minulý rok jsme tam byli my s Bavarií 49.
Už první večer jsme museli doplout na Vis, druhý večer Palagruža a třetí den v poledne Dubrovnik.
Foukalo hodně ale bez motoru to je samozřejmě nereálné.
Už bych to nejel, lepší plachtit podle větru, ale zkrátka je to o prioritách.
GREENFOOT
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod GREENFOOT » pon dub 09, 2012 3:11 pm

Plavba do Dubrovníku je hezká záležitost, ale musí to foukat správným směrem a pokud se nepluje i v noci je to záležitost skoro na celý týden, protože když už tam posádka bude tak se určitě podívá i do města dnes už tam bude fungovat i lanovka nahoru na Srjd. Když jsme tam byli my, byla ještě rozbombardovaná a pěšky tam nikdy nikdo nechtěl.
GREENFOOT
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod GREENFOOT » pon dub 09, 2012 3:24 pm

Nabídka platí, ale mám jen nabíječku na 220V. Již jsem vyzkoušel a ve standby režimu vydrží cca 24 hodin.

A burza: Greenfoot nabízí jednu k zapůjčení, FerenCZ zase poptává zapůjčení. Je to hoši na vás, aby jste se dohodli. Já používám trochu výkonnější a také mohu jednu zapůjčit i s nabíječkou na 12V.
Jedná se samozřejmě o komunikaci na kotvišti, případně lodě "co by kamenem dohodil". Jinak bude VHF, kanál ještě dohodneme.[/quote]
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » pon dub 09, 2012 4:19 pm

Jak jsem psal Dubrovník bude jen při dobrém větru a samozřejmě když tak i za pomoci motoru:-) NONSTOP plavbou. Jinak samo jedeme s regatkou ;)
korki
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod korki » úte dub 10, 2012 1:14 pm

Pokiaľ by bol dobrý vietor, tak sa do Dubrovniku pridáme aj my. Inak väčšinou tiež pôjdeme s regatkou.
GREENFOOT
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod GREENFOOT » úte dub 10, 2012 1:38 pm

No kdyby to fouklo správným směrem, tak proč se tam nevydat všichni??? Co vy na to Libore a Baharisi.
Jako závod by to mohlo být taky zajímavé, i když toto je doménou Velikonoční regaty.
Pokud by se někdo obával noční plavby můžeme poskytnout rady. S dobrým vetram v zádech a genakrem se to dá uplout i za 24 hodin.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » úte dub 10, 2012 5:47 pm

Jak jsem psal. Pokud bude dobře foukat, budeme rádi za každého kdo se přidá s následným návratem k regatce. Nechceme rozvracet společnou plavbu, tak že mi se budem co nejrychleji vracet. Pokud by bylo potřeba, mužeme na noční plavbu někomu kdo by potřeboval 2 znalé členy z posádky pujčit.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte dub 10, 2012 9:43 pm

Mám rád přeplavby. Udělat si 100-150 NM non-stop je pěkné. Dám dohromady posádku, jednu - dvě stejné lodě a plujeme. Koncipovat ale tímto směrem Regatku mě nějak nepřipadá.

Myšlenka Regatky jde podle mě trochu jiným směrem, Jsou vítány posádky nezkušené, které potřebují nějakou podporu, jsou vítáni členové fóra co mají zájem se poznat mimo klávesnici a monitor. Kdyby se teď - 14 dní před odjezdem změnilo zaměření, všichni zkušení odpluli do Dubrovníku a byť jedna posádka zůstala v maríně stát s otevřenou pusou, považoval bych to za selhání.
Nevím zda mě dobře rozumíte. Prostě kdo chce něco více, není mu to bráno za zlé, je mu přáno. Ale velitelská loď, pokud mluvím za sebe, zůstává se srdcem Regatky. Jestliže se při přípravě dalšího ročníku dohodnou kapitáni na jiné koncepci, nezbude než to respektovat. Ale nemyslím si že to je to pravé, proč jsme do toho šli.

Při nějakém sranda non-stop závodě jsou všechny lodě odsouzené k plavbě v samotě. Nesourodost flotily s čím dál větší vzdáleností nabírá na negativním významu. A po celou dobu plavby tam i zpět se neuvidíme.

Vyjadřuji svůj názor, nezávisle na tom co si myslí Libor. Jen že jsem s ním byl jmenován. Možná si myslí něco jiného....
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » úte dub 10, 2012 9:44 pm

Nonstop etapy do Dubrovníka a späť ma zaujala na Veľkonočnej regate už dávno a rád by som ju absolvoval. Akurát sa mi to na Regatke JI veľmi nepozdáva, predsa len je to trochu náročnejšie. Nech sa vyjadria ostatný. Ja sa prikláňam k pôvodnému zámeru regatky.

Ferenc
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte dub 10, 2012 9:55 pm

Nemyslí....jen se k tomu dříve nedostal.

Chtěl napsat... jo , to je pěkné, mě by se taky líbilo...

Ale složení lodí a posádek je takové jaké je a nebylo by fér ujet těm pomalejším.

Jinými slovy poplujeme tak rychle a tak daleko, jak popluje nejpomalejší loď...Smyslem není uplout co nejvíce mil ... ;)

Pokud se v dalším ročníku shodnou posádky jednomyslně, tedy všichni co chtějí plout pospolu, tak prosím. Nosné téma může pak být plavba do Dubrovníku.

Letos ale zůstaneme při tom co bylo řečeno a naplánováno, s důrazem na co nejvíce etapových rozjížděk, kterých bylo v dřívějších letech poskromnu.
A mimo plavbu budeme mít čas se potkat, seznámit, vyměnit zkušenosti, povykládat. To je to proč tam jede většina... si myslím.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » úte dub 10, 2012 10:56 pm

Rozumíme :) Omlouvam se, nechtěl jsem začít měnit plány regatky a ani vyvolat tuto diskusi. Jen jsem chtěl napsat náš plán, kdyby se chtěl někdo přidat. Jak jsem psal výše. I kdyby štěstí přálo a byla dobrá předpověd, stejně se co nejrychleji chceme vrátit k regatce. Pokud bude regatka plout směr jich, neměl by to být až takový problém ;) Regatce zdar, už se na Vás všechny těšíme :D
PS: Libore, startovné budete mít připravené u nás na lodi. Přijďte si pokud možno v kompletním složení, ať to neodneseš pouze jen ty :drunk: :ambulance: :crazy:

Zpět na