zkušenost s charterovou společností ECOS v Zadaru

Varování před údajně špatnými firmami, špatné zkušenosti atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

koudy
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod koudy » sob srp 28, 2010 5:43 pm

Jelikož mám objednanou lod od této společnosti z Trogiru na poslední týden v září, tak po přečtení těchto řádků mě začíná opouštět moje krédo " Neboj vlka nic, to dáme " :? :)
Nemá někdo konkrétní zkušenost s lodí Bavaria 37 z Trogiru?
zipson
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod zipson » pon zář 20, 2010 2:28 pm

Měl sem od Ecosu minulej tejden pučenou Bavaria 36 2004 z mariny Mandaliny a všechno bylo úplně v pohodě. Příští rok ji tam beru zas. Jedinej problém byl s občasnými výpadky GPS, který sem řešil vlastní navigací :)
JirkaK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JirkaK » pon zář 20, 2010 6:11 pm

Já jsem od nich (ECOS, marina Mandalina) měl 2x Bavarii 36 Dumbo a s výjimkou jednoho delšího přebírání naprosto bez problémů. Sami "mandaliňáci" se ale o sesterské společnosti ze Zadaru vyjadřovali dost rezervovaně.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » pon zář 20, 2010 10:53 pm

koudy píše:Jelikož mám objednanou lod od této společnosti z Trogiru na poslední týden v září, tak po přečtení těchto řádků mě začíná opouštět moje krédo " Neboj vlka nic, to dáme " :? :)
Nemá někdo konkrétní zkušenost s lodí Bavaria 37 z Trogiru?

Koudy!!! Jedu ze Sukošanu a v cca půlce týdne se chci navečeřet z Baharisem někde u Šibeniku. Vede tam kurz a v úterý 28.mají zkoušky. Potom se uvidí dle větru.Nechceš se přidat?
mozeg
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod mozeg » úte zář 21, 2010 7:09 am

frantapastika píše:Podle predchozich prispevku, jsem mel loni u ECOSu vylozene stesti.

Mel jsem pujcenou lod Bavaria 44, Ksenija (2002) od ECOSu v Trogiru. Vzhledove lod odpovidala stari,
ale bylo to snad poprve kdy vsechno na lodi fungovalo jak melo resp. jak jsem ocekaval.
Check-in byl kolem 13.

Ale podle reakci v tomhle vlakne, pro priste jeste pockam na nejake pozitivni zpravy az si budu chtit od ECOSu
neco pujcit.

FP

Tuto lod sme mali minuly rok a tiez uplna spokojnost obcas vypadavalo GPS ale inak super napriek veku
koudy
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod koudy » ned říj 03, 2010 10:14 pm

to mirenek, omlouvám se za opožděnou reakci, ale nějak jsem zapoměl odpovědět před odjezdem, bohužel, měl jsem namířeno z Trogiru na jih. Jinak bych velmi rád povečeřel a poklabosil s "lidma z branže."
Co se Ecosu týče, tak bez nadsázky musím konstatovat, že v pohodě, spokojenost. Lod byla z roku 02 (což jsem předem věděl), ale v překvapivě dobrém stavu. Jedinou vadou byl chybějící ukazatel směru větru na stěžni. Technici v poho, check in i check out v poho, v kanclu příjemná a vstřícná pani (jak to má být :) ).
Jediný co bych v Trigiru zavedl, je otevření brány směrem k mostu, aby auta po vyložení bagáže nemusela couvat podál celého nábřeží, až k parkovišti :) ale to naní věc Ecosu
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » čtv lis 18, 2010 10:15 am

Ahoj Námořníci, 17.července 2010 roku jsem měl pronajatou Bavárku 36 (Lunga) od ECOSu v Zadaru. Měl jsem ji přes Yachtnet. Cena mě vyšla něco kolem 1.200€. V sobotu kolem 17:00 jsme dorazili na místo. V kanceláři byla jedna slečna a 3 technici. Všichni moc příjemní a ochotní. Jeden z techniků se mě hned ujal a ukazal mi loď jak jen mohl. Přiznám, že nefungovalo splachování, dvířka od ledničky byly ulomené a záclonky vypadané z kolejnic. Ale plachty, motor, navigace a vše důležité pro plavbu bylo v pořádku. Po návratu do loděnice jsem trnul hrůzou jakou závadu budu muset platit. Ale když jsem připlouval do přístavu k čerpačce, tak už tam stáli 2 technici od ECOSu a pomáhali mi s přistáním a s tankováním. Potom na mě čekali další u mola. Předávka lodi trvala asi 10min. Zkontroloval si plachty, vybavení lodi, jen tak okem mrkl dokola jestli není loď odřená a zeptal se mě, jestli jsme někde chytli dnem. Potom odnesl papíry do kanceláře, kde mi bez jakýkoliv problému vrátili kauci a jeli jsme domů. Závěrem? Přístup Yachtnetu a Ecosu absolutně na jedničku. Stav lodi by mohl být lepší.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon črc 18, 2011 10:08 am

Není všechno černobílé... :)

Měl jsem první týden v čevenci od Ecosu (Mandalina) Bavarii 37 "Lumbra". Známí si vzpomněli dost pozdě a nebylo moc z čeho 3 - 4 týdny před odjezdem vybírat.

Tato byla ještě z těch "mladších" volná. Na tak "mladé" chartrové jsem ještě neplul.

Zdější vlákno jsem četl a byl tak trochu napjatý jak to dopadne. Spíše jsem čekal to horší, pak je člověk jen mile překvapen.

Přijeli jsme kolem poledne, původně jsem hlásil přijezd na 13:00 a žádal o brzké předání ...

V kanceláři milá slečna, odbavili jsme papíry a že za hodinu bude loď k předání. Na mole jsme si ji našli a ještě ji uklízeli, prý za půl hodiny, což potěšilo.

Mezitím jme pomalu navozili bagáž k lodi (v Mandalíně je zoufale málo vozíků a sobota je ....) a na lodi čekali na předání.

Technik šel okolo trochu později a omlouval se že přijde hned jak pomůže kolegovi na vedlejší lodi instalovat novou kosatku. Nikam jsme nespěchali, byl krásný den.
Myslím že před 3 hodinou bylo předáno (musel bych dohledat čas vyplutí v GPS).

Předávka relativna stručná a hlavně v pohodě. Tady je to a tady zase toto. Tady tento náhradní díl, tady pojistky...prostě nic zvláštního. Bavarie jsou pořád stejné a tak to bylo ...: znaš? znam.... :D
Nakonec mi ještě ukázal (prý pro jistotu z vlastní zkušenosti) "chcípák" na motoru, to když by se ovládací konzole, nebo něco pokazilo.

K samotné lodi.

Loď byla čistá. Jevila samozřejmě již známky opotřebení. Na webu se nabízí jako rok 06/08. Nevím zda se tím myslí rok výroby a pak spuštění na vodu, nebo ten druhý rok je nějaká zásadní oprava. Nicméně v dokladech od lodi bylo jasně uvedené jako rok výroby 2005 a také s touto lodí v tomto roce připluli do HR. Toto je celkem zásadní výtka. Musím se zeptat kde se stala chyba.

Jinak jsem na lodi, kromě klasicky nefunkční logu a tím spojeného windmetru, neshledal žádné závady co bych musel reklamovat.
Plachty jsme nekontrolovali a spolehli se na dobré slovo technika.
K logu jen řekl že je SOG v plotru. Tato loď měla instalovaný přenosný plotr neznámé italské značky přímo v kokpitu. Něco jako přerostlý Garmin 620..
Jedinou vadou bylo že překreslil mapu jen při zommu + nebo -. A studovat ovládání se nám nechtělo. Raději posloužil nad ním instalovaný starý dobrý známý Garmin Colorado, na rozdíl od lodního plotru barevný display.

Při odplutí jsme si ještě všimli že ukazatel motohodin nefunguje, respektive ukazuje nesmysly. Během týdne asi 2 x šel, pak už nic. Těžko se nám odhadovala spotřeba. Ručička palivoměru se nepohla za celý týden více než šířku čárky u "plného" konce. V dokladech jsem spotřebu tohoto motoru nenašel. Podle deníku jsme motor měli v provozu cca 15 hodin celkem. Odhadl jsem tankování na cca něco k 30 litrům. Nakonec se vešlo necelých 38 litrů.
Těžko říct tedy zda ukazatel fungoval jak měl, či zda nebyla zcela plná nádrž, nebo jen motor měl spotřebu při cca 1800 otáčkách kolem 2,5 litru. Což je nejpravděpodobnější. Ty hodiny ještě dopočítám přesně podle GPS.

Celý týden naprosto v pohodě, větru spíše méně než více. Jen první a poslední den byl co k čemu.

Ale plachty šly nahoru každý den a tak se stalo že .......
Na dotaz k bateriím techik při předávce odpověděl, že jsou dobré. Což je všechno možné, jen ne nové. A tak se stalo, že jsme ve čtvrtek ráno v zátoce Sabušica na Ugljanu nenastartovali. Pravda, dva dny předtím byli nahoře plachty a baterie jsme šetřili, takže nebyl důvod startovat. Obě provozní ukazovali něco přes 60%. Startovací se nikde nezobrazuje a to byla naše chyba.
Nezbylo než si pomoci sami. Přiště beru startovaci kabely z auta, je to rychlejší než prohazovat servisní se startovací. Pak to tak zůstalo až do předávky, kdy jsem na to upozornil technika. Kroutil nad tím hlavou, 2x si prohlížel kabely, jako by to nikdy neviděl a 2 x si nechál ukázat co jsme prohodili. Chtěl sem to vrátit do původního stavu, prý netřeba, že oni sami. Doufám tedy že to také udělali. Servisní měli 2 x 140Ah a startovací byla 1 x 55Ah.

Jiná závada se neprojevila.

Předávka formou zda bylo vše OK (mimo baterky), zda fungovala lednice. Zběžná prohlídka lodi zvenku (vrátek), vnitřku (WC a pod podlážkama zda je voda...). Dotaz zda plachty OK (bez kontroly) a to bylo celé, snad 15 - 20 minut. Čekal jsem ještě potápěče, jak je dnes v HR zvykem a nic. Zavolal do kanceláře že mají vrátit kauci, rozloučili jsme se a šel na další loď.
Prostě pohoda.
V kanceláři kromě formalit, jsme dostali k vyplnění dotazník spokojenosti. Tak jsem, kromě jiného, popravdě vypsal, že bych s nimi jel klidně znovu a stejnou loď i přes uvedené stáří také nemám problém si znovu vybrat...

Tolik tedy Ecos v Šibeniku.

Za naši posádku tedy velká spokojenost.
rogix
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod rogix » sob bře 03, 2012 12:00 am

Najde sa niekto kto bol v ECOSe Trogir spokojny s technickym stavom lode?
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » sob bře 03, 2012 8:13 am

Ale jo, najde. V r.2007 jsme měli z Trogiru půjčenou B40 (Natalija) a dobrý. Já s Ecosem většinou z Mandaliny, a celkový dojem mám dobrý.

O tom jakým způsobem jsou schopni technici udržovat lodě mezi jednotlivými pronájmy jsem psal obšírněji jinde, nebudu se opakovat. Jsem typický kutil (Tim), snad se ještě nestalo aby jsme si s něčím neporadili, nebo aby nás nějaká závada rozhodila.
Na vlastní lodi se (předpokládám) také stále něco opravuje.
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod kolovratek » sob bře 03, 2012 9:49 am

Měli jsme od nich loď za Zadaru v říjnu 2010. V pořádku, jen slabá/stará/ startovací baterie, museli jsme ji na startování proklemovat. Předání i převzetí bez problému.
Benji
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Benji » úte kvě 29, 2012 9:23 am

Nájde sa niekto kto má aktuálne skúsenosti so spoločnosťou ECOS ???
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » úte kvě 29, 2012 8:36 pm

Já bych se klidně zeptal u YachtNETu, případně jiné firmy, kde poptáváš loď.
Jsem si jistý, že tyto firmy sbírají zpětné ohlasy a pokud je s nějakou chartrovkou nějaký problém,
dost často to kapitáni řeší přes tyto firmy, takže o spoustě problémech ví (tím netvrdím, že ví o všem).
koudy
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod koudy » stř čer 20, 2012 10:57 am

Min týden jsem měl od nich lod z Trogiru a v pohodě. Basemanager velice pohodový chlapík, co se mi nelíbilo opravili, plachtu vyměnili a za cca dvou hodinové zdržení s GPS jsem od něj dostal přívěsný mot i s kanystrem beňa grátis. Druhý den těsně před vyplutím do mě vrazila lod odplouvající od protějšího mola, vzala nás přímo na komoru a svezla se přídí po našem boku až dozadu. Trubky od zábradlí a bimini lítali vzduchem, všechno ulámané a zohybané, no smutný pohled. Ze strany Ecosu opět perfekt přístup a za čekání na jiné zábradlí které vezli ze Zadaru jsme dostali oběd (dle vl. výběru) a komplet utratu v restauraci na protějším nábřeží. Takže z mé strany je můžu (Trogir) doporučit
matt
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod matt » stř čer 20, 2012 11:22 am

jedu s Ecosem první tejden v září z Mandaliny na Bavarce 40 rv. 2002 tak snad bude všechno v pohodě... Slečna v Yachtnetu řikala, když jsem se ptal na zkušenosti s touto společností, že je to nejlevnější chartrovka a že se může občas něco vyskytnout vzhledem ke stáří lodě. Nicméně si na své kurzy od nich prý berou taky lodě.

Určitě pojedu s obavama a snad se vrátim bez nich :-)
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » stř čer 20, 2012 12:05 pm

Jen par poznamek

1) od Ecosu se na kurzy berou lode prave proto ze jsou stare .. tudiz pokud by v ramci vycviku vzniknul nejaky sram, neni to na 10 let stare "slupce"takove nestesti jako na novoucke a navonene lodi z letosniho jara (tim nechci rict ze nemaji nove lode - to nevim) ... a obcas se frekventanti nauci, jak neco opravit - bonus navic :-)

2) na lodi od Ecosu jsem v ramci nejakeho kurzu byl 2x. V obou pripadech slo zamerne o starsi lod, prave z vyse uvedeneho duvodu.

Poprve to byl docela vrak - nejprve preskocil retez od korm.kola ke kormidla, takze slo zatacet pouze doleva a to jen kousek. To vse v docela horsich podminkach, takze nemit na palube "montera sikulu", ktery to dokazal asi za hodinu spravit, asi bychom resili docela vazny problem. Pak se utrhl bowden od razeni, takze jsme vraceli do Zadaru a pristavali stylem vydavani pokynu do podpalubi - "strojni vpred, vzad a strojni stop atd..", a pak se znovu prosmykl ten retez .. takze oprava jeste jednou. DO toho nefungoval ovladac o kotvy (poradili nam at si ukradneme jiny z jine jejich lodi) a pak vratek vlastne retez nedrzel - prosmykaval. DO toho fungovalo a nefungovalo topeni (byl listopad) a tak chvili bylo teplo a chvili jen smrad.

Letos podobna lod od Ecosu jakz takz v pohode, jen motoru se nejak nechtelo startovat .. slo to hur a hur az to pripominalo sazku do loterie. JO a v obou pripadech napr. baterky rozhodne nesly oznacit jako nejnovejsi :-)

Ja za sebe a pro sebe (pro normalni dovolenou) bych si nikdy Ecos (Zadar) nevybral ... cimz nerikam, ze spousta lidi s tim ma opacne zkusenosti.

3) a prave z toho duvodu me napadlo, zda by nestalo za to prejmenovat tohle vlakno - ze "SPATNYCH"zkusenosti jenom na "ZKUSENOSTI"... protoze takhle kazdy, i pozitivni, prispevek udela dojem ze se zase neco podelalo ... coz jak vidno neni pravda .. jsou tu i spokojeni zakaznici
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » stř čer 20, 2012 1:10 pm

Ohledně změny názvu vlákna.
Název vlákna určuje a může změnit zakladatel vlákna
nebo moderátor,pokud je název z nějakého důvodu v rozporu z pravidly fóra nebo neodpovídá obsahu vlákna.
Vlákno založil Ježura, s tím , že chtěl poukázat na negativní zkušenosti s touto charterovou společností. Řada dalších příspěvků tuto nedobrou zkušenost potvrdila.
To, že se zde objevila i uspokojivá hodnocení, není v rozporu se smyslem založení vlákna dle Ježury, ale není důvodem jím založené vlákno přejmenovávat. Pokud se zde objeví kladné hodnocení, kdo má zájem, tak si jej přečte a bere jej jako kladné, i když je v negativně pojmenovaném vlákně a tedy získává relativně objektivní informace na jednom místě.
Přejmenování vlákna bych viděl ve stejném úhlu pohledu, jako např. požadavek ježury, aby bylo na kladné hodnocení založeno samostatné vlákno, protože on založil vlákno na negativní zkušenosti.
Osobně se tedy domnívám, že název vlákna není třeba měnit.
Pepa
sklenar_jakub
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sklenar_jakub » stř čer 20, 2012 10:29 pm

Priklanim se tez k prejmenovani vlakna, sam jsem mel 3x lod z Ecosu Zadar a vzdy jsem byl velmi spokojen. ;)
Jednou snad byla i v pronajmu vecere zdarma.
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kolovratek » pon zář 30, 2013 9:22 pm

Měli jsme teď loď z Ecosu. Bezproblémové převzetí, předání. Loď MAJA / bavaria 36/ - při předání jsme hlásily tyto závady:
poziční světla, opravili hned
nejde rychloměr - prý prasklá vrtulka , vědí o tom
nejde žhavení motoru / prý opravý po sezóně/
kompas a GPS se rozchází asi o 100 stupňu
autopilot nejde /kčemu nám je/
Jinak dobré plachty, výborné baterie, dobré jednání. Až na benzinu, ale to jiný poskytovatel a v jiném vlákně.
Gemini
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gemini » stř říj 02, 2013 12:19 pm

kolovratek píše:Měli jsme teď loď z Ecosu. Bezproblémové převzetí, předání. Loď MAJA / bavaria 36/ - při předání jsme hlásily tyto závady:
poziční světla, opravili hned
nejde rychloměr - prý prasklá vrtulka , vědí o tom
nejde žhavení motoru / prý opravý po sezóně/
kompas a GPS se rozchází asi o 100 stupňu
autopilot nejde /kčemu nám je/
Jinak dobré plachty, výborné baterie, dobré jednání. Až na benzinu, ale to jiný poskytovatel a v jiném vlákně.
Tu loď jsem měl vloni v říjnu. Ty závady kromě žhavení už tam tehdy byly a hlásil jsem je. Lodní háček byl v místě zasouvání značně zkorodovaný a nevydržel 1. chycení bojky a zlomil se. Při check outu chtěli 30 E nekompromisně. Zdá se mě to dost, navíc když byl značně opotřebený. Až dodatečně jsem si uvědomil, že v marině je lodní obchod a mohl jsem se podívat, kolik stojí.

Zpět na