POMOC - Melges 24 na Lipně

Různá témata kolem ovládání lodě a bezpečnosti plavby

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

morhen
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

POMOC - Melges 24 na Lipně

Příspěvekod morhen » stř srp 01, 2012 4:17 pm

Ahoj všem,

měl bych dotaz ohledně lodě Melges 24. Tuto sobotu se koná regatta "ajtíků" na Lipně. Jede devět týmů a kupodivu bych moc rád vyhrál :-). Jedou pravděpodobně jen nezkušené posádky, kam se musím zařadit i já se svou firemní posádkou, protože jsem nikdy neplul na jezeře, ale pouze na moři. Nikdy jsem neplul na ničem takhle malém a pravděpodoně ani na ničem takto sportovně vytůněném.

Jezdíte na tomto typu lodi někdo? Neporadíte mi nějaké finty či triky. Případně co by mě mohlo překvapit? Diky moc všem.
jajarin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod jajarin » stř srp 01, 2012 5:40 pm

[spoil]Tady můžeš něco odkoukat ! Mám něco naježděno ,ale tohle -nevím nevím. :?
jajarin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod jajarin » stř srp 01, 2012 5:41 pm

jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » pát srp 03, 2012 12:07 pm

predpokladam, ze mate lode od ify, tzn. ze tam bude dost zkusenejch zavodnich jachtaru a ty vam vse vysvetli.
navic za kormidlem bude urcite nekdo z nich. a ten si vzdycky svoji posadku prizpusobi k obrazu svemu :D :D :D
tzn. ze pri zavodeni se nebude vyhravat, ale prohravat => cim mene toho budete kazit, tim mene se budete propadat :D
na regatach tohoto typu je videt zlepseni posadek kazdym dnem, je to docela super. takze i muzes uplne zapomenout
na nejakou strategii a finty ;-) nikdo ti tady neda zadne info navic, neni tady nikdo fundovanejsi nez ty lidicky od ify, takze
hltej informace az od nich ;-)

jinak melges je moc bezva lod, dle meho nazoru divocejsi nez treba fireball. a fireball je preplachtena splasena krava ;-)
takze kdyz fouka, tak je tanec ;-)
morhen
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod morhen » pon srp 06, 2012 2:47 pm

Tak bylo to v podstatě, tak jak píše Jerryx. Organizace super a nasazení kapitáni nás dvě hodinky drtili s ovládáním lodi. Díky tomu jsem se dozvěděl spousty pro mě opravdu zajímavých věcí. Vlastní závod na tři rozjížďky už ale nechali v naší dikci včetně kormidla. (asi měli zakázáno nám do toho šahat leda v případě průšvihu) nicméně i tak dávali cenné rady. A bylo to naprosto super.
Abych tedy třeba konkretizoval co uměl mimo jiné náš kapitán: "Za sedm vteřin příjde silnější poryv přímo z předu. Bude trvat pět vteřin a pak to padne...." A bylo to přesně jak řekl... tohle přesné čtení vody mě fascinovalo.

Takže moc jsem si to užil a i lecos se přiučil. No a k tomu jsme to tedy s mojí posádkou vyhráli (já za kormidlem):-)))

btw: video od Jajarin mě moc pobavilo :-)

Zpět na