Lodí do práce/z práce

Povídání o jachtingu, moři a vodě kolem nás ...

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Petan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Lodí do práce/z práce

Příspěvekod Petan » čtv kvě 03, 2012 9:52 am

No, jachting - to mi znělo moc honosně, ale pročítal jsem tu příspěvky a snad to sem patří.
Určitě je pár z nás, kteří lodí do práce jezdí...kolik? Asi by se dali spočítat na prstech jedné ruky, dvou, kolika?
Rád bych v létě dojížděl z chaty do práce, nejlepší pro mě by nakonec bylo vyplouvat ve Štěchovicích a končit v Praze - někde v blízkosti SOHO.
Nevím, kde kotvit, aby mi loď někde neukradli. Hledal jsem ve Štěch, kde mít loď a je tam akorát ochrannej přístav, kam se smí plout jen na povolení Povodí Vltavy. Nebo se domluvit na zdymadle/elektrárně? A jak s tou Prahou? A co proplavování ve Vranném a Modřanech? Čekat na sudou/lichou nebo jak to tam je, to už by bylo horší, jak postávat s autem v zácpách. Mě neva, když to bude dejme tomu pomalejší, ale abych do práce na devátou nemusel vyjíždět už před sedmou a skoro hoďku čekat v Modřanech. Je toho na jednoho nějak moc, poraďte, pls.
david
moderátor
Reputace: 234

Re: Lodí do práce/z práce

Příspěvekod david » čtv kvě 03, 2012 11:39 am

jestli tím SOHO myslíš hospodu na Dvorcích, tak to pod 1 – 1,20 hod. čistého času neuděláš, i kdyby byly komory připravené. Pokrátit o cca 8 min to jde směrem dolů projetím šlajsny v Modřanech, pokud se vejdeš a jsi odvážnej.
Autem to jezdím z Davle až do Michle cca 30min, ale dřív ráno.
Petan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod Petan » čtv kvě 03, 2012 3:29 pm

Ano, myslíme totéž SOHO. Přesně do těch míst potřebuju.
Samotná rychlost na vodě mě nepálí, ta je v mé režii, A těch 8 min v Modřanech mě nezabije, ikdyž je fakt, že by to ušetřilo další čekání na komoru. Sice jsem vodák a jezů jsem skočil nepočítaně, ale ne s tím, čím budu jezdit. Navíc dělat to pravidelně = jistota průseru.
Hoďka dvacet není horší čas, než autem v dobu, kdy s ním jezdím. A vzhledem k tomu, že je to 25km a chci kupovat loď, co pojede trvale lehce pod padesát, tak i s ohledem na okolí bude ta hoďka tak akorát. Škoda, že jezdíš drív, ještě bych tě k tomu zlanařil. :lol:
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » čtv kvě 03, 2012 11:15 pm

Petan píše: tak i s ohledem na okolí bude ta hoďka tak akorát. Škoda, že jezdíš drív, ještě bych tě k tomu zlanařil. :lol:

nevím jak moc tě bude okolí milovat, až ráno budeš kličkovat, lehce pod 50, mezi rybáři na pramičkách :hmm:
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv kvě 03, 2012 11:23 pm

4 dny a bude volna reka ;)
Pefry2012
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod Pefry2012 » sob říj 27, 2012 5:55 pm