La Grace-školní loď a replika pirátské lodi z 18.století
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
- Monty
- zkušený harcovník
- Reputace: 6
Hele lidi,nechte toho...Tady je loď v nesnázích a patetické,nebo dle Denise hysterické prohlášení moc na místě nejsou.Každej,kdo má svoji loď a nedejbože si ji ještě i postavil se podobnýho konce děsí jako čert svěcené vody.Od začátku celýho projektu LG se u drtivé většiny lidí od lodí setkávám více méně s averzí k celýmu projektu,což tady taky pomalu ale jistě vyplouvá na povrch...To není ale averze vůči lodi a nebo majiteli...to bože chráň,to zcela jistě ne,ale musím se přiznat,že taky mám jistou averzi ke způsobu a fungování LG...Loď je to krasavice,bezesporu,pravděpodobně druhá nejhezčí loď česká,Pepa na ní nechal kus života, dřiny a umu.Nicméně je využívána způsobem,jenž je mně a mnohým proti srsti.Na druhou stranu si ji zamilovali lidi,pro nichž je to jediný způsob,jak si na námořníky alespoň jednou do roka hrát a pro ně to jistě opodstatnění má.Záchrana lodě je na místě a taky pomůžu jak budu moct i když bych sám potřeboval se svojí lodí helpnout.Tyhle průsery se z drtivé většiny stáváji díky podceňování situace a má je na svědomí selhání lidského faktoru,což ale myslím si Pepa s kápem už vyřeší sám.
Takže...kdo může a chce,ať pomůže,ta loď zcela jistě za záchranu stojí,ale zkuste to věcně,bez zbytečného patosu a projevů averze.Na to bude čas pak.
howk
Monty
Takže...kdo může a chce,ať pomůže,ta loď zcela jistě za záchranu stojí,ale zkuste to věcně,bez zbytečného patosu a projevů averze.Na to bude čas pak.
howk
Monty
- mysacek
- s/y Kirké
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
bozakafka píše:Ahoj Mysaku. V tom pripade nejsem jachtar a za tisicovku mi nestoji se jim stat a doplacet na blbost lidi kteri tu lod dostali do kopru.
Bozo, nejseš jachtař, stejně jako ja, jseš cestovatel

Pro mne to není podpora trdel, kteří tu loď dostali do kopru, pro mne je to podpora krasné lodi, která si takový konec nezaslouží a kterou bych ještě alespoň jednou chtěl vidět tady v Karibiku.
Jak si na sebe komerčně La Grace vydělává mně nezajímázajímá mně jenom krásná loď.
A ty mi Denisi promiň můj názor...
- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
Mysak - To byla, nacelniku, moc dobra rec. TAkovi Siouxove by z Tebe meli radost
Premyslel jsem dlouho, jak vyjadrit svuj nazor a tys to udelal za me. Diky
TW
P.S. - jen dodam snad jeste tohle - vubec neresim souvislost typu - ten kdo je dobrej prispel a ten kdo neprispel, dobrej neni. To je naprosta kravina. Tohle neni o rozumu. To je o srdci. A pokud to srdce citi, nepotrebuje rozum. Pokud to srdce tak neciti, rozum nepomuze. No a pak snad jeste o tom, ze muzu nebo nemuzu. Vic nic. Na LaGrace jsem jeste nebyl a moc doufam ze jednou budu.

TW
P.S. - jen dodam snad jeste tohle - vubec neresim souvislost typu - ten kdo je dobrej prispel a ten kdo neprispel, dobrej neni. To je naprosta kravina. Tohle neni o rozumu. To je o srdci. A pokud to srdce citi, nepotrebuje rozum. Pokud to srdce tak neciti, rozum nepomuze. No a pak snad jeste o tom, ze muzu nebo nemuzu. Vic nic. Na LaGrace jsem jeste nebyl a moc doufam ze jednou budu.
- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
Jardo .. nechtelo se mi to psat primo na FB .. ale kua na co shani kontejner u nas ?? At ho vezmou nekde primo na miste ... bude to rychle a nebude to o moc drazsi nez kdyby se vezl z CR. Nejakej mistni vometak musi mit prave ted kontejneru plnou prd** a bude rad ze se jednoho zbavi ... prevoz do CR nebo nekam jinam uz je vec jina a da se resit pozdeji .... a nebo tomu proste nerozumim .... i to je mozny
- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
- anonenymus
- Černá karta
- Reputace: 0
anonenymus píše:PS: Denisi, prosímtě zvaš slova které vypustíš, v této chvíli minimálně 5x.

Zvážil jsem já a rozhodl.

Nemáš na to abys jako naprostý nováček poučoval uživatele co mají a co nemají dělat, případně o čem mají psát. Od toho zde je vedení fóra. O posílání někoho do řiti ani nemluvím.
V každém případě sqělé entrée! A držíš rekord v čase od registrace po BAN.
Baharis
Rekl bych, ze ve Spanelsku sezenes driv stary nepouzivany chladirensky naves. Jsou provozuschopne, ale maji poruchu na frigu a oni je odstavuji jako polomobilni sklady. mezi Almerii a Motrilem je to videt pomerne casto, jednou jsme si takto jeden pujcili za flasku goralky na tri tydny. Kazdy tyden se placam v te oblasti, nejvic okolo El Elejda, znam mistni zelinare, fajn lidi, pokud nekdo umite spanelsky, zkuste to. I mistni ridici chladaku muzou poradit. Jak na svinu su na tri tydny mimo..... pote muzu ledacos dopravit do Andalucie,do kamionu se toho vzdycky vleze nad plan.....( ale ne az na misto ztroskotani, po Malagu max) pripadne uplatit dispecera na lepsi cenu prepravy celeho kamionu. Cesta do Malagy v nakladech vychazi na 35 000 za naftu, 300E dalnice, 10 000 sofer. Nebyva co vozit k nim, tak se da ledas kdy usmlouvat jen nepatrne nad naklady, protoze se vlastne vydelava na dovozu ovoce a zeleniny k nam. Opacne je to horsi, snad takova situace nenastane, ale jestli jo, mam moznost pujcit si od znameho soupravu a za poplatky tu smutecni jizdu vykonat. Ani ja, ani on nenarokujeme nic. Doufam, ze dodrzi slovo, az vystrizlivi.
- Kratas
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Nevím , jestli jsem to nepřehlédl, ale už se někde psalo, co se vlastně stalo. a jak to celé probíhalo? Myslím tím, co foukalo a kolik, hloubka, jakou použili kotvu, proč nehodili další, co ten motor, kotevní hlídky atd. Chápu, že kontejner je teď důležitější a na rozbor bude času dost, ale každého jachtaře bude určitě zajímat průběh celé té nešťastné události. Jinak držím palce, každá poškozená (nechci psát potápějící se) loď vypadá smutně. 

- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Pro ty, co nejsou na Facebooku, aktuální zpráva od Pepy Dvorského je zde.