Po Dunaji do čierneho mora
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Teraz som dotelefonofal s mojim kamarátom čo to išiel na kánoe, cez železne vrata a nie sú tam žiadne obmedzenia. Ale vraj priamo do delty treba špeci povolenie na vstup do prírodnej rezervácie. Prejazd po vodnej ceste je samozrejme volný, ale keď sa chcete ponoriť do rákosia tak je to zakázané a vraj polícia to fest kontroluje. Či sa dá povolenie vybaviť na mieste nevedel. Bratislavský kánoisti tam chodia so splavom TID a povolenia na vstup vybavujú Bulharský kolegovia vodáci. Ale deltu by som neriešil, tam treba ísť na dva týždne. Po ceste je toho dosť zaujímavého.
delta
no ale když už bych dojel do delty tak trochu bych se tam přce jen porozhlédl článek o deltě
http://istros.unas.cz/index.php?id=expedice
když to naskenuješ po kouskách, které se budou přesahovat tak to dám potom dohromady do nějakých celků, to není problém. Nejlepší by byla část až po Maďarsku, totiž Maďarský Dunaj tu je:
http://jachting.info/modules.php?name=F ... opic&t=779
dík
Lada

http://jachting.info/modules.php?name=F ... opic&t=779
dík
Lada

- Johna
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
Re: delta
lada0712 píše:no ale když už bych dojel do delty tak trochu bych se tam přce jen porozhlédl článek o deltě
jé, tuhle expedici vedl můj bývalý profesor na biologii

No ano, tak nějak jsem si to představoval. Konkrétně jsem měl však na mysli pramici otevřenou, po obou stranách by byly sedačky ve směru jízdy a uprstřed ulička pro přecházení.Nad halvami persenik. Ve špici samozřejmě bar a vařič. Jinak bágly a stany pod lavice a spalo by se pod stany. To ovšem předpokládá nacházet vhodná místa na kotvení, respektive postavení stanů, což však v případě gumáků je rovněž nutné.
Pepa
Pepa
- avalon
- aktívní jachtař
- Reputace: 10
zdravim ta denisi a drzim ti palce aby sa ti ta cesta dolu Dunajom podarila. Konecne som pochopil preco sa tak snazis o to aby si nakoniec dolu prudom neplaval sam. Ty to vlastne vsetko robis hlavne z lasky k svojej zene, len aby ona mala spolocnost. Velmi sa mi to paci a rad sa pripojim do trojky..... samozrejme ak by si s nou mal ist sam:-)
Tymto chcem vetkych nadejnych dunajfilov pozdravit a vyzvat ich k tomu aby zo sebou nezabudli pribalit aj svoje polovicky tak ako Denis. No a my single pojdeme single.
Tymto chcem vetkych nadejnych dunajfilov pozdravit a vyzvat ich k tomu aby zo sebou nezabudli pribalit aj svoje polovicky tak ako Denis. No a my single pojdeme single.
- teista
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
Mapa
Díky za navigaci, tak tady to je:
Ještě krátce - mapa je cyklistická, měřítko 1:100000 (cm = km), jsou na ní označeny kempy, restaurace, pláže, kotviště, cesty v okloí řeky atd. Škoda je, že tam bídáci cyklisté nedali benzinky. Není to vodní speciál, ale myslím, že s naším ponorem by měla být OK. Mapa je kompletní na 8 listech, od Budapešti do delty Takže vlastně celý Dunaj. Dal jsem za ni 4stovky a zdá se, že to ani nemá cenu nějak kopírovat. Kdyby ale někdo chtěl, tak se s tím můžu trochu poprat.
Kontakt na prodejnu dodám co nejdřív.

Ještě krátce - mapa je cyklistická, měřítko 1:100000 (cm = km), jsou na ní označeny kempy, restaurace, pláže, kotviště, cesty v okloí řeky atd. Škoda je, že tam bídáci cyklisté nedali benzinky. Není to vodní speciál, ale myslím, že s naším ponorem by měla být OK. Mapa je kompletní na 8 listech, od Budapešti do delty Takže vlastně celý Dunaj. Dal jsem za ni 4stovky a zdá se, že to ani nemá cenu nějak kopírovat. Kdyby ale někdo chtěl, tak se s tím můžu trochu poprat.
Kontakt na prodejnu dodám co nejdřív.
- teista
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
Dobrý večer, konečně jsem vyčenichal tu mapu. www.mapy-pruvodce.cz odkaz cyklomapy, strana 10, třetí mapa. stojí tady dokonce jen 335 kaček. Nic podrobnějšího ani komplexnějšího jsem zatím nenašel. Jestli někdo najdete vodáckou, dejte prosím vědět
dobrou noc teista
dobrou noc teista
Naposledy upravil(a) teista dne ned lis 25, 2007 9:44 am, celkem upraveno 1 x.
- Milos
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Daľšia loď na ceste k delte dunaja
Takže, tu je malá ukážka čo môžete počas splavu k dunajskej delte stretnúť:
V Komárne dokončili ďalšiu námornú ľoď, nesie meno Kastor. Loď, dokončená v polovici augusta tohto roka, opustila Komárno. Presúva sa do prístavu v Čiernom mori, kde si ju majiteľ prevezme do užívania.
link na článok:
http://ekonomika.sme.sk/clanok.asp?cl=3589946

V Komárne dokončili ďalšiu námornú ľoď, nesie meno Kastor. Loď, dokončená v polovici augusta tohto roka, opustila Komárno. Presúva sa do prístavu v Čiernom mori, kde si ju majiteľ prevezme do užívania.
link na článok:
http://ekonomika.sme.sk/clanok.asp?cl=3589946
-
- návštěvník fóra
- Reputace: 20
My si rovněž počkáme s deltou Dunaje na plavbu plachetnic. V příštím roce ale plánujeme splutí horní část Dunaje, resp. Passau-Bratislava. Chtěli by jsme tak na cca dva týdny na přelomu července a srpna a plánujeme to v rekreačním duchu se dvěma malými dětmi prokládané turistikou na kolech/inlinech. Nechtěl by se někdo (s plachetnicí) připojit?
Plavba po Dunaji do moře.
Chystáte se někdo na tuto plavbu nebo jí máte za sebou? Potřebuji poradit. Děkuji za každý tip nebo informaci o místech pro spuštění lodi, kotvení, zdymadlech, nejvhodnějšímu období pro plavbu atd.
Ahoj Buddy
Je to sice tvůj první příspěvek, takže buď vítán, ale datum registrace máš již skoro měsíc starý. Za tu dobu by jsi mohl již zjistit, že k otázce plavbě po Dunaji je zde již založeno dosti dlouhé téma viz. níže upozornění Denise. Když dovolíš, přesunu tvůj dotaz do tohoto tématu, kam také svým obsahem patří.
Pepa
Ahoj Buddy
Je to sice tvůj první příspěvek, takže buď vítán, ale datum registrace máš již skoro měsíc starý. Za tu dobu by jsi mohl již zjistit, že k otázce plavbě po Dunaji je zde již založeno dosti dlouhé téma viz. níže upozornění Denise. Když dovolíš, přesunu tvůj dotaz do tohoto tématu, kam také svým obsahem patří.
Pepa
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Ty si sa tu kde zobral chlape. Pozri sa sem:
http://jachting.info/modules.php?name=F ... opic&t=953
Vilma, prosím ťa uprac to
a nehnevaj sa na mňa, dala si sa na to dobrovolne.
http://jachting.info/modules.php?name=F ... opic&t=953
Vilma, prosím ťa uprac to

- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem dostal dotaz emailem:
Ahoj, chystám se na plavbu po dunaji a moc o něm nevím, jak to tam chodí. Máte to už někdo projetý. Mam plachetnici 8.1-2.5-1.2,
ze všeho nejdříve potřebuji poradit s místem spuštění. Plánuji někde na Slovensku nebo začátek Maďarska. Nevím, jak to chodí na dunajských zdymadlech, prý je někde omezeno proplutí výkonem motoru mám 9k. Také za jakou přibližnou dobu se tato cesta dá zvládnout, budem dále pokračovat po moři do Řecka a dovolená není nekonečná, tak to musíme nějak rozplánovat.
Zatím to je vše, ale určitě mě nějaké otázky napadnou. Moc děkuji
Boušek Petr, bousek@bayservice.cz
--------------------------------------------------------------------------------
Ahoj, chystám se na plavbu po dunaji a moc o něm nevím, jak to tam chodí. Máte to už někdo projetý. Mam plachetnici 8.1-2.5-1.2,
ze všeho nejdříve potřebuji poradit s místem spuštění. Plánuji někde na Slovensku nebo začátek Maďarska. Nevím, jak to chodí na dunajských zdymadlech, prý je někde omezeno proplutí výkonem motoru mám 9k. Také za jakou přibližnou dobu se tato cesta dá zvládnout, budem dále pokračovat po moři do Řecka a dovolená není nekonečná, tak to musíme nějak rozplánovat.
Zatím to je vše, ale určitě mě nějaké otázky napadnou. Moc děkuji
Boušek Petr, bousek@bayservice.cz
--------------------------------------------------------------------------------
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Denisy to by neměl být až takový problém vyřešit pomocí navigace a bodů zájmu POI. Mám v navigaci Maďarsko a Rumunsko, ale ne Srbsko.
Musel by jsi to trochu více upřesnit - rozestup mezi etapami, nebo tak. Je toho moc na hledání jen tak kolem Dunaje.
Nebo nejlepší by bylo, kdyby jste měli na lodi nebo alespoň ve skupině jednu takovou navigaci. To pak můžete plánovat zastávku aktuálně a operativně.
Je to velice jednoduché, teď jsem to zkoušel, dáš vyhledat čerp. stanice okolo kurzoru a máš to
Musel by jsi to trochu více upřesnit - rozestup mezi etapami, nebo tak. Je toho moc na hledání jen tak kolem Dunaje.
Nebo nejlepší by bylo, kdyby jste měli na lodi nebo alespoň ve skupině jednu takovou navigaci. To pak můžete plánovat zastávku aktuálně a operativně.
Je to velice jednoduché, teď jsem to zkoušel, dáš vyhledat čerp. stanice okolo kurzoru a máš to