MOTOR VICHR 20HP

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

vesco
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

MOTOR VICHR 20HP

Příspěvekod vesco » pát kvě 10, 2013 1:10 pm

Zdravím borci,

mam problem s nastartováním motoru VICHR 20HP,komplet vyčištěn karbec,trysky,plovák když se jej snažím rozjet tak při zapnutem sytiči střílí buď do výfuku anebo karburátoru,svíčky vyměněny a i po x-krát zatáhnutí startovací šnúry a sundání svíček se zdá jako by byli jenom lehce vlhké,jiskru jsem kontroloval taky zapalování odtrh na ramínkách.
Poradí někdo,popřípadě opraví???
Nebo již motor hodit do šrotu moc nalítano nemá ale asi 5let stál ale byl zakonzervován.

Díky za rady a nabídky

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pát kvě 10, 2013 1:37 pm

Kdyby to byl 4-takt (coz neni, pokud spravne tusim), tak bych rekl, ze jsou zcela urcite prehozeny kabely na svickach.
Vzhledem k tomu, ze u myho 2T Johnsona je jedno, ktera svicka se kam napoji, tak si tim nejsem tak uplne jistej.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » pát kvě 10, 2013 1:45 pm

Já mám podobnej problém u dětský čtyřkolky. Blbě to chytá, svíčka se zasírá, jako by byla bohatá směs. Letos jsem jí už nenastartoval vůbec. Čistil jsem karbec a pořád nic.

Nedávno tu ale bylo pěkný vlákno, kde někdo popisoval podobnej problém. Taky čistil karbec, ale pořád mu to nešlo. Pak odnesl karbec na vyčištění ultrazvukem a motor prej běží jako hodinky.

Takže bych asi zkusil tohle. Prej to stálo asi 150,-.
Motor už sice nemůžeš legálně provozovat, ale to ještě neznamená, že musí do šrotu. :-)
vesco
návštěvník fóra
návštěvník fóra

VICHR 20HP

Příspěvekod vesco » pát kvě 10, 2013 2:33 pm

Takže ještě upřesním jedná se o 2 takt,možná abych eliminoval a zbytečně nekuchal motor můžu zkusit startovací spray? Rventuálně mě ještě napadá změření kompresních tlaků ale nevím kolik mají být nebo jakým způsobem změřit nebo poznat kompresi.
dalak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dalak » pát kvě 10, 2013 2:55 pm

Ahoj, pokud jel pred konzervaci, .....tak bych byl opatrny s tvrzenim "komplet vycisten karbec" . Problem bude v nem..... Startovacim sprejem nic nepokazis, pokud to na nej nebudes honit dlouho.... , ale bych se vsadil, ze mas pricpany nebo hrube rozstelovany karbec.
dalak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dalak » pát kvě 10, 2013 3:01 pm

Nepises, odkud jsi. Verim, ze tento motor rozchodi za chvilku kazdy druhy manik, ktery udrzi sroubovak a vi, kam s nim kroutit :) . Pokud jsi nekde pobliz ZL, UH , klidne se s tim stav....
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pát kvě 10, 2013 3:25 pm

vichr se startuje se zavřeným plynem a vytaženým sytičem. jestli jen střílí a neběží, přehoď svíčkový kabely
vesco
návštěvník fóra
návštěvník fóra

VICHR 20HP

Příspěvekod vesco » pát kvě 10, 2013 5:00 pm

Všechno jsem vyzkoušel,když dám plný sitič sundám svíce tak my běla nějaká směs lítat ven z motoru ne?Mě připadá,že nejde ani zachlastat,odpálí až když cca 10x potáhnu šnúrou.Kabely určitě nejsou přehozeny jelikož jeden je kratší a druhý delší ten delší by nešel nasadit jelikož nedošáhne na svíčku navíc jsou barevně poznačeny modrá cívka modrá fajfka,červená cívka červená fajfka.Taky jsem podle manualu seřídil zapalování,svíčky po přiložení na kostru hezky odpalují taky jsem dal nové Champion ale u těch starých taky není problém.Bohatost směsi jsem zkoušel na půl otáčky,na jednu...a přidával po půl otáčky a nic pořád to samý jednou to odpáli do výfuku po další do karbecu.
Jsem z toho rusáka na prášky. :x
kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod kanic » pát kvě 10, 2013 6:04 pm

Měl jsem ho jako pomocný motor na plachetnici v HR. Uvést jej do chodu byla pokaždé loterie. Prsty rozedřené od šňůry do krve. Další už byl se startérem, ale taky chytal špatně. A taky problémy s impellerem.
Je to předválečná německá technologie v ruském provedení.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pát kvě 10, 2013 6:26 pm

Taky jednoho mám, krom vyskakování předstihu,a výměny propeleru, jsme s ním neměli problém, a chytá OK
Obrázek :)
vesco
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vesco » pát kvě 10, 2013 6:42 pm

Taky jsem sním neměl problém do uskladnění chytal najhůř napodruhé,ale teď bohužel nechce a nevím kde hledat chybu je jako mezek už mam od středy svalovici od natahování.
Pokusím se ještě zítra ten startovací spray a pak jej asi umátim kladivem :)
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » pát kvě 10, 2013 6:53 pm

hele-ja mel po zime problem se sekackou-nova svicka venku davala jiskru a pod tlakem ani tuk-po delsi dobe me napadlo dat starou a pohoda
teda pokud jsi pri ,,udrzbe,, neco nerozhodil
v kazdem pripade ho nezahazuj
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » pát kvě 10, 2013 7:29 pm

Pokud se mi nedaří nastartovat motor,který není zrovna v nejlepší kondici ať už z důvodu slabého magneta, stavu karburátoru (má snahu se ulejvat),menší komprese, spotřeby oleje nebo nebo, že je Ruskej používám tyto svíčky.
http://www.motops.cz/svicky/denso-zapal ... -82-114kc/
Samozřejmě nemusí být nové,prostě ty co vyndám po 30.000,-Km z Toyoty. Mám motory, které na žádnou jinou svíčku nejedou.Jak už psal někdo přede mnou startovací sprej není na závadu. Pak nedávat sytič, nepřeplavovat motor se neuleje.
Samozřejmě mohou být svíčky i od jiné firmy, ale musí mít iridiovou elektrodu.
Tyhle mám také vyzkoušené a jsou levnější.
http://www.brisk.cz/zapalovaci-svicky/b ... um-premium
Jediný problém je,že se nedělají s krátkým závitem, tak třeba do sekaček Brigs a Stratton se musí na svíčku dát víc podložek, nebo upíchnout jednu širší např. z měděné trubky..
Naposledy upravil(a) bobes dne pát kvě 10, 2013 8:05 pm, celkem upraveno 1 x.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » pát kvě 10, 2013 7:56 pm

Nic proti těmto svíčkám ale pro dvoutakty se používali spíše svíčky, které měli elektrody (jiskřiště) vysunuté ven aby se od oleje tak nezanášeli.
Tento problém bych typoval na karburátor. Jednou bohatá, podruhé chudá směs a podle toho střílení. Něco jako pomalý přítok paliva. Ucpané
sítko, ventil v karbecu, vysící plovák, nebo děravý apod. Nebo někde zaschlý olej z benzínu. Také zkontrolovat kvalitu těsnění u klikovky, jestli
nesaje falešný vzduch.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » pát kvě 10, 2013 8:00 pm

Já jsem kdysi koupil luxusní iridiovou svíčku pro svojí stařičkou yamahu. Chytla na škubnutí a běžela jak hodinky. Další nastartování už ale nešla ani bohu. Vyčistil jsem svíčku a zase na škubnutí. No a tak pořád dokola.

Pak jsem koupil starou dobrou klasiku šlapala jak hodinky pořád. :-)

Domnívám se, že iridiová svíčka si nerozumí s klasickym dvojtaktem, kterej je mazanej olejem v benzínu.
Tak nějak se k tomu vyjadřoval i výrobce svíčky.
vesco
návštěvník fóra
návštěvník fóra

VICHR 20HP

Příspěvekod vesco » pát kvě 10, 2013 8:15 pm

Deaci,
děkuji za Vaše komentáře a rady ale podle mě to svíčkama není.Buď je ještě problém v karbecu(to asi poznám zítra když tam frknu ten eter),nebo jsem nějak rozhasil zapalování-ale to si nejsem vědom-nastavil jsem akorát odtrh na ramínkach na 03mm jsou na setrváku proti sobě takže při oběhu o každých 180st. jedno ramínko sepne a druhé je rozpojené po otočení o dalších 180st obráceně.Pak mě už jenom napadá netěsnost na klice přes gufera-to nevím jak zjistím abych nemusel rozebírat motor.
vesco
návštěvník fóra
návštěvník fóra

VICHR 20HP

Příspěvekod vesco » pát kvě 10, 2013 8:22 pm

Ještě pro uplnost,rozebral jsem palivové čerpadlo tam je jenom sítko a gumová membráma pak hadičkou vede palivo do plovákové komory plovák je bez problému a po natlačení paliva se zvedne viz foto.Dále vede palivo tryskou do karburátora ta je vyčištěna vzdušník-jehla taky v pohodě nastaven na 1 otočku neboli závit,šroubek volnoběhu je tak jak byl takže klapka má asi 2-3mm fugu pro přívod vzduchu.
Zapoměl jsem na něco???
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » pát kvě 10, 2013 8:27 pm

co myslel maxik tim vyskakovanim predstihu?
a k te svicce-co to bylo zac nevim-mela napis Husqarna a nic vic-ale v servisu vratili prachy tak jsem to už neresil
vesco
návštěvník fóra
návštěvník fóra

vichr 20hp

Příspěvekod vesco » pát kvě 10, 2013 8:38 pm

No to bych taky rád věděl co je vyskakovací předstih,asi má namysli odtrhová ramínka -nevím,mě osobně vyskakují akorát startovací segmenty co jsou pod pružinou ale ty s předstihem nemají nic společné :)
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pát kvě 10, 2013 8:40 pm

Je tam takovej vehement,kterej při přidávání plynu pootáčí zápalkem :roll:
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » pát kvě 10, 2013 8:45 pm

Zdenda12345 píše:Já jsem kdysi koupil luxusní iridiovou svíčku pro svojí stařičkou yamahu. Chytla na škubnutí a běžela jak hodinky. Další nastartování už ale nešla ani bohu. Vyčistil jsem svíčku a zase na škubnutí. No a tak pořád dokola.

Pak jsem koupil starou dobrou klasiku šlapala jak hodinky pořád. :-)

Domnívám se, že iridiová svíčka si nerozumí s klasickym dvojtaktem, kterej je mazanej olejem v benzínu.
Tak nějak se k tomu vyjadřoval i výrobce svíčky.

Já ale netvrdím, že je to ta nejlepší svíčka do dvoutaktu. Řešíme nastartování motoru,který dlouho neběžel. Tady přece jde o to. aby motor chytil, vypláchl se, namazal, vyhnali se pavouci.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » pát kvě 10, 2013 8:48 pm

takze je mozny ze je rozhozenej predstih? aspon ja bych to tak videl-zustal treba viset
Naposledy upravil(a) packa dne pát kvě 10, 2013 8:49 pm, celkem upraveno 1 x.
vesco
návštěvník fóra
návštěvník fóra

vichr 20hp

Příspěvekod vesco » pát kvě 10, 2013 8:48 pm

Maxik,
to vím ovláda se plynem ale stím jsem nic nedělal tak se sám snáď nerozšteloval,ja jenom nastavil odtrh na ramínkach na 0,35mm to jest vsio
vesco
návštěvník fóra
návštěvník fóra

vichr 20hp

Příspěvekod vesco » pát kvě 10, 2013 8:55 pm

Maxik,
myslíš tehle táhla co mění při přidání plynu zapalování?
viz obrázek.

Obrázek
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Re: VICHR 20HP

Příspěvekod Zdenda12345 » pát kvě 10, 2013 9:03 pm

vesco píše:Deaci,
děkuji za Vaše komentáře a rady ale podle mě to svíčkama není.Buď je ještě problém v karbecu(to asi poznám zítra když tam frknu ten eter),nebo jsem nějak rozhasil zapalování-ale to si nejsem vědom-nastavil jsem akorát odtrh na ramínkach na 03mm jsou na setrváku proti sobě takže při oběhu o každých 180st. jedno ramínko sepne a druhé je rozpojené po otočení o dalších 180st obráceně.Pak mě už jenom napadá netěsnost na klice přes gufera-to nevím jak zjistím abych nemusel rozebírat motor.

Na motorce to vždycky bylo tak, že byly kladívka sepnutý a jiskru to hodilo ve chvíli, kdy se rozpojily. Nemáš ten odtrh nastavený obráceně?
Jak to jen bylo.... kladívko musí rozpojit x mm těsně před horní úvratí.
Když jsou ty kladívka nastavený na spínání, tak to sice hodí jiskru, ale nejspíš už ne pod tlakem a rozhodně ve špatněj čas

Zpět na