Protože z řešení minulého kvízu nevzešel vítěz,tak jak jsem včera slíbil,tak něco lehčího na přemýšlení.
Kapitán Baris,ještě když měl menší jachtu s přívěsným motorem,tak vždy sebou vozil dvě stejné nádržky na benzín.Tak tomu bylo i při poslední plavbě.
Prvá byla naplněna do tří čtvrtin a vážila 10 kg,druhá byla naplněna do poloviny a vážila 7 kg.Kolik vážila nádržka,když byla prázdná?
kvízy
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
To MARIS: snad v tom nebude zadna finta, kterou jsem prehlidl, ale pokud je to tak, tak jsem cekal od Tebe neco slozitejsiho
Podle mne vazi nadrz 1kg.
Reseni ciste logicky: Rozdil paliva v nadrzich je 1/4 nadrze (3/4 - 1/2), coz je v kilech 3 kg (10-7). Tedy z toho vyplyva, ze palivo v prvni nadrzi vazi 3x3kg = 9 kg, Celkem je hmotnost 10 kg, nadrz vazi 1kg. Pro zkousku palivo v 2. nadrzi vazi 2x3kg = 6kg, nadrz ma celkem 7, tedy opet vaha nadrze je 1kg.
Pokud je to tak a budu-li prvni, tak NECHCI byt vitez (ne za vyreseni tak lehkeho kvizu), spise by se musel nekdo hodne stydet, kdyby to nevyresil
Podle mne vazi nadrz 1kg.
Reseni ciste logicky: Rozdil paliva v nadrzich je 1/4 nadrze (3/4 - 1/2), coz je v kilech 3 kg (10-7). Tedy z toho vyplyva, ze palivo v prvni nadrzi vazi 3x3kg = 9 kg, Celkem je hmotnost 10 kg, nadrz vazi 1kg. Pro zkousku palivo v 2. nadrzi vazi 2x3kg = 6kg, nadrz ma celkem 7, tedy opet vaha nadrze je 1kg.
Pokud je to tak a budu-li prvni, tak NECHCI byt vitez (ne za vyreseni tak lehkeho kvizu), spise by se musel nekdo hodne stydet, kdyby to nevyresil
- MARIS
- moderátor
- Reputace: 5
- Kontaktovat uživatele:
kvízy
Protože se více jak 24 hod.nikdo nepřihlásil s dalším řešením (existuje ještě matematické řešení),a protože stefin úsudkem uhádl výsledek,končím tento kvíz, a gratuluji stefinovi k vítězství.Prázdná nádržka važí 1 kg.Stefin sice psal,že nechce být vítězem,ale taková jsou pravidla,a tak je řada na stefinovi aby zadal nový kvíz.Nebo podle pravidel , to můžeš přenechat někomu jinému,ale to musíš udělat ty,né já.
Diky Marisi, nemam komu zadavani kvizu predat, protoze nikdo jiny sem sve reseni nezadal a ja zvitezil jen pro to, ze jsem byl momentalne online, kdyz jsi svuj kviz uverejnil. Nicmene kdyz jsem sve reseni uverejnoval, akceptoval jsem kvizove pravidla a ted jim musim dostat. Takze slibuji, ze jeste dnes vecer uverejnim dalsi kviz.