Ahoj, shanim nekoho z Usteckeho kraje kdo by byl ochoten mi hodne pomoct, nebo i klidne za uplatu udelat nove laminatove dno. Jedna se o motorovy clun s motorem Wartburg. Jelikoz jsem s laminatem vubec nikdy nepracoval a chtel bych aby to neco vydrzelo, kdyz uz se to dela, nechci se do toho poustet zcela sam..
Nevim jak novou tkaninou udrzim rovinu na outorech, z toho mam asi nejvetsi strach. viz foto
Zkus Maxíka, určitě někoho zná. Má stránky :www.starelode.cz
Jinak já bych to laminátem nebastlil, neb se zvyšuje hmotnost člunu, ale použil bych lak La Tonkinois, který se neředí a tudíž nedochází ke vzniku mikropórů, ale je třeba více vrstev. Max má bohaté zkušenosti s olaminování podponorových částí. A dej lepší fotky.
Le tonki marine no. 1 uz ceka doma na obsivku jen potrebuji vyresit to dno, puvodni drzi jeste dobre, jen mistama je praskly, nebo na kylu vubec neni od najizdeni na dno.. Takzr podle meho se musi uplne odstranit a udelat novy..
Pokud jsou místy vyhnilé kusy tak se to stejně musí opravit, buď výměnou celé části nebo vylepením. Jako lepidlo doporučuji používat pouze třídu D4. Jinak existují i průhledné tkaniny a pryskyřice.
Cesta do prahy neni nejmensi problem, jen ten vozik jeste potrebuje trochu pece, nez se s nim vydam nekam dal s lodi.. co vsechno bych mel jeste na clunu udelat, nez se bude moct zacit delat to dno?
Resil jsem, zda se neda do obsivky vyfrezovat drazka po obvodu celeho trupu, a do ni by se laminat ukoncil a bylo by to hezky rovne i s obsivkou bez nejakeho prechodu.. ale nevim, jen teorie.. diky
Netřeba, dává se jen jedna vrstva slabé tkaniny, tady nejde o zpevnění, ale o vodotěsnost, stačí dno obrousit až na starou tkaninu (ta nemusí nutně dolů), a hodíme tam jednu vrstvu kepru
Misty je puvodni tkanina uplne protrzena, to tedy take nevadi? Ja tedy uz musim jen vyndat motor hridel a vrtuli, obrousit ty natery co se tam za ta leta nahromadily a to jako zaklad bude stacit?
Doxy píše:Misty je puvodni tkanina uplne protrzena, to tedy take nevadi? Ja tedy uz musim jen vyndat motor hridel a vrtuli, obrousit ty natery co se tam za ta leta nahromadily a to jako zaklad bude stacit?
Přesně. a kde bude tkanina chybět, dáme dvě vrstvy, aby se to srovnalo