pocketship-mala kajutovka s vysouvacim kylem
Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike
- maxik1958
- zkušený harcovník

- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
Jde to, ve středověku se takto vyráběl olověný plech na střechy,olovo lilo se na vlhké plátno. Běžně se tato technika používala také na zdobení holí. Do hole se vyřezala drážka do požadovaného ornamentu, hůl se obalila plátnem, a nalilo se olovo. Povrch se pak přebrousil, a přeleštil. Takže proč ne přímo do kýlu. Pravděpodobné tam Hood udělal i rybinu pro větší soudržnost (teda já bych ji tam udělal 

- hood
- návštěvník fóra

- Reputace: 9
davide to mrtve drevo-dub je dobry napad něco s tim udelam i když me to mrzi ale verim tvym zkušenostem
denisi v otvoru pro olovo je vyfrezovana drazka aby nemohlo vypadávat ta je vytrena epoxidem z jedne strany jsem prisrouboval pomocny dekl z překližky kyl vyrovnal vodovahou a jen tak mirnix tyrnix nalil olovo ani to moc nesmrdelo
zdravim hood
denisi v otvoru pro olovo je vyfrezovana drazka aby nemohlo vypadávat ta je vytrena epoxidem z jedne strany jsem prisrouboval pomocny dekl z překližky kyl vyrovnal vodovahou a jen tak mirnix tyrnix nalil olovo ani to moc nesmrdelo
zdravim hood
- Denis
- zkušený harcovník

- Reputace: 154
Ja by som tu pásovinu nalepil Sikou, bez šroubovania. Ak sa použije primer a konštrukčný Sika tmel, neexistuje že ho niečím oddrapíš.
To, že sa pastierske palice tak zdobili olovom viem, ale naliať masu olova do drevenej formy, tam už je nejaká tepelná energia. Zasa som trochu múdrejší. Neviem síce či mi to ešte k niečomu bude
, ale jeden nikdy nevie.
To, že sa pastierske palice tak zdobili olovom viem, ale naliať masu olova do drevenej formy, tam už je nejaká tepelná energia. Zasa som trochu múdrejší. Neviem síce či mi to ešte k niečomu bude
, ale jeden nikdy nevie.-
david
- moderátor
- Reputace: 234
Denis píše:Ja by som tu pásovinu nalepil Sikou, bez šroubovania. Ak sa použije primer a konštrukčný Sika tmel, neexistuje že ho niečím oddrapíš.
denisi, na svou loď si lep co chceš.
jde o to, že nejenže se lišta časem uvolní, ale taky o to, že se na šutr nemusíš trefit zrovna lištou, ale těsně vedle - do laminátu. proto je dobré mít laminát odsazenej něčím, co rány vydrží a to je holej dub.
-
david
- moderátor
- Reputace: 234
Hoode, ještě - když už na něco narazíš, není to dolní vodorovnou částí kýlu, ale především klounovcem. Tam je potřeba silný laminát, a ten dub po něm vytáhnout kus nahoru.
Taky se dělá kovová "pantofel" - účko, vepředu po klounovci ohnuté nahoru, to by asi stačilo pružným tmelem dobře přilepit rovnou na laminát.
Taky se dělá kovová "pantofel" - účko, vepředu po klounovci ohnuté nahoru, to by asi stačilo pružným tmelem dobře přilepit rovnou na laminát.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník

- Reputace: 73
Pěkná a čistá práce!! Klobouk dolu.
Jak je vyřešený odstranění vody zpod podlahy, když je šroubovaná na pevno?
Ještě jsem si všiml, že laminuješ i zevnitř. Jak je to s oboustraně olaminovanym dřevem? Někde jsem tu četl, že oboustraně olaminovaný dřevo je mrtvý dřevo. Já například, když jsem dělal podlahu v motoráku, tak jsem se dostal až k podélným nosníkům. Jsou z olaminovaných fošen. I po 2 letech stání na suchu jsem z těch zbytků dřeva rukou ždímal vodu. Někudy to pod ten laminát vždycky nateče, ale už to nejde ven a hnije to tam.
Mohi by mi místní zkušení stavitelé objasnit, jak je to tedy s tim olaminovanym dřevem?
Jak je vyřešený odstranění vody zpod podlahy, když je šroubovaná na pevno?
Ještě jsem si všiml, že laminuješ i zevnitř. Jak je to s oboustraně olaminovanym dřevem? Někde jsem tu četl, že oboustraně olaminovaný dřevo je mrtvý dřevo. Já například, když jsem dělal podlahu v motoráku, tak jsem se dostal až k podélným nosníkům. Jsou z olaminovaných fošen. I po 2 letech stání na suchu jsem z těch zbytků dřeva rukou ždímal vodu. Někudy to pod ten laminát vždycky nateče, ale už to nejde ven a hnije to tam.
Mohi by mi místní zkušení stavitelé objasnit, jak je to tedy s tim olaminovanym dřevem?