HR papíry platnost a omezení

Pořád stejný problém: kde a jaký průkaz na loď je potřeba, je či není uznáván atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

AdsBot [Google]
Reputace: 0

HR papíry platnost a omezení

Příspěvekod AdsBot [Google] » sob zář 07, 2013 1:57 pm

ahoj, mám papíry z roku 2003 ze Zadaru. Každý tvrdí nějaké jiné pravdy. Řekne mi teda někdo jaké, pokud vůbec jsou omezení na tyto doklady. Co motorové lodě a jiné země.
jezdím na plachetnici do Chorvatska na 7-14 dní ročně.

Rád bych ty papíry dostal na stránky, ale nějak mi to nejde.

Díky Radek
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » sob zář 07, 2013 3:42 pm

já pořád lituju ty státy, který papíry navydávají. Takový lidi co nikdy průkaz nepotřebovali si najednou chtějí pujčit loď v evropě a teprve zjistí co jim všechno chybí.
Stanislav
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 50

Příspěvekod Stanislav » sob zář 07, 2013 8:24 pm

Žádný stát na světě nemá uzavřenou mezinárodní dohodu s jiným státem o vzájemném uznávání průkazů pro námořní rekreační plavbu.
Některé státy se dobrovolně přihlásili k uznávání průkazů ICC.
Jiná situace je na vnitřních vodách, ale to by tady asi někdo vysvětlil lépe než já.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » sob zář 07, 2013 9:20 pm

Platnosť dokumentov určujú zákony krajiny kde boli vydané. Napr. Chorvatsko nemôže uznať Slovenský preukaz VMP, keď bol vydaný na vnútorné vody :(
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » sob zář 07, 2013 11:00 pm

takze vam to nakonec neuznaj seberou a bude vod WAFI pokoj :D :D :D :D
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned zář 08, 2013 10:18 am

Slyšel jsem že jachting.info má dohodu s chorvatským kapitanátem.
Pro případy kdy se někdo nový zaregistruje a bez toho aby si přečetl rozsáhlou diskuzi o problému, založí nové vlákno a klade 100x zodpovězené otázky, bude mu omezen chorvatský průkaz na okruh 5NM od jednotlivých kapitanátů, nejvíce však 50m od pobřeží.
A jelikož to má stoupající trend a nikdo s tím nic nedělá, bude za chvíli takových jedinců plno... :crazy:

"Jen houšť a více vláken", čím více vláken, tím více adidas. :bleble:
modrymax
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod modrymax » ned zář 08, 2013 10:59 am

Baharis :good:
Dlouho jsem se tak nezasmál,
až jsem se za břicho popadal
a plácal do stehen :lol:
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » stř zář 11, 2013 5:56 am

Baharis píše:Slyšel jsem že jachting.info má dohodu s chorvatským kapitanátem.
Pro případy kdy se někdo nový zaregistruje a bez toho aby si přečetl rozsáhlou diskuzi o problému, založí nové vlákno a klade 100x zodpovězené otázky, bude mu omezen chorvatský průkaz na okruh 5NM od jednotlivých kapitanátů, nejvíce však 50m od pobřeží.
A jelikož to má stoupající trend a nikdo s tím nic nedělá, bude za chvíli takových jedinců plno... :crazy:

Zkoušel jsem ochotu na různých webech pro průzkum,a dal jsem dotaz blba, i když jezdím profesionálně. . Ochota velká , převelká. Rozumy taky, takže nic. Nebudu obtěžovat machry. Ty bláboly co se tu honí jsou hrozný.
kpt. Jansta
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » stř zář 11, 2013 6:13 am

Tak proc se ptas kdyz jezdis profesionalne, jako profesional mas jiste profesionalni papiry z roku 2003 ze zadaru :?
Nebo jsi jeden z tech profesionalu co si mysli ze je profesional :?

Jirka ma pravdu. Tady jsou o chorvatskych papirech popsany stohy.
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » stř zář 11, 2013 12:08 pm

Radekyacht píše:
Baharis píše:Slyšel jsem že jachting.info má dohodu s chorvatským kapitanátem.

Zkoušel jsem ochotu na různých webech pro průzkum,a dal jsem dotaz blba, i když jezdím profesionálně. . Ochota velká , převelká. Rozumy taky, takže nic. Nebudu obtěžovat machry. Ty bláboly co se tu honí jsou hrozný.
kpt. Jansta

Poslouchej,ty profesionále.....víš,že přisvojení si titulu,nebo hodnosti je trestné...???

howk
Monty
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » stř zář 11, 2013 12:38 pm

Souhlas, že na blbej dotaz..... Chtělo by to použít funkci hledat.... taková ta ikona s lupou hned nahoře, kdybys jí přehlídl :mad:

Jinak profesionál je ten, kdo vykonává danou činnost za peníze. Nic víc. Nespojujte to hned s tím, že profesionál taky něco umí a ví. Ne vždy to jde ruku v ruce. :whist:

sorry, že muj příspěvek drží tohle "censored" vlákno mezi aktivníma.
Naposledy upravil(a) Zdenda12345 dne stř zář 11, 2013 3:19 pm, celkem upraveno 1 x.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » stř zář 11, 2013 1:09 pm

Na HR stránkách ministerstva vod je uvedena v příloze tabulka, které průkazy, kterého státu pro co uznávají. Jsou tam jak ČR, tak SK a pod.
"profesionál", který rejžuje v HR by to měl znát. Někde to tady je a pokud není někdo nafoukanej, tak si to najde.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » čtv zář 12, 2013 7:54 pm

To Radekyacht:
Nenech se otrávit některými jedinci, kteří si myslí,že všemu rozumí.
Když někdo žije na lodi, neznamená to, že musí být profesionál.
Udělej si úsudek podle příspěvků každého diskutéra na zájmovém fóru....
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv zář 12, 2013 7:57 pm

Kuwa,jseš ty zdravej,nebo na něčem jedeš...??? :hmm:

howk
Monty
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » čtv zář 12, 2013 8:00 pm

Monty,

prosím oslovuj mne až se naučíš, co je pokora před mořem.
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv zář 12, 2013 8:11 pm

Poslouchej mně ty infantilní patetiku....ještě jednou...Na čem frčíš...??? Ty pokoro... přestaň fakt drízdat ch u j o v i n y ,nebo mně tak nasereš,že mně budou muset vybanovat.... Kde sedíš na řiti teď...??? Co mně ty chceš ty ubohá trubko o moři učit... Zatím co ty píšeš do éteru tyhle drízdy,já pluji,sólo na Maltu. Kdo tady psal něco o profesionálech,že kikiríkáš...??? Jestli si ale nějaká trubka dá před podpis cpt. tak by nim měl být,ne magor,co tady řeší chorvatskej průkaz,nejdříve napíše,že jezdí na jadran na 7-14 dní do roka a za tři příspěvky je profík a ještě sie podpisuje cpt. Kuwa,banujte tady ty bezmozky,nebo se dobrovolně tady vybanuju já...ty nádhero pokorná mořská

howk
chevalier Mudr,Monty,drsc.
modrymax
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod modrymax » čtv zář 12, 2013 9:32 pm

Monty :D
Nerozčiluj se, to přece nestojí za to,
taky už jsem se naučil na tyhle brouky pytlíky
nereagovat, ze začátku jsem se vztekal stejně
jako ty, ale je to jako hrách na stěnu házet,
debata s blbem se nedá vyhrát :whist:
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » pát zář 13, 2013 7:00 am

To nic Monty. Voni vlci z jadranu jsou tak pokorni az z toho pr......el boli. Pro mne je tvor co jezdi na more dvakrat do roka na tejden usoupanej smrkac co neumi blebtnout ani do radia :D :D :D Timto se omlouvam publiku a jdu hodit do kose moje stary chorvatsky papiry aby mi uz nikdy nepripominali blby co si hrajou na namorniky :D :D :D
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát zář 13, 2013 7:52 am

Zklidněte hormón a nedělejte z jednoho malého nedorozumění bulvární zápletku. :gun:

Kategorizování jachtařů podle toho jaké mají papíry, případně kudy se kdo plaví, to snad nemyslíte vážně? To se podobá stupidním závěrům bulvárních novinářů, prahnoucích po prodejnosti jejich plátku. Tam se snad nechceme dostat.

Vidím to tak, že Jarda885 pořádně nečetl či nepochopil Montyho (naprosto správnou) poznámku o používání titulu kpt. a podsunul mu svůj "překlad" se zmínkou o profesionálnosti. Stačí jen napsat: Ano, blbě jsem to pochopil, sorry. Místo gradování (hledím dopředu) je lépe se podívat zpět na počátek, k prvotnímu "problému". Případně se k němu nějak postavit. To je chlapské.
A mezi námi Jardo, být na tvém místě snažil bych se zapomenout na to že jsem někoho kádroval ve vztahu k pokoře k moři. To bych se asi omluvil, že jsem byl zrovna ožralý, že za střízliva bych to určitě nenapsal. Nebo jo?
Jako že ti řeknu, já mám pokoru k moři a ty ne. A dokud ji nebudeš mít, tak se s tebou nebavím. O tom kdy se to stane budu rozhodovat já? Vždyť to je ulítlé..... :crazy:
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » pát zář 13, 2013 8:02 am

Baharis píše:Zklidněte hormón a nedělejte z jednoho malého nedorozumění bulvární zápletku. :gun:

Kategorizování jachtařů podle toho jaké mají papíry, případně kudy se kdo plaví, to snad nemyslíte vážně? To se podobá stupidním závěrům bulvárních novinářů, prahnoucích po prodejnosti jejich plátku. Tam se snad nechceme dostat.

Vidím to tak, že Jarda885 pořádně nečetl či nepochopil Montyho (naprosto správnou) poznámku o používání titulu kpt. a podsunul mu svůj "překlad" se zmínkou o profesionálnosti. Stačí jen napsat: Ano, blbě jsem to pochopil, sorry. Místo gradování (hledím dopředu) je lépe se podívat zpět na počátek, k prvotnímu "problému". Případně se k němu nějak postavit. To je chlapské.
A mezi námi Jardo, být na tvém místě snažil bych se zapomenout na to že jsem někoho kádroval ve vztahu k pokoře k moři. To bych se asi omluvil, že jsem byl zrovna ožralý, že za střízliva bych to určitě nenapsal. Nebo jo?
Jako že ti řeknu, já mám pokoru k moři a ty ne. A dokud ji nebudeš mít, tak se s tebou nebavím. O tom kdy se to stane budu rozhodovat já? Vždyť to je ulítlé..... :crazy:

:good: :good: :good: :good: :good: :good: :good:
vilma
moderátor
Reputace: 46

zavíráme

Příspěvekod vilma » pát zář 13, 2013 8:16 am

Tohle nemá cenu.

to radekyacht :
pročti si sekci Kapitánské licence a podobné průkazy, tam je vše zodpovězeno.

Zamykáme.

Zpět na