... nám už se to blíží... v pátek letíme na Martinik,... cestovní horečka napochodu

Moderátoři: vilma, windward, Pepa
mysacek píše:Ahoj,
dostaneš pilot book, tam máš všechno.
Na Dominice je kontakt Martin Štikar, buď si tohle přečte a ozve se sám, nebo ti pak na něj dám číslo. Dominika je nádherná na treky, pokud se rádi hejbáte. Pěkný jsou Les Saints - malé ostrůvky pod Guadeloupe. Významné tím, že se tam dost mydlili angláni s frantíkama. Na západním pobřeží Guadeloupe je jediné místo, kde se dá rozumně kotvit, teď si nepamatuju jméno, ale je tam malý ostrůvek Pigeon Island. Ono totíž moc nemá cenu zajíždět do Point-a-Pietre. Měla by tam být i půjčovna aut. Na západním pobřeží je muzeum kávy, rumárna a muzeum čokolády. Na Montseratu se už dá s certifikovaným průvodcem jet na výlet na jižní část ostrova, ale stále se na jihu nesmí kotvit. Kits&Navis mi nějako v hlavě neutkvěl. A na Antique a Barbudě jsem ještě nebyl, páč to mám daleko![]()
Od koho berete loď?
Myšák
mysacek píše:Někde pohledám pilota, měl bych mí i na závětrné ostrovy, ale Guadeloupe je francouzský ostrov se vším všudy, oni to přihlašování mají dost volný. Řekl bych, že se tam bude přihlašovat v nějakým baru, protože tam bývá docela dost lodí. Tady na Martiniku je to stejný, Anse D Arlet se přihlašuješ sama v baru na počítači, vytiskneš si to a barman ti to oštempluje.
Dream O.K., Best Sail super a Sparklingu se děsíš oprávněně. Jednak berou kauci tuším sedm tisíc euro a druhak se vůbec nežinýrujou ji sebrat. Tam je strašně důležité udělat maximálně poctivě check-in, včetně kontroly oleje v saildrive, aby nebyla majoneza, potopit se a podívat se na propelery a tak.... Navíc jsou to děsný ksichti nepříjemný, je to firma, u který bych nemohl pracovat ani za nic. Ale ted u nich zacal delat kamarád černoušek, dřív dělal šéfa techniků u Best Sailu, zeptám se ho, jak to mají rozdělený, jestli by mohl dělat check-in a případně připravovat vaší loď on. Písni prosím, kdy přesně berete loď a co je to za typ.
Myšák
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host