ač se spoustou odpovědí na výše položené otázky nesouhlasím, tak přesto reaguju jen na ten kontajner. Zřejmě mám krátké vedení, ale není mi jasné jak můžu trefit kontajner za nejširším místem trupu. Leda, že by do něj nacouval, nebo měl kontajner vyšší rychlost jak plachetnice.
Pak nechápu jak může krychle držet jedním rohem v trupu lodi. To snad odpadne samo. Dejme tomu, že je v rohu výstupek na ukotvení a zvedání kontajneru. Pak na něj stačí skočit, kontajner klesne a loď se sama vyhákne.
Plovoucí kotva v bezvětří táhne víc než mořeplavec. Potom nechápu jak může mořeplavec plovoucí kotvu vytáhnout zpět, když udělala práci na kterou on sám nestačil.
Poslední věc co nechápu, jak může plavat kontajner s otevřenýma dvěřma. Jedině že by vezl něco co plave a tenisky teda moc neplavou.
Kdybych vrazil do kontajneru na moři, tak ho ze vzteku potopím. Ale až mě bude 80 let, tak budu dělat ještě větší hlouposti jak volat vysílačkou z paluby i když mám anténu vyvedenou v podpalubí.
vytvářet seznam chyb nemá smysl, protože tak velkou databázi tento server jistě nemá.
http://www.vanityfair.com/online/oscars ... ew-sailors
od boku simultálně přeložím s ohledem na mé chabé překladatelské schopnosti.
1.Akce začíná v okamžiku kdy našeho hrdinu probudí vnikající voda do trupu lodi. Ohledně toho, tu jsou dva problémy. První, že pokud by vrazil do kontajneru tak se tím nárazem okamžitě probudí, protože je na lodi slyšet každý náraz trupu. Druhým problémem je, že kontajner narazil nad vodoriskou, takže by do trupu nevnikala voda.
Pomineme li tyto problém, tak je řešení samotné situace problematické. K uvolnění kontajneru použije plovoucí kotvu. Tohle by pravděpodobně nefungovalo, ale ještě méně pravděpodobné je, že by se kontajner vůbec zaseknul. Jakmile je náš muž volný, tak se vrací ve snaze získat kotvu zpět a narazí přídí do kontajneru. Tohle není moudré, protože čelní náraz mohl způsobit ještě větší díru v trupu. Správná technika je plout bokem kontajneru, vypustit plachty a pokusit se ke kontajneru přivázat.
2.Nenechávejte díru v lodi bez pozornosti. Před návratem ke kontajneru, náš muž přehodí kosatku na stranu díry v lodi, tak aby se dostal zpět. To je velmi nebezpečné. Správný postup by byl zajistit polohu lodi vůči trhlině tak, aby byla vždy nad hladinou. Měl také neprodleně vycpat díru matracemi, plachatami, podlážkami, nebo prostě čímkoli, co mohl najít k ucpání díry. Pak měl začít kýblovat místo pumpování, které ho vyčerpalo. Pokud jste v této situaci a máte lod pod kontrolou, zkontrolujte další úniky. Narazil kontajner pod vodoriskou? Teče ještě někudy?
3. Nikdy nevyměňujte kosatku uprostřed bouřky. příhodnější čas je, když ještě přes vás přecházejí mraky. Pokud jste chycen v bouřce bez bouřkové kosatky, tak je nejlepší vyhodit plovoucí kotvu a zůstat v podpalubí.
4. Nikdy neodkládejte dvířka z lodi v těžké bouřce. Jestliže musíte jít na palubu, jděte přes ně. Jestliže se velká vlna převalí přes loď, tak riskujete zaplavení podpalubí. Náš muž je vydělal několikrát během bouřky a výsledky mluví sami za sebe.
5.Nikdy nevolejte S.O.S když nejste v bezprostředním nebezpečí. Protože náš muž zavolal nouzoví volání po kolizi, ale před příchodem bouřky, tak měl volat pan-pan a nikoliv S.O.S. Tohle volání je určené k popsání problémů na lodi, ale nikdo není v bezprostředním ohrožení života v daném čase.
6.Nenechte se bezcílně unášet, když můžete plout vstříc pomoci. Poté co náš muž zavolá S.O.S. tak evidentně nesměřuje žádným určitým směrem. Nezačne se přibližovat k dopravním linkám dokud není v záchraném ostrůvku. Jakmile byl po kolizi schopen převzít řízení lodi, tak měl směřovat k oblasti, kde mu mohli pomoci ostatní lodě. Náš muž místo toho stráví čas bezcílnou plavbou. Byly vůbec vytažené plachty?. To nemůžeme říci. On mopuje podpalubí, vaří, jí a spí. Měl aktivně plout k pomoci.
Zbytek se mi překládat nechce, stejně mě to moc nešlo. Pokud máte touhu můj překlad vylepšit, tak můj text můžete editovat dle libosti a po opravách považovat za svůj.