Baltem okružně 2014 - tipy, rady

Nejezdí přece všichni na Jadran ...

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Smidrc
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Baltem okružně 2014 - tipy, rady

Příspěvekod Smidrc » sob bře 08, 2014 5:41 am

Ahoj,
letos v létě plánujeme vyplout na měsíc na Balt a udělat si kolečko Polsko - Litva - Lotyšsko - Estonsko - Finsko - Švédsko - Německo - Polsko. Zatím jsme každý rok jezdili na kratší dobu na Polské chartery, vždycky byl nějaký větší nebo menší problém. Do polska jezdíme proto, že jsme všichni studenti a cenově je to německem nesrovnatelný, takže jsme si celkem zvykli, že to má svou cenu většinou na stavu lodi. Letos si však nemůžeme dovolit riskovat, že se nám v bouřce utrhne lanko od rolfoku, či celkem klasicky nefunguje motor.
Obracím se tedy na vás s prosbou o rady, tipy na chartery, maríny a podobně.
Dík. ;)
veselyroman
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod veselyroman » sob bře 08, 2014 8:59 am

Tady: http://www.pc-ostsee.de/haefen si můžeš vybrat loď na základě toho v jakém přístavu je vyvázaná. Oproti klasickým charterovým společnostem (např. Mola yacht www.mola.de) tady můžeš najít i levnější plachetnice (staršího data výroby, ne tak moderního interiéru, ale lodí z duší a alespoň dle popisu v celkem slušné kondici a dobře vybavených - já mám na letošek objednanou tuhle krásku: http://www.pc-ostsee.de/segelyacht/finn ... _1900_2014). Charter těchto lodí je dokonce možné dohodnout přes české charterové společnosti (nebo alespoň jedna z nich to umí - jméno když tak přes SZ) - cena je pak stejná, resp. o jednotky € nižší.
Akorát se obávám, že na plánování měsíční plavby o prázdninách 2014 je už v březnu pozdě - jsem si téměř jistý, že u žádné z lodí nenajdeš volný měsíc v kuse.
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » sob bře 08, 2014 11:21 am

Nevím kdys tam byl naposled, ale tak z hlavy mi napadá pár informací z loňska:
Svinoústí – nový terminál pro překládku plynu východně od vjezdu, celé to tam ze strany od moře vypadá výrazně jinak než dřív
Dziwnów – dvě nové maríny, jedna pro lodě do 12 metrů nalevo před mostem, druhá na konci nábřeží za mostem, obě levnější než smradlavý rybářský bazén.
Mrzezyno – vplouvání povoleno pro lodě do délky 12 metrů za větru do 3B, držet se co nejtěsněji u západního vlnolamu, u východního je mělčina až za půlku vjezdu a červený klacek tam vloni už zase nebyl. Když zůstaneš viset v naplaveném jemném písku, připravit si lano, první rybář co pojede kolem tě za plzeň vytáhne. Opravené nábřeží.
Kolobrzeg – nová marína v bazénu za Bahenní pevností (po vplutí od moře první odbočka doleva), ale chybí tam zatím pumpa. Hlavně o víkendech dost plno, protože tam Švédové jezdí na jídlo.
Darlowo – sehnat pivo pod 7 zlotek byla vloni děsná fuška
Ustka – pár míst pro jachtaře je v rybářském bazénu, ale než se cpát k rozbitému nábřeží je lepší se dohodnout s rybářema a vyvázat se bokem u nějakého nepoužívaného kutru. Žádná vybavenost, ale taky žádné placení.
Wladislawowo – pro jachtaře je udělaných pár plovoucích mol na konci rybářského bazénu, záchody pouze veřejné s otvíracími hodinami a musí se platit. V případě bouře se neplatí přístavní poplatky.
Smidrc
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Smidrc » sob bře 08, 2014 11:15 pm

Díky za tipy. Koukal jsem na pc-ostsee.de a našel jsem pár lodí volných na měsíc (můžeme jet například na poslední dva týdny srpnu+dva v září), ale pořád je tam pro nás celkem velký cenový rozdíl ve srovnání s Polskem, kde si můžeme půjčit např. tuhle loď, která je krásná, ale asi bych se o ní trochu bál, ve srovnání s laminátem nebo ocelí. A cenovej rozdíl na měsíc na jednoho je asi 4000, což je pro nás dost peněz.
Obrázek

Byli jsme tam naposledy loni v srpnu, ale v okolí Gdaňsku a v Litvě, každopádně dík za tipy, zapíšu si to a vezmu sebou ;)
oceannn
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod oceannn » stř bře 12, 2014 10:39 am

Ahoj.
Můžeš kouknout na http://jardajehlickajachting.webnode.cz/
kde máš všechno o Baltu a taky zajimavé povídání o okružní plavbě z minulého roku.
Polsko-Dánsko-Svédsko-Lotyšsko-Litva-Estonsko a zpět podél Polska.
jirkabb
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 16

Příspěvekod jirkabb » stř bře 12, 2014 3:06 pm

Ahoj, jak velkou hledáš loď a pro kolik lidi ?

Jirka B.
Naposledy upravil(a) jirkabb dne čtv bře 13, 2014 12:44 am, celkem upraveno 1 x.
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Příspěvekod Michal123 » stř bře 12, 2014 11:07 pm

Smidrc píše:Díky za tipy. Koukal jsem na pc-ostsee.de a našel jsem pár lodí volných na měsíc (můžeme jet například na poslední dva týdny srpnu+dva v září), ale pořád je tam pro nás celkem velký cenový rozdíl ve srovnání s Polskem, kde si můžeme půjčit např. tuhle loď, která je krásná, ale asi bych se o ní trochu bál, ve srovnání s laminátem nebo ocelí. A cenovej rozdíl na měsíc na jednoho je asi 4000, což je pro nás dost peněz.
Obrázek

Byli jsme tam naposledy loni v srpnu, ale v okolí Gdaňsku a v Litvě, každopádně dík za tipy, zapíšu si to a vezmu sebou ;)

Tahle loď mi připomíná jednu dřevěnou kocábku o které putují docela strašidelné zkazky. Jak se jmenuje?
spuzva
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 22

Příspěvekod spuzva » čtv bře 13, 2014 7:59 pm

Smidrc
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Smidrc » stř bře 19, 2014 11:24 am

Díky za tipy. Tahle loď se jmenuje Rybitwa, kotví v Gdaňsku.
Jikro,hledáme loď pro šest lidí v termínu ideálně srpen.

Nevíte taky prosím někdo, jak je to s plavabou mezi Finskem-Švédskem? slyšel jsem, že je to tam pěkně nebezpečný kolem těch ostrovů.
jirkabb
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 16

Příspěvekod jirkabb » stř bře 19, 2014 11:35 am

Nebezpečný je chodit po ulici...
Pokud by vas bylo pět a nebyli jste náročný na místo , mohu Vám nabídnout od půlky srpna soukr. lod, 8m za rozumne peníze a s kapitánem ...
Jirka
t0m
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod t0m » ned bře 23, 2014 7:19 pm

Smidrc píše:Nevíte taky prosím někdo, jak je to s plavabou mezi Finskem-Švédskem? slyšel jsem, že je to tam pěkně nebezpečný kolem těch ostrovů.

Vždy si můžeš vybrat plavební trasu, kde to bezpečný je. Ale mimo trasy jsou místa, kde jsou rozsypaný velký šutry na mělkým dně a v mapě si přečteš

INADEQUATELY SURVEYED
Inside the area enclosed by --- surveys are incomplete and uncharted shoals may exist. All hydrographic details and blue tint has been omitted from these areas.

Ale i to jde s opatrností proplout. A je tam moc krásně.
Adman
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Adman » stř dub 23, 2014 11:31 am

jirkabb píše:Nebezpečný je chodit po ulici...
Pokud by vas bylo pět a nebyli jste náročný na místo , mohu Vám nabídnout od půlky srpna soukr. lod, 8m za rozumne peníze a s kapitánem ...
Jirka

Diky za nabidku Jirko, ale kapitana i dalsi cleny posadky uz mame.. zatim nam nejvic hori lod, z charterovky se neozyvaj... :? :gun:

Nevite o nejaky obsahly polsky klidne ne nejak znamy charterovce, kterou jsme mohli prehlidnout/nedohledat? :)

Zpět na