rb píše:Každý by si měl říct co od takové výstavy očekává, jak vystavovatel tak návštěvník a výsledek porovnat.
Asi tak nějak.
Těžké disproporce zde jsou a řešení v nedohlednu.
Kde není poptávka, nemůže být ani nabídka. Dnešní člověk považuje za samozřejmé, že kamenný obchod musí mít našlapané regále. Tak si zboží ošahá, vybere co mu nejvíce sedí a honem na internet se poradit se strýčkem googlem, kde to mají nejlevnější. "A to jsem s tím "kameňákem vydupal! Nejsem blbý to kupovat za takové peníze."
Toto může napadnout jenom pokrytec, nebo Mirek Dušín. (odstavec myšlen obecně, ale.....)
Organizátor to má vyřešené, ne daleko od uvažování dnešní společnosti. Vyždímat z možnosti ždímat, co se dá. Naivně, ale opravdu naivně a velmi hloupě, když se formoval první ročník, jsem se domníval že to jsou konečně lidi kterým na rozdíl od BVV, záleží na jachtingu. Prdlajz!!! Jsou ještě horší. Mají pro vystavovatele tak nehorázné ceny, že když jsem se dvou společností ptal proč tam nemají přistavenou loď co provozují o několik km dál, svorně mě odpověděli že se to za tu cenu co po nich chtějí nedá. Přičemž mám dojem, že od města má výstava celkem slušnou podporu.
O kupní síle našeho ČR jachtařského kroužku asi nemá smysl diskutovat. Je pravda, že prodejci různých serepetiček, šeklů, kování, lan, že by se mohli pochlapit. To je bez diskuze. Ovšem bez odborné návštěvy, nemůže být ani slušná nabídka. To je prostě spojené nádobí. Pokud na to lidi kolem jachtingu, i když mají celkem pravdu, prdí, nelze očekávat žádné zlepšení. A když to i ti co tam něco v prvních ročnících dotáhli vidí, tak odejdou a zůstanou tam opravdu jenom prodejci postelí a výletů na Saharu. Po obědě pražák vyvede manželku s dětmi na pěknou procházku.
Ale to nám je samozřejmě putna. Proč bych se unavoval, alespoň morálně, podpořit jednu z mála jachtařských akcí, když si na daleko lepší mohu zajet do Rakouska nebo Německa. To je jasné, to má logiku. Jsme malý národ. Nebo malí? No nic. Malý/malí národ si velkou jachtařskou výstavu nezaslouží. Budeme jezdit do zahraničí.
No a já mám úvodní otázku vyřešenou už nějakých 12 let, stav setrvalý, na každou výstavu se těším. Všechny výstavy, ať jsou v Brně, v Tulnu nebo v Praze, považuji za společensko kulturní záležitost. Nic neočekávám, nejsem zklamán. Pokecám se spoustou lidí, když to je možné podáme si ruku, řekneme vlídné slovo, někdy se podaří i v obchodní línii. Nasaju atmosféru, nehartusím, nejojkám jak to stojí za h*vno. Prožiju pěkné odpoledne, večer si zajdeme se ženou do divadla. Protože "jaké si to uděláme, takové to budeme mít".
Ještě kdyby se našel nějaký "trouba", který by dokázal k té příležitosti zorganizovat malé setkáníčko členů JI (jako jsme dělali v Brně), nemělo by to chybu. Jak naznačil jinde Richard, není potřeba žádný tým. Jeden, slovy JEDEN člověk ochotný pro druhé něco udělat. Nic víc, nic míň to nechce. Ale i ten jeden je moc. To kdyby ti hajz*íci vystavovatelé zavalil náplavku loděmi a jachtařským zbožím a dávali nám to za dumpingové ceny, to by bylo....
Takže všem, i těm co ušetřili jeden půlden a místo beznadějné návštěvy se věnovali smysluplnějším věcem trvalé hodnoty, všem přeji pěkný večer, dobrou noc, pěkné ráno a hlavně hodně vydařenou sezónu.
Ať se vám daří a dobrý vítr