Hledám kontakt na pana Stevena Preece .

Zajímavosti o lodích, rady a tipy atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Rajny
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Hledám kontakt na pana Stevena Preece .

Příspěvekod Rajny » stř srp 06, 2014 10:58 am

Dobrý den.

Sháním kontakt na pana Stevena Preece. Je to Angličan, žijící pravděpodobně v Linzi. Je majitelem lodě která již 5 let chátrá na suchu na Lipně. Rád bych ji od něj koupil, je škoda aby se tak krásná loď rozpadla. Je v ní voda, v zimně zamrzá, a ničí ji i vybavení. Rád bych ji opravil, ale na to potřebuji nějaký kontakt na něj. Pomůže mi prosím někdo? Neznáte jej, nebo alespoň něco o něm či lodi?
Děkuju za pomoc.

Jarda.
tgm126
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod tgm126 » stř srp 06, 2014 12:17 pm

Zdravím,

zkuste to přes SailingNetworks
Rajny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rajny » stř srp 06, 2014 12:38 pm

No tak tam jsem ho našel, ale já moc anglicky neumím, a moc se tam nevyznám, ale mám za to že tam žádný telefon ani mejl nemá :( Nebo vy se tam v tom vyznáte? Nemohl bych Vás poprosit zda by jste se tam na ten kontakt nepodíval? Já to prošel hore dole, ale nic sem tam nenašel. A nikde jinde mi právě internet nic neukazuje :( Už sem trochu zoufalý. Zkoušejí ho kontaktovat z lipna z přístavu, ale zatím nic. No a tak to zkouším i jinde.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 420

Příspěvekod lynx » stř srp 06, 2014 12:49 pm

Ahoj, píšou tam, že na jeho profil se můžeš podívat, když se přihlásíš. Čili tam musíš mít vytvořený účet. Pak by ho mělo být možné kontaktovat. Třeba poslat zprávu, jako tady.
K vytvoření profilu použij odkaz Sign up now.
tgm126
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod tgm126 » stř srp 06, 2014 12:55 pm

Musíte si udělat účet. Pak by ho mělo jít kontaktovat.
Rajny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rajny » stř srp 06, 2014 1:02 pm

Já tam ani pod přihlášením nic nenašel. Moc rád bych mu tu zprávu z tama poslal, protože je to jediné místo o kterém vím že je jeho. Ale nevím jak... :(
tgm126
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod tgm126 » stř srp 06, 2014 1:07 pm

Na jeho profilu - Invite to my network - to by mohlo fungovat.

Ten web neznám, nepoužívám a používat nehodlám. Takže ze mě víc už nedostanete ;)
Rajny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rajny » stř srp 06, 2014 1:27 pm

No tak zkoušel sem to, a psalo mi to že lituje, ale není momentálně posádce k dispozici .

Ale děkuji za snahu :)
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » stř srp 06, 2014 1:51 pm

Jardo, fakt na profilu nemá kontakt.
Ale posílal jsi mu zprávu přes „messages"?
Je to link pod Tvojí profilovou fotkou vpravo nahoře.
Zalogoval jsem se Tvými údaji a kliknul na to. Vpravo je tlačítko + New Message.
Po kliknutí se zobrazí výzva Sorry, you must verify your email address before you can send private messages.
Když klikneš na „verify your email address", zobrazí se další stránka, kde zase klikneš na „verify my email address now."
Odešle se Ti mail na adresu, kterou jsi uvedl.
Pak musíš postupovat podle instrukcí v mailu.
Pokud to neuděláš, nebudeš moci zprávu odeslat.
Verifikoval jsi svou adresu?

Mimochodem, máš dobrý vkus – loď Victoire 28 se mi taky líbí. :-)
Rajny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rajny » stř srp 06, 2014 2:10 pm

Jooo, je užasná. Jen tam stojí chudinka uplně doničená. Byla v ní voda, asi 5 let, a v zimě zamrzala, tak sem ji po povolení správce loděnice (samozřejmě) vypustil, a prohlídl i dno. No tak je to samý žabinec, ale snad je ještě v pořádku. Ale ještě jednu dvě zimy, a je po ní i vybavení.....

Prosím Vás, já to zkoučel různě, i mu něco posílat. Můžu Vás poprosit, jestli byste mu nemohl mým jménem a pod mým nikem tam zkusit poslat zprávu v tomto znění? Já fakt tomu moc nerozumím. Už se o to snažím 3 dny:(

Zpráva:

Good day.
I am very interested to buy your ship Victoria which stands 28th on the beach on Lake. The ship is already destroyed a lot, but I like to fix it, and I will use. Please contact me on Tel: +420604467768, or mejl: Rajnoch@tridas.cz
With thanks Rajnoch
Rajny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rajny » stř srp 06, 2014 2:15 pm

Tááák, to už sem zvládnul. Jen nevím jeho adresu. A když tam napíšu jeho jméno tak to neodejde...
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » stř srp 06, 2014 2:47 pm

Jj, to se mi taky stalo.

Napsal jsem mu Tvým jménem ve skupině Victoire 28. Myslím, že jste tam jediní členové.
Zapnul jsem, aby Ti přišlo na mail upozornění, až/pokud odepíše.
Dovolil jsem si to trochu přeformulovat:
Dear Steven,
I have seen your yacht at Lipno Lake. I like her regardless she is badly damaged. Do you consider selling her? I'd like to buy her and save her. As I have capability to repair, I could offer her a better future. If interested, contact me, please: Tel: +4206......, or Email: .......
Looking forward to hearing from you soon!
Best regards,
JR

Tedy asi:
Vážený Stevene,
viděl jsem na Lipně Tvoji loď. Líbí se mi i přes to, že je velmi poškozená. Uvažuješ o jejím prodeji? Rád bych ji koupil a zachránil. Protože mám možnost ji opravit, můžu jí nabídnout lepší budoucnost. Pokud Tě to zajímá, kontaktuj mě, prosím: ......, ........
Těším se, že se brzo ozveš!
Se srdečnám pozdravem,
JR

Ve zprávě jsem samozřejmě uvedl celý telefon, mail i Tvoje jméno.

Přeju Ti, ať Ti to vyjde!

P. S. Rajny, tady si tykáme. :-)
Rajny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rajny » stř srp 06, 2014 8:53 pm

Tak já ti moooooc děkuju, a máš u mně velkou flašku, protože Steev se ozval, a poslal mi číslo, a psal že s prodejem souhlasí, a že záleží na ceně.... Takže super. :-)

Tet vymylet nějakou dobrou cenu. Za kolik se tak dá koupit středně dobrá Viktorie 28 z 75 roku? Nemáš tušení? :) At vím od čeho se odpíchnout. Nějak kolem 200 000 korun, ne?
dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » stř srp 06, 2014 9:14 pm

Ahoj,odpichni se od toho jestli je registrovana v Cechach.... :-) jinak kamos ted prodava fantastickeho Jaguara (Catalinu)27 za nejakych 6000 liber (cca 180 000) v perfektnim stavu kdyby jsi mel zajem.Pokud to tam chatra 5 let tak i 50 000 muze byt moc,ale tezko rict...
Rajny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rajny » stř srp 06, 2014 9:27 pm

taky hezká. Jen já tet ty prachy nemám. trochu sázím na to že těch 50 za to bude chtít. je dost poničená, ale spíš kosmeticky. trup a tak vypadá solidně.
navíc se mi líbí že si ji můžu udělat podle sebe. víš?
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » čtv srp 07, 2014 9:27 am

Tak to je bezva.
S cenou je to složité – strašně záleží na celkovém stavu.
Pokud ale chátrá pět let, 200 tisíc mi připadá moc.
Tady: http://www.scanboat.com/uk/BoatSaleList ... toire%2028
jsou k mání tři od pěti do dvanácti tisíc €. Myslím, že i ta nejlevnější bude v lepším stavu.
Rajny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rajny » čtv srp 07, 2014 9:42 am

No já to myslel tak že pokud se dá slušná funkční koupit za 200 000, tak tahle v tom hrozném stavu by mohla být tak za 50 až 80000 kč. Co myslíš?
Rajny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rajny » čtv srp 07, 2014 9:43 am

TAKHLE VYPADÁ..
Naposledy upravil(a) Rajny dne pát srp 08, 2014 6:29 am, celkem upraveno 2 x.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » čtv srp 07, 2014 9:56 am

Jj, to by mohlo odpovídat. Asi bych zkusil na takové částce začít. Ale zatím nemám s koupí lodi zkušenosti. Třeba Ti v tomhle poradí někdo znalejší.
Rajny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rajny » čtv srp 07, 2014 9:59 am

taK UVIDÍME. stejně TET VÍC PENĚZ NEMÁM :) Ale mooooc děkuju za pomoc. NA oplátku :)
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » čtv srp 07, 2014 10:25 am

Ufff, na tý bude spousta práce.
Přeju Ti úspěch při koupi i opravě.
Až ji doděláš, třeba mě svezeš. :D
Rajny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rajny » čtv srp 07, 2014 10:33 am

no to víš že svezu. to je jasný :)
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » čtv srp 07, 2014 11:05 am

Koupil jsem loď v podobnym stavu. No asi ne tak zuboženou, ale ve finále to vyšlo na stejno. Ono už je jedno, jestli dáváš nový rozvody proto že jsou nespolehlivý, nebo proto, že jsou totálně shnilý. To samý platí o dřevě. :)

Strašně moc záleží na tom kudy se tam ta voda dostala a kolik jí tam bylo. Každopádně počítej s tím, že celej interiér budeš dělat znova. Zásadní je jak na tom může být motor? Díval ses na olej? Jestli je v něm voda, tak je to na generálku (jestli to vůbec ještě půjde). Jinak taky kompletní rozvody atd. atd. V jakym stavu je takeláž? kormidlo..... je toho hoodně.

Majitel na lodi asi dlouho nebyl co? Pokus se mu vylíčit v jakym stavu loď je. Spíš horší, než lepší. Počítej s tím, že pro tebe je to srdcovka a tak máš růžové brýle. Pak navrhni nějakou rozumnou cenu. Za předpokladu, že je motor zprovoznitelný bych to viděl na těch max. 50 tis. s tím, že dalších 100 - 150 do toho nacpeš. Jestli je motor v háji, tak bych se bavil o ceně šrotu.....

Snad jsem tě moc nenaštval.... nemyslel jsem to zle. Já jsem kdysi taky kupoval loď srdcem a nebylo to dobré. Kdybych jen tehdy poslechl ty nepřející šťouraly. :D

Jestli máš do lodě volný přístup, tak vyzkoušej co možná nejvíc věcí a sepiš si co všechno je potřeba opravit. Na interiér bych paušálně počítal tak min. (opravdu min.) 70 tis. + dalších min. 20 na rozvody.

Jestli chceš, tak to můžeme nějak blíž rozebrat. Já vycházim z částek co to stálo mě krát nějakej násobek. Já mam pooodstatně menší loď.
Rajny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rajny » čtv srp 07, 2014 12:12 pm

Děkuju za rady. A ne, nenaštval. Sem automechanik, dělám i ve dřevě, nábytek, tak vím kolik je v tom práce a času a peněz. Naštěstí ty fotky vypadají hůř než ve skutečnosti. Kromě té příčky je dřevo netknuté, jen ho obrousit a nalakovat. Stav laminátu je dle mého názoru dobrý. Nenašel jsem ani praskliny, ani boule, a když sem vypustil vodu tak dno bylo taky dobré. V podstatě si myslím že by vevnitř ten laminát stačilo desinfikovat a vyčistit, a ani by se to nemuselo natírat. A i kdyby, tolik toho zase není. S tím motorem jsem trochu zaváhal, na olej sem se nedíval. Ale voda byla pod motorem, a na něm sem žádnou rysku od vody neviděl, tak si myslím že pod vodou nebyl. A když se řídím heslem kudy natekla tudy vyteče, tak by v kajutě byl olej vylitý z motoru, a to nebyl. Ale možné je vše. Baterky jsou samozřejmě KO, takže zatočit sem s ním nemohl. A měl sem na prohlídku jen 3 hoďky, a k tomu sem se fakt nedostal. To mně mrzí. No ale mám to 450 km k lodi, takže už to asi nezjistím. :) Jinak na palubě to vypadá velmi podobně. Zašle, ale ne popraskaně, oloupaně, poničeně. Jen mech a černý sajrajt. Myslím že horká vapka a saponát udělají své.. Co je důležité je tam kompletní stěžeň i ráhno, a veškeré lana. Jak nerezové, které vypadají velmi dobře, tak plachetní, a ty jsou asi KO. Ale i úchyty, zábradlí, kladky a napínáky tam jsou. Takže snad vše. jediné co jsem nenašel bylo v kajutě kryt na podlahu před špicí. Jinak je tam vše. No ale i tak práce nad hlavu.

Jaké rozvody máš na mysli?

No k té částce 50 000 se přikláním, myslím že to je tak akorát, protože jestli tam zustane ještě rok nebo dva, tak je po ní.... A převoz na Nový Zéland a oprava tam by Stýva vyšla víc než pořízení jiné lodě :) si myslím...
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » čtv srp 07, 2014 12:31 pm

Rajny píše:
No k té částce 50 000 se přikláním, myslím že to je tak akorát, protože jestli tam zustane ještě rok nebo dva, tak je po ní.... A převoz na Nový Zéland a oprava tam by Stýva vyšla víc než pořízení jiné lodě :) si myslím...

vzhledem k motoru a převodovce co tam je, a pokud je OK, což bych klidně předpokládal, těch 50 táců bude málo.

Zpět na