dik za kazdu radu!!! pripajam foto
avalon

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

taag píše:Ahoj, na 90% je to z nějakého DDR člunu. Podle všeho neměl vratku. Pokud by ta vrtule mohla Mít vcelku tak 18 cm tak je to skoro jistota. Jinak zkus : www.starelode.cz

Němci také nepoužívali konstrukci trupu na pero, jak popisuješ. Vkaždém případě to vypadá opravdu na přímý náhon, motor maximálně tak kolem 20ti koní. To je všechno co jsem k tomu schopen říct, a ještě bez záruky 

avalon píše:dakujem, ten priamy nahon to bude asi urcite na tom sa asi vsetci zhodneme. Vrtula dvojlist co by odpovedalo presne tomu co povedal maxik - motor do 20hp. Ja si ale myslim ze to neni domaca konstrukcia kedze hriadel ma velmi sofistikovanu ucpavku a system vloziek a dokonca tlacne lozisko opierajuceho sa o rozsirenu cast hriadele v nutri toho puzdra! To rozsirenie je markantne a vyzera ako podlozka, cim musela byt hriadel povodne aspon 30mm hruba!!! Hriadel ma dokonca viditelnu jemnu spiralu po obvode vonkajsej casti hriadele - koli chladeniu ucpavky- myslim. Zaujimave je este ze na vrtulu nie je na hriadeli ziaden zarez na kolik a pod... jo a este vrtula je lavotociva!! A hlavne ten system s tym pierkom z hlinikovej pasoviny to tiez nevymysli amater!!! Hovori niekomu nieco lod Adler? Co sa mi ale na celej veci nepozdava je ze loziska na hriadeli su made in Czechoslovakia....

Dakujem vam za vase reakcie a v pripade ak by sa niekto objavil co objavi tuto temu a bude vediet o lodi viac budem iba rad !!!!
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů