Ahoj, pořídil jsem si krásný maličký skvost od Witolda Tobise, MX. Zatím v bídném stavu a dávám dohromady, co všechno je třeba rekonstruovat. Mimo jiné potřebuji oblouk k vedení hlavní otěže, který se montuje na konci kokpitu. Kdysi žil na pomezí Braníku a Modřan pan Sobotka, můj adoptivní dědeček a otec Bravo 777, u kterého nebylo nic problém, ale dnes nevím na koho se obrátit.
Díky za jakoukoli radu
Nerezové doplńky
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Ahoj,
možná bych ti mohl pomoct. Mám šikovného kamaráda, který je navíc vyučen v oboru (obráběč kovů), má potřebné nástrojové vybavení a má i dlouhá léta praxe. Spolu jsme projektovali a vyráběli z nerezu už leccos, včetně originálních kusovek v chirurgických nástrojích.
Z mého pohledu má jedinou nevýhodu. Kdykoliv si vymyslím nějakou "ptákovinu", kterou nutně potřebuji (teď momentálně kolem lodí) tak zatvrzele vyžaduje výkres. Je to prostě puntičkář- stará škola - a moje snadná řešení typu ......a nějak to pak už zakonči, aby to dobře vypadalo...... na něj neplatí.
Tím chci říct, že když dodáš technický výkres ( já mu je kreslím perspektivně a stínuji je, abych ho trochu zadopoval) tak si myslím, že to zvládne. Dokonce ho to i baví.
Jen si asi budeš muset sám sehnat materiál, ale to se řeší konkrétněji až při zadání "zakázky".
Tak to zvaž.
Zdravím.
I(P).
možná bych ti mohl pomoct. Mám šikovného kamaráda, který je navíc vyučen v oboru (obráběč kovů), má potřebné nástrojové vybavení a má i dlouhá léta praxe. Spolu jsme projektovali a vyráběli z nerezu už leccos, včetně originálních kusovek v chirurgických nástrojích.
Z mého pohledu má jedinou nevýhodu. Kdykoliv si vymyslím nějakou "ptákovinu", kterou nutně potřebuji (teď momentálně kolem lodí) tak zatvrzele vyžaduje výkres. Je to prostě puntičkář- stará škola - a moje snadná řešení typu ......a nějak to pak už zakonči, aby to dobře vypadalo...... na něj neplatí.
Tím chci říct, že když dodáš technický výkres ( já mu je kreslím perspektivně a stínuji je, abych ho trochu zadopoval) tak si myslím, že to zvládne. Dokonce ho to i baví.
Jen si asi budeš muset sám sehnat materiál, ale to se řeší konkrétněji až při zadání "zakázky".
Tak to zvaž.
Zdravím.
I(P).
- Jakub_4240
- nováček na fóru

- Reputace: 0
Folko píše:Ahoj, díky moc za informace, o víkendu to rozměřím a namaluji. Nerez by měli mít v Acrosu, alespoň jsem jej tam dříve kupoval, tak snad nezklamou
Ahoj,
jsem tu tak nějak nový a obvykle se tu do diskuzí nezapojuji a spíše se snažím něco moudrosti pochytit, nicméně protože o nerezu něco málo vím tak zde si dovolím něco poznamenat.
Akros (fakt s K) nerezový materiál má a i za poměrně příznivé ceny, ale spíše bych tu kupoval jen materiál spojovací, šrouby, matky atd. Uzavřené profily/ trubky spíše bývalá Lega (www.lega.cz), Italinox a nebo Armat (ten zde zmiňuji protože umí leštit trubky zvenčí na požádání) záleží na tom kolik toho bude, ale můžu Vám říct že někdy jsou rozdíly v cenách poměrně dramatické a tak se neboj to poptat u více firem.
Co se svařování nerezu týče, je spousta lidí co tvrdí že to umí, ale už zdaleka ne tolik co to vážně umí, tedy tak aby to u vypadalo. Když je svar hezký ani se nemusí přebrušovat a správně by se přebrušovat ani neměl.
Když to budeš chtít pošli mi nějakou malůvku do PM a já se na to mrknu jestli bychom to uměli, třeba bych Ti mohl pomoci i já, ale musel bych to nejdřív vidět.