Jak už jsem jinde zmínil, mám čerstvé plány na malý motoráček Outboard Dory 16. Pořád do nich koukám, hledám na netu info, konzultuji s ostatními, ...
Je to pro mě úplně nové, protože jsem si nikdy nemyslel, že se mě motoráky týkají
Ale bydlím u Vltavy a Dunaj taky nemám daleko. Navíc mi ještě pořád nedorazily plány na Hartley 16 ...
OD16 z www.bateau.com
Podlaha kokpitu je nad vodoryskou, takže je "samovylévací". Motor až 50hp se vzdáleným řízením. Jednoduchá stavba, se kterou se vejdu třeba i do garáže. Cena materiálu na trup je oproti ceně za motor a příslušenství zanedbatelná. Motory mám v merku 2 resp. 3.
1. Suzuki DF40 (v ceně je i malá nádrž, řadící&plynová&starovací&spínací komplet páka, otáčkoměr s motohodinami, ... a nevím co ještě)
2. Selva 40 Manta (nevím co je vše v ceně, ale asi obdoba Suzuki)
3. nějaká bazarovka za 1/2 cenu se všemi možnými riziky:-(
Zkuste mi prosím oponovat moje následující nápady.
OD16 je stitch&glue konstrukce. Dvojité uzavřené dno (140mm) je z desek 13mm, boky člunu jsou 6mm, přepážky 10mm a zadní zrcadlo je 19mm + výztuha pro zavěšení motoru.
Chci OD komplet olaminovat. Podvodní část a podlaha cca 6 vrstev, ostatní jen 2 krycí vrstvy (asi bych nechal boky transparentní). Mohu kvůli hmotnosti bez obav o tuhost trupu "ztenčit" každou překližku o 2 mm?
Uprostřed bude konzole pro vzdálené řízení. Veškeré bovdeny a kabely vedou pak dozadu ohebnou vodící trubkou dvojitým dnem.
Chci umístit cca 100 litrovou nádrž do přídě a 2. 25 litrovou (vyndavací kanystr) do zadní batysty vedle motoru. Přepínání manuálně na konektory. Pro přivedení paliva z přední nádrže dozadu bych asi použil Cu trubku (povede dvojitým dnem boz možnosti výměny).
Přední nádrž buď vestavěná z nerezu nebo vylaminovaný prostor s nátěrem?
Další myšlenky doplním časem
A už doplňuji >>>
Našel jsem jen graf spotřeby u motorů Selva 50hp (porovnání2t se vstřikováním/4t)
Nevíte o něčem podobném pro 40hp motory?

.

- bud jen url nebo obrazek stahni, prejmenuj a vystav nekde jine (napr. imageshack)
: vim, ze to neni uplne pravda, '&' je oddelovac az za '?', takze berte proste za fakt, ze to nejde