Toto mi prišlo pod ruku - ale neviem či to aj prešlo?
Návrh : Vyhláška Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky z .................... 2014, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o odbornej spôsobilosti členov posádky námornej jachty a technickej spôsobilosti námornej jachty
www.nrsr.sk/web/Dynamic/Download.aspx?DocID=397060
SR: návrh vyhlášky o odbornej spôsobilosti posádky jachty
Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa
- Jarda885
- zkušený harcovník

- Reputace: 102
Kluci slovenští, nevím jestli to čtu blbě:
§2 zákona 435/2000 Z. z. o námornej plavbe
Na účely tohto zákona sa rozumie
e)námornou jachtou námorná loď určená na rekreačné účely s počtom cestujúcich nie vyšším ako 12, s dĺžkou väčšou ako 24 m a s hrubou priestornosťou menšou ako 500 registrovaných ton, plávajúca pod štátnou vlajkou Slovenskej republiky a nevyužívaná na komerčné účely,
Vychází mi z toho, že vyhláška 286/2014 Z. z. se vztahuje jenom na velké jachty nad 24 m délky.
Neumím najít definici jachty do 24 m délky.
[s]Nenašel jsem definici rekreačného plavidla.[/s] Už jsem našel.
Slovenské zákony neznám.
e)námornou jachtou námorná loď určená na rekreačné účely s počtom cestujúcich nie vyšším ako 12, s dĺžkou väčšou ako 24 m a s hrubou priestornosťou menšou ako 500 registrovaných ton, plávajúca pod štátnou vlajkou Slovenskej republiky a nevyužívaná na komerčné účely,
Vychází mi z toho, že vyhláška 286/2014 Z. z. se vztahuje jenom na velké jachty nad 24 m délky.
Slovenské zákony neznám.
- copy
- zkušený harcovník

- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Jarda885 píše:Kluci slovenští, nevím jestli to čtu blbě:
Slovenské zákony neznám.
Jardo, ty si to tuším našiel. Ja som to čítal krížom krážom, ale tie definície som prehliadol.
Takže: námorná jachta je námorná loď na rekreačné účely, dlhšia ako 24m a max počet 12 cestujúcich. Ak je kratšia, ako 24m, tak je to rekreačné plavidlo.
celkovo sú tie zákony poriadne prekomplikované. Napr. tieto definície http://www.zakonypreludi.sk/zz/2004-417 - rekreačným plavidlom plavidlo určené na športové alebo oddychové účely s dĺžkou trupu od 2,5 m do 24 m meranou podľa harmonizovanej normy bez ohľadu na spôsob pohonu; to isté plavidlo sa môže používať na prenájom alebo na výcvik rekreačných plavieb, ak je uvedené na trh na rekreačné účely,