Založení Asociace Jachting.info

Pokec. Možnost prvního představení se na fóru.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Clouseau
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 34

Příspěvekod Clouseau » ned dub 19, 2015 4:11 pm

veselyroman píše:O vstupu do ČANY pouze uvažuji, ale na transparentní účet zřízený za účelem pokrývání nákladů při boji s podobnými nesmysly, jako je zákaz nočního kotvení pro registrované lodě bych přispěl určitě.

Souhlasím a vidím to stejně.
mkovi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

Příspěvekod mkovi » ned dub 19, 2015 4:28 pm

veselyroman píše:O vstupu do ČANY pouze uvažuji, ale na transparentní účet zřízený za účelem pokrývání nákladů při boji s podobnými nesmysly, jako je zákaz nočního kotvení pro registrované lodě bych přispěl určitě.

Naprosto souhlasím :)
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » ned dub 19, 2015 4:32 pm

Jsem člen ČANY asi 12 let.
Posledních pár let uvažuji, jestli dát 500,- roční příspěvek nebo ne. Zatím jsem vždy dal. Mým zájmem je hlavně moře.
Letos dám 500,- určitě taky. Pár osobních rozhovorů s MartinemB mne přesvědčilo. Vím to již pár týdnů před uveřejněním textu a následné polemiky kolem nočního kotvení.

Na Orlíku jsem byl loni poprvé. Letos to sice nevyjde, ale Vltava mne oslovila, určitě budu chtít v budoucnu vícekrát.
Na transparentní účet na právníka bojujícího proti zákazu nočního kotvení dám příspěvek. Určitě něco, i když to možná nebude celých 500,- Kč.
Volné kotvení zabezpečuje pohodu na vodě. Nemusím mít cíl. Stačí, když začnu před večerem hledat vhodné místo k zakotvení.
Zákaz volného kotvení mne se.e.
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » ned dub 19, 2015 4:51 pm

Dnes jsem Martinovi poslal přihlášku do ČANY. Jsem sice od Jihlavy, navíc jen rekreační jachtař, takže asi nehrozí, abych třeba jezdil od Prahy půjčovat si literaturu nebo na středeční sezení (byť jako Pražák bych to určitě uvítal). Nicméně jsme v situaci, kdy asi většina z nás chápe, že se musíme spojit a podpořit boj za svobodu.
A kromě toho si uvědomuji, že 500 Kč mne v budoucnu může stát jedno noční kotvení na Orlíku, takže zrušení zákazu je pro mne i o financích.

Mám dotaz:

- padl tady návrh na podání ústavní stížnosti - má někdo možnost zjistit, proti čemu vůbec lze podat ústavní stížnost? Jestli se to týká nedodržování ústavy, pak mám obavu, že prosazení zájmu určité lobby "procpáním" onoho zákazu do vyhlášky nebude protiústavní, ale samozřejmě to bude určitě proti jiným předpisům, zákonům a postupům. Možná by stálo za to poslat stížnost přímo ministrovi dopravy proti postupu určitých úředníků (v tomto momentě pro nás neznámých), kteří měli na starost onu vyhlášku, když zmíněný odstavec nebyl řádně projednán v připomínkovém řízení (někde padlo RIA, ale nevím, co to je), a nese známky účelovosti, doporučit prošetření v souvislosti s podáním žádostí o pronájem břehových pozemků za účelem zřízení zázemí pro mola a kotvení. Konec konců za celý obor činnosti odpovídá ministr (t.č. Dan Ťok). A pokud se dá podat oznámení na podezření z trestného činu na výše uvedené na Policii ČR, proč ne. Když to poběží po obou liniích, tak aspoň bude vidět, že si to nenecháme líbit.

Pavel.
TRIM
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod TRIM » ned dub 19, 2015 5:11 pm

Pavel63 píše:Dnes jsem Martinovi poslal přihlášku do ČANY. Jsem sice od Jihlavy, navíc jen rekreační jachtař, takže asi nehrozí, abych třeba jezdil od Prahy půjčovat si literaturu nebo na středeční sezení (byť jako Pražák bych to určitě uvítal). Nicméně jsme v situaci, kdy asi většina z nás chápe, že se musíme spojit a podpořit boj za svobodu.
A kromě toho si uvědomuji, že 500 Kč mne v budoucnu může stát jedno noční kotvení na Orlíku, takže zrušení zákazu je pro mne i o financích.

Mám dotaz:

- padl tady návrh na podání ústavní stížnosti - má někdo možnost zjistit, proti čemu vůbec lze podat ústavní stížnost? Jestli se to týká nedodržování ústavy, pak mám obavu, že prosazení zájmu určité lobby "procpáním" onoho zákazu do vyhlášky nebude protiústavní, ale samozřejmě to bude určitě proti jiným předpisům, zákonům a postupům. Možná by stálo za to poslat stížnost přímo ministrovi dopravy proti postupu určitých úředníků (v tomto momentě pro nás neznámých), kteří měli na starost onu vyhlášku, když zmíněný odstavec nebyl řádně projednán v připomínkovém řízení (někde padlo RIA, ale nevím, co to je), a nese známky účelovosti, doporučit prošetření v souvislosti s podáním žádostí o pronájem břehových pozemků za účelem zřízení zázemí pro mola a kotvení. Konec konců za celý obor činnosti odpovídá ministr (t.č. Dan Ťok). A pokud se dá podat oznámení na podezření z trestného činu na výše uvedené na Policii ČR, proč ne. Když to poběží po obou liniích, tak aspoň bude vidět, že si to nenecháme líbit.

Pavel.

Já bych to nejdříve co nejvíce rozkryl. A pak cíleně vyrazil. Ať si nevystřílíme munici předčasně.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » ned dub 19, 2015 5:39 pm

No konečně jsme se dopracovali k tomu, co jsem psal hned v úvodu. Sem s tim číslem účtu. Na dobrou věc taky rád přispěju!
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » ned dub 19, 2015 6:32 pm

Opakuju: Vysi prispevku navrhuju neomezovat ani minimalni hranici.

Když bude mozny poslat třeba jenom 50 korun, urcite bych se nebal oslovit všechny signatare petice a jiste se aspoň někdo prida. Muze jich bejt par a taky nemusi. Vite jak to dneska je s crowfundingovejma akcema.... proste to funguje.
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod mirzik » ned dub 19, 2015 7:08 pm

S tou ústavní stížností..... co a jak... až to dostanu černé na bílém od právníka, pošlu to Martinovy, nebudu to tady rozebírat veřejně ;)
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » ned dub 19, 2015 7:30 pm

S tim uctem asi nespechejte. Nejdriv se musi dojednat nejake spolecenstvi. Tech vselijakych jacht klubu, vetsich, nensich, uspecnych, neuspesnych az po podvodniky je u nas dost. Proc asi, protoze ne kazdemu se stavajici klub libi, tak si zalozi jiny a nezridka proti sobe vedou boj.

Nejdrive by se musel nejaky zastresovaci klub zalozit, do nej jako podruzne kluby potom muzou vstoupit dalsi kluby, jednotlivci atd. A musi se zaregistrovat. Bude to chtit ICO, to hned nastoupi financak ( musime posilat i kdyz mame od vrchu az dolu same nuly.. )Potom je to na WEBu statniho uradu ( poptam se kde ), smazal jsem to.

A ted to zacne..je tam Franta, tak me tam nikdo nedostane, do jednoho spolku s nim. Vyberou se penize a co s nima kdyz by se to nezalozilo.

Napsal MartinB ze CANY jednaji o spolupraci s dalsim klubem, tak pockejte. Urcite to neni o hop na kravu a je tele.
U radioamateru je nejvetsi Cesky radioklub, ma okolo 3000 clenu, neni nejstarsi. Obnovil se CAV a ten mel nejakou stovku clenu a snad 10 let vedl boj proti CRK a to tak ze proti nejakym akcim CRK zasilali na urady at to nepovoli, ze budou padat letadla, nedovola se policajt, sanitka atd.... No nakonec s tim prestali a uz v jednani s uradem spolupracuji. Trvalo to snad 10 let, nez se nasla spolecna rec.

Ze by to tady slo bez problemu??? Tezko.

Ustavni stiznost, tu jiste bude muset predhazet jednani s nekolika urady, dolozit ze to neuspelo.

Ted v TV....problem s kapitanskyma zkouskama i na gondole co se odstrkuje tyckou...Kdyz veze vic jak 12 lidi...

Jak je to v tom vtipu, veterinari udrzuji nase milacky pri zivote a nas privadi na mizinu.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » ned dub 19, 2015 8:41 pm

Bedo nebud takovej pesimista, kterejkoliv z tech existujících klubu, pokud bude vule a plan, ma moznost ten ucet zalozit. Jak uz jsem tu zminil, většina podobných organizaci ma ve stanovach, ze muze prijimat dary a zadat o dotace.

Opravdu staci se rozumne domluvit jak a muze se zacit konat.
jakubsipek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod jakubsipek » ned dub 19, 2015 10:13 pm

Ahoj, tak to vidim, že se asi přihlásim do ČANY. Zajímá mě vnitrozemská i námořní plavba.
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » ned dub 19, 2015 10:31 pm

Až teď jsem se dostal ke compu, no což, je jaro a musí se makat ;).
Nechce se mi tady něco vířit, ale jen pro upřesnění Marksi.
Tyto drobné poruchy příjmu jsou typické pro diskuzi kdy si nehledíme do očí. Jinak bys jistě pochopil jak to myslím :).
marks píše:heavy znělo, vykřičníky mi tak běžně zní, ale co už.

Vykříčník jsem použil ve dvou případech
Heavy píše: A o to právě firmám co tohle zařídily jde!

Vybrat a vydělat nějaké peníze...Máš snad jiný pocit?
Heavy píše:Přestaňme si hrát, pokud chceme něco změnit.... tak musíme něco zaplatit!

Tady jsem ve svém názoru možná nepopulární, nicméně si myslím, že pokud chci něco změnit tak za to musím zaplatit.
marks píše:Každopádně vodák vnímá tisícovku jinak, než jachtař otrlý cenami z moře, o dědovi s pramicí ani nemluvě. Dotkne se to všech, už teď se řeka hemží skvosty, jež příklady dobré praxe k ničemu nepřesvědčí, až teď přibydou ti co si rádi připlatí za modní rozmar, nikdo je ani nepřinutí.

Jsem toho názoru, že děda nepošle ani částku co dá večer za pivo. Možná jsem v tomhle pesimista, ale můj odhad je 2,5tis podpisů pod peticí.
5% jádro, co je schopno něco zaplatit ( možná víc i než tu 5stovku)
zbytek nepošle nic...
Rozhodně se necítím být presidentem klubu "pravda",ale možná jsem jen pesimista....
Dobré by bylo vědět kolik potřebujeme vybrat. Jak se psalo udělat hlasování, kolik je člověk ochoten zaplatit, aby jsme nevařili z vody.
Když jsem něco posílal na La Grace, taky jsem nečekal, že to bude až tak úspěšné.
Viky_CZ píše:Vite jak to dneska je s crowfundingovejma akcema.... proste to funguje.

Tady nevím, tam si lidí předplácejí výrobek, který ještě není a dostanou ho levněji, než se bude prodávat.
My jsme v opačné rovině, chceme po lidech peníze aby v budoucnu neplatili.
Škoda, že ja tak málo času. Šlo by udělat třeba trika s potiskem Vraťte nám noční kotvení, samolepky nebo něco podobného a prodávat to formou příspěvku na Lodě na vodě.
Jsem pro jakoukoliv podporu v tomto boji ať už se sdružíte kdekoliv, jen si nejsem jistý reakcí "starších členů" spolku.
Názor CANY již znáte.
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » ned dub 19, 2015 11:18 pm

No s tím účtem, to zatím vypadá, že je drobný problém:
Ono to vypadá, že pokud by to byl dar nebo cokoliv jiného než členský příspěvek, musí se to zdanit - 19%.
Členské příspevky jsou osvobozené.
Je jedno komu se to dá (myslím spolek).
To bychom byli padlí na hlavu kdybychom to udělali tak abychom platili daň, že?
Ale ještě budu zjišťovat dále, to je zatím první informace, ještě ověřím jinde.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pon dub 20, 2015 12:58 am

Jestli je to rychlej způsob, tak naprosto neresim jestli se za to plati 19% dan.

Zalozit spolek, kterej bude mit clensky příspěvky na zaplaceni pravniku (coz bude ucel spolku) bude trvat aspoň mesic. Muzeme si to dovolit?

Nebo co ... na neci zpostredkovatelskou zivnost a kazdej si u nej objedna zprostredkovani služby a zaplati za to kolik chce? Ten clovek to zaplati kancelari a za kontaktni zorpovednou osobu uvede klub nebo predsedu klubu?
Surcouf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 2

Příspěvekod Surcouf » pon dub 20, 2015 1:38 am

Martine,

ve středu přijdu a probereme to. JJ
Ismael
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Ismael » pon dub 20, 2015 2:24 am

Ahoj.
Vidím, že se pomalinku suneme vpřed tím správným směrem. Celkem chápu, že i jen pouhé slovo "organizovanost" u někoho vyvolává odmítavé reakce. Myslím si ale, že by bylo dobré v tomto případě trochu nadřadit rozum tomu prvotnímu instinktu, že do žádné organizace prostě nevlezu a vlézt tam.
Proč? Inu je tu velký bratr, který se dívá, vyhodnocuje, počítá a pokud může, tak ukrajuje. Pokud Martin napsal, že dary podléhají zdanění, tak to tak asi bude a myslím, že to znamená, že tudy cesta nevede. Nekrmit! Děláme to pro sebe, tak sakra proč to proboha danit. Dáváme dohromady pár šušní na případný boj se státní mašinerií a zároveň toho molocha budeme cpát?!?
Jinak řečeno, ponechme tomu název členské příspěvky a jedeme dál. Vůbec bych se tím dál nezabýval.

Jaký kus mé svobody mi zbaští členství v Čany nebo v ČSVM nebo v nějaké nově registrované Jacht- asociaci? Já se domnívám, že mě to neomezí v ničem. Jaké jsou povinnosti člena dobrovolného zájmového sdružení (spolku, asociace) ? Brigády? Uniforma? Zkoušky? Pokud nezaplatím členské příspěvky na další sezónu, stejně mi automaticky členství zase zruší. A bude mne za to někdo někde někdy popotahovat? Dá mi botičku na loď? Pošlou na mne exekutora? Leda když nabourám předsedovi parník. (Nebo ženu).

Nikdo po nás přece nechce, abychom lezli do nějaké politické strany. Jestliže budu členem spolku přátel a příznivců lodních veteránů u Maxíka, neomezuje mne to v členství u zahrádkářů, hasičů, myslivců, přátel piva, Spolku přátel krys a Fan klubu vyšších daní. U Maxíka ale budu platit vyšší členský příspěvky, protože jsme se v klubu dohodli, že část půjde na blíže nespecifikované právní služby.

Teď jde o to, aby hlavy spřátelených spolků (!) deklarovaly(i), že mají zájem tímto způsobem společně postupovat. A udělali to (ti pánové) pokud možno rychle. Za sebe můžu říct, že Martin Blagoev je pro mne dostatečně seriózně vystupující člověk a nemám nejmenší problém mu dát důvěru, mimo jiné i proto, že nevystupuje jako řadový člen, ale jako momentální šéf organizace. (Myslím, že bych neměl problém ani s Jirkou Pěknicem nebo s Maxíkem............aby si to kluci nevzali osobně).
Dobrou noc a ještě lepší jitro.
I.
TRIM
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod TRIM » pon dub 20, 2015 6:08 am

MartinB píše:No s tím účtem, to zatím vypadá, že je drobný problém:
Ono to vypadá, že pokud by to byl dar nebo cokoliv jiného než členský příspěvek, musí se to zdanit - 19%.
Členské příspevky jsou osvobozené.
Je jedno komu se to dá (myslím spolek).
To bychom byli padlí na hlavu kdybychom to udělali tak abychom platili daň, že?
Ale ještě budu zjišťovat dále, to je zatím první informace, ještě ověřím jinde.

Situace vyžaduje vyžaduje vybrat peníze formou členských příspěvků a na druhé straně nabídnout tuto možnost lidem, kteří nevyužijí všechny výhody klubu, chtějí pouze legislativní krytí .

MartinB, není zde nějaké řešení, např. nešlo by definovat nějaké specifické členstvo bez jakýchkoliv pravomocí a jehož kompletní příspěvek by šel jenom do práce na legislativě ?
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » pon dub 20, 2015 6:45 am

S těmi dary jsem to tak nějak tušil, že to nebude tak jednoduché. Muselo by se to nazvat jako "příspěvek" - šlo by třeba na úhradu právní pomoci? Při platbě čl. příspěvku se používá VS = číslo člena (nebo tak něco), co použít na právní pomoc od nečlenů (nebo třeba i členů) VS = 9999 a nebo to odlišit použitím KS = 0308 (služby) ? Tím by to účetní daného subjektu odlišil od ostatních běžných členských příspěvků a bylo by to jasné (mohl by to evidovat na zvláštním kontě, myslím účetním, nemusí na to být zvlášť založený účet). Z toho by se pak třeba nemusela platit daň. A předpokládám, že DPH snad tady nepřichází v úvahu.

Pro ty, kdo běžně neplatí příkazem k úhradě: VS = variabilní symbol, KS = konstantní symbol, obojí se používá při platbě převodním příkazem k úhradě i při platbě složenkou.

Jinak bych to vzal na tvrdo: stát nás poškodil svým chybným rozhodnutím (ustanovením vyhlášky), tak proč bych mu ještě měl platit daň z peněz vybíraných na nápravu? Konec konců - nejlepší by bylo vymáhat zrušení daného ustanovení soudní cestou. Pak v případě, že by soud uznal (neznáte nějakého soudce - jachtaře?) chybu státu, tak obvykle ten, kdo prohraje, platí i soudní výlohy. Tudíž by měl stát zaplatit i náklady na právníka za ČANY, ČSVM ... - a vrácené peníze by mohly zůstat na financování dalšího právního sporu v budoucnu (nedělám si iluze, že tohle bude poslední ptákovina, kterou český úředník vymyslí ...). Ale to by šlo jen v případě, že by soud vydal předběžné opatření a zrušil platnost daného odstavce. Jinak bychom ještě nesměli kotvit tak 10 let, než by se to vyřešeilo ...

Pavel.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pon dub 20, 2015 7:00 am

Hrabanim se v ruznych papirech mam dojem, ze změna stanov stavajiciho spolku je asi jedina dost rychla metoda jak "vyrobit" cleny za ucelem podpory pravni ochrany věci stejne jako pripadne uprava vyse členských prispevku. Neznam ale novou upravu v praxi (U o.s. muselo novy stanovy ministerstvo schvalovat) a netusim, jestli takova změna ma dneska okamžitou účinnost.

Nestudoval jsem ani financni rad CANY, ale verim, ze stejne jako CSVM si za určitých podmínek muzou dovolit toho pravnika najmout (peníze na to mají) a v hodnote novych členských prispevku to provest aniz by se muselo nejak zvlast hrabat do stanov, staci aby se vedeni na tom dohodlo a nejak se kulantne vyresilo to, ze "novi clenove" se ve vhodnou dobu bud zrusi a nebo prevedou na bezne cleny, podle jejich zajmu.
David_
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod David_ » pon dub 20, 2015 9:13 am

Ahoj,

měl bych k tomu jeden takový osobní postřeh. Jsem trochu na rozpacích z tendence tlačit ČANY do změny stanov, vytvoření nového statutu člena přispívajícího pouze na právní ochranu atp.

S povděkem kvituji ochotu ČANY zapojit se do boje za kotvení na vnitrozemních vodách, ale rád bych se zároveň vyvaroval toho, tlačit ČANY k nějakým (do jisté míry zásadním) změnám v jejich fungování jenom proto, že se někteří nechtějí organizovat. Jinými slovy nerad bych jim přidělával víc práce než je nutné. Aby to nebylo ve smyslu "nabídneš prst a přijdeš o ruku".

Neberte si to prosím nikdo osobně. Není to reakce na žádný konkrétní příspěvek - spíš takový můj celkový pocit.

Snad mi rozumíte...

David
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » pon dub 20, 2015 9:27 am

Daně tomuhle státu se mi rozhodně platit nechce!! Už takhle mě odíraji dost.

Já bych to nekomplikoval. Jde jen o to, že třeba já chci, aby se peníze ode mě použily pouze na tuto konkrétní věc. Martina osobně neznám, ale z toho co tu píše mi přijde jako dost chlap na to, abych mu mohl věřit. Takže jestli s tím nemá nějaké organizační problémy sám Martin, tak já tu částku klidně pošlu formou členskýho příspěvku a budu Martinovi věřit, že to použije pouze na tuto věc. No a jestli pak něco zbyde, nebo dokonce budou uhrazený výlohy (o čemž pochybuju), tak to budu považovat za prémii za dobrou práci pro ČANY!
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » pon dub 20, 2015 9:43 am

Změna stanov je běh na dlouho trať, časově. Schvaluje valné shromáždění, to se musí svolat, …..
Tudy myslím cesta nevede. A pak to zase rušit, spousta marné práce.

Myslím, že nejlepší, nejsnadnější, nerychlejší cesta vede před členské, kdo jen kotvení, tak VS členské číslo, SS 999.
To by znamenalo vyplnit a poslat přihlášku, to musí být, jinak by to zase nebyly členské ale dar. Člen, který nezaplatí na daný (příští ….) kalendářní rok, pozbývá členských výhod a je to. Netřeba se nijak odhlašovat, nikdo o takovou byrokracii nestojí.

Taky se mi dost příčí představa, že se budeme skládat na boj se „státem“ a druhou stranou bychom ho krmili.

Ale nejsem si jistý, zdali už nastal ten správný čas, začít dávat peníze na hromadu, počkal bych, co se domluví ve středu a dále.

Určitě kdo máte nějaký jakýkoliv nápad, tak sem s ním.
Dobré lze použít, ty nepovedené utřídí myšlenky, všechno se hodí.
dreamer
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod dreamer » pon dub 20, 2015 9:53 am

To David_ ; Zdenda12345
Přesně tak, včera jsem se stal členem ČANY a je mi úplně jedno jestli z mého příspěvku použijí na tuto konkrétní věc 5 korun nebo celých 500. Kdo bude mít pocit že mu členství nic nepřináší tak příští rok členský příspěvek nezaplatí a členem být přestane. Nekomplikujme život lidem kteří se nám snaží pomoci když je pomoc potřeba rychle. Změna stanov by určitě znamenala zdlouhavé jadnání a zbytečné průtahy.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » pon dub 20, 2015 10:26 am

Martine, kašli na byrokracii.
Až nastane čas, tak dej info a já vyplnim přihlášku a pošlu peníze. SS 999 je jasný a jednoduchý.
Pro mě je to naprosto jasná věc, i když třeba vloni jsem nekotvil ani na Slapech, ani na Orlíku. Vadí mi to už z principu a rozhodně nechci bejt ten, kdo jen kecá u piva, nebo ještě hůř chce se vézt práci a penězích jiných.
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » pon dub 20, 2015 11:02 am

Po povodních jsme jako rybáři platili speciální příspěvek "Povodňovou známku". Byla to forma příspěvku.
Svaz rozhodl, že jde o povinnou platbu. Jak se to účtovalo, netuším, ale platilo se to současně s povolenkou.
Třeba by to bylo řešení. Udělat známku"Volná kotva" a stav dobrovolný :).

Zpět na