veselyroman píše:O vstupu do ČANY pouze uvažuji, ale na transparentní účet zřízený za účelem pokrývání nákladů při boji s podobnými nesmysly, jako je zákaz nočního kotvení pro registrované lodě bych přispěl určitě.
Souhlasím a vidím to stejně.
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Pavel63 píše:Dnes jsem Martinovi poslal přihlášku do ČANY. Jsem sice od Jihlavy, navíc jen rekreační jachtař, takže asi nehrozí, abych třeba jezdil od Prahy půjčovat si literaturu nebo na středeční sezení (byť jako Pražák bych to určitě uvítal). Nicméně jsme v situaci, kdy asi většina z nás chápe, že se musíme spojit a podpořit boj za svobodu.
A kromě toho si uvědomuji, že 500 Kč mne v budoucnu může stát jedno noční kotvení na Orlíku, takže zrušení zákazu je pro mne i o financích.
Mám dotaz:
- padl tady návrh na podání ústavní stížnosti - má někdo možnost zjistit, proti čemu vůbec lze podat ústavní stížnost? Jestli se to týká nedodržování ústavy, pak mám obavu, že prosazení zájmu určité lobby "procpáním" onoho zákazu do vyhlášky nebude protiústavní, ale samozřejmě to bude určitě proti jiným předpisům, zákonům a postupům. Možná by stálo za to poslat stížnost přímo ministrovi dopravy proti postupu určitých úředníků (v tomto momentě pro nás neznámých), kteří měli na starost onu vyhlášku, když zmíněný odstavec nebyl řádně projednán v připomínkovém řízení (někde padlo RIA, ale nevím, co to je), a nese známky účelovosti, doporučit prošetření v souvislosti s podáním žádostí o pronájem břehových pozemků za účelem zřízení zázemí pro mola a kotvení. Konec konců za celý obor činnosti odpovídá ministr (t.č. Dan Ťok). A pokud se dá podat oznámení na podezření z trestného činu na výše uvedené na Policii ČR, proč ne. Když to poběží po obou liniích, tak aspoň bude vidět, že si to nenecháme líbit.
Pavel.

.
.
marks píše:heavy znělo, vykřičníky mi tak běžně zní, ale co už.
Heavy píše: A o to právě firmám co tohle zařídily jde!
Heavy píše:Přestaňme si hrát, pokud chceme něco změnit.... tak musíme něco zaplatit!
marks píše:Každopádně vodák vnímá tisícovku jinak, než jachtař otrlý cenami z moře, o dědovi s pramicí ani nemluvě. Dotkne se to všech, už teď se řeka hemží skvosty, jež příklady dobré praxe k ničemu nepřesvědčí, až teď přibydou ti co si rádi připlatí za modní rozmar, nikdo je ani nepřinutí.
Viky_CZ píše:Vite jak to dneska je s crowfundingovejma akcema.... proste to funguje.

MartinB píše:No s tím účtem, to zatím vypadá, že je drobný problém:
Ono to vypadá, že pokud by to byl dar nebo cokoliv jiného než členský příspěvek, musí se to zdanit - 19%.
Členské příspevky jsou osvobozené.
Je jedno komu se to dá (myslím spolek).
To bychom byli padlí na hlavu kdybychom to udělali tak abychom platili daň, že?
Ale ještě budu zjišťovat dále, to je zatím první informace, ještě ověřím jinde.

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů