RACEK píše:Ano o tohoto pána, ing. Tomáše Hackla, CSc jde... Je zaměstnancem MD? Je placeným poradcem MD? Zpracoval pro MD nějaký material? Stále spolupracuje s MD? Kdo na MD s ním uzavřel smlouvu? Je tato smlouva stále platná? Zjištění vztahu a vlivu této osoby k MD považuji za důležité.
Výslovně na toto jsem se Koleničkové ptal, odpovídala HODNĚ neochotně a dostal jsem z ní jenom to, že je "zaměstnanec MD na dohodu" a jako takový pracuje pro odbor plavby. Na otázku, jak dlouho a zda byl u přípravy vyhlášky, jsem odpověď nedostal. Považuji za zřejmé, že u přípravy vyhlášky byl, protože se vícekrát přihlásil k autorství kritizované formulace o zákazu kotvení. Pohádal jsem se s ním na výstavě jednou ve čtvrtek a dvakrát v sobotu, pokaždé tak na hodinu - je to typ "sveřepý důchodce."

Velmi pikantní mi přišlo, že další zaměstnanec odboru plavby, který byl na výstavě, naprosto přesvědčeně tvrdil, že Hackl na ministerstvu, natož na odboru plavby, rozhodně nepracuje. To by prý musel vědět, protože úředníků odboru plavby je dohromady jen osm. Nabyl jsem dojmu, že je to nějaký "velmi osobní" poradce Koleničkové, placený z ministerských peněz.