Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod mirzik » úte dub 28, 2015 11:41 am

tatavod píše: západy a východy slunce jsou používány i např. u myslivců. Jsou v kalendářích, včetně úplňků apod. Každý myslivec si je musí najít sám. Používají se i v civilním letectví při letech tzv. za vidu.
A je fakt, že ještě nikdo ani náznakem nevysvětlil, proč registrovaná ne a nergistrovaná ano.

Tím se chtěl samozřejmě upozornit na to že není specifikováno kde západ a východ slunce má být.... (v New Yorku, v Praze, v Dubrovníku), vím kde ho hledat. :)
tatavod
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod tatavod » úte dub 28, 2015 11:45 am

Geusi, o této větě jsme i diskutovali. Ten právní výklad se mi zdá trochu... :? Je to trochu O.T.,ale cituji zákon o myslivosti č. 229/1991 Sb. § 30 odst. 1 pís. )d) lovit zvěř kromě prasat divokých a lišek obecných za noci, tj.hodinu po západu sluce až do hodiny před východem slunce; .To je o zakázaných způsobech lovu. Funguje to, nikdo se na tom netočí a jsou za to i trestáni. Tak nevím. :oops:
tatavod
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod tatavod » úte dub 28, 2015 11:53 am

Mirziku, to je mi jasné. ;)
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » úte dub 28, 2015 11:53 am

Me se taky nechce hledat vymluvy. Ale kdyz udelaj debilni zakon a jeste s chybama tak at si za to muzou sami a nesou zodpovednost debi. love. Kdyz si od nekoho ve ctvrtek pujcim 10kc a povim po nedeli ti je vratim tam muze taky dle zakona ceket treba 100 let nebo mi rozbit hubu :mad:
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » úte dub 28, 2015 12:07 pm

Já to taky nechci obcházet, už proto že když mě bude někdo z orgánů kontrolovat, tak si musím vymýšlet nesmysly. Ale když vyhláška je nesmysl, tak bohužel nás nutí to obcházet.... a existuje dost nepřesností v napsání tohoto paskvilu. Já jim na to prostě kašlu. :P
veselyroman
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod veselyroman » úte dub 28, 2015 1:06 pm

Tady můžete najít moji kompletní komunikaci s MD, MZE, MPP, PVL a SPS se všemi doplňujícími dotazy. Viz v tomto tématu mnou specifikované 4 dotazy z 2.4.2015.
Třeba Vám to pomůže při komunikaci s Vaším poslancem ;-).
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod J » úte dub 28, 2015 1:48 pm

mirzik píše:Já to taky nechci obcházet, už proto že když mě bude někdo z orgánů kontrolovat, tak si musím vymýšlet nesmysly. Ale když vyhláška je nesmysl, tak bohužel nás nutí to obcházet.... a existuje dost nepřesností v napsání tohoto paskvilu. Já jim na to prostě kašlu. :P

No, nevím, ale když mám v pracovní smlouvě, že mám být na pracovišti v 7:00, tak nevím, jak bych se při pozdním příchodu do práce obhajoval, že ve smlouvě není určeno časové pásmo..... :-)
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » úte dub 28, 2015 1:55 pm

Je pravdou toto?

Původní znění příslušného ustanovení není z legislativního hlediska možné, protože je právně nevymahatelné a neprošlo by tedy přes Legislativní radu vlády.

Omezení kotvení na max. 24 hodin být z tohoto důvodu nemůže?

Jaké znění by tedy mělo být v případné novele vyhlášky?
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » úte dub 28, 2015 1:57 pm

Odpoved MD ze 17.4.2015

Východ a západ slunce je v právních předpisech běžně uváděn. Konkrétní hodina východu a západu slunce je například zmiňována ve zprávách Českého rozhlasu o předpovědi počasí nebo ji lze nalézt na internetu. Doba, po kterou mohou plavidla stát mimo vyznačená stanoviště, je navíc v letním období delší než v jarních a podzimních měsících. Zároveň nikdo nemusí mít strach, že by příslušné orgány postihovaly zakázané noční stání jednu minutu po západu slunce, postihována budou pouze taková stání, kdy je zcela nepochybné, že Slunce již zapadlo.

Jelikoz se jedna o cesky predpis a cesko ma pouze jednu casovou zonu, tezko to obhajis. To je stejny jako by tam bylo napsano od 8 do 19h. Taky tam nebude uvedeno na jakem poledniku :-)
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod J » úte dub 28, 2015 2:18 pm

RACEK píše:Je pravdou toto?

Původní znění příslušného ustanovení není z legislativního hlediska možné, protože je právně nevymahatelné a neprošlo by tedy přes Legislativní radu vlády.

Podle mého, by akceptovatelné znění bylo " od západu do východu slunce BEZ DOZORU". To časové omezení 24 hodin tam stejně bylo jenom proto, aby celý týden někde nekotvily lodě bez dozoru majitele, který přijede až v pátek odpoledne......
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » úte dub 28, 2015 3:32 pm

veselyroman píše:Nelobte se na mě, ale zdůvodnění, že 24 hodin nelze hlídat je absolutní nesmysl. Za 1./ kde je vůle, tam je cesta; 2./ na nově vymezovaná dlouhodobá stání nasazují 48 hodin, tak jak chtějí hlídat to a za 3./ z mojí komunikace s dotčenými vyplývá, že jim vlastně ani tak nejde o to, aby plavidlo nebylo na jednom místě 24/48 hodin, ale hlavním důvodem je aby tam nebylo po delší dobu bez dozoru. Přímé otázce, jestli by jim pak vadilo, že taková loď nezaplatí poplatek povodí za molo/bójku se vyhnuli <- ale i to zřejmě hraje svoji roli.
Pana Ing. Häckla neznám, věřím, že je to odborník se spoustou zkušeností kolem vody, ale tohle mu podle všeho uniklo a zanesl do vyhlášky absolutní nesmysl...

Taky si dopisuju s p. Kozákem. Nechci jim radit, ale proč tam teda nenapsali, že od soumraku do úsvitu musí být plavidlo pod trvalým dozorem? Prostě na palubě rekreačního plavidla (nebo vedle v hospodě :D ) musí v noci bejt někdo s VMP. Proti tomu bych neměl ani slůvko
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » úte dub 28, 2015 3:53 pm

Lodě neměli stát v noci bez dozoru. A také neměli stát dlouhodobě (i když pod dozorem) na jednom místě bez patřičného sociálního zázemí.

A toto přední odborníci na dopravu nedokázali napsat jazykem právním do vyhlášky.
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » úte dub 28, 2015 4:35 pm

Pistolka píše:
ferdas píše:No a možná to pomalu leze z vody: pan inžinýr se všemi tituly nemá rád motory na vodě. Fakt jeden člověk dnes dokáže otrávit tisíce lidí? Ta APL se snad jen u toho svezla..

Na svém profilu za TOP09 teda nevypadá moc sympaticky.

A nejen on . Je už údajně na světě vyhláška na Lipno , kde motory s 10 KW smějí jen od Frymburka k hrázi ... neví o tom někdo ? Další totální kravina ... Prý v tom má prsty CHKO ...

Tak hele ty "jachtaři" "chataři",o tomhle novu ví jenom pár lidí a neni to nic jistého,ale ty jsi se odhalil,takže až přijedeš tu svojí "jachtu "dávat na vodu tak se přihlaš o slevu a jestli ještě jednou vlezeš s tou tvojí kumpanií někam,kde nemáš co hledat tak na tebe ty policajty doopravdy zavolám :gun: :gun: :gun:
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » úte dub 28, 2015 6:44 pm

RACEK píše:Ano o tohoto pána, ing. Tomáše Hackla, CSc jde... Je zaměstnancem MD? Je placeným poradcem MD? Zpracoval pro MD nějaký material? Stále spolupracuje s MD? Kdo na MD s ním uzavřel smlouvu? Je tato smlouva stále platná? Zjištění vztahu a vlivu této osoby k MD považuji za důležité.

Výslovně na toto jsem se Koleničkové ptal, odpovídala HODNĚ neochotně a dostal jsem z ní jenom to, že je "zaměstnanec MD na dohodu" a jako takový pracuje pro odbor plavby. Na otázku, jak dlouho a zda byl u přípravy vyhlášky, jsem odpověď nedostal. Považuji za zřejmé, že u přípravy vyhlášky byl, protože se vícekrát přihlásil k autorství kritizované formulace o zákazu kotvení. Pohádal jsem se s ním na výstavě jednou ve čtvrtek a dvakrát v sobotu, pokaždé tak na hodinu - je to typ "sveřepý důchodce." :D Velmi pikantní mi přišlo, že další zaměstnanec odboru plavby, který byl na výstavě, naprosto přesvědčeně tvrdil, že Hackl na ministerstvu, natož na odboru plavby, rozhodně nepracuje. To by prý musel vědět, protože úředníků odboru plavby je dohromady jen osm. Nabyl jsem dojmu, že je to nějaký "velmi osobní" poradce Koleničkové, placený z ministerských peněz.
Naposledy upravil(a) Felix dne úte dub 28, 2015 8:23 pm, celkem upraveno 1 x.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » úte dub 28, 2015 7:16 pm

Měl jsi se pí Kolejníčkové zeptat, co máme pro změnu zákona udělat ;)
dreamer
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dreamer » úte dub 28, 2015 7:50 pm

Felix píše: - je to typ "sveřepý důchodce."

Jakmile jsem si přečetl tuto větu, nějak se mi automaticky zasociovaly příspěvky jednoho nedávno přihlášeného, nepříliš populárního uživatele. Jak naznačil Bomba o pár příspěvků výše, má tento uživatel přístup i k informacím které nejsou zrovna obecně známé povahy. Tak jen tak uvažuji zda jde o podobnost čistě náhodnou.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » úte dub 28, 2015 8:07 pm

maxik1958 píše:Měl jsi se pí Kolejníčkové zeptat, co máme pro změnu zákona udělat ;)

Zeptal jsem se, navíc i na to, jestli zůstane v dozorčí radě Povodí Vltavy, když ji z MD vylili, a jestli ji to uživí :D Myslím, že mne nemá ráda a nedala mi (tedy slíbený rozhovor, aby bylo jasno).
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » úte dub 28, 2015 8:09 pm

dreamer píše:... nějak se mi automaticky zasociovaly příspěvky jednoho nedávno přihlášeného, nepříliš populárního uživatele. Jak naznačil Bomba o pár příspěvků výše, má tento uživatel přístup i k informacím které nejsou zrovna obecně známé povahy. Tak jen tak uvažuji zda jde o podobnost čistě náhodnou.

Uvažuji velmi podobně, tak jsem zvědavý, co nám na to napíše Bomba :whist:
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » úte dub 28, 2015 8:16 pm

RACEK píše:Je pravdou toto? Původní znění příslušného ustanovení není z legislativního hlediska možné, protože je právně nevymahatelné a neprošlo by tedy přes Legislativní radu vlády.

Ale jo, je to možný. Legislativní rada je něco jako hard core verze rabínské konference. Snažím se ale ověřit, jestli to MD alespoň zkusilo prosadit a nebo jestli je to další z jejich výmluv.
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » úte dub 28, 2015 8:21 pm

veselyroman píše:Tady můžete najít moji kompletní komunikaci s MD, MZE, MPP, PVL a SPS se všemi doplňujícími dotazy. Viz v tomto tématu mnou specifikované 4 dotazy z 2.4.2015.
Třeba Vám to pomůže při komunikaci s Vaším poslancem ;-).

Romane, diky za to vyjadreni MZP !
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » úte dub 28, 2015 8:56 pm

Felix píše:
dreamer píše:... nějak se mi automaticky zasociovaly příspěvky jednoho nedávno přihlášeného, nepříliš populárního uživatele. Jak naznačil Bomba o pár příspěvků výše, má tento uživatel přístup i k informacím které nejsou zrovna obecně známé povahy. Tak jen tak uvažuji zda jde o podobnost čistě náhodnou.

Uvažuji velmi podobně, tak jsem zvědavý, co nám na to napíše Bomba :whist:

Ahoj
Zatim nic psát nebudu,vše co vím jsem napsal do jedné SZ a zatím bych nic nezveřejňoval,protože to není nic ověřeného, spíš jsem reagoval na to co jsem si dal osobně dohromady. Nejená se o žádnou vysokou hru patriotů,ale pouze si nějaká slepičí prd.lka pustila pusu na špacír a já jsem si dal jedna a jedna dohromady. :)
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » úte dub 28, 2015 9:23 pm

Tak to mam ja stesti, ze jsem na vystave nebyl ja by jsem se s nim dlouho nehadal a sverepymu duchdci hned dve pustil a byl by z toho zase jen pr user :hmm:
Pistolka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pistolka » úte dub 28, 2015 9:24 pm

bomba píše:
Pistolka píše:
ferdas píše:No a možná to pomalu leze z vody: pan inžinýr se všemi tituly nemá rád motory na vodě. Fakt jeden člověk dnes dokáže otrávit tisíce lidí? Ta APL se snad jen u toho svezla..

Na svém profilu za TOP09 teda nevypadá moc sympaticky.

A nejen on . Je už údajně na světě vyhláška na Lipno , kde motory s 10 KW smějí jen od Frymburka k hrázi ... neví o tom někdo ? Další totální kravina ... Prý v tom má prsty CHKO ...

Tak hele ty "jachtaři" "chataři",o tomhle novu ví jenom pár lidí a neni to nic jistého,ale ty jsi se odhalil,takže až přijedeš tu svojí "jachtu "dávat na vodu tak se přihlaš o slevu a jestli ještě jednou vlezeš s tou tvojí kumpanií někam,kde nemáš co hledat tak na tebe ty policajty doopravdy zavolám :gun: :gun: :gun:

Nějak nechápu tu moji kumpanii .. a kde nemám co dělat , vysvětli prosím .. Odhalení ? Jaké ?
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » úte dub 28, 2015 9:48 pm

J píše:

Podle mého, by akceptovatelné znění bylo " od západu do východu slunce BEZ DOZORU". To časové omezení 24 hodin tam stejně bylo jenom proto, aby celý týden někde nekotvily lodě bez dozoru majitele, který přijede až v pátek odpoledne......

Němci stání na 23,5 hod a případnou kontrolu řešej velmi triviálně. Proč stát se stopkama 24 hodin, když pro zamezení dlouhodobého stání stačí udělat 0,5 hod. pauzu. Pak stačí jednou denně proplavat kolem.

Obrázek
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod J » stř dub 29, 2015 5:56 am

david píše:
J píše:

Němci stání na 23,5 hod a případnou kontrolu řešej velmi triviálně. Proč stát se stopkama 24 hodin, když pro zamezení dlouhodobého stání stačí udělat 0,5 hod. pauzu. Pak stačí jednou denně proplavat kolem.

Obrázek

Tohle je asi pro českého úředníka moc složité :-).

Zpět na