na JI som registrovaný už rok, keď som z neho čerpal informácie pred mojou prvou kapitánskou plavbou. Napriek tomu je toto môj prvý príspevok ...keďže vzhľadom na moju neskúsenosť som doteraz nemal čím prispieť

Na úvod sa patrí predstaviť, tak uvádzam pár info o sebe a moje doterajšie skúsenosti s jachtingom:
Som z Bratislavy, mám 40 rokov a rodinu s dvomi detmi 7 a 10.
Po štyroch plavbách v Chorvátsku ako člen posádky, som si v 9/2013 urobil chorvátske papiere. Stále len začínam a veľa užitočných informácií čerpám práve odtiaľto.
Jachting ma veľmi chytil, absolvoval som 7 samostatných kapitánskych plavieb - všetko na Bavarii 46, prihlásil som sa do posádky na Jabuke 2014, preplavbu Trogir-Vieste-Trogir a absolvoval dve fun/business regaty + pár prednášok o trimovaní plachiet a meteorológii. Tiež vlastním Minicat 420 s ktorým sa chodím s deťmi pobaviť na Neusiedler see (v Rakúsku kúsok od BA) alebo na Dunaj. Tiež som majiteľom VMP a absolvoval som pár lekcií s inštruktorom na plachetničkách na Neusiedleri. ...toľko k predstaveniu

A teraz k otázke s ktorou sa na vás obraciam:
Veľmi vážne uvažujem nad kúpou malej kajutovky Maxus 22, ktorú by som chcel umiestniť v maríne Breitenbrunn/ Neusiedler see. Loď sa bude využívať cez víkendy, prípadne aj večer po robote, neplánujem ju veľmi prevážať.
Maxuss 22 som vybral kvôli rozmerom a vnútornému usporiadaniu. 24ka mi príde pre moje potreby zbytočne veľká. Takisto aj ponor je pri 22ke lepší, nakoľko Neusiedler je pomerne plytký. Zvažoval som viaceré poľské značky (Viko, Phobos, Saturn, ...) ale skončil som pri Maxus 22.
Veľmi ocením akýkoľvek komentár od niekoho kto má s touto loďkou skúsenosti. Na webe som našiel len málo testov, no veľmi mi nepomohli. Zaujímajú ma plavebné vlastnosti, kvalita spracovania, prípadné reklamácie a ich riešenie.
Ďakujem
Ivo