HODONÍN 2016 - setkání členů a přátel jachting.info
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- Richard
- věčný začátečník

- Reputace: 82
Re: HODONÍN 2016 - setkání členů a přátel jachting.info
Milí jachtaři a jachtařky,
včera Pavel Burkert vyjádřil ochotu odpřednášet téma počasí se zaměřením právě pro jachtaře v rámci setkání v Hodoníně. Byl-li by zájem, rád předám odpovědné osobě telefonní číslo na něj, by se dohodly podrobnosti (sám se nezúčastním - jsem v tu dobu v Brazílii - bohužel/bohudík).
včera Pavel Burkert vyjádřil ochotu odpřednášet téma počasí se zaměřením právě pro jachtaře v rámci setkání v Hodoníně. Byl-li by zájem, rád předám odpovědné osobě telefonní číslo na něj, by se dohodly podrobnosti (sám se nezúčastním - jsem v tu dobu v Brazílii - bohužel/bohudík).
- Bilardos
- aktívní jachtař

- Reputace: 4
Richard píše:Milí jachtaři a jachtařky,
Osobně jsem rád za každou podobnou aktivitu.
- Svobodak
- aktívní jachtař

- Reputace: 46
- Kontaktovat uživatele:
Pavlovi prednasky o pocasi jsou skutecne zamereny na potreby jachtaru a jsou moc hezky udelane.
Absolvoval jsem je pred nejakym casem v Praze a rozhodne to stalo za to.
Ma-li Pavel takovouto dobrou vuli, byla by skoda toho nevyuzit.
P
Absolvoval jsem je pred nejakym casem v Praze a rozhodne to stalo za to.
Ma-li Pavel takovouto dobrou vuli, byla by skoda toho nevyuzit.
P
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
To je skvělá nabídka. Myslím že nikoho lepšího si pro meteo nemůžeme přát.
Tímto se také hlásím - full od pátku.
pro zájemce nabízím předvedení, možnost vyzkoušení bezdrátového windmetru CUPS 4.0
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=2432
Mám tu jeden nový nerozbalený kousek.
WiFi v Hodoníně je, takže nic nebrání stažení aplikace do mobilu a testování.
Aplikaci Sailing AnemoTracker lze stáhnout předem zde:
https://play.google.com/store/apps/deta ... emotracker
Tímto se také hlásím - full od pátku.
pro zájemce nabízím předvedení, možnost vyzkoušení bezdrátového windmetru CUPS 4.0
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=2432
Mám tu jeden nový nerozbalený kousek.
WiFi v Hodoníně je, takže nic nebrání stažení aplikace do mobilu a testování.
Aplikaci Sailing AnemoTracker lze stáhnout předem zde:
https://play.google.com/store/apps/deta ... emotracker
- Richard
- věčný začátečník

- Reputace: 82
Bychom si rozuměli .. je to nedohodnutá možnost ... je třeba, v případě zájmu, aby se toho někdo konkrétní chopil a dohodl to!
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Tak chopte se toho Pavla Burkerta "pochopové", kteří ho znáte
Než nám ho vyfoukne někdo jiný.
To by byla hodnotná věc!
Než nám ho vyfoukne někdo jiný.
To by byla hodnotná věc!
- FerenCS
- aktívní jachtař

- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Pavel-Sulc píše:Ahoj, plánuji přijet do Hodonína na stkání s Vámi.
Rád bych věděl, co Vás bude zajímat, abych se připravil.
Jooo jestli by někoho zajímalo: lodě ve Švédsku, koupě lodě ve Švédsku, registrace, pojištění, místo na loď..
Ahoj Pavel
Skôr by ma zaujímala plavba vo Sverige.
A nie, že sa potom niekde "zašijete/separujete" a človek sa o vašich múdrostiach dozvie až keď bude po...

K organizátorom:
Lepšie by bolo zostaviť "orientačný" program, kto by sa kedy, čoho ujal a ten by prebiehal vo "veľkej" sále. Kto nebude mať záujem, tak nech sa ide "vybavovať" v debatných hlúčikoch niekde inde.

Baharis píše:No po těch počátcích, kdy jsem se snažil pořádat setkání formou tématických přednášek, mě bylo naznačeno že osazenstvo má zájem spíše spolu hodně kecat. Navíc si dobře pamatuju že poslední dvě - počasí a myslím že i zdravověda byly víceméně sepsuté pro (prej) špatnou úroveň. Přesto že jsem se snažil pozvat co nejlepší odborníky z kategorie "zadarmo". No nevykvákl by ses na to?
V každém případě v kontextu výše napsaného již neuvažuji o něčem podobném.
Pár dní jsem přemýšlel a po zralé úvaze musím říci že na dříve napsaném nemíním nic měnit. Zůstávám u technickho zabezpečení srazu a pokud má někdo ambice organizovat, tvořit program, s chutí do toho. Pole je volné.
Klidně se toho někdo chopte a organizujte.
Pokud bude nějaký požadavek na výpomoc technického rázu, mohu samozřejmě slíbit.
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Tak abychom pokročili.
Konečně jsem zastihnul Pavla Burkerta. A teď je čas se dohodnout co jak dál.
Nebyl to jen krátký rozhovor o meteu...
Jak jistě někteří z Vás ví, Pavel nepřednáší jen meteo, ale i další jako trim plachet, sextant, nehody na moři, vysílačka.
A nedělá to zadarmo.
Nabízí cokoliv ze svých přednášek do programu v Hodoníně. Plnohodnotné přednášky obnášejí 3 - 4 hodiny. A ty obsáhlejší jsou rozdělené na 3 části (tedy 3 x 3 hodiny).
Meteo má 3 x 3 hod.
Trim 2x 4 hod.
Vysílačka 2 x 4 hod.
Astronavigace 3x 4 hod.
Nehody 1x 4 hod.
Máme několik možností (na to by se hodilo nové hlasování, ale zatím stačí projevit váš zájem zde).
Zvolit jen jedno téma pro toto setkání. A další roky další.
Obsah bude upraven, redukován zjednodušen tak, aby se to vešlo do 2,5 - 3 hodin. To obnáší začít v sobotu trochu dříve než obvykle. Odhaduji tak kolem 15 hodiny, aby to do guláše nejpozději do 19 hodiny i s přestávkami na cigárko, pivko, bylo hotové.
Po občerstvení, by mohla být promítací část,....Seychelly, Švédsko a pak až už nebude co promítnout by mohla začít nekonečná diskuze ....a živá muzika (pokud nás opět poctí svou návštěvou). Začátek si můžeme zvolit i v jinou dobu. Dokonce v případě zájmu to lze udělat i v pátek...(ale to se ještě nesejdou všichni (zájemci) .....tak to nechávám jen jako poznámku).
Nebo další možnost je udělat jen nějaký kratší úvod z jednoho tématu a doplnit ho dalším tématem (stručně).
Podle Pavla lze také udělat "stručný přehled" ze všech témat, každý cca 0,5 hodiny. To jako základní orientace v dané oblasti a pak by se další rok udělalo vždy jedno téma.
Zrovna tak je možné udělat podrobnější úvod do jednoho, dvou témat a pak pokračovat, podle zájmu a dotazů ,v malém hloučku mimo hlavní sál v družné debatě dále.
Výše uvedené lze kombinovat.
A teď to hlavní. Nelze to udělat zadarmo. Jsou zde náklady na cestu, případně nocleh a nějaká odměna přednášejícímu za vynaložený čas.
Běžně se účtuje za takovou přednášku v délce 3 - 4 hodin 4.000,-Kč odměna + cestovní náklady.
Pokud se rozhodneme tuto možnost skvělých přednášek využít, ať už si vybereme jakékoliv téma, nebo kombinaci, představuje to dle mého skromného odhadu při účasti 30 - 40 lidí "vstupné", či příspěvek na program ve výši cca 150,-Kč.
Poněvadž jsme nikdy na tomto setkání vstupné nevybírali, rád bych v této tradici pokračoval, navrhuji ponechat to na dobrovolné bázi.
Tedy kdo chce přispěje nějakou částkou od - do. Co se nevybere na místě doplním já z jiných zdrojů.
Očekávám Vaše připomínky, návrhy a hlavně jasné vyjádření o které téma je největší zájem a v jakém rozsahu.
Účast Pavla Burkerta je předběžně na 31. ledna přislíbena. Teď jen domluvit / shodnout se na obsahu a doladit detaily.
Pozn.
komu jméno Pavel Burkert nic neříká, tak něco málo:
Ing. Pavel Burkert
B - velitel mořské plavby - YACHTMASTER OFFSHORE, aktivní jachtař od roku 1992, instruktor a zkušební komisař jachtingu jmenovaný Ministerstvem dopravy ČR. Lektor teoretických i praktických jachtařských kurzů, obzvláště kurzů meteorologie pro jachtaře.
Plavby..., celkem napluto asi 13 tis. NM.
V posledních letech se u mne projevily učitelské sklony (Komenského v rodokmenu však nemám
). Začal jsem se zabývat metodikou výuky jachtingu a přípravou zájemců na zkoušky. Neustále třídím potřebné jachtařské informace ve snaze aktualizovat a optimalizovat přednášky. Mým "učitelským" krédem se stalo: „Naučit teorii (a praxi) i toho největšího ignoranta tak, aby si vůbec nevšiml, že se vlastně něco učí:-).“
Další info: http://rosnickasms.cz/?page_id=247
Konečně jsem zastihnul Pavla Burkerta. A teď je čas se dohodnout co jak dál.
Nebyl to jen krátký rozhovor o meteu...
Jak jistě někteří z Vás ví, Pavel nepřednáší jen meteo, ale i další jako trim plachet, sextant, nehody na moři, vysílačka.
A nedělá to zadarmo.
Nabízí cokoliv ze svých přednášek do programu v Hodoníně. Plnohodnotné přednášky obnášejí 3 - 4 hodiny. A ty obsáhlejší jsou rozdělené na 3 části (tedy 3 x 3 hodiny).
Meteo má 3 x 3 hod.
Trim 2x 4 hod.
Vysílačka 2 x 4 hod.
Astronavigace 3x 4 hod.
Nehody 1x 4 hod.
Máme několik možností (na to by se hodilo nové hlasování, ale zatím stačí projevit váš zájem zde).
Zvolit jen jedno téma pro toto setkání. A další roky další.
Obsah bude upraven, redukován zjednodušen tak, aby se to vešlo do 2,5 - 3 hodin. To obnáší začít v sobotu trochu dříve než obvykle. Odhaduji tak kolem 15 hodiny, aby to do guláše nejpozději do 19 hodiny i s přestávkami na cigárko, pivko, bylo hotové.
Po občerstvení, by mohla být promítací část,....Seychelly, Švédsko a pak až už nebude co promítnout by mohla začít nekonečná diskuze ....a živá muzika (pokud nás opět poctí svou návštěvou). Začátek si můžeme zvolit i v jinou dobu. Dokonce v případě zájmu to lze udělat i v pátek...(ale to se ještě nesejdou všichni (zájemci) .....tak to nechávám jen jako poznámku).
Nebo další možnost je udělat jen nějaký kratší úvod z jednoho tématu a doplnit ho dalším tématem (stručně).
Podle Pavla lze také udělat "stručný přehled" ze všech témat, každý cca 0,5 hodiny. To jako základní orientace v dané oblasti a pak by se další rok udělalo vždy jedno téma.
Zrovna tak je možné udělat podrobnější úvod do jednoho, dvou témat a pak pokračovat, podle zájmu a dotazů ,v malém hloučku mimo hlavní sál v družné debatě dále.
Výše uvedené lze kombinovat.
A teď to hlavní. Nelze to udělat zadarmo. Jsou zde náklady na cestu, případně nocleh a nějaká odměna přednášejícímu za vynaložený čas.
Běžně se účtuje za takovou přednášku v délce 3 - 4 hodin 4.000,-Kč odměna + cestovní náklady.
Pokud se rozhodneme tuto možnost skvělých přednášek využít, ať už si vybereme jakékoliv téma, nebo kombinaci, představuje to dle mého skromného odhadu při účasti 30 - 40 lidí "vstupné", či příspěvek na program ve výši cca 150,-Kč.
Poněvadž jsme nikdy na tomto setkání vstupné nevybírali, rád bych v této tradici pokračoval, navrhuji ponechat to na dobrovolné bázi.
Tedy kdo chce přispěje nějakou částkou od - do. Co se nevybere na místě doplním já z jiných zdrojů.
Očekávám Vaše připomínky, návrhy a hlavně jasné vyjádření o které téma je největší zájem a v jakém rozsahu.
Účast Pavla Burkerta je předběžně na 31. ledna přislíbena. Teď jen domluvit / shodnout se na obsahu a doladit detaily.
Pozn.
komu jméno Pavel Burkert nic neříká, tak něco málo:
Ing. Pavel Burkert
B - velitel mořské plavby - YACHTMASTER OFFSHORE, aktivní jachtař od roku 1992, instruktor a zkušební komisař jachtingu jmenovaný Ministerstvem dopravy ČR. Lektor teoretických i praktických jachtařských kurzů, obzvláště kurzů meteorologie pro jachtaře.
Plavby..., celkem napluto asi 13 tis. NM.
V posledních letech se u mne projevily učitelské sklony (Komenského v rodokmenu však nemám
). Začal jsem se zabývat metodikou výuky jachtingu a přípravou zájemců na zkoušky. Neustále třídím potřebné jachtařské informace ve snaze aktualizovat a optimalizovat přednášky. Mým "učitelským" krédem se stalo: „Naučit teorii (a praxi) i toho největšího ignoranta tak, aby si vůbec nevšiml, že se vlastně něco učí:-).“Další info: http://rosnickasms.cz/?page_id=247
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník

- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj FerenCS a ostatní co máte zájem, rád budu vyprávět o Švédsku a plachtění tady. Asi formou diskuse s Vámi co máte zájem. Rád bych kdyby se přidali i ti co tu plachtili. Já tu bydlím a vidím věci mnohdy jinak než Vy co to sem máte daleko a neznáte švédštinu.
Nevím jak dalece je v dněšní době důležité znát detailně meteorologii. Nemyslím si že jsem schopen konkurovat v dnešní době profi meteorologům, co mají k dispozici satelity, radary, pozemní stanice a t.d. a programy na vyhodnocení. Většinou používám Nory na http://www.yr.no. Samozřejmě základy znám, sleduji oblohu a barometr.
No a můj názor k návrhu nahoře. Jsem dobrý samouk.. to mi život naučil:
Meteo má 3 x 3 hod. - nepotřebuji
Trim 2x 4 hod. - nepotřebuji
Vysílačka 2 x 4 hod. - nepotřebuji, licenci mám
Astronavigace 3x 4 hod. - nepotřebuji, ve vodách kde plachtím vystačím s terestrickou navigací
Nehody 1x 4 hod. - učit se jak dělat nehody nepotřebuji
Suma zájmu: - 0000
Nevím jak dalece je v dněšní době důležité znát detailně meteorologii. Nemyslím si že jsem schopen konkurovat v dnešní době profi meteorologům, co mají k dispozici satelity, radary, pozemní stanice a t.d. a programy na vyhodnocení. Většinou používám Nory na http://www.yr.no. Samozřejmě základy znám, sleduji oblohu a barometr.
No a můj názor k návrhu nahoře. Jsem dobrý samouk.. to mi život naučil:
Meteo má 3 x 3 hod. - nepotřebuji
Trim 2x 4 hod. - nepotřebuji
Vysílačka 2 x 4 hod. - nepotřebuji, licenci mám
Astronavigace 3x 4 hod. - nepotřebuji, ve vodách kde plachtím vystačím s terestrickou navigací
Nehody 1x 4 hod. - učit se jak dělat nehody nepotřebuji
Suma zájmu: - 0000
- geronimo
- zkušený harcovník

- Reputace: 203
- Kontaktovat uživatele:
Jezdím do Hodonína abych se setkal s kamarády, popovídal, poznal nové členy fóra JI, poveselil se. Spontánní vyprávění o stavbách lodí a plavbách účastníků s fotkama jsou pěkné, rád si je zase poslechnu, rád si poslechnu i povídání o Švédsku, ale pokud by mělo být setkání formou celodenního školení, účast zvážím. Na odborné přednášky a přesně naplánovaný program máme Libštát.....
......tolik můj názor......
......tolik můj názor......

- Bilardos
- aktívní jachtař

- Reputace: 4
K nabízenému za sebe:
At by bylo cokoliv (z nabídky přednášek), jsem ochoten kvůli tomu být v sobotu ráno nebo třeba už v pátek na místě.
Příspěvek je samozřejmý a řekl bych, že se dost podobné peníze vybírali i v rámci dobrovolného příspěvku, ale ten šel pokud se nepletu na Oázu.
Meteo už v Hodoníně bylo, ale pokud jej vyberete, rád si poslechnu znovu i toto téma. Osobně jsem však za ten trim.
Pokud však z toho nic nebude, ne mém zájmu účasti v HO se nic nezmění.
At by bylo cokoliv (z nabídky přednášek), jsem ochoten kvůli tomu být v sobotu ráno nebo třeba už v pátek na místě.
Příspěvek je samozřejmý a řekl bych, že se dost podobné peníze vybírali i v rámci dobrovolného příspěvku, ale ten šel pokud se nepletu na Oázu.
Meteo už v Hodoníně bylo, ale pokud jej vyberete, rád si poslechnu znovu i toto téma. Osobně jsem však za ten trim.
Pokud však z toho nic nebude, ne mém zájmu účasti v HO se nic nezmění.
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
geronimo píše: ale pokud by mělo být setkání formou celodenního školení, ..
Kdes to Pavle vzal?
Psal jsem:
Obsah bude upraven, redukován zjednodušen tak, aby se to vešlo do 2,5 - 3 hodin.
Veškeré další info slouží jen pro představu jak obsáhlé to téma je, může být....

- lynx
- zkušený harcovník

- Reputace: 419
Pavel-Sulc píše:Nehody 1x 4 hod. - učit se jak dělat nehody nepotřebuji
Pavle, ono jde o to, aby se člověk poučil z chyb, které udělali ostatní, a neopakoval je.
Já jsem byl na několika přednáškách Pavla B. a považuji je za velmi přínosné.
Za sebe hlasuji pro astronavigaci (a to jsem prosím absolvoval školení takových mistrů, jako jsou Windward a Sajri
), i když vím, že budu v menšině. geronimo píše:ale pokud by mělo být setkání formou celodenního školení, účast zvážím
Pavle (Sakra, tady je to samej Pavel. Svoboďáku, nechceš taky něco dodat?
), to školení by mělo tak tři, maximálně čtyři hodiny.- geronimo
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Libore, 2 - 3 hodiny jsou v pohodě, jen mě to trochu vyděsilo....
. Setkání v Hodoníně se mi líbí že je neformální a takové domácí.....
. Setkání v Hodoníně se mi líbí že je neformální a takové domácí.....Re: HODONÍN 2016 - setkání členů a přátel jachting.info
Nechci ovlivňovat ostatní a jsem pro to aby si každý našel to své.
Já osobně nejsem zastáncem spojovat setkání JI s komerčními projekty - přednáškami. Rád bych si zajel někam, třeba do 100km na něco takového a rád bych si to samozřejmě i zaplatil. Ale na naše setkání mě to prostě nesedí. Že nepůjdu s davem asi nikoho nepřekvapí.
Už jsem to někde psal. Když byla školení (a myslím si že je jedno jak dlouho), šla účast na setkání pomalu dolů. Když jsem si řekli že to dáme jenom na pokec, najednou se účast začal zvedat. Něco to napovídá, je to jemná chémie. Bál bych do toho zasahovat. Ale jak chcete. Respektive jak bude chtít většina. U mě NE.
Já osobně nejsem zastáncem spojovat setkání JI s komerčními projekty - přednáškami. Rád bych si zajel někam, třeba do 100km na něco takového a rád bych si to samozřejmě i zaplatil. Ale na naše setkání mě to prostě nesedí. Že nepůjdu s davem asi nikoho nepřekvapí.
Už jsem to někde psal. Když byla školení (a myslím si že je jedno jak dlouho), šla účast na setkání pomalu dolů. Když jsem si řekli že to dáme jenom na pokec, najednou se účast začal zvedat. Něco to napovídá, je to jemná chémie. Bál bych do toho zasahovat. Ale jak chcete. Respektive jak bude chtít většina. U mě NE.
- geronimo
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Jirko (Baharis) souhlasím s Tebou...
přesně tak to vidím taky...
- lynx
- zkušený harcovník

- Reputace: 419
Když o tom tak přemýšlím, tak uznávám, že k charakteru setkání se více hodí povídání o nějaké plavbě nebo oblasti.
Loni bylo moc fajn Martinovo vyprávění o Azorských ostrovech.
Odborná přednáška je jiný formát, který by sem asi úplně nezapadl.
Loni bylo moc fajn Martinovo vyprávění o Azorských ostrovech.
Odborná přednáška je jiný formát, který by sem asi úplně nezapadl.
- geronimo
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Povídání Pavla-Sulce bude určitě zajímavé, jistě k tomu bude mít co říci i Libor a Svoboďák a bylo by škoda, kdyby na to nebyl čas. Určitě se ještě přihlásí i další se svojí plavbou, tak aby nebyl stres...
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Tož nevím..
Sem blbý já....
Něco Vám tu servíruji...
Vykašlete na příspěvek, náklady zaplatí E-shop. Pavel je ochoten to udělat levně jen za náklady. Autem ho můžu vzít, nebo někdo kdo pojede z Prahy v sobotu.
Přednášky v Hodoníně dříve byly od GPS, zdravovědy atd. A nikdo si nestěžoval,spíš naopak. (až na to trochu nešťastné meteo).
To meteo je teď šance napravit a udělat dobře. Ano v dnešním světě techniky není třeba nic vědět, všechno najdu na netu.
Nezapomínejme, že Pavel je především jachtař. Myslím že dobrý a má co předat.
Nemyslím si že na setkání se musí nutně jen vzpomínat na události minulé.....trochu vzdělaní neuškodí. |Obzvláště takto podané.
A to je špatně. Asi jsem ten zájem o program nepochopil.....
Ale je mi to jedno. Přizpůsobím se většině. Pokud Pavla nepozveme, budu mít jen o starost míň a to tak nějak zapadá do mého momentálního stavu bytí.....
Sem blbý já....Něco Vám tu servíruji...
Vykašlete na příspěvek, náklady zaplatí E-shop. Pavel je ochoten to udělat levně jen za náklady. Autem ho můžu vzít, nebo někdo kdo pojede z Prahy v sobotu.
Přednášky v Hodoníně dříve byly od GPS, zdravovědy atd. A nikdo si nestěžoval,spíš naopak. (až na to trochu nešťastné meteo).
To meteo je teď šance napravit a udělat dobře. Ano v dnešním světě techniky není třeba nic vědět, všechno najdu na netu.
Nezapomínejme, že Pavel je především jachtař. Myslím že dobrý a má co předat.
Nemyslím si že na setkání se musí nutně jen vzpomínat na události minulé.....trochu vzdělaní neuškodí. |Obzvláště takto podané.
A to je špatně. Asi jsem ten zájem o program nepochopil.....
Ale je mi to jedno. Přizpůsobím se většině. Pokud Pavla nepozveme, budu mít jen o starost míň a to tak nějak zapadá do mého momentálního stavu bytí.....
- geronimo
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
To máš Libore za to, že se ptáš
, ať se vyjádří i ostatní, je přihlášeno 23 lidí, zatím se vyjádřili tři....
, ať se vyjádří i ostatní, je přihlášeno 23 lidí, zatím se vyjádřili tři....- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Noo a Trochu ekonomie..
Libor - Konečně jsem zastihnul Pavla Burkerta.
Běžně se účtuje za takovou přednášku v délce 3 - 4 hodin 4.000,-Kč odměna + cestovní náklady. To je dobrá hodinová sazba i na švédské poměry, 444.-SEK za hodinu, to má tady velmi zkušený programátor.
Vážení, běžně si účtuji za přednášku o Švédsku v délce X hodin 0.000,-Kč odměnu včetně cestovních nákladů.
Souhlasíte????
Libor - Konečně jsem zastihnul Pavla Burkerta.
Běžně se účtuje za takovou přednášku v délce 3 - 4 hodin 4.000,-Kč odměna + cestovní náklady. To je dobrá hodinová sazba i na švédské poměry, 444.-SEK za hodinu, to má tady velmi zkušený programátor.
Vážení, běžně si účtuji za přednášku o Švédsku v délce X hodin 0.000,-Kč odměnu včetně cestovních nákladů.
Souhlasíte????
Pavel-Sulc píše:Noo a Trochu ekonomie..
Souhlasíte????
a to je s DPH, nebo bez?
Pojedete někdo z naší letošní posádky? Docela mne to láká.
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Porad si nerozumime o co go....
Uvedene informace slouzi proto, aby byl obrazek o tom co se nabizi, jaka pridana hodnota.
Ekonomika je to firemni, to uctuje Pavel Burkert za prednasku firme ktera to porada.
Tak pak vypise vzdelavaci program, kde se od ucastniku vybira 600-1000.
To je to co muzete dostat v zadarmo zadarmo a investovat do toho jen svuj cas.
Ode me to byla posledni replika na toto tema.
Necham tomu volny prubeh. Do konce roku je cas.
Pak to potvrdim, nebo zrusim.Je to proste.
Uvedene informace slouzi proto, aby byl obrazek o tom co se nabizi, jaka pridana hodnota.
Ekonomika je to firemni, to uctuje Pavel Burkert za prednasku firme ktera to porada.
Tak pak vypise vzdelavaci program, kde se od ucastniku vybira 600-1000.
To je to co muzete dostat v zadarmo zadarmo a investovat do toho jen svuj cas.
Ode me to byla posledni replika na toto tema.
Necham tomu volny prubeh. Do konce roku je cas.
Pak to potvrdim, nebo zrusim.Je to proste.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, myslím, že bychom měly Liborovi poděkovat za nabídku financovat program na setkání.
Každý máme jiné představy, přání a zkušenosti. Není jednoduché se všem zavděčit.
Pokud nabídka Libora trvá, navrhněte co by jste si přáli. Třeba gulášek z nebe????
Rád vyslechnu Vaše názory a zkušenosti.
Rád Vám budu vyprávět o Švédsku a plachtění tady. Něco připravím, ale asi forma debaty je vhodná.
Tak se budeme pohybovat v tématech, která většinu zajímají. Rád bych, kdyby se debaty zúčastnili ti, co ve Švédsku byly s jejich zkušenostma, napadá mi Libor, Svoboďák, Jardasu a další.
Myslím, že přednáška, že ve Švédsku v 60 - 70 letech ročně zahynulo 100 lidí na sportovních lodích a letos do srpna zahynulo 27 lidí při 17 nehodách, což je významné snížení a že většina nehod nastala v přístavech a jezerech, jen dvě byly při plavbě v oblasti slané vody Vás asi moc nenadchne.
Díky Geronimo za tvůj názor - myslím, že málokdo pojede do Švédska na charter. Většina lidí tu má malou transportovatelnou kajutovku, buď motorák nebo plachetnici, která se tam dá dovézt na vleku za osobákem. Takže na to bych se soustředil... cesta, trajekt nebo po mostě, kde spustit na vodu, jeřáb nebo slip, kde nechat auto s vlekem, kde nakoupit, bezpečná oblast pro malou loď, jaké mapy, ....určitě tě napadne něco dalšího....
Těším se na Vás, přátelé, mějte se fajn a 13 prosince s námi oslavte svátek Sv. Lucie - je to svátek světla, vždyť je zimní slunovrat a přehoupneme se, dny se budou prodlužovat a léto se blíží. Ať se tu v dobré náladě sejdeme.. Ahoj Pavel
https://sweden.se/culture-traditions/lucia/
https://en.wikipedia.org/wiki/St_Lucy%27s_Day
Každý máme jiné představy, přání a zkušenosti. Není jednoduché se všem zavděčit.
Pokud nabídka Libora trvá, navrhněte co by jste si přáli. Třeba gulášek z nebe????
Rád vyslechnu Vaše názory a zkušenosti.
Rád Vám budu vyprávět o Švédsku a plachtění tady. Něco připravím, ale asi forma debaty je vhodná.
Tak se budeme pohybovat v tématech, která většinu zajímají. Rád bych, kdyby se debaty zúčastnili ti, co ve Švédsku byly s jejich zkušenostma, napadá mi Libor, Svoboďák, Jardasu a další.
Myslím, že přednáška, že ve Švédsku v 60 - 70 letech ročně zahynulo 100 lidí na sportovních lodích a letos do srpna zahynulo 27 lidí při 17 nehodách, což je významné snížení a že většina nehod nastala v přístavech a jezerech, jen dvě byly při plavbě v oblasti slané vody Vás asi moc nenadchne.
Díky Geronimo za tvůj názor - myslím, že málokdo pojede do Švédska na charter. Většina lidí tu má malou transportovatelnou kajutovku, buď motorák nebo plachetnici, která se tam dá dovézt na vleku za osobákem. Takže na to bych se soustředil... cesta, trajekt nebo po mostě, kde spustit na vodu, jeřáb nebo slip, kde nechat auto s vlekem, kde nakoupit, bezpečná oblast pro malou loď, jaké mapy, ....určitě tě napadne něco dalšího....
Těším se na Vás, přátelé, mějte se fajn a 13 prosince s námi oslavte svátek Sv. Lucie - je to svátek světla, vždyť je zimní slunovrat a přehoupneme se, dny se budou prodlužovat a léto se blíží. Ať se tu v dobré náladě sejdeme.. Ahoj Pavel
https://sweden.se/culture-traditions/lucia/
https://en.wikipedia.org/wiki/St_Lucy%27s_Day