Dunaj-party 2016

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Re: Dunaj-party 2016

Příspěvekod Viky_CZ » čtv čer 23, 2016 6:05 am

Polnacky miluju! Doufam ze letos se neztratim v bažinách.

Makam jak divej abych mel uz novy clunecek, uvidim jak to dopadne.
Přílohy
Beas2gfk002B.jpg
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » čtv čer 23, 2016 8:12 am

ilivid píše:Ahoj. Pokud by nevadilo, že nikoho z Vás neznám, tak se svojou děvčicou přijedem taky.

ilivid, jasné že nevadí Tvoja prítomnosť. Každý je vítaný (známi či neznámi).
ešte dotaz, variť sa bude či nie ? Ak áno tak dajte vedieť, aby sa niečo nakúpilo !
Ja navrhujem namiesto gulášu (máme ho stále) niečo nové. Napríklad fazulovo-kapustový guláš :)
Je to recept z maďarska a hutí výborne s Lipótchlebom.
Jozef.
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jozef. » čtv čer 23, 2016 9:14 am

Ohľadom spoločného jedla:

Obrázek
Vlani sme sa v Maďarsku pri Kalocsi zúčastnili jednej akcie a tam podávali výbornú kapustu. U nás sa to volá aj plnený kapustný list.
http://www.mijos.sk/plneny-kapustny-list/

Bolo to chutné a výdatné jedlo.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » čtv čer 23, 2016 10:35 am

:D ano plnená kapusta (töltöttkáposzta) chutí perfektne, ale variť to v poľných podmienkach je ťažké. Kyselé kapustové listy u nás nepredávajú. Ja to kupujem v Metre v Győri. Dalo by sa zohnať, keby sme to išli variť.
Dedkov nápad sa mi páčí, len potom aby miestní polovníci nenabehli na to mohutné "trúbenie" čo sa bude v noci ozývať zo stanov či z lodí ;)
Corwin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod Corwin » čtv čer 23, 2016 10:41 am

Promiňte za OT, ale nejraději čtu o stavbě lodí...

Viki_CZ - co to stavíš????
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » čtv čer 23, 2016 3:05 pm

tak to vypada že se na vas dorazim taky podívat-ma to dva háčky: musim vzít sebou pejska(maltezak) a budu bez plavidla-no snad nas nekdo sveze-prijedu asi v sobotu rano
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv čer 23, 2016 9:26 pm

Corwin píše:Viki_CZ - co to stavíš????

Miniaturni (8ft) runabout.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod lebon » čtv čer 23, 2016 10:28 pm

No na Pepču jsem se těšil,to je kočka podle mého gusta.Doufám,že letos ještě něco klapne.Za 3 týdny se jí narodí ženich.
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod dedko » ned čer 26, 2016 9:50 pm

Zajtra objednavám Toj-Toj.
Na Dunaji i Priehrade už začal letecký úrad pritvrdzovať v kontrolách. Včera bola (razia) kontrolovali všetkých a všetko. Hlavne papiere od lodí i poistky. Mal výhradu aj k autám ktoré stali zaparkované pri priehrade. Dedkova Marijke ušla pozornosti inšpektora aj teraz, ale skútre a Kildov gumák nie... :P Je to ako v kocúrkove, Všade tabuľa zákazu vjazdu k priehrade a pri priehrade tabula (oficialná) na spúštanie skútrov a lodí. :?
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » ned čer 26, 2016 10:53 pm

Tak to se jim Minimost bude urcite mooc libit! :-P
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pon čer 27, 2016 6:01 am

Čao Dedko

Popíšte čo ste tam boli tie kontroly bližšie. Ako prebiehajú? na vode aj na brehu? priblíží sa plavidlo orgána s majákmi, nebodaj aj sirénami? Rozdávali sa aj pokuty? Koľko a za čo? Čo s autami na brehu? Len sa im nepáčilo, alebo aj pokutovali?
Dík.
juro
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod juro » pon čer 27, 2016 7:38 am

Po novom sa SPS zaclenila do Dopravného úradu-letectvo-zeleznice-plavba- http://www.nsat.sk
V sobotu prisiel chlap na octávii,auto dopravného úradu a kontroloval doklady od lodí a skútrov.Bol oznacený ako inspektor na tricku.Bol v pohode,nerobil problémi,pofotil,skontroloval,pokecal a odisiel.
Marijke a Eldo sa kontrole vyhli :P

Na vode to prebieha tak,ze sa priblizi lod plav.správy a vyzve ta aby si sa k nim vyviazal,skontrolujú atd.
Ked som mal gumák,tak ma kontrolovali,teraz si zakývame a idú dalej.

áno majú modré majáky a sirenu.

Ak ich chces vidiet online tak si nainstaluj do mob. Marine traffic,aplik.,v ktorej vidís online lode.SPS-B1 je oznacená lod SPS

Je to výborná app.Vydís pohyb na vode.

http://www.plavidla.sk/clanky/aktuality/62
Přílohy
SPS-B1.jpg
kilda
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kilda » pon čer 27, 2016 11:59 am

No bylo to v pohodě. Jako vždy musí člověk trpět za pár frajeru co jezdí bez VMP a ještě na lodi nebo skutru bez papírů. To byl hlavní důvod kontroly. A další byl ten,že letos už mají rekordní počet utonulych. Jinak mě překvapilo, že mě kontroluje auto leteckého úřadu tak má první otázka byla jestli jsem letěl moc nízko,neb jsem chvíli před tím tahal synka na kolese. Ještě bych rád podotknout,že to byla ten den už druhá kontrola. První jsem měl hned za hranicemi. Zkontrolovali i papíry od člunu důvod světla nerosvicena, původně 60 euro po herecké vložce domluva :roll:
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod dedko » pon čer 27, 2016 9:47 pm

[quote="Ozzie"]Čao Dedko

Popíšte čo ste tam boli tie kontroly bližšie. na brehu? s majákmi,
IMG_20160625_171039.jpg
IMG_20160625_171051.jpg
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » úte čer 28, 2016 5:16 pm

to asi preventívne, keď mala byť v nedeľu tá Rivershow v Eurovei?
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 14

Příspěvekod pepabagi » stř čer 29, 2016 9:27 am

Ahoj, tak mě fakt není dáno se zúčastnit Dunaj párty. I po výměně kotoučů, destiček a repas sadě brzdičů se mi neustále hřejí přední brzdy tak, že se na ráfkách nedá udržet ruka. Takže se bohužel musím omluvit a o víkendu místo krás Dunaje zalízt pod auto a pořešit to :(
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » stř čer 29, 2016 9:53 pm

dedko-nebo nekdo jiny-prosim dejte sem mapku s vyznacenou trasou z obce
dorazim zrejme za tmy a Viky me strašil že tam vloni bloudil-nerad bych volal SOS uprostred noci-díky
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv čer 30, 2016 6:46 am

Zkus mrknout sem. Kolem tohodle kiosku musíš jet, ulici Dunajska.

https://mapy.cz/zakladni?x=17.2494015&y ... d=42283510

Ja posledne omylem odbocil do ulice Kastielska a dostal jsem se k zahradkarum. Na Hlavni je dobry se ridit podle hospody, ta bude svitit i vecer. Lonsky info bylo odbocit u kostela, ale ten není v noci videt, když nevis kde ho hledat. Muj predpoklad, ze kostelni ulice povede kolem kostela, bylo poněkud spatne vyhodnoceni.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » ned črc 03, 2016 12:36 pm

Dunaj párty prebiehala v úžasnej pohode, pod žiariacim slnkom, až človek lutoval, že tam nie je žiaden strom. Aj keď som tam pôvodne nemal byť, osud zariadil že som nekoniec prišiel, ale netradične, s morskými kajakmi. Všetci sa radovali, až zazvonil znonec a ... prišla strašná búrka a všetkých rozohnala. Vietor ešte aj kotlík s gulášom prevrátil, to som ešte nikdy v živote nezažil.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » ned črc 03, 2016 1:13 pm

diky vsem -bylo to perfektní ale potom .......nakonec jsem se dostal pryč cestou na Samorin-všude popadane stromy ,policajti a hasiči.....až do Břeclavi vice-mene krokem,občas se i muselo zastavit protože nebylo videt na cestu ale pak už to bylo dobry
rano sousedi koukali co blbnu -u nas jen par kapek a trochu vítr-doufam že škody byly co nejmenší
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » ned črc 03, 2016 3:45 pm

Noc byla opravdu zajimava. My uz se sušíme u kamaradu v Senci, rano bylo poněkud postapokalypticke a ještě před polednem bylo pocasi stále dost narocne. Doufam ze někdo dodate fotky (i z te slunne casti, ta byla super!)

Ahoj, V.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » ned črc 03, 2016 6:51 pm

Ahoj vvšetcia
Na párty sme došli so synom ca o 12:00. Privítali sme sa s priateľmi a hurá do Jaroveckého ramena na spoločnú plavbu a kúpačku. Perfekné počasie teplá voda, proste super. Poobede som ešte hodil kotvu vo vedlajšej zátoke kde som čítal a užíval pohodu na Dunaji. Po návrate sme začali variť guláš, debatovali, skúšali Denisov kajak. Videli sme mračná, ale dúfali sme, že nás obídú. Okolo 7-ej večer som zaplachtoval moje Cappuchino a pripravil som sa na noc. Pre istotu spacák som uložil pod prednú palubu, kde určite ostane suchý. Neviem koľko bolo hodín keď sa mraky otočili a valili sa na nás. priložil som ešte na oheň a schovali sme sa pod altánky. Keď udrela búrka všetcia sme držali altánky aby ich vietor neodfúkol. Pršalo úplne vodorovne, vietor bol neznesiteľný. Viditeľnosť skoro 0. Veľké lode išli na otvorenú vodu aby neboli poblíž brehu. malé lode boli vytlačené na breh. Vovsky ako nejaký Titan stál celú búrku vo vode a držal svoju loď. Vietor ale stále naberal na sile a Pupi dal dole plachtu z altánku lebo by určite odletela. Premočený sme boli už úplne. Pozrel som si na svoj "vodeodolný" mobil a vidím že ma hladala moja žena. Pôjdem sa schovať do člnu a zavolám jej...
Keď som došiel k mojmu člnu videl som, že kabrio plachta vydržala. Nová 5 kg kotva Bruce držala loď perfektne. Triasol som sa od zimy a zhodil som zo seba mokré handry a zaliezol som do lode. Spravil som tam poriadok poutieral vodu čo sa tam dostala cez malé otvory pri zipsoch atď. Zavolám žene, že som v poriadku, ale do riti kde je mobil. Pri vyzliekaní mi padol do Dunaja. Vyliezol som von a nahý po štvornožky som hľadal telafón vo vode. Nejakým zázrakom som ho po 5 minutách našiel. Išiel ale, nepočul som nič. Našťastie sms- ky išli, tak som dal správu, že žijem a dozvedel som sa že doma je všetko OK.
Keď ustal dážď som si spravil pelech a spal som do svitania. Potom som išiel na kontrolu. Táborisko zrujnované, guláš na zemi, mĺo odtrhnuté a prevrátené. Lode boli na vode. Pupi odišiel do Čilistova do prístavu. Dedko pritúlil všetkých čo nemali kde spať. Tí čo mali stany museli po búrke stavať nanovo. Ráno som zavolal synovi a odišiel som domov. Celý deň sme sušili čln a výbavu.
Fotky mám rozmazané, niečo sa s tým mobilom stalo.
Na záver ďakujem Vám všetkím za účasť a dúfam že toto dobrodružstvo už sa nezopakuje.
Bolo ale pekne. Keď niekto máte fotky alebo video sem snimi. :D
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod jsekera » ned črc 03, 2016 7:01 pm

tak my už jsme doma, asi už po cestě tam nám vyhořela kompletně kabeláž od sahary na dodávce,
už je vymontováno a závada diagnostikovaná, ale to je ve světle včerejší noci jen taková třešnička
na dortu, cesta proběhla jinak v pohodě, vybalujem mokré všechno a vstřebáváme silné zážitky.
pátek a sobota byly perfektní, děcka celý den nevylezly z vody, Kilda nás všechny naučil na wakeboardu,
aj ten jeden výlet proběhl. Další výlety jsme chtěli absolvovat v neděli a odjezd v pondělí, ale už jsme
neměli ani jeden kousek oblečení suchý, navíc bylo potřeba zlikvidovat škody, tak jsme to,
stejně jak ostatní zabalili už dnes......... Škoda, ale Pepinka s Jájou říkali, že pojedou zas.
Po tom co zažili je už nic moc víc vyplašit nemůže..... :shock: :shock: :shock:
Sek
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod jsekera » ned črc 03, 2016 7:32 pm

Ozzie: " Tí čo mali stany museli po búrke stavať nanovo."

No zůstaly stát čtyři stany, ale jen jeden obyvatelný, kde jsme měli dvě děti naše a tři co jsme je schovali a už nám do rána zůstaly, ty ostatní stany byly uplně plné vody, my jsme měli štěstí, že jsme si dovezli vysoké nafukovačky, tak spacáky a děcka
zůstaly v suchu. Jen teď nemůžu zvednout ruce nad úroveň ramen a bolí mě takový svaly na rukách o kterých jsem doteď nevěděl, že je mám...... držel jsem stan z venku, žena a Katka od Kildy rozpíraly zevnitř, nemám vůbec představu jak dlouho to celé trvalo, ale rozhodně déle, než mi bylo milé............. Ale uhájili jsme !!!!!
kilda
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kilda » ned črc 03, 2016 9:54 pm

Tak my taky v pohodě, co tě nezabije to tě posílí :) Voda vybraná, věci se suší a v úterý zase zpátky. Díky těm co dokázali , že i na krizové situace se dá potom krásně vzpomínat.My z Brankovic jsme si dnes ještě Dunajpárty prodloužili sice u nás na terase , ale to snad nevadí duchem jsme byli na Dunaju. Nějaké foto mám ,ale nějak to neumím poslat. Snad mě to mé děti naučí :)

Zpět na