Plachetnice Finn
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Plachetnice Finn
Ahoj všichni, potřebuji poradit. Zvažuji koupi lodi finn, jelikož jsem jezdila na evropě a je na mě už malá, potřebuji nějakou větší, ale ne na závodění, ale spíše pro rekreaci. Proto potřebuji poradit, jestli s tím máte někdo zkušenosti, myslíte, že i když je to mužská loď zvládla bych na tom jezdit, když je všude napsáno tak na 80 kg a já mám 65
? Na evropu jsem bohužel moc vysoká.. proto hledám jinou loď. Nebo mi doporučíte nějakou jinou třídu? Přemýšlela jsem ještě nad 420, ale jde o to jestli se na tom dá jezdit také v 1 třeba jen s hlavní plachtou.. Děkuji všem za odpověď:)

Re: Plachetnice Finn
jedine Pirát 

tove píše:jedine Pirát
Pirát je moc těžký, navíc by byl z překližky nebo ze dřeva a já chci laminátovku

- indianajones
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 7
Nebol by vhodnejsi Laser?
- indianajones
- pravidelný návštěvník
Ak by som to rozviedol, tak Laser je lahsi na manipulaciu, prevoz. Je vhodnejsi na 65kg posadku. Ma tiez na vyber z troch velkosti plachiet... Podla mna by to bola lepsia volba.
O tom jsem také uvažovala, ale hledám už přes půl roku a na laser přesněji na laser radial jsem snad ještě nenarazila. 

- indianajones
- pravidelný návštěvník
Skus pozriet v zahranici. Vyrobenych Laserov je vela. Radial by bol pre teba idealny. Neviem aky mas rozpocet, ale skus si pozriet aj RS Aero. To je, dalo by sa povedat taky moderny Laser, ale este o krok dalej. Nad Finnom by som na tvojom mieste neuvazoval. Sam som s podobnymi kilami na Finne jazdil a staci aby fuklo 5-6 m/s a uz je to boj. Musis casto vyostrovat, alebo povolovat plachtu, lebo to jednoducho nevyvazis. Ani ta manipulacia by pre teba nebola komfortna. Je to tazka, velka lod. Laser je vyrazne lahsi a to RS Aero je este lahsie.
- Finn
- aktívní jachtař
- Reputace: 16
Na rekreační jachtění je Finn ideální i když máš 65kg. Dle mne dobrá volba. U nás na jachťáku nejrozšírenější okruhovka, jezdí na ní i lehké váhy, samozřejmě rekreačně.
Děkuji všem za rady