Labe

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

skiliner
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Re: Labe

Příspěvekod skiliner » čtv bře 02, 2017 4:21 pm

Pánové , bohužel ti blbci jsou i zde na foru. Před dvouma rokama jsem byl na Sandberku a dva členové si to valí přes jezero ve skluzu a přes zákaz plavby zastaví u pláže kousek od bagru. Podle toho jak se chovali, meli sebou asi dost lahvinek.
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » čtv bře 23, 2017 10:49 am

Pánové a dámy ...
Obracím se na vás s nadějí, že získám užitečné informace.
Je v Děčíně místo, kde je:
- možnost příjezdu k řece po veřejné komunikaci s ohledem na nadrozměrný náklad?
- možnost spustit loď do vody pomocí jeřábu ... kde tedy je jeřáb, popř. lze s ním na místo dojet (loď váží cca 7,5 tuny)?
- možnost mít relativně bezpečně vyvázanou loď po dobu týden až 14 dní a kde je dostatečná hloubka (ponor lodi je 1,5m)?

tolik k první etapě a pak:

přivítám jakoukoliv radu, postřeh, zkušenost k plavbě směr Magdeburg s lodí 11m, ponor 1,5m, stěžněm 14,5 m naležato a motorem 50 HP.
Pro mne nová loď, nová řeka a tak i nové obavy. Podotýkám, že nejen toto vlákno jsem pročetl. Předpoklad - realizace máj, lásky čas.

Děkuji.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 419

Příspěvekod lynx » čtv bře 23, 2017 11:08 am

Ahoj Richarde, těsně pod Děčínem je velký přístav (vlasteně asi dva). Jeřáby tam určitě mají, možnost příjezdu nadrozměrných nákladů tam jistě je taky. Jen nevím, jak by to bylo s tím stáním. Zkus je kontaktovat: http://www.ceskepristavy.cz/index.php?t ... showid=103
Na téhle mapě https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x ... 72.180%22E
se mrkni na místa, která jsem označil.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » čtv bře 23, 2017 12:13 pm

Richarde s radami na Labi nepomůžu :( ,
ALE
drrrrrrržím pěsti, přeju hodně štěstí a taky nějakou tu dobře načasovanou povodňovou vlnku ;)
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 419

Příspěvekod lynx » čtv bře 23, 2017 12:16 pm

Omen píše:... a taky nějakou tu dobře načasovanou povodňovou vlnku ;)

Pod Děčínem už to asi není tak akutní. Největší problémy jsou v Ústí nad Labem, ne?
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » čtv bře 23, 2017 12:58 pm

V Děčíně bych stál na delší kotvení na tom překladišti v Lynxově odkazu, co je víc proti proudu, nad železničním mostem. Není to tak zastrčené, blíž k vrátnici a do města, kotví tam Beskydy a vůbec je to víc pod dozorem - aspoň mě to tak připadá, stál sem tam.
Ponor 150 by snad v květnu neměl být až takový problém, každopádně sleduj:
https://www.elwis.de/NfB/f_t/f_t_start. ... rte+suchen

Od fahrrinnentiefe je podle WSA Mgd. potřeba pro "sport" odečíst 20cm.

Máš-li vysílačku, nezapomeň se nahlásit na průjezd úžinami Herenkrug km 330,2 - 328,9 a Domfelsen km 327,4 - 324,8 v Magdeburgu. Potkat tam někoho většího není zrovna příjemný.
V obou je proud kolem 10 km/h.
Do Herrenkrug je vidět, ale do Domfelsen ne. Uvidíš to tůdle:
https://www.portmaps.com/eng/map a zaškrtni si vlevo nahoře "OpenSeaMap"

Taky si pro Německo naštuduj plavbu na "páky". Sice už dali dost bójí, ale sichr je sichr.

Přístavy, i obchodní - dnes většinou opuštěné nebo předělané na sportovní, jsou povětšinou zanešené a není v nich zrovna hloubka. Vplouvat opatrně.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pon čer 05, 2017 9:37 pm

Je někdo na malým Labi?
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » čtv črc 13, 2017 1:02 pm

Ahoj Lidi, nevite, kde se da najit rychlost toku Labe?

Nebo jaka je bezna jeji rychlost?

Dekuji, Martin
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » čtv črc 13, 2017 1:15 pm

Zalezi kde nad strekovem tak 0,5 -1km v decine i 10
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv črc 13, 2017 7:01 pm

Ne všude nad Strekovem to je do 1km/h, stabilne lina voda je az nad Melnikem, Vltava dodava dost vody, coz je znat hlavne pod komorama. Jako priklad muzu dat Litomerice, kde jsem nameril přes 3 km/h.
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod sedivak » sob črc 22, 2017 7:57 pm

Dotaz na zákaz plavby malých plavidel na Proboštských jezerech:
smot píše:Moje otázka:
chtěl bych se zeptat na základě jakého rozhodnutí a podkladů byla osazena značka „A.13 Zákaz plavby všech sportovních a rekreačních plavidel“ na vodním toku Labe na říčním kilometru 862,7 (na vplutí do Proboštského rybníku). Bylo by to dobré místo pro malá plavidla jako na příklad Žernosecké jezero. Takových míst moc na českých řekách není a kde by to bylo možné tak jsou zakazována a to ani nemluvím o možnostech tankování pohonných hmot.

Mám již odpověď:
Plavební značení je osazeno na základě žádosti správce vodní plochy s ohledem na těžební plochu (důlní voda) a předešlého chování uživatelů (tj. rekreační plavby), která ztěžovala a omezovala jejich činnost. Nejedná se o charakter vodní plochy jako Žernoseky, kde již těžba neprobíhá.

Tak se ještě vracím k zákazu plavby všech malých plavidel na Proboštských jezerech.
Již asi týden tam nájemce kempu provozuje půjčovnu šlapadel, která se volně pohybují po celých jezerech. : https://www.facebook.com/16040763831426 ... =3&theater
Tak to mi někdo vysvětlete, jak je to možné, v zákazu plavby všech malých plavidel? :| :gun:
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » sob črc 22, 2017 10:02 pm

sedivak píše:Tak to mi někdo vysvětlete, jak je to možné, v zákazu plavby všech malých plavidel?

Správná otázka na nesprávném místě 8)
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » sob črc 22, 2017 10:09 pm

Asi si na ní odpovím sám: u nás je možné vše........
halladin
vytrvalý návštěvník
Reputace: 2

Příspěvekod halladin » ned črc 23, 2017 12:20 am

sedivak píše:Dotaz na zákaz plavby malých plavidel na Proboštských jezerech:
smot píše:Moje otázka:
chtěl bych se zeptat na základě jakého rozhodnutí a podkladů byla osazena značka „A.13 Zákaz plavby všech sportovních a rekreačních plavidel“ na vodním toku Labe na říčním kilometru 862,7 (na vplutí do Proboštského rybníku). Bylo by to dobré místo pro malá plavidla jako na příklad Žernosecké jezero. Takových míst moc na českých řekách není a kde by to bylo možné tak jsou zakazována a to ani nemluvím o možnostech tankování pohonných hmot.

Mám již odpověď:
Plavební značení je osazeno na základě žádosti správce vodní plochy s ohledem na těžební plochu (důlní voda) a předešlého chování uživatelů (tj. rekreační plavby), která ztěžovala a omezovala jejich činnost. Nejedná se o charakter vodní plochy jako Žernoseky, kde již těžba neprobíhá.

Tak se ještě vracím k zákazu plavby všech malých plavidel na Proboštských jezerech.
Již asi týden tam nájemce kempu provozuje půjčovnu šlapadel, která se volně pohybují po celých jezerech. : https://www.facebook.com/16040763831426 ... =3&theater
Tak to mi někdo vysvětlete, jak je to možné, v zákazu plavby všech malých plavidel? :| :gun:

No a ono je to poněkud zvláštní malé plavidlo.
Těžko ho dostaneš nejen do kluzu,ale i nižší rychlosti, a jen dost obtížně tím někoho zraníš. :-)
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » ned črc 23, 2017 3:00 am

No, i přes svou zvláštnost je to pořád malé plavidlo.

Spíše se zde otevírá jiná otázka: jsem povinen respektovat plavební znak, případně vůbec vědět o existenci plavebního znaku, kolem kterého neproplouvám? Předpokládám, že znak A.13 - zákaz plavby malých plavidel je umístěn u odbočky z řeky na jezero. Na šlapadlu ale vyplouvám z jezera, pluji pouze po jezeře a přistávám v místě vyplutí, znak tedy nikdy během plavby nespatřím a o jeho existenci opravdu nemusím vůbec vědět.

Samozřejmě, právní situace majitele půjčovny je jiná, ten je povinen vůdce plavidla, jemuž plavidlo pronajímá, přiměřeně poučit, což zjevně nečiní.
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » ned črc 23, 2017 6:01 am

Ja se pozastavuji nad tim, ze jako hlavni duvod zakazu je to, ze se mala plavidla pletou do cesty lodim provadejicim tezbu pisku ( ten se ostatne jiz delsi dobu netezi) . Takto si slapadlo muze pujcit kdo chce (vidam i deti) a plout kdekoli po jezerech. Take rybarskych pramic s motorem tam pluje pozehnane. Ja tam po incidentu s rybarskou strazi jiz s lodi nebyl.
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » ned črc 23, 2017 6:11 am

Felix píše:No, i přes svou zvláštnost je to pořád malé plavidlo.

Spíše se zde otevírá jiná otázka: jsem povinen respektovat plavební znak, případně vůbec vědět o existenci plavebního znaku, kolem kterého neproplouvám? Předpokládám, že znak A.13 - zákaz plavby malých plavidel je umístěn u odbočky z řeky na jezero. Na šlapadlu ale vyplouvám z jezera, pluji pouze po jezeře a přistávám v místě vyplutí, znak tedy nikdy během plavby nespatřím a o jeho existenci opravdu nemusím vůbec vědět.

Samozřejmě, právní situace majitele půjčovny je jiná, ten je povinen vůdce plavidla, jemuž plavidlo pronajímá, přiměřeně poučit, což zjevně nečiní.
Ano znak je u odbocky z Labe a predpokladam, ze plati pro cela jezera.. Otazka porad je, jak muze pujcovna legalne provozovat cinnost v zakazu? To nemusi mit zadne povoleni? A to by mel poucovat vudce, ze pluji v zakazu?
halladin
vytrvalý návštěvník

Příspěvekod halladin » ned črc 23, 2017 7:29 am

Pravděpodobně má majitel půjčovny výjimku. A těch výjimek může být víc, mohou ji mít třeba i rybáři registrovaní v místním sdružení (či jak se to u rybářů nazývá.
A co se týká toho ,že někdo znak zákazu " nevidí" ,odjakživa platí,že neznalost neomlouvá.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » ned črc 23, 2017 8:16 am

halladin píše:Pravděpodobně má majitel půjčovny výjimku. A těch výjimek může být víc, mohou ji mít třeba i rybáři registrovaní v místním sdružení (či jak se to u rybářů nazývá.

Na tohle dokáže odpovědět jenom Státní plavební správa. Prošel jsem jak publikovaná opatření obecné povahy, tak platné informace, ale o zákazu plavby na Proboštských jezerech, případně o výjimkách tamtéž, jsem nic neobjevil.

halladin píše:A co se týká toho ,že někdo znak zákazu " nevidí" ,odjakživa platí,že neznalost neomlouvá.

S tímto úsudkem bych byl velmi opatrný, protože na vodě je "nezaviněná neznalost" velmi dobře možná a diskutovaný případ ji velmi dobře ilustruje. Zákon mi samozřejmě ukládá povinnost značením se řídit, ale pokud při plavbě zůstanu na jezerech, žádné značení neuvidím. A je opravdu otázka, do jaké vzdálenosti bych musel propátrávat břehy, abych se seznámil s aktuálně osazeným značením. Domyšleno až do konce, mohu se dostat do situace, v níž umístím plavidlo na vodu někde uprostřed dlouhého úseku s nějakým zákazem či příkazem, a dokud (pokud vůbec) nedopluji na jeden z konců, nemám šanci se o onom zákazu či příkazu dozvědět.
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » ned črc 23, 2017 1:47 pm

halladin píše:Pravděpodobně má majitel půjčovny výjimku. A těch výjimek může být víc, mohou ji mít třeba i rybáři registrovaní v místním sdružení (či jak se to u rybářů nazývá.
A co se týká toho ,že někdo znak zákazu " nevidí" ,odjakživa platí,že neznalost neomlouvá.

A nemela by byt v tom pripade na zakazu dodatkova tabulka treba : Mimo svaz rybaru Brandys ?
halladin
vytrvalý návštěvník

Příspěvekod halladin » ned črc 23, 2017 2:03 pm

sedivak píše:

A nemela by byt v tom pripade na zakazu dodatkova tabulka treba : Mimo svaz rybaru Brandys ?

Není nutné. pokud rybáři výjimku mají, asi o tom vědí, dozorující orgány taky , a ostatním je po tom houby ;-)
halladin
vytrvalý návštěvník

Příspěvekod halladin » ned črc 23, 2017 2:13 pm

Felixi, vůbec to nam neznám, ale předpokládám, že se tam s lodí můžeš dostat připlutím ( a tam zřejmě zákazová značka je) , anebo ji tam dotáhneš za autem nebo na autu, a někde spustíš.
jsi si jistý, že na těch spouštěcích místech ten zákaz není,popřípadě nejsou zablokovaná ?
Pokud přijedeš s lodí do kempu, asi ti řeknou, že nelze.
Ale nedovedu si dost dobře představit, že by dělali problémy třeba nafukovacím kajakům, popřípadě nafukovacím matracím lidem v kempu.
A přísně vzato , i to jsou malé plavidla :-D
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » ned črc 23, 2017 3:10 pm

Zakazova znacka je jen na te odbocce z Labe. Nikde jinde ne. Porad si ale myslim, ze za ten zakaz lobuji mistni rybari a na tezbu pisku se to svadi.
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » ned črc 23, 2017 3:19 pm

Nejsem nejaky stoura, ale trochu mne mrzi, jako majitele lodky, ze bych, kdyz chci po jezerech povozit dceru mel platit 150 kc za hodinu za slapadlo. :(
halladin
vytrvalý návštěvník

Příspěvekod halladin » ned črc 23, 2017 4:27 pm

šediváku, plně Tě chápu .Kdysi jsem zažil cosi obdobného, a byl jsem hóóódně nasranej....

viewtopic.php?f=34&t=1961&hilit=Jak+jsem+se+ne+projel+po+ba%C5%A5%C3%A1ku

Zpět na