Labe
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Re: Labe
Pánové , bohužel ti blbci jsou i zde na foru. Před dvouma rokama jsem byl na Sandberku a dva členové si to valí přes jezero ve skluzu a přes zákaz plavby zastaví u pláže kousek od bagru. Podle toho jak se chovali, meli sebou asi dost lahvinek.
- Richard
- věčný začátečník

- Reputace: 82
Pánové a dámy ...
Obracím se na vás s nadějí, že získám užitečné informace.
Je v Děčíně místo, kde je:
- možnost příjezdu k řece po veřejné komunikaci s ohledem na nadrozměrný náklad?
- možnost spustit loď do vody pomocí jeřábu ... kde tedy je jeřáb, popř. lze s ním na místo dojet (loď váží cca 7,5 tuny)?
- možnost mít relativně bezpečně vyvázanou loď po dobu týden až 14 dní a kde je dostatečná hloubka (ponor lodi je 1,5m)?
tolik k první etapě a pak:
přivítám jakoukoliv radu, postřeh, zkušenost k plavbě směr Magdeburg s lodí 11m, ponor 1,5m, stěžněm 14,5 m naležato a motorem 50 HP.
Pro mne nová loď, nová řeka a tak i nové obavy. Podotýkám, že nejen toto vlákno jsem pročetl. Předpoklad - realizace máj, lásky čas.
Děkuji.
Obracím se na vás s nadějí, že získám užitečné informace.
Je v Děčíně místo, kde je:
- možnost příjezdu k řece po veřejné komunikaci s ohledem na nadrozměrný náklad?
- možnost spustit loď do vody pomocí jeřábu ... kde tedy je jeřáb, popř. lze s ním na místo dojet (loď váží cca 7,5 tuny)?
- možnost mít relativně bezpečně vyvázanou loď po dobu týden až 14 dní a kde je dostatečná hloubka (ponor lodi je 1,5m)?
tolik k první etapě a pak:
přivítám jakoukoliv radu, postřeh, zkušenost k plavbě směr Magdeburg s lodí 11m, ponor 1,5m, stěžněm 14,5 m naležato a motorem 50 HP.
Pro mne nová loď, nová řeka a tak i nové obavy. Podotýkám, že nejen toto vlákno jsem pročetl. Předpoklad - realizace máj, lásky čas.
Děkuji.
- lynx
- zkušený harcovník

- Reputace: 419
Ahoj Richarde, těsně pod Děčínem je velký přístav (vlasteně asi dva). Jeřáby tam určitě mají, možnost příjezdu nadrozměrných nákladů tam jistě je taky. Jen nevím, jak by to bylo s tím stáním. Zkus je kontaktovat: http://www.ceskepristavy.cz/index.php?t ... showid=103
Na téhle mapě https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x ... 72.180%22E
se mrkni na místa, která jsem označil.
Na téhle mapě https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x ... 72.180%22E
se mrkni na místa, která jsem označil.
-
david
- moderátor
- Reputace: 234
V Děčíně bych stál na delší kotvení na tom překladišti v Lynxově odkazu, co je víc proti proudu, nad železničním mostem. Není to tak zastrčené, blíž k vrátnici a do města, kotví tam Beskydy a vůbec je to víc pod dozorem - aspoň mě to tak připadá, stál sem tam.
Ponor 150 by snad v květnu neměl být až takový problém, každopádně sleduj:
https://www.elwis.de/NfB/f_t/f_t_start. ... rte+suchen
Od fahrrinnentiefe je podle WSA Mgd. potřeba pro "sport" odečíst 20cm.
Máš-li vysílačku, nezapomeň se nahlásit na průjezd úžinami Herenkrug km 330,2 - 328,9 a Domfelsen km 327,4 - 324,8 v Magdeburgu. Potkat tam někoho většího není zrovna příjemný.
V obou je proud kolem 10 km/h.
Do Herrenkrug je vidět, ale do Domfelsen ne. Uvidíš to tůdle:
https://www.portmaps.com/eng/map a zaškrtni si vlevo nahoře "OpenSeaMap"
Taky si pro Německo naštuduj plavbu na "páky". Sice už dali dost bójí, ale sichr je sichr.
Přístavy, i obchodní - dnes většinou opuštěné nebo předělané na sportovní, jsou povětšinou zanešené a není v nich zrovna hloubka. Vplouvat opatrně.
Ponor 150 by snad v květnu neměl být až takový problém, každopádně sleduj:
https://www.elwis.de/NfB/f_t/f_t_start. ... rte+suchen
Od fahrrinnentiefe je podle WSA Mgd. potřeba pro "sport" odečíst 20cm.
Máš-li vysílačku, nezapomeň se nahlásit na průjezd úžinami Herenkrug km 330,2 - 328,9 a Domfelsen km 327,4 - 324,8 v Magdeburgu. Potkat tam někoho většího není zrovna příjemný.
V obou je proud kolem 10 km/h.
Do Herrenkrug je vidět, ale do Domfelsen ne. Uvidíš to tůdle:
https://www.portmaps.com/eng/map a zaškrtni si vlevo nahoře "OpenSeaMap"
Taky si pro Německo naštuduj plavbu na "páky". Sice už dali dost bójí, ale sichr je sichr.
Přístavy, i obchodní - dnes většinou opuštěné nebo předělané na sportovní, jsou povětšinou zanešené a není v nich zrovna hloubka. Vplouvat opatrně.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník

- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Ne všude nad Strekovem to je do 1km/h, stabilne lina voda je az nad Melnikem, Vltava dodava dost vody, coz je znat hlavne pod komorama. Jako priklad muzu dat Litomerice, kde jsem nameril přes 3 km/h.
- sedivak
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 6
Dotaz na zákaz plavby malých plavidel na Proboštských jezerech:
Tak se ještě vracím k zákazu plavby všech malých plavidel na Proboštských jezerech.
Již asi týden tam nájemce kempu provozuje půjčovnu šlapadel, která se volně pohybují po celých jezerech. : https://www.facebook.com/16040763831426 ... =3&theater
Tak to mi někdo vysvětlete, jak je to možné, v zákazu plavby všech malých plavidel?

smot píše:Moje otázka:
chtěl bych se zeptat na základě jakého rozhodnutí a podkladů byla osazena značka „A.13 Zákaz plavby všech sportovních a rekreačních plavidel“ na vodním toku Labe na říčním kilometru 862,7 (na vplutí do Proboštského rybníku). Bylo by to dobré místo pro malá plavidla jako na příklad Žernosecké jezero. Takových míst moc na českých řekách není a kde by to bylo možné tak jsou zakazována a to ani nemluvím o možnostech tankování pohonných hmot.
Mám již odpověď:
Plavební značení je osazeno na základě žádosti správce vodní plochy s ohledem na těžební plochu (důlní voda) a předešlého chování uživatelů (tj. rekreační plavby), která ztěžovala a omezovala jejich činnost. Nejedná se o charakter vodní plochy jako Žernoseky, kde již těžba neprobíhá.
Tak se ještě vracím k zákazu plavby všech malých plavidel na Proboštských jezerech.
Již asi týden tam nájemce kempu provozuje půjčovnu šlapadel, která se volně pohybují po celých jezerech. : https://www.facebook.com/16040763831426 ... =3&theater
Tak to mi někdo vysvětlete, jak je to možné, v zákazu plavby všech malých plavidel?

- halladin
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 2
sedivak píše:Dotaz na zákaz plavby malých plavidel na Proboštských jezerech:smot píše:Moje otázka:
chtěl bych se zeptat na základě jakého rozhodnutí a podkladů byla osazena značka „A.13 Zákaz plavby všech sportovních a rekreačních plavidel“ na vodním toku Labe na říčním kilometru 862,7 (na vplutí do Proboštského rybníku). Bylo by to dobré místo pro malá plavidla jako na příklad Žernosecké jezero. Takových míst moc na českých řekách není a kde by to bylo možné tak jsou zakazována a to ani nemluvím o možnostech tankování pohonných hmot.
Mám již odpověď:
Plavební značení je osazeno na základě žádosti správce vodní plochy s ohledem na těžební plochu (důlní voda) a předešlého chování uživatelů (tj. rekreační plavby), která ztěžovala a omezovala jejich činnost. Nejedná se o charakter vodní plochy jako Žernoseky, kde již těžba neprobíhá.
Tak to mi někdo vysvětlete, jak je to možné, v zákazu plavby všech malých plavidel?![]()
No a ono je to poněkud zvláštní malé plavidlo.
Těžko ho dostaneš nejen do kluzu,ale i nižší rychlosti, a jen dost obtížně tím někoho zraníš.

- Felix
- zkušený harcovník

- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
No, i přes svou zvláštnost je to pořád malé plavidlo.
Spíše se zde otevírá jiná otázka: jsem povinen respektovat plavební znak, případně vůbec vědět o existenci plavebního znaku, kolem kterého neproplouvám? Předpokládám, že znak A.13 - zákaz plavby malých plavidel je umístěn u odbočky z řeky na jezero. Na šlapadlu ale vyplouvám z jezera, pluji pouze po jezeře a přistávám v místě vyplutí, znak tedy nikdy během plavby nespatřím a o jeho existenci opravdu nemusím vůbec vědět.
Samozřejmě, právní situace majitele půjčovny je jiná, ten je povinen vůdce plavidla, jemuž plavidlo pronajímá, přiměřeně poučit, což zjevně nečiní.
Spíše se zde otevírá jiná otázka: jsem povinen respektovat plavební znak, případně vůbec vědět o existenci plavebního znaku, kolem kterého neproplouvám? Předpokládám, že znak A.13 - zákaz plavby malých plavidel je umístěn u odbočky z řeky na jezero. Na šlapadlu ale vyplouvám z jezera, pluji pouze po jezeře a přistávám v místě vyplutí, znak tedy nikdy během plavby nespatřím a o jeho existenci opravdu nemusím vůbec vědět.
Samozřejmě, právní situace majitele půjčovny je jiná, ten je povinen vůdce plavidla, jemuž plavidlo pronajímá, přiměřeně poučit, což zjevně nečiní.
- sedivak
- pravidelný návštěvník

Ja se pozastavuji nad tim, ze jako hlavni duvod zakazu je to, ze se mala plavidla pletou do cesty lodim provadejicim tezbu pisku ( ten se ostatne jiz delsi dobu netezi) . Takto si slapadlo muze pujcit kdo chce (vidam i deti) a plout kdekoli po jezerech. Take rybarskych pramic s motorem tam pluje pozehnane. Ja tam po incidentu s rybarskou strazi jiz s lodi nebyl.
- sedivak
- pravidelný návštěvník

Ano znak je u odbocky z Labe a predpokladam, ze plati pro cela jezera.. Otazka porad je, jak muze pujcovna legalne provozovat cinnost v zakazu? To nemusi mit zadne povoleni? A to by mel poucovat vudce, ze pluji v zakazu?Felix píše:No, i přes svou zvláštnost je to pořád malé plavidlo.
- halladin
- vytrvalý návštěvník
Pravděpodobně má majitel půjčovny výjimku. A těch výjimek může být víc, mohou ji mít třeba i rybáři registrovaní v místním sdružení (či jak se to u rybářů nazývá.
A co se týká toho ,že někdo znak zákazu " nevidí" ,odjakživa platí,že neznalost neomlouvá.
A co se týká toho ,že někdo znak zákazu " nevidí" ,odjakživa platí,že neznalost neomlouvá.
- Felix
- zkušený harcovník

- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
halladin píše:Pravděpodobně má majitel půjčovny výjimku. A těch výjimek může být víc, mohou ji mít třeba i rybáři registrovaní v místním sdružení (či jak se to u rybářů nazývá.
Na tohle dokáže odpovědět jenom Státní plavební správa. Prošel jsem jak publikovaná opatření obecné povahy, tak platné informace, ale o zákazu plavby na Proboštských jezerech, případně o výjimkách tamtéž, jsem nic neobjevil.
halladin píše:A co se týká toho ,že někdo znak zákazu " nevidí" ,odjakživa platí,že neznalost neomlouvá.
S tímto úsudkem bych byl velmi opatrný, protože na vodě je "nezaviněná neznalost" velmi dobře možná a diskutovaný případ ji velmi dobře ilustruje. Zákon mi samozřejmě ukládá povinnost značením se řídit, ale pokud při plavbě zůstanu na jezerech, žádné značení neuvidím. A je opravdu otázka, do jaké vzdálenosti bych musel propátrávat břehy, abych se seznámil s aktuálně osazeným značením. Domyšleno až do konce, mohu se dostat do situace, v níž umístím plavidlo na vodu někde uprostřed dlouhého úseku s nějakým zákazem či příkazem, a dokud (pokud vůbec) nedopluji na jeden z konců, nemám šanci se o onom zákazu či příkazu dozvědět.
- sedivak
- pravidelný návštěvník

halladin píše:Pravděpodobně má majitel půjčovny výjimku. A těch výjimek může být víc, mohou ji mít třeba i rybáři registrovaní v místním sdružení (či jak se to u rybářů nazývá.
A nemela by byt v tom pripade na zakazu dodatkova tabulka treba : Mimo svaz rybaru Brandys ?
- halladin
- vytrvalý návštěvník
sedivak píše:halladin píše:Pravděpodobně má majitel půjčovny výjimku. A těch výjimek může být víc, mohou ji mít třeba i rybáři registrovaní v místním sdružení (či jak se to u rybářů nazývá.
A nemela by byt v tom pripade na zakazu dodatkova tabulka treba : Mimo svaz rybaru Brandys ?
Není nutné. pokud rybáři výjimku mají, asi o tom vědí, dozorující orgány taky , a ostatním je po tom houby

- halladin
- vytrvalý návštěvník
Felixi, vůbec to nam neznám, ale předpokládám, že se tam s lodí můžeš dostat připlutím ( a tam zřejmě zákazová značka je) , anebo ji tam dotáhneš za autem nebo na autu, a někde spustíš.
jsi si jistý, že na těch spouštěcích místech ten zákaz není,popřípadě nejsou zablokovaná ?
Pokud přijedeš s lodí do kempu, asi ti řeknou, že nelze.
Ale nedovedu si dost dobře představit, že by dělali problémy třeba nafukovacím kajakům, popřípadě nafukovacím matracím lidem v kempu.
A přísně vzato , i to jsou malé plavidla
jsi si jistý, že na těch spouštěcích místech ten zákaz není,popřípadě nejsou zablokovaná ?
Pokud přijedeš s lodí do kempu, asi ti řeknou, že nelze.
Ale nedovedu si dost dobře představit, že by dělali problémy třeba nafukovacím kajakům, popřípadě nafukovacím matracím lidem v kempu.
A přísně vzato , i to jsou malé plavidla

- halladin
- vytrvalý návštěvník
šediváku, plně Tě chápu .Kdysi jsem zažil cosi obdobného, a byl jsem hóóódně nasranej....
viewtopic.php?f=34&t=1961&hilit=Jak+jsem+se+ne+projel+po+ba%C5%A5%C3%A1ku
viewtopic.php?f=34&t=1961&hilit=Jak+jsem+se+ne+projel+po+ba%C5%A5%C3%A1ku