Ahoj,
Četl nebo zná někdo z vás tuto knihu v originále?
To téma a problematika mě zaujala a měla by teď vyjít i v češtině, tak by zajímal nějaký názor/zkušenost.
Děkuji,
Jirka
Instant Weather Forecasting (Alan Watts) - Předpověď počasí snadno a rychle
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- Lachtan
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 22
Re: Instant Weather Forecasting (Alan Watts) - Předpověď počasí snadno a rychle
Ahoj, mám doma. Tyto knihy bych nepřekládal, ať se každý naučí příslušný odborný jazyk, který stejně bude muset používat. Mám ještě Instant storm f. a instant wind f. Každá taková kniha vás obohatí a i když třeba nic nového, přesto vnese jiný pohled. Všechny knihy o počasí a navigaci doporučuji v angličtině. K pochopení počasí je potřeba být vnímavý, trpělivý a neustále v kontaktu s přírodou. Mnozí jsou při výpadku internetu zaskočeni. Kdo je připraven, není zaskočen...
- seemann
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 4
Lachtan píše:Ahoj, mám doma. Tyto knihy bych nepřekládal, ať se každý naučí příslušný odborný jazyk, který stejně bude muset používat. Mám ještě Instant storm f. a instant wind f. Každá taková kniha vás obohatí a i když třeba nic nového, přesto vnese jiný pohled. Všechny knihy o počasí a navigaci doporučuji v angličtině. K pochopení počasí je potřeba být vnímavý, trpělivý a neustále v kontaktu s přírodou. Mnozí jsou při výpadku internetu zaskočeni. Kdo je připraven, není zaskočen...
Táááák, teď jsi nám to nám hlupákům nandal. Nepřekládej ani kdyby tě mučili "sea lione"

- geronimo
- zkušený harcovník

- Reputace: 203
- Kontaktovat uživatele:
Není třeba číst v originále, pro nás hlupáky knížka v češtině právě vychází a už se dá objednat...! 

- pavelmicek
- návštěvník fóra

- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Jo taky se řadím mezi ony hlupáky co ji brzo budou číst v češtině. I počet stran (64) moc nenasvědčuje, že by se mělo jednat o rozsáhlý materiál pro profesionály. Ale snad 24 fotek oblohy stačí běžnému pobřežnímu chartristovi 

- geronimo
- zkušený harcovník

- Reputace: 203
- Kontaktovat uživatele:
Tak mně dnes přišla, poštou pěkná a přehledná knížka....
Už jen ten název Počasí snadno a rychlevyvolává pochybnosti
Nevim jak to mate vy ale ze tři zaručených předpovědí odborníků taky nevyjde ani jedna. Takže bych to taky viděl na těch 24 fotek
Nevim jak to mate vy ale ze tři zaručených předpovědí odborníků taky nevyjde ani jedna. Takže bych to taky viděl na těch 24 fotek

- lynx
- zkušený harcovník

- Reputace: 419
stani119 píše:Už jen ten název Počasí snadno a rychlevyvolává pochybnosti![]()
Profesionální meteorolog, kterého znám, říká, že meteorolog může sestavit spolehlivou předpověď.
Předpověď je na včerejšek a meteorolog musí alespoň dvakrát použít slovo „možná“.

- jiskrabk
- návštěvník fóra

- Reputace: 12
Lynx to vystihl, tak nějak to funguje... "možná" 
Jinak knížka už mi včera taky došla, jen jsem ještě neměl čas se do ní pustit... Je mi jasné, že po přečtení dvou (mám teď rozečtenou Počasí na moři) knížek z člověka není meteorolog, ale pomůže to pochopit některé souvislosti a nějaké základy co a proč se děje a co z toho třeba "možná" může být.

Jinak knížka už mi včera taky došla, jen jsem ještě neměl čas se do ní pustit... Je mi jasné, že po přečtení dvou (mám teď rozečtenou Počasí na moři) knížek z člověka není meteorolog, ale pomůže to pochopit některé souvislosti a nějaké základy co a proč se děje a co z toho třeba "možná" může být.