Vltava
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Finn
- aktívní jachtař

- Reputace: 16
Re: Vltava
Ne Halladine, je to jiná loďka. Jinak doporučuji zajet do Českého Vrbného a tam spustit loď a nechat auto s vlekem, vše zdarma a sjížďák perfektní. Potom jsem se ještě přesunul s lodí na vleku na Lipno, když už jsem byl v těch končinách. Spouštěl jsem a parkoval auto s vlekem v marině Černá v Pošumaví. Sjížďák tam i zpět celkem 200,- a parkování 50,- na den. Jinak tam mají i jeřáb za 750,-
- ficcus
- zkušený harcovník

- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Hněvkovice I - plovoucí úvazy, Hněvkovice II - svislé trubky. Proud teď o víkendu bez problému ... bylo krásně.
Mimochodem, v Českém Vrbném dělá v přístavním infocentru jeden člen JI s domovskou lokalitou na Baťáku:-) Má tam vyvázanou svou Iris a užívá si léta;-)
Mimochodem, v Českém Vrbném dělá v přístavním infocentru jeden člen JI s domovskou lokalitou na Baťáku:-) Má tam vyvázanou svou Iris a užívá si léta;-)
- Finn
- aktívní jachtař

Ano Ficcus,
je to Vítek, chtěl zkusit změnu z baťáku, je to velice pohodový člověk, něco jsme spolu už napluli. Takže tam máme nejmíň tuto sezonu našeho člena.
Vítek a jeho loď: Před týdnem, zátoka na hněvkovické přehradě
je to Vítek, chtěl zkusit změnu z baťáku, je to velice pohodový člověk, něco jsme spolu už napluli. Takže tam máme nejmíň tuto sezonu našeho člena.
Vítek a jeho loď: Před týdnem, zátoka na hněvkovické přehradě
- ficcus
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
jo, popisoval mi ten veget na Hněvkovicích. Akorát jsem nevěděl, s kým tam byl:-)
- halladin
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 2
Finne,
na Lipně se už může s motorem ?
na Lipně se už může s motorem ?
- Finn
- aktívní jachtař

To nevíš, že může s motorem do 10kw. Nevím, co tam teď máš za pohon ale když se vejdeš, doporučuji. Dokonce jsem tam potkal jednu loď v kluzu a policajti to nebyli. A byl jsem rád, že mám hloubkoměr, je tam mimo plavební trasu - zelené bóje, mělko a není to označené. A taky jsem tam zažil v noci kromě fučáku i kroupy, no nuda tam nebyla a hospod v dosahu kotvení je tam víc jak na Orlíku.
- halladin
- vytrvalý návštěvník
Finn píše:To nevíš, že může s motorem do 10kw. Nevím, co tam teď máš za pohon ale když se vejdeš, doporučuji. Dokonce jsem tam potkal jednu loď v kluzu a policajti to nebyli. A byl jsem rád, že mám hloubkoměr, je tam mimo plavební trasu - zelené bóje, mělko a není to označené. A taky jsem tam zažil v noci kromě fučáku i kroupy, no nuda tam nebyla a hospod v dosahu kotvení je tam víc jak na Orlíku.
Furt steině, na Atolu Honda 5 koníků a na gumáku to samé od Tohatsu.
- Charlie
- zkušený harcovník

- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
3.7. končí proplavování komorou Kořensko kvůli nedostatku vody
Odesláno z mého D6503 pomocí Tapatalk
- Petan
- návštěvník fóra

- Reputace: 3
To jako fakt? Vždyť po těch deštích naopak údajně hlásí nebezpečí povodní. Hmm, m. j. i kvůli splavnění Vltavy až do Budějic jsem letos koupil loď, na přelom prázdnin naplánoval dovolenou s plavbou na jihu, vítání známých skoro v centru Č. Budějovic
a nakonec neopustíme ani Orlík.
To nám tu Vltavu pěkně splavnili, když se člověk nedostane ani přes Kořensko. Snad se z toho poučí a udělají na příště opatření (prohrábku dna nebo nevím co).
a nakonec neopustíme ani Orlík.
To nám tu Vltavu pěkně splavnili, když se člověk nedostane ani přes Kořensko. Snad se z toho poučí a udělají na příště opatření (prohrábku dna nebo nevím co).- Charlie
- zkušený harcovník

- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Tak když zas stoupne hladina nad 347.6 tak to snad zas otevřou. Na jihu toho moc nenapršelo, deště končili cca u Zvíkova, vejš už nic moc. I když přítok stoupl z 10 na necelých 35 kubíků.
- halladin
- vytrvalý návštěvník
Jak tak koukám,ředitelství vodních cest nemá tucha, že komora v Hněvkovicích premává 
Prý je furt ve výstavbě
http://www.rvccr.cz/vodni-cesty/hnevkovice-obec

Prý je furt ve výstavbě
http://www.rvccr.cz/vodni-cesty/hnevkovice-obec
Naposledy upravil(a) halladin dne pát čer 30, 2017 9:24 pm, celkem upraveno 1 x.
jde o usek pod Korenskem, kde je vlivem nizky hladiny na Orliku malo vody, dal nahoru je to zatím dobry
-
david
- moderátor
- Reputace: 234
Máte na Labe. Dneska 90 km,11 komor, vody akorát a U Trumpetky večer Trumpetkovy Svijany. Co dodat.
- Petan
- návštěvník fóra

Tak jsem se rozhodl vyplout ještě tento týden. Když se nám ta cesta tak rozpadla, aby to nebylo ještě horší (třeba porucha výtahu na Orlíku
). Pak dám vědět, jak je to s tím Kořenskem. Taky mohli postavit tu komoru někde, kde je trochu víc vody kvůli rezervě a ne až na úplném konci vzdutí Orlíku (před výstavbou VD Kořensko tam byl jez).
). Pak dám vědět, jak je to s tím Kořenskem. Taky mohli postavit tu komoru někde, kde je trochu víc vody kvůli rezervě a ne až na úplném konci vzdutí Orlíku (před výstavbou VD Kořensko tam byl jez).- Petan
- návštěvník fóra

Benzínky
Mán mápad. Co takhle dát dohromady seznam míst na vodě/u vody, kde se dá natankovat? Podle našich zkušenostáí. Díval jsem se do kilometráže, ale info např.: "v obci je benzínová stanice" moc nepomůže. Jde o ty, kam se člověk doplahočí s dvěma 10/20l kanystry a to třeba několikrát. Např. na cestě z Prahy na jih je pumpa ve Štěchovicích, dá se přistát u mola pro parníky. Další je přímo na vodě na Staré Živohošti kousek za mostem (proti proudu), L břeh. Ale je drahá. Dál na jih zatím nevím... Údajně v Kamýku na L břehu někde hned u mostu, ale přístavní molo je na P břehu..
- pupi
- návštěvník fóra

- Reputace: 9
Pred mesiacom sme so zenou absolvovali cestu Labe-Vltava z Tynce nad Labem do Kamyku nad Vltavou a spat cca 500km. Pumpy sa daju po ceste pekne dohladat z GPS-skou pre auta a podla toho sa rozhodnut kde najblizsie pri vode natankovat. Taky 20l kanister uz nieco vazi a aj ked to bolo vzdy do 200-300m odporucam daku malu rudlu a konfort bude niekde inde. 

- Petan
- návštěvník fóra

Kde vůbec tankujete? Jak to řešíte? Díval jsem se na ten Orlík a nejbližší benzinka je opravdu ten Kamýk. Ale nemám ji vyzkoušenou. Na Orlíku je podle mapy někde daleko od Orlíku a to kotvení tam asi taky nebude úplně zadara, než člověk dojde několikrát (ikdyby jednou) tam a zpátky. Podle mapy je ve vesnici Staré Sedlo asi 2,5 km od mariny, co je u zámku. Další možnost je dojít tam z mostu, ale ten je vysoko, cesta nahoru není a asi není ani kde přistát pod mostem. Víte o tom? Nebo jezdíte všichni z Orlíku tankovat až pod Kamýk? Nebo víte o něčem lepším? 

- Viky_CZ
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky ten seznam existuje (Plavebni Itinerar na Plavidlech), ale uprimne receno, nevim jak je na Vltave aktualni, chtelo by to doplnit nejaky data, uz jsem tam delší dobu nic moc nepridaval. Sem tam se najde dobra duse co něco aktualizuje podle skutecnosti.
- Petan
- návštěvník fóra

Tak tady mám něco na doplnění. Je to bez záruky, ale snažil jsem se:
Možnosti tankování paliva do lodě na přehradách na Vltavě při cestě z Prahy:
PŘEHRADA VRANÉ
MĚCHENICE – u vody u mariny - MS – Ekoflora otevřeno přes den
DAVLE – asi 400m - na kopci, levý břeh. Doporučuji přistát u mola a jít malou uličkou mimo hlavní silnici, podejít most přes řeku pro pěší a dojít na konec silničky. Přejít přes hlavní a dát se doleva. Kolem hospody vede pohodlná betonová cestička přímo k pumpě, sice do kopce, ale není to daleko. VS Petrol do 23h.
ŠTĚCHOVICE – asi 200m – lepší volba, pumpa je od mola pro parníky kousíček po proudu u hlavní silnice na její druhé straně, u vody, téměř žádný kopec (jen od mola po navigaci). Papoil nonstop.
PŘEHRADA SLAPY
ŽIVOHOŠŤ – pumpa přímo pro lodě, na molu. Od mostu přes řeku kousek proti proudu na levém břehu na kraji maríny. Je zde možné načerpat i vodu, vyprázdnit odpadní nádrž apod. Je ale drahá. AAA, v sezoně do 18h.
KAMÝK – pumpa je kousek od vody a je vidět z vody - na levém břehu hned u mostu. Městské molo je na pravém a vzhledem k plavební dráze nemohu doporučit pokoušet se přistát někde na tom levém břehu. EuroOil do 20h.
PŘEHRADA ORLÍK
Zámek ORLÍK- asi 2,5km – po přistání někde poblíž (třeba v maríně) jít přes stejnojmennou vesnici až k rybníku, tam doleva směr Staré Sedlo, projít vsí až na hlavní výpadovku, na ní doprava , je tam místní část Višňovka a až na jejím konci Benzina do 20h
ŽĎÁKOVSKÝ MOST - asi 1,5 km – přistát na levém břehu pod mostem, jestli to vůbec jde, vydrápat se nahoru na most a pak do kopce po té silnici k té samé pumpě, jako od Orlíku. Od vody na most strašlivým terénem, vhodné jen pro nejzdatnější jedince, vybavené terénní obuví, vozík na kanystry, pokud máte, nepůjde v tom terénu použít
PODOLSKO – asi 1,3km – pravý břeh, přistát před nebo za mostem, lépe v kempu, po cestě dojít na silnici, co vede přes most, pokračovat kolem bus zastávky a u další zastávky je pumpa ONO nonstop.
PŘEHRADA KOŘENSKO
TÝN – asi 200m – hlavní tah, silniční most (ne ten železný), levý břeh SHELL nonstop (na mapě Týna ul. Budějovická 9)
HNĚVKOVICE
HLUBOKÁ - asi 1,5km – levý břeh, přistát buď pod nebo nad PK (loděnice), pak jít po hlavní, co vede od vody (ne podél), ul. Podskalí, pak Nad parkovištěm ke kruháči, tam doleva na hlavní kolem parkoviště a autobazaru, je tam Benzina, má většinou do 23h
ČESKÉ VRBNÉ – cca 300m – na mapě Č. Budějovic najít adresu „Vltavské nábř. 12“ – OMV, má většinou do 23h
Č. Budějovice – Jiráskův jez – cca 400m hned dvě vedle sebe, ul. Na Dlouhé louce – nonstop buď OMV nebo MOL
Možnosti tankování paliva do lodě na přehradách na Vltavě při cestě z Prahy:
PŘEHRADA VRANÉ
MĚCHENICE – u vody u mariny - MS – Ekoflora otevřeno přes den
DAVLE – asi 400m - na kopci, levý břeh. Doporučuji přistát u mola a jít malou uličkou mimo hlavní silnici, podejít most přes řeku pro pěší a dojít na konec silničky. Přejít přes hlavní a dát se doleva. Kolem hospody vede pohodlná betonová cestička přímo k pumpě, sice do kopce, ale není to daleko. VS Petrol do 23h.
ŠTĚCHOVICE – asi 200m – lepší volba, pumpa je od mola pro parníky kousíček po proudu u hlavní silnice na její druhé straně, u vody, téměř žádný kopec (jen od mola po navigaci). Papoil nonstop.
PŘEHRADA SLAPY
ŽIVOHOŠŤ – pumpa přímo pro lodě, na molu. Od mostu přes řeku kousek proti proudu na levém břehu na kraji maríny. Je zde možné načerpat i vodu, vyprázdnit odpadní nádrž apod. Je ale drahá. AAA, v sezoně do 18h.
KAMÝK – pumpa je kousek od vody a je vidět z vody - na levém břehu hned u mostu. Městské molo je na pravém a vzhledem k plavební dráze nemohu doporučit pokoušet se přistát někde na tom levém břehu. EuroOil do 20h.
PŘEHRADA ORLÍK
Zámek ORLÍK- asi 2,5km – po přistání někde poblíž (třeba v maríně) jít přes stejnojmennou vesnici až k rybníku, tam doleva směr Staré Sedlo, projít vsí až na hlavní výpadovku, na ní doprava , je tam místní část Višňovka a až na jejím konci Benzina do 20h
ŽĎÁKOVSKÝ MOST - asi 1,5 km – přistát na levém břehu pod mostem, jestli to vůbec jde, vydrápat se nahoru na most a pak do kopce po té silnici k té samé pumpě, jako od Orlíku. Od vody na most strašlivým terénem, vhodné jen pro nejzdatnější jedince, vybavené terénní obuví, vozík na kanystry, pokud máte, nepůjde v tom terénu použít
PODOLSKO – asi 1,3km – pravý břeh, přistát před nebo za mostem, lépe v kempu, po cestě dojít na silnici, co vede přes most, pokračovat kolem bus zastávky a u další zastávky je pumpa ONO nonstop.
PŘEHRADA KOŘENSKO
TÝN – asi 200m – hlavní tah, silniční most (ne ten železný), levý břeh SHELL nonstop (na mapě Týna ul. Budějovická 9)
HNĚVKOVICE
HLUBOKÁ - asi 1,5km – levý břeh, přistát buď pod nebo nad PK (loděnice), pak jít po hlavní, co vede od vody (ne podél), ul. Podskalí, pak Nad parkovištěm ke kruháči, tam doleva na hlavní kolem parkoviště a autobazaru, je tam Benzina, má většinou do 23h
ČESKÉ VRBNÉ – cca 300m – na mapě Č. Budějovic najít adresu „Vltavské nábř. 12“ – OMV, má většinou do 23h
Č. Budějovice – Jiráskův jez – cca 400m hned dvě vedle sebe, ul. Na Dlouhé louce – nonstop buď OMV nebo MOL
-
david
- moderátor
- Reputace: 234
V Davli u parník můstku a cca 80 - 100 m do 8 m vysokýho kopce
- halladin
- vytrvalý návštěvník
V úterý má podle Norů spadnout v Budějicích 40 mm, tak snad se hladiny trochu zvýší.
- lubo52
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
Ahoj,
nevíte o sjezdu do vody (skluz) někde v Troji.Nejlépe volně přistupný a aby se v okolí mohlo nechat auto s vlekem:)
Díky moc Luboš
nevíte o sjezdu do vody (skluz) někde v Troji.Nejlépe volně přistupný a aby se v okolí mohlo nechat auto s vlekem:)
Díky moc Luboš
- JaOCZ
- aktívní jachtař

- Reputace: 110
- Kontaktovat uživatele:
Mozna by to slo tady v Holesovicich - Zadaný špendlík
blízko Varhulíkové 13, 170 00 Praha 7
https://goo.gl/maps/Gbc6dv9ArcK2
blízko Varhulíkové 13, 170 00 Praha 7
https://goo.gl/maps/Gbc6dv9ArcK2
Jo, to je jedinej sjezd široko a daleko kterej neni zamčenej za plotem.
Je vydlážděnej hluboko do vody a má betonovej mantinel abys nesjel do boku.
Auto bych tam ale přes noc nenechával...
Je vydlážděnej hluboko do vody a má betonovej mantinel abys nesjel do boku.
Auto bych tam ale přes noc nenechával...