Otáčkoměr pro menší přívěsné motory
Moderátoři: vilma, Pepa, david
-
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Jelikož mám motory venku na stojanu a zrovna dělám výměnu oleje, tak jsem ti udělal praktickou zkoušku. Otáčkoměr jsem sundal z jednoválcové 4T Hondy 5 tky dal jsem ho na dvouválec 4T Honda 7,5 a funguje stejně. Nejjednodušší bude v tvém případě praktická zkouška podle hesla " Když selžou všechny pokusy ke zprovoznění stroje, sežeňte si návod k obsluze" 

otáčkoměr jsem kupoval na AUKRU už cca před 3/4 rokem.
I nyní a stále se tam prodávají. S tou levotou to nějak nechápu.
http://aukro.cz/meric-motohodin-otackom ... 99455.html
I nyní a stále se tam prodávají. S tou levotou to nějak nechápu.
Já myslím, že při troše šikovnosti by se ta baterka vyměnit dala.
Jen nevím, jestli baterku odpojit a dát novou a nebo přiletovat náhradní zdroj a potom odpojit tuto baterku. Některá zařízení po odpojení původní baterie zkolabují.
ten zadní kryt se dá docela v poho oddělat. Tedy mě se to povedlo, když jsem to přilepil oboustrannou lepící páskou a potom to oddělával. Teď to budu muset zase přilepit, aby držela
Přikládám obrázek, jak to vypadá uvnitř. Našel jsem někde na netu.
zde odkaz na vnitřek:
https://paraplan.ru/forum/post/947914
Jen nevím, jestli baterku odpojit a dát novou a nebo přiletovat náhradní zdroj a potom odpojit tuto baterku. Některá zařízení po odpojení původní baterie zkolabují.
ten zadní kryt se dá docela v poho oddělat. Tedy mě se to povedlo, když jsem to přilepil oboustrannou lepící páskou a potom to oddělával. Teď to budu muset zase přilepit, aby držela

Přikládám obrázek, jak to vypadá uvnitř. Našel jsem někde na netu.
zde odkaz na vnitřek:
https://paraplan.ru/forum/post/947914
-
- moderátor
- Reputace: 234
pavelicom píše:Takže když mám dvouválec a 4takt tak na tom otáčkoměru mám nastavit jakou z těchto možností ??? :
01" (tzn. svíčka pálí 2x za otáčku- v horní a dolní
úvrati), "02" (jednou za otáčku), "03"(každou druhou otáčku)
Děkuji
nejspíš a na 99% 1x za otáčku. no a kdyby ti točil 11 000, tak jednou za dvě

- tataS
- zkušený harcovník
- Reputace: 5
S tou baterkou to není jak vidno problém. Ten typ CR 2450 je běžný. Asi by to stačilo přilepit tavnou pistolí.
Na těch ruských webech jsou z elektroniky zajímavé věci. Asi jsou přes možnost nákupu věcí z celého světa pořád odkázáni na nutnost si doma pomoct sám. Co tam často mordují je až s podivem.
A šikovných kutilů v elektronice tam je dost. Co je ale dosti hrůza, dívat se na záběry z auto kamer. To jsem rád za život zde.
Na těch ruských webech jsou z elektroniky zajímavé věci. Asi jsou přes možnost nákupu věcí z celého světa pořád odkázáni na nutnost si doma pomoct sám. Co tam často mordují je až s podivem.
A šikovných kutilů v elektronice tam je dost. Co je ale dosti hrůza, dívat se na záběry z auto kamer. To jsem rád za život zde.
S opravami elektroniky už nějaké zkušenosti mám, tak jestli mohu popíši jak bych výměnu baterie řešil já: Původní baterie jestli mě zrak neklame je s nabodovanými vývody a je napevno přiletovaná do plošného spoje. Celý plošný spoj a baterie je v krabičce upevněn tavným lepidlem. Na jeho odstranění používám poměrně jednoduchý postup - celé zařízení na 10 minut do mrazáku a tavné lepidlo po vyndání opatrně odlámat (zmrazením značně zkřehne a podaří se jej poměrně lehce oddělit. Poté s pomocí pájky vyjmout původní baterii, opatřit držák na baterii CR2032 která je daleko běžnější a dá se sehnat doslova "na každém rohu" a do plošného spoje zapájet tento držák. Rozteč vývodů ve většině případů souhlasí. Náhrady původní baterie CR 2450 za CR2032 bych se neobával - napětí baterie je stejné a její menší průměr a výška zapříčiní pouze nižší životnost. Celý plošný spoj bych poté přilepil do původní krabičky opět tavným lepidlem tak aby bylo možné baterii v budoucnu vyměnit. Můj skromný odhad - jestliže u původní baterie udávají životnost 10 let, při nahrazení menším typem CR2032 vidím životnost baterie na 5-6 let.
- brtnik
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
pavelicom píše:otáčkoměr jsem kupoval na AUKRU už cca před 3/4 rokem.
Kolik točí můj motor jsem si dávno přál znát, ale dát za tuto info (jak se zde píše jinde a jindy) 1100 (POSLÉZE 900)Kč se mi zdálo moc. Nedávno jsem v Brně našel prodejce, který ho nabízí za 535Kč. Info zde: Univerzální měřič moto hodin a otáček Sunway • Tel.: (+420) 736783294, 530331360 • e-mail: obchod@hombrac.cz • ICQ: 609792160.
Báječný přístup - doporučuji!
Instaloval jsem za jízdy a z otáček jsem byl překvapený. Mylsel jsem, že jezdím na nižších, ale bylo to tak 2/3 maxima. Zajímavé info! Ve zkoumání budu pokračovat v příští sezóně. Škoda, že naň už bez brejlí nevidím.
Neměl jsem sílu číst celé vlákno, ale zajímavá funkce u jiných (podstatně dražších) je paměť maximálních otáček. Hlavně když se loď /motor půjčuje.

-
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
- brtnik
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
jeffbond píše:Najaře zkusim otestovat obyč cyklistickej tachometr, sem zvědav jestli čidlo zvládne 83 kmitů za sek.což odpovídá zhruba 5000 ot/min - nezkoušel to někdo?
Původně jsem chtěl jít také tuto cestou, ale vadila mi:
- instalace magnetu na setrvák,
- vedení vodičů,
- nejistota zda jazýčkový kontakt zvládne spínat, či
- napájení halova prvku a
- počet otáček na málo desetinných míst – nepřesnost měření.
Raději jsem koupil indukční měřič.
Re: Otáčkoměr pro menší přívěsné motory
Zdravím.
Nejsem si jist, zda to tu již někdo nepsal, ale objevil jsem toto:
https://www.mojedilna.cz/meric-motohodin-a-otacek-s-podsvicenim-a-vymennou-baterii-nove
a taktéž jsem to i objednal.
Tak kdyby měl někdo nějaký dotaz na tento produkt, nechť se ptá, nebo osobně na 118 km Slapské přehrady
Nejsem si jist, zda to tu již někdo nepsal, ale objevil jsem toto:
https://www.mojedilna.cz/meric-motohodin-a-otacek-s-podsvicenim-a-vymennou-baterii-nove
a taktéž jsem to i objednal.
Tak kdyby měl někdo nějaký dotaz na tento produkt, nechť se ptá, nebo osobně na 118 km Slapské přehrady

- tataS
- zkušený harcovník
Ta inzerovaná firma má těch měřičů více typů viz: https://www.mojedilna.cz/motohodiny/
Osobně by mě zajímalo jak ten typ s výměnou baterií odolává provozu na moři. Sám jsem jich vyzkoušel více a jak tam byla výměnná baterie, nebo špatně utěsněná tlačítka, tak se tam dostala slaná voda a tím to skončilo. Mám dojem, že to uvedené IP je pouze do deště.
Osobně by mě zajímalo jak ten typ s výměnou baterií odolává provozu na moři. Sám jsem jich vyzkoušel více a jak tam byla výměnná baterie, nebo špatně utěsněná tlačítka, tak se tam dostala slaná voda a tím to skončilo. Mám dojem, že to uvedené IP je pouze do deště.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Zrovna tento stoji na aliexp 5 dolaru postovne zdarma a u nas 700 trochu drsny rozdil.
- tataS
- zkušený harcovník
Já jej mám za těch asi 5USD (ale koupil jsem jej již dávno přez Kč) akorát, že byl bez výměnné baterie a osvětlení. A bez cla a DPH to jsi zapoměl.
Každý si jej může také tak koupit. Ovšem obchodník k tomu má ještě spoustu jiných nákladů včetně záruky a také chce z něčeho žít.
Proč také nekrytizuješ všechny ty obchodní řetězce, které mají na vše až 100% marže a bohatě vydělávají na všech zemědělcích a výrobcích?
Za 1. republiky se považovala marže nad 10% za zlodějinu a přesto obchody žili. Pokud se podíváš na vše okolo jachtingu a vody, tak je to jedna
velká zlodějna.
Každý si jej může také tak koupit. Ovšem obchodník k tomu má ještě spoustu jiných nákladů včetně záruky a také chce z něčeho žít.
Proč také nekrytizuješ všechny ty obchodní řetězce, které mají na vše až 100% marže a bohatě vydělávají na všech zemědělcích a výrobcích?
Za 1. republiky se považovala marže nad 10% za zlodějinu a přesto obchody žili. Pokud se podíváš na vše okolo jachtingu a vody, tak je to jedna
velká zlodějna.
- geus
- zkušený harcovník
Za prve clo a dph se neplati do 20ti dolaru. Za druhe kdyby si dal marzi 300% tak jsou to 4kila a ne 700kc a to je marze uz luxusni. A nakoupi to na aliku tak jako jini.
Skus na alíku nakoupit v množství, aby jsi neměl na krámu jeden, nebo dva kusy, nebo rovnou objednej deset kusů po jednom v zásilce. Nakonec budou stejně to clo chtít. Deset stejnejch balíčků ti taky můžou sečíst jako jednu zásilku a napařit ti poplatky. Stejně je ale těch víc jak 300% zlodějina.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Na poradnou voděodolnost musí bejt IP68.
IP65 bych na more fakt asi moc nebral.
IP65 bych na more fakt asi moc nebral.
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 34
olin píše:Skus na alíku nakoupit v množství, aby jsi neměl na krámu jeden, nebo dva kusy, nebo rovnou objednej deset kusů po jednom v zásilce. Nakonec budou stejně to clo chtít. Deset stejnejch balíčků ti taky můžou sečíst jako jednu zásilku a napařit ti poplatky. Stejně je ale těch víc jak 300% zlodějina.
Není problém koupit více kusů s odstupem, vždy až poté co přijde potvrzení o odeslání předchozího.
Je to také jistější, kdyby se zásilka náhodoou někde ztratila.
Je vůbec z celního hlediska oprávněné sečítat zásilky?
Co se týká rozdílu ceny v Číně a u nás, tak na to mám názor takový, že je to věc každého prodejce za kolik nakoupil a za kolik prodává.
Zlodějinou bych to rozhodně nenazýval. Je to otázka nabídky a poptávky. Nikdo nikoho nenutí to ta za tu cenu kupovat a každý má možnost si to koupit sám. Na druhou stranu je spousta lidí, kteří si neporadí s nákupem ze zahraničí a PayPal platbou a tak si koupí dráž zboží u českého prodejce.
Zase mají výhodu záruky, kterou jim ze zákona prodejce musí dát.
PS : spousta věcí se prodává mnohem dráž než by to mělo být tak nějak ...jenže cena je regulovaná pouze poptávkou a ta když je tak se to prostě za tu cenu prodává...
Já jsem zažil, že jsem objednával asi před pěti lety nějaký telefony, hodinky a pár kravin k tomu. Vše objednáno na jednom eshopu v jeden den a vše v samostatný zásilce. Všechny balíčky včetně hodinek za 30kč byly zadrženy na celnici a musel jsem dokládat u všeho ceny a čestný prohlášení, že mám vše pro osobní potřebu. Do cla a DPH pak započítali i ty hodinky za 30 kč a vše dorazilo jako jeden velký balík.
- geus
- zkušený harcovník
To je divné me přijde klidně za týden i zásilek a nikdy problém holka si na me stále něco objednává a jsou to věci do 400kc