Představení rychlé a krátké.

Pokec. Možnost prvního představení se na fóru.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

jim.bim
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Představení rychlé a krátké.

Příspěvekod jim.bim » pon pro 23, 2019 11:09 pm

Ahoj všem, jdu sbírat zkušenosti a odposlouchat co nejvíc, abych chyboval co nejmíň. Loď ještě nemám, ale rozhodně chci svoji. Věřím, že to dopadne během jara. Zkušeností málo, ale předpoklad singl plaveb. Vím, že jsem si vybral tu těžší formu, ale jsem sám rád a tak to i zůstane. Většinou. Takže všechny zdravím a přeji všem do roku 2020 vše nej. Hlavně štěstí .... bez něj to prostě nejde.
Jim.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Re: Představení rychlé a krátké.

Příspěvekod geronimo » úte pro 24, 2019 10:07 am

Ahoj jime.bime a vítej na fóru :good: . Jakou loď si chceš pořídit a kde ? Plachetnici nebo motorák ? Chceš jí doma na přehrady nebo jen na moře ? Nebo obojí a loď bude převozitelná na vleku za osobákem ? V každém případě je tady informací dost, chce to jen trpělivost a čas na čtení...a nenech se odradit !!! :whist:
jim.bim
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod jim.bim » úte pro 24, 2019 4:38 pm

geronimo píše:Ahoj jime.bime a vítej na fóru :good: . Jakou loď si chceš pořídit a kde ? Plachetnici nebo motorák ? Chceš jí doma na přehrady nebo jen na moře ? Nebo obojí a loď bude převozitelná na vleku za osobákem ? V každém případě je tady informací dost, chce to jen trpělivost a čas na čtení...a nenech se odradit !!! :whist:

Díky ti. No.... vzhledem k "jednoduchosti" registrace lodě u nás to vypadá na koupi v UK nebo NL. A pokud to jen trochu bude možné tak aby tam i zůstala registrovaná. I když absence české vlajky mne bude velmi mrzet. Jsem chuďas a tak ani loď nebude žádná new beauty. Mám v oku něco málo, ale nebudu předbíhat, abych to nezakřikl. Nicméně "milenka" favoritka má 8,70 x 2,90, zabudovaných cca 24 kW a zdá se slušnou výbavu. Prohlídka se bude konat asi až v únoru. Nejspíš bych ji rád nechal v NL. Roční lůžko vychází na zhruba stejno jako moje garáž na motorky tady. A protože přecházím z adrenalinu rychlosti na adrenalin pod plachtou bude mě to stát tak nějak podobně. Rád bych moře. Musím se hodně učit a tak například možnosti na IJseelmeer se mi zdají přiměřené. Jak dál.... kdo ví. Dvacet už mi bylo, čtyřicet také ... a mohl bych ještě chvíli pokračovat k tomu hloupému číslu.
Už to tu chvíli čtu, tak se nebráním připomínkám ani přiměřeně předčasovým připomínkám k mému snu. Ale buďte rozumní k nezkušenému. Myslím, že začít s něčím od piky může člověk kdykoliv, je-li přiměřeně zdráv a schopen. A učený z nebe nespadl.
Rád bych na lodi trávil postupně víc a víc času. Tedy v podstatě s pauzami bydlel.
vili69
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 28

Příspěvekod vili69 » úte pro 24, 2019 9:05 pm

to jim.bim: vítej v klubu, já jsem Holandsku propadl v roce 2013 a od té doby jsem tam každý rok déle a déle. Taky už tam přes sezónu skoro bydlím. Je to návykové, tak pozor na to.
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Příspěvekod err_ » stř pro 25, 2019 1:35 pm

Ahoj,
je tam takovych rozhodne vice. Jezdi tam stale ve vetsi mire take z sirsi vyhodni Evropy. Spolu s tim ovsem zacinaji i problemy v marinach. U nas v marine se take jeden usidlil formou koupe lode a jiz stacil dvakrat potukat vsechny lode. Mame uzkou marinu a na chyby tam moc neni prostor. A kdyz spatne foukne, je to problem.

Tak jen prosim, drive, nez nas tam zacnou postupne nenavidet (zatim nas, zda se, maji fakt radi), pilujte pristavni manevry. Hodne a hodne. Disciplina je to narocna a v jednom na palube obzvlast.

Jinak chapu, ze uz mas vybrano a je to treba i laska, zkus se ale co nejvice priblizit delce lode kolem 10m (32 - 34 ft). To je pro jednoho celkem bezpecne zvladnutelna velikost, je levna na provoz, ale je uz naolik velka, aby s ni slo plout temer kamkoli.

Zpět na