03 Nemám publikaci 777... ani 808... a přesto chci zadat bod

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa, david, smike

Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

03 Nemám publikaci 777... ani 808... a přesto chci zadat bod

Příspěvekod Renda » ned dub 13, 2008 12:28 pm

Sem můžete zadat bod, když nevíte na jakou stránku a tedy do jakého vlákna patří. Já nebo někdo z moderátorů ho pak přesune na správné místo.
Samotný systém je na publikacích nezávislý. Souřadnice mu stačí.
[hr]Toto je speciální složka Fóra pro formátované informace o bodech zajímavých pro jachtaře.
Nikoliv tedy pro běžné diskuzní příspěvky! :evil:
Návod naleznete zde:
http://jachting.info/modules.php?name=F ... 3430#23430
[hr]Diskutovat na toto téma můžete např. zde: http://jachting.info/modules.php?name=F ... 3255#23255
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Uvala Mala Luka (Uvala Potprovaza)

Příspěvekod Libor » pon dub 14, 2008 8:33 am

~070627~N44 59 30,5~E014 47 58,4~Zátoka Uvala Mala Luka (dle Garminu a Male Karte. Dle MaxiAtlasu má jméno "Uvala Potprovaza". Zátoka podle mapy i ve skutečnosti chráněná proti větrům ze všech směrů. Bohužel jsem připlul v noci a neměl možnost zkontrolovat dno a jak drží kotva. Už při kotvení se mi to nezdálo a 3x jsme překotvili. Chtěli jsme se schovat před hlášenou borou v noci a do další zátoky bychom už v noci nedopluli, bylo 22 hodin. V noci opravdu přišel velmi silný vítr, nevím kolik, a kotva bohužel velmi špatně držela, museli jsme pomoci motorem a do rána držet hlídku. Nebyli jsme sami kdo měl problémy. Všechny gumové čluny (velké) a několik plachetnic kroužilo v záatoce dokud vítr nepolevil. Vlnění bylo minimální, z tohoto pohledu loď ochrání zátoka dobře. Možná by pomohlo uvázání ke břehu. V noci a obsazené zátoce už hůře provádí. Jako hlavní problém tipuji - ploché skalnaté dno, protože jsem nikde nikdy v Chorvatsku neměl problém s tím, že by kotva nedržela. Kotvu mám dobrou a poněkud předimenzovanou. V tomto případě se mi nevypaltilo noční kotvení v pro mě neznámé zátoce. Jinak ke koupání velmi pěkná malebná a zřejmě oblíbená zátoka. Je v ní na východním břehu malý rybářský domek. Jinak pustá.~kotviště~Obrázek~
Naposledy upravil(a) Libor dne čtv dub 17, 2008 3:10 pm, celkem upraveno 2 x.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon dub 14, 2008 8:48 am

~070627~N44 59 30,5~E014 47 58,4~Zátoka Uvala Mala Luka (dle Garminu a Male Karte. Dle MaxiAtlasu má jméno "Uvala Potprovaza". Zátoka podle mapy i ve skutečnosti chráněná proti větrům ze všech směrů. Bohužel jsem připlul v noci a neměl možnost zkontrolovat dno a jak drží kotva. Už při kotvení se mi to nezdálo a 3x jsme překotvili. Chtěli jsme se schovat před hlášenou borou v noci a do další zátoky bychom už v noci nedopluli, bylo 22 hodin. V noci opravdu přišel velmi silný vítr, nevím kolik, a kotva bohužel velmi špatně držela, museli jsme pomoci motorem a do rána držet hlídku. Nebyli jsme sami kdo měl problémy. Všechny gumové čluny (velké) a několik plachetnic kroužilo v záatoce dokud vítr nepolevil. Vlnění bylo minimální, z tohoto pohledu loď ochrání zátoka dobře. Možná by pomohlo uvázání ke břehu. V noci a obsazené zátoce už hůře provádí. Jako hlavní problém tipuji - ploché skalnaté dno, protože jsem nikde nikdy v Chorvatsku neměl problém s tím, že by kotva nedržela. Kotvu mám dobrou a poněkud předimenzovanou. V tomto případě se mi nevypaltilo noční kotvení v pro mě neznámé zátoce. Jinak ke koupání velmi pěkná malebná a zřejmě oblíbená zátoka. Je v ní na východním břehu malý rybářský domek. Jinak pustá.~kotviště~Obrázek~

http://img354.imageshack.us/my.php?imag ... 011sd7.jpg
Obrázek

http://img354.imageshack.us/my.php?imag ... 012ye4.jpg
Obrázek
Naposledy upravil(a) Libor dne čtv dub 17, 2008 3:11 pm, celkem upraveno 2 x.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pon dub 14, 2008 9:39 am

Já se díval do BlueCharta, 808 i Male Karte a všude je Mala luka. To by snad mělo být i v textu a ne něco, co je v nějakých mapách. To je dost zavádějící. Pole "Předmět" až tak důkladně nestuduji...
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Příspěvekod Renda » pon dub 14, 2008 10:11 am

Baharis píše:Já se díval do BlueCharta, 808 i Male Karte a všude je Mala luka. To by snad mělo být i v textu a ne něco, co je v nějakých mapách. To je dost zavádějící. Pole "Předmět" až tak důkladně nestuduji...

Tak to ho studuj! Tam je totiž název Bodu!! - viz návod.
Jsem přesvědčen, že pole Předmět má svůj smysl.
(Nesnáším, když mi třeba přijde mail bez Předmětu a já se do něj mám koukat, o co jde...)
[mod]Z důvodu nečinosti, byla funkce "SPRÁVCE SEKCE" zrušena.
alffa[/mod]

Zpět na