PLAVBA (nejen kapitánů) BALT - 2009

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Lakomec

PLAVBA (nejen kapitánů) BALT - 2009

Příspěvekod Lakomec » ned srp 24, 2008 12:07 pm

Decka, prenesl jsem plavbu kapitanu sem, kde se to lepe hodi.
Mej te se hezky. windward :)

Ahoj Denis, pokud pojedeš na Balt, rád se přidám, pojkud mě příjmeš do posádky. Je teda fakt, že na jachtách pod 44 stop nepluji, ale v tomto případě myslím že větší loď je na místě, protože Balt je přece jen jiné moře a na větších neckách to je přece jen pohodlnější.
Naposledy upravil(a) Lakomec dne stř srp 27, 2008 9:16 pm, celkem upraveno 1 x.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Re: BAlt

Příspěvekod Denis » ned srp 24, 2008 5:35 pm

Lakomec píše:Ahoj Denis, pokud pojedeš na Balt, rád se přidám, pojkud mě příjmeš do posádky. Je teda fakt, že na jachtách pod 44 stop nepluji, ale v tomto případě myslím že větší loď je na místě, protože Balt je přece jen jiné moře a na větších neckách to je přece jen pohodlnější.

Išiel by som na Balt, ale k niekomu do posádky. Chceme ísť s kamarátom Cyrilom a ten je zásadne proti experimentovaniu v neznámych vodách, takže ak by niekto hladal posádku na Balt, tak rád by som sa pridal, ale zostavovať sám nič nebudem. Velkou loďou som myslel tak 40 stop :) .
Lakomec

BAlt

Příspěvekod Lakomec » ned srp 24, 2008 7:31 pm

O.K. Denis, příští rok teda zorganizujeme Balt. Letos to je plavba kapitánů GR, příští rok Balt.
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » ned srp 24, 2008 7:36 pm

Jeje, to by se mi taky líbilo jet, kdyby mohly jet i nějaké Vilmy, tak bych jela.
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » ned srp 24, 2008 8:09 pm

No a kdyby mohli jet i lidi, co nejsou námořní kapitáni... :?
Lakomec

Neprispivat - uklid

Příspěvekod Lakomec » pon srp 25, 2008 10:03 pm

To Vilma a strýček bydlo: je fajn, že lidi mají zájem, a nejen kapitáni. ... Takže já osobně se na BALT těším už teď ... A nejvíc se budu těšit, když nebudu muset dělat kapitána.

Ahoj,

dovolil jsem si tvuj prispevek malinko zredukovat, aby lepe zapadl do neveho vlakna. :)

Mej se hezky
windward
erar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod erar » úte srp 26, 2008 11:56 am

Jo na balt, to bych taky jel. :good:
Lakomec

Balt

Příspěvekod Lakomec » úte srp 26, 2008 11:37 pm

To Windward: Je fajn že jste nás odstříhli, nicméně necítím se jako zakladatel vlákna. ale pokud to tak zůstane, tak prosím o přejmenování, protože to rozhodně nebude jen plavba kapitánů, pokud teda něco zorganizujeme a bude dost lidí.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » stř srp 27, 2008 12:10 am

2Lakomec

Kamarade,

ze tvych slov jsem nabyl dojmu, ze se citis byt dotceny. Dovol mi, abych vyjadril presvedceni, ze nemas k tomu zadny duvod.

Vse je prece nesmirne jednoduche. Shledal jsem, ze se v puvodnim vlaknu vytvorila vlastni vetev, ktera z meho hlediska odpovida nazvu Plavba kapitanu 2009 - Balt, proto jsem si dovolil cast prispevku prenest do tohoto noveho vlakna.

Nikdo te take nepasuje do role zakladatele vlakna. Rozdelit vlakno - to nikdy neni jendoduche, a tvuj prispevek je na prvnim miste jen cirou nahodou, protoze jsem puvodni vlakno rozdelil zrovna od nej.

Rozhodne mas pravdu v tom, ze v danem okamziku neni jasne, co se z toho vseho vykloube. Avsak - je to forum, jednejme, prispivejme, a ono se to uvidi. Mas-li nejaky navrh na prejmenovani, satci rict.

Pojdme splupracovat. :)
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř srp 27, 2008 7:51 am

Je to tak jak píše Windward. Ve sloupci "Publikoval" se zobrazuje ten, kdo zadáva první příspěvek. V rámci dělení vlákna to náhodou padlo na tebe. Neřeš to, o nic nejde.
Co se týká názvu vlákna. Právě ty, jako autor prvního příspěvku (krom moderátorů) máš tu pravomoc, že jej můžeš změnit. Otevři první příspěvek, oprav Předmět a zadej Odeslat.
Vzhůru na Balt!!! :D
Frantisek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Termín

Příspěvekod Frantisek » stř srp 27, 2008 4:42 pm

A termín konania? Orientačne aspoň mesiac.
Lakomec

Balt

Příspěvekod Lakomec » stř srp 27, 2008 9:06 pm

To Windward: ne, vůbec nejsem dotčen, to bych si nedovolil, a zvlášť ne vůči tobě. Jen se necítím být prvním, kdo se o Baltu zmínil, každopádně rád popluji. Je to úplně jedno, kdo tam nakonec figuruje. Jen po zkušenostech s Řeckem nechci nic organizovat, resp. nemám velkou chuť, protože pak platí, nakonec Lakomec - pitomec. Nějak nechápu, že z takového počtu jachtařů, co tady je, nemá zájem aspoň 10 lidí se podívat někam, kde ještě nebyli. ale asi to nejde, kapitáni potřebují plout s posádkama za peníze, a nekapitáni asi nechtějí jet někam jen za náklady a něco se naučit. Tak to jen proto taková reakce, jinak v pohodě.
To ostatní zájemci o Balt: Denis navrhl termín začátek léta, což je červen. Já se k němu rád připojím, a pokud to bude nutné, domluvím se s kámošema z Polska, podají nám přesné informace, popř. požádám Roberta - ten to tam vede, a popluje s námi, protože Balt je jejich moře a jak napsal Denis, žádné experimentování. Jinak info o kámoších na www.klika.pl
Pravidelně spolu plujeme na podzim v řecku, letos jsme byli 8 lodí v chorvatsku
Oliver
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Oliver » stř srp 27, 2008 10:11 pm

To Lakomec.O Balt asi zájem bude.Je to jenom něco méně známého.Já jsem byl jenom v HR,ale před týdnem mi zavolal kamarád ,že jim vypadl z posádky jeden člen.Měl jsem na rozhodnutí jedno odpoledne,ale ta destinace rychle rozhodla.Jsou to Alandské ostrovy.
Vyplováme 6.8. z Marienhamn.Dvě jachty,neznám kromě kamoše nikoho,ani kapitána.
Já mám za sebou pouze čtyři plavby v HR co by amatérský kap,
tak jsem taky zvědavý jak to vše bude fungovat.Určitě to budu potom tady prezentovat

Oliver
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod tatinecek » stř srp 27, 2008 10:17 pm

Balt. Jo tam jedu. Dobrej kapitán a termín a je to tam.
lilli
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Balt

Příspěvekod lilli » čtv srp 28, 2008 2:06 pm

Ja bych do toho taky sla pokud bude mozno :good:
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » čtv srp 28, 2008 3:01 pm

Chtěl jsem něčím přispět k té výprvě na Balt. Nabídnout zajištění plachetnice, kterou jsem si tam léta pujčoval od kamaráda, jež ji tam má celé léto - byla by za dobré peníze, ale vidím že to asi nebude průchozí :)
je jen sedmimetrová :lol:
a má jen 4 lůžka. Tady to vypadá na 50 Bavarku.
Jó a typ na kapitána - Iynx /Petr/, ten tam brouzdá dodnes.
Pepa
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » čtv srp 28, 2008 5:54 pm

Pepa píše:
a má jen 4 lůžka. Tady to vypadá na 50 Bavarku.
Jó a typ na kapitána - Iynx /Petr/, ten tam brouzdá dodnes.
Pepa

No, proč by nemohli jet 2, 3, ......6 lodí :?
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv srp 28, 2008 6:28 pm

Po letošní červnové flautové plavbě (Pepa potvrdí) naší party Apalucha a protože už Jadran máme celkem profáraný, uvažovali jsme o změně destnace. Říkal jsem si Korsika, Sardínie. Mám raději teplo. Ale pokud by se to dalo skloubit, mám předběžný souhlas k jednání o Baltu.
Jednání v tom smyslu, že máme mezi sebou daňového poradce a naše termíny se odvíjí od daňových přiznání, platby DPH, výplat a podobných nesmyslů. Z tohoto důvodu jsou pro nás možné termíny třeba 29.8.-6.9.09, nebo 26.9.-4.10.09. Pokud akce nebude, samozřejmě míříme na jih. Loď ať tam či tam objednáváme na Boat Brno.

TAKŽE: Pokud se sejdeme v nějakém možém termínu, jsme schopni domluvit nějakou větší loď (45-50), doplnit posádku z řad zájemců tohoto fóra a zařadit se do flotily. Kolik nás bude, ještě nedokáži upřesnit. Může to být 5-6-7 lidí kteří už na moři něco zažili, jsou do nepohody a ovládají třeba i práci se spinakerem. Skauti, vodáci, horolezci.
Jediný problém může nastat při rozdělávání ohně na břehu. Zásadně požadují ohraničení ohniště kameny. :mad:
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod Milos » čtv srp 28, 2008 7:01 pm

Baharis píše:Jediný problém může nastat při rozdělávání ohně na břehu. Zásadně požadují ohraničení ohniště kameny. :mad:

Dúfam, že si na ten účel nosia schválené kamenivo zo sebou, čo ak miestne podmienky výskytu vhodných kameňov jednoducho neprajú ... ;)
Možno to riešiť tak, že každý člen posádku povinne potiahne so sebou schválený kameň na ohnisko ... :mad:
(sekundárne využitie možné aj napríklad pri obrane pred pirátmi :gun: )
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv srp 28, 2008 7:24 pm

Nechci zbytečně rozvíjet OT, ale na to kamenivo v batohu jsme zvyklí. Mnoho jsme jich vynesli na mohylu Ivančena. Je pravda, že na ohniště musí být řádně vysušené.
Jako kdybych netušil že se chytne něko z podunajců.... :? ;) :D
Pepa
moderátor

Příspěvekod Pepa » čtv srp 28, 2008 10:24 pm

Již při předběžné volbě termínu je dobré nezapomenout, že Balt je přeci jen trochu jiné klima, než jižní moře.
Doporučoval bych pro začátek k úvaze rozsah termínů prázdniny +14 dní před a po - maximálně. Je pravdou že i na Baltu je třeba i 14 dní jak v Chorvatsku, ale nikdy nikdo neví, které to budou. Ovšem z hlediska podmínek pro jachting a poznání jiné mentality lidí kolem moře a na moři, nebude nikdo zklamán - aspoň doufám.
S velikostí lodi to není nutné přehánět. Má to totiž jedno úskalí. Marín alá Chorvatsko tam zase tolik není /samozřejmě dle lokalit/. Často se zajíždí do malých /rybářských/ přístavů, které jsou v režii /nevím kdo je vlastní / rybářských vesnic na pobřeží. Ty poskytují útočiště jachtařům s velmi slušným zázemím, ale prostorové možnosti bývají často velmi omezené, s 45 či 50 budou často problémy. Volné kotvení v chráněných zátokách je ještě problematičtější, zkrátka v mnohých lokalitách nejsou. Jsou spíše v Dánsku. Přesněji řečeno např. od Kielu směrem na sever - okolo dánských ostrovů Aero, Langeland a především Fyn.To je oblast, kterou stojí za to poznat, ale to je už věc subjektivního názoru a hezkých míst je hodně. To už bude co člověk to jiný názor.
Pepa
Naposledy upravil(a) Pepa dne sob srp 30, 2008 3:51 pm, celkem upraveno 1 x.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » pát srp 29, 2008 2:07 am

Pokud smim neco pridat k terminu,

tak na podzim - posledni tyden v zari nejpozdeji. Jinak lze schytat hodne tezkou facku. :)
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » pát srp 29, 2008 7:20 am

Taky bych se rád přidal, rozhodující pro mě bude ale až přesný termín, protože již teď vím o několika akcích na příští sezonu. (tím nemyslím jen jachtařské, ale třeba nahlášené svatby v rodině apod.)
Pepa
moderátor

Příspěvekod Pepa » sob srp 30, 2008 12:18 pm

Flensburg je dobré výchozí místo i pro jen jednotýdenní plavbu např. k dánským ostrovům /Fyn/ nebo směrem východním.
Funguje tam např. charterová společnost MOLA ZDE.
Firmu MOLA nabízí i u nás např www.najachtu.cz
a pravděpodobně i další.
Pepa
LiborK
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod LiborK » stř zář 03, 2008 1:49 pm

Až tam poplujete, tak si dejte bacha. Silné nárazové větry (szkwaly prý o síle 8-11 B)
dole je pár článků z letošní sezóny.
Dobrý vítr a stopu vody pod kýlem - obojí budete potřebovat.
Informace jsou od jednoho týpka co tam pluje.

http://www.dziennik.pl/wydarzenia/artic ... owane.html

http://www.portalmorski.pl/caly_artykul.php?ida=9873

Zpět na