zavazadlo poslední záchrany

Různá témata kolem ovládání lodě a bezpečnosti plavby

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » úte čer 16, 2009 5:52 am

Na průjem pokud nepomůže Endiaron, tak se mě osvědčil Cerucal. A když je to tak universální, tak bych si vzal i Venorutol Forte
a na dnu Milurit. Ale řada těchto léků asi bude na předpis.
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » úte čer 16, 2009 6:00 am

ahoj všichni, seznam léků pro lodní lékárničku je probírán v jiném topiku /v sekci zdravověda/, je zbytečné duplikovat téma, je tam toho již mnoho řečeno

[mod]pokud lékárničku jako takovou či jen určitý preparát navrhujete přibrat do zavazadla poslední záchrany, patří Váš nápad sem, o komplexním složení lékárničky polemizujte prosím ale v jiném topiku a tento ponechte účelu, pro který jej karaya2 založil:
zavazadlo poslední záchrany. [/mod]
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » úte čer 16, 2009 9:06 am

Vilmo,

mas naprostou pravdu. Ja jsem to vsak myslel jako pro posledni zachrany.

Na preplavbach od kazdeho clena posadky vyzaduji, aby toto mel sam pro sebe a ulozene v lodi tak, aby to vzdy mohl lapnout a opustit lod. Zjemena pak jsou dulezita antibiotika i pro pripad nachlazeni (ono se to projevuje na mori jinak, je z toho obvykle nejaka viroza v dusledku a je nutne to udusit v zarodku), apoipobrufen jako protizanetlivy a bolest utisujici prostredek pro pripad urazu nebo "zubnich" prihod, a v prvni rade kynedril a torecan na morskou nemoc. Poucil jsem se, ze v zachrannem voru jsou vsechny projevy podstatne prudcejsi a zejmena morska nemoc je schopna cloveka znicit behem pul hodiny. V oblasti stredozemi, kde do nejblizsi zeme muze byt rekneme 2-3 dny cesty ve voru, musi byt kazdy zasoben leky na tuto dobu. 7-10 lidi s tridenni zasobou leku preziji i valku, protoze je to leku jako pro armadu. Pricemz sotva najednou onemocni cela posadka, takze leku je dsot i na delsi cestu. To spise muze nastat problem s vodou, ale to uz je jine tema.

Specialne zduraznuji, ze kazdy musi mit uvedeny seznam leku sam pro sebe. Pro pripad, ze by se zachrana nekonala v jednom zachrannem prostredku.

Princip pouziti leku spociva v tom, ze nikdy neresime, zda je nemoc lehka nebo prudka. Pri nejmensich priznacich - zabijime nemoc maximalnimi davkami leku, aby potvora chcipla v zarodku. Tim vice, ze nemocny muze pripadne nakazit ostatni.

Recene vice-mene plati i normalne na lodi. Mel jsem jednou malem epidemii, protoze jeden jedinec si myslel, ze ma nachlazeni (ono to byla pak viroza jako prase, ze chtel opustit lod), nebyl jsem s to nacpat do nej leky, a od nej se nakazila cela jeho hlidka, cimz se podstatne oslabila cela posadka a museli je ostatni zastupovat. Velmi jsem se poucil, takze poku dnekdo onemocni, okamzite ho zaviram do kajuty na karantenu (spolubydlici se setehuje jinam), kde ma svoje vlastni nadobi a piti, ven nesmi (leda na zachod), jidlo se mu podava, a vice-mene trvam na tom, ze musi zacit s maximalni davkou leku. Lekum ale vzdy nechavam tak 1 den, nez se to vyvine, protoze mame moznost karanteny (obvykle je to jasne behem nekolika malo hodin). Ale ve voru - okamzite maximalni davky.

Kdyz tak se ptejte.
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

re:

Příspěvekod karaya2 » čtv črc 02, 2009 12:02 am

windward píše:Neni v celku co komentovat. Uvedu seznam:

- kynedril v poctu dve tablety na den
- torecan rektalni cipky
- zvykacky proti morske nemoci
- apoiboprufen 400 v tabletach jedno nejmensi baleni
- neco na spani
- kreon 2000 na traveni
- neco na zlucnik
- neco na prujem
- summamed jedno baleni
- augmentin 1g jedno baleni (kdyz neni summamed)
- neco proti hemeroidum
- neco na snizeni horecky
- Lamizil proti plisnim
- vlastni leky, ktere normalne uzivate

Jen dodam, ze to neni pro jen posledni zachranu, je to normalni (a jeste ne zcela uplny) seznam leku pro kazdeho na plavbu, kdy musi zustat na zvu vice, nez 24 hodin. Schazi zde napriklad neco na alergii, nejaka vyziva do zily atd. Mozna by Vilma mohla neco doporucit.

máš pravdu - alergie, bolest, teplota, infekce, to jsou 4 základní okruhy na které myslím při sestavení minimální lékárničky, podrobnější info viz sekce Zdravověda. V.

Ahoj Windwarde , možná jsi nepochopil zadání , ale tady nejde o lékárničku :hmm:
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » čtv črc 02, 2009 12:04 am

Ja jsem to pochopil. Nejde tady o lekarnicku, mas pravdu. :)

Zpět na