nový hosting nebo housing pro Jachting.info

Vše kolem webu a diskuzního fóra. Připomínky a kritika (i pochvala). Návrhy na vylepšení,struktura témat, návrhy nových apod. Případné návrhy pro komunitu jachting.info . Problémy s přihlášením a jiné potíže.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa, david, smike

Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

nový hosting nebo housing pro Jachting.info

Příspěvekod Renda » sob čer 20, 2009 4:01 pm

jerryx v so 20. červen, 2009 0:04 píše:...... chtel bych timto opet otevrit otazku noveho hostingu: mate nekdo tip na nejaky jiny levny a rozumne funkcni hosting ? ...
Řekl bych, že se řešení dost odvíjí od prostředků, které do něj jako komunita můžeme resp. jsme ochotni investovat a následně udržovat. Nějaké náklady zřejmě hradí reklama, něco možná investuje Libor, nevím. :oops: Nebylo by nejlepší mít vlastní server a pak platit jenom konektivitu k internetu resp. server housing?
Jsme ochotni k placenému členství s nějakými výhodami? Samo se to nevyřeší...
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » sob čer 20, 2009 4:09 pm

JSEM OCHOTEN MÍT PLACENÉ ČLENSTVÍ
Komín
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Komín » sob čer 20, 2009 4:52 pm

designer píše:JSEM OCHOTEN MÍT PLACENÉ ČLENSTVÍ

A čeho bys byl platícím členem? Diskusní skupiny? Asi by to bylo řešení, protože do měsíce by tu nebylo přes 3000 členů a 6000 návštěv týdně a nemusel by se tudíž měnit hosting. Mě by to trochu připomínalo společné vlastnictví lodě, nad kterým se tu v jiných vláknech poměrně dost diskutovalo a nikomu se do toho moc nechce a kdo to už zrealizoval, tak tomu to moc nefungovalo, pokud se pamatuju.

Já spíš myslím, že to je námět na zamyšlení pro správce a autora nápadu zřídit tenhle portál, když se mu to takhle pěkně rozběhlo, jak to využít obchodně. A my mu svými přístupy a příspěvky můžeme jeho byznys podporovat.
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » sob čer 20, 2009 5:16 pm

- vlastní servr: to není podle mě vhodné. Protože je to podle mě zbytečně nad potřeby webu, dále pak jsou tady nemalé nároky na pořízení, potřeba mít někoho, kdo sevru rozumí a zvládal by jeho správu a i samotné připojení servru stojí víc, než by bylo třeba za lepší hosting či VS.
- placený přístup: to beru jen za Rendovu otázku. Nemyslím si, že by Libor o něčem takovém vůbec uvažoval. Mě to přijde jako špatný nápad a krok špatným směrem.
skipper
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod skipper » ned čer 21, 2009 12:19 am

Libor
bez hodnocení
Reputace: 192
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned čer 21, 2009 9:29 am

To vypadá skipere zajímavě. To bude muset jerryx asi omrknout. Díky.
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Bilardos » ned čer 21, 2009 7:39 pm

Libor píše:To vypadá skipere zajímavě. To bude muset jerryx asi omrknout. Díky.

Nic zajímavého na tom nevidím. Už jen to, jak "rychle" se načítá ta jejich stránka neukazuje nic dobrého. Ping je také cca 10x pomalejší, než současný web JI.
Firem je jako máku. No v první řadě je potřeba si uvědomit, že JI potřebuje něco více, než jen běžný hosting. Nároky tohoto portálu jsou vyšší než nějaké běžné prezentace.
skipper
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod skipper » ned čer 21, 2009 9:19 pm

Bilardos píše:Nic zajímavého na tom nevidím. Už jen to, jak "rychle" se načítá ta jejich stránka neukazuje nic dobrého. Ping je také cca 10x pomalejší, než současný web JI.
Firem je jako máku. No v první řadě je potřeba si uvědomit, že JI potřebuje něco více, než jen běžný hosting. Nároky tohoto portálu jsou vyšší než nějaké běžné prezentace.

Než jsem sem dal odkaz, tak jsem to měřil a moje výsledky byly zcela odlišné od tvého tvrzení.
hosthi - Average Ping: 76.02 ms
JI - Average Ping: 197.42 ms

Nicméně se výsledky mohou v čase měnit, ale ne v takovém rozsahu.
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Bilardos » pon čer 22, 2009 6:49 am

skipper píše:Než jsem sem dal odkaz, tak jsem to měřil a moje výsledky byly zcela odlišné od tvého tvrzení.
hosthi - Average Ping: 76.02 ms
JI - Average Ping: 197.42 ms

Nicméně se výsledky mohou v čase měnit, ale ne v takovém rozsahu.

Aktuální měření:
JI- průměr 12ms
Hosthi - průměr 160ms

I těch tvých 76ms ti už mělo naznačit, že to není úplně OK. Za slušnou považuji hodnotu pod 20ms. Ale není to jen o "pingu". ;-)

Zpět na