Oprava dřevěného Finna
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Oprava dřevěného Finna
Zdravím.
Mám dotaz, neustále dokola omýlané téma laky lamináty apod.
Na mém starém (hodně starém) dřevěném finnovi, je podlaha tak prohnillá, že je potřeba zpevnit.
Před 10 lety otec zpevňoal podlahu laminem a až do teď ta loď leží v garáži.
Ten starý laminát není dobře udělanej, moc tvrdá skelná tkanina nebyla dostatečně zatížená a tak se pod laminem vytvořily vzduchový bubliny. Tim sem veškěrej laminát, kterej špatně držel oddělal, ale mám dotaz. Přijde mi, že epoxid je moc tvrdý na to abych to dal s ním do kupy. Dno bude na vodě hodně pracovat a mám proto strach, jestli nezačne dělat neplechu. Podle mě bude nejlepší něco pevného a aspoň trochu pružného zároveň. Můžete někdo poradit co? Nebo pokud někdo má zkušenosti s něčím podobným, tak jak to řešil.
Díky moc za rady...
Mám dotaz, neustále dokola omýlané téma laky lamináty apod.
Na mém starém (hodně starém) dřevěném finnovi, je podlaha tak prohnillá, že je potřeba zpevnit.
Před 10 lety otec zpevňoal podlahu laminem a až do teď ta loď leží v garáži.
Ten starý laminát není dobře udělanej, moc tvrdá skelná tkanina nebyla dostatečně zatížená a tak se pod laminem vytvořily vzduchový bubliny. Tim sem veškěrej laminát, kterej špatně držel oddělal, ale mám dotaz. Přijde mi, že epoxid je moc tvrdý na to abych to dal s ním do kupy. Dno bude na vodě hodně pracovat a mám proto strach, jestli nezačne dělat neplechu. Podle mě bude nejlepší něco pevného a aspoň trochu pružného zároveň. Můžete někdo poradit co? Nebo pokud někdo má zkušenosti s něčím podobným, tak jak to řešil.
Díky moc za rady...
- shooter
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 8
Ahoj
Nejsem si jistej jestli pokud je to schnilý na pepř tak jestli to zachrání laminace ale poptal bych už tady 1000 x zmiňovaný Havel composites jsou tam vstřícní a hlavně ví co prodávaj.
Šutrák
Nejsem si jistej jestli pokud je to schnilý na pepř tak jestli to zachrání laminace ale poptal bych už tady 1000 x zmiňovaný Havel composites jsou tam vstřícní a hlavně ví co prodávaj.
Šutrák
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
shooter píše:Otázka je denisi jestli nejsou načatý i žebra pak neexistuje rychlá oprava to by chtělo vidět.Navíc pokud je to verze s uzavřenejma komorama tak je to totální past a bude je muset rozebrat aby se k tomu dostal.Ještě měly některý kolem nafukovací jelito tam by to bylo schúdnější.
Šutrák
Najrýchlejšia oprava je so zápalkami.

ten shnilej sajrajt je celej pryč až na čistý dřevo na tom je par vrstev kvalitního lamina, ale kolem středu, kde se to lamino ohybalo je ten problém... sundal jsem co bylo na nic...
zitra dodam nějakou tu fotku...snad napoví
edit: nemyslím si, že by to bylo tak špatný až na podpal... akorát bych to ještě vic zpevnil, nerad bych propadl dnem...
zitra dodam nějakou tu fotku...snad napoví
edit: nemyslím si, že by to bylo tak špatný až na podpal... akorát bych to ještě vic zpevnil, nerad bych propadl dnem...
- shooter
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 8
Jo tak tak to oalminuj znovu a pořádně a nevím jestli tam máš přes to palubu? Německý(dederonský) přes to měli přeližkovou palubu položenou na žebra sundávací zajištěnou matkou od kladky a průvlakama na poutka projeď tuhle stránku tam jsou nějaký fotky Dřevěnejch.finni Já mám Taylora ten to má podobný.
Šutrák
Šutrák