Nákup člunu z Německa

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

AdsBot [Google]
Reputace: 0

Nákup člunu z Německa

Příspěvekod AdsBot [Google] » ned črc 12, 2009 1:50 am

Ahoj,
uvažujete-li někdo o nákupu gumáku nebo motoru, mám dobrou zkušenost s nákupem přes internet v Německu. Objednal jsem Quicksilver 240 s nafukovací podlahou (Air Deck DL) a k tomu motor Mercury 3.5M. Celková cena 1599,-EUR + dopravné obojího 69,-EUR. Ceny jednotlivých našich prodejců se sice mírně liší, ale úspora je i proti těm levnějším cca 15.000,-Kč. Clo ani daň se dodatečně neplatí, DPH je již v ceně. Zboží přišlo spedicí až domů, příjezd avizují předem (nutno uvést při objednávce), zboží nepoškozené, kompletní, originální balení včetně dokumentace v několika jazycích (česky ne). Motor zaběhnutý, olej z důvodu přepravy vylitý, nový olej přiložen.
Dodací doba od objednávky cca 14dnů, platil jsem bank.převodem, to trochu zdržuje. Nejsou sice na Intrenetu úplně nejlevnější, ale moje zkušenost je velmi dobrá.
Pokud mi někdo řekne, zda to není v rozporu s pravidly fóra, dám sem odkaz. Myslím, že se to může někomu hodit - není nad prověřené informace.
Prodávají všecho možné k lodím.
Zdraví Vás PL
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod knoki » ned črc 12, 2009 6:29 am

Ahoj,
dej sem odkaz!
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » ned črc 12, 2009 8:09 am

Nie je to proti pravidlám, leda že by si bolich predajca v ČR a teda Ty predával. :)
AdsBot [Google]

Nákup člunu v Německu

Příspěvekod AdsBot [Google] » ned črc 12, 2009 9:16 am

Ahoj, tady je adresa prodejce:

www.boote-wohler.de

Sport-boot-center Wohler,
Borigstrasse 5
52531 Übach-Palenberg
Germany

P.L.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned črc 12, 2009 9:32 am

Tak to jsou opravdu dobré ceny. Těžko jim tu dokáže někdo konkurovat, když nákupnícena je vyšší,
Ale dostupnost bude asi klesat.
Prošel jsem gumové čluny a v hlavičce mají napsáno: Skladové čluny - výrazně slevněno a dále "jednotlivé kusy" a "výstavní kusy"
Takže pokud jde o výstvní vzorky, mohou být za výrazně slevněnou cenu, ale ne pořád.

Mě spíše zajímal jiný problém. Jak je to s servisem. Každý nový motor by měl mít alesoň jednu sevisní prohlídku po záběhu kvůli záruce.....
Pojedeš tam k nim? Nebo ti to někdo udělá u nás? Moc radosti asi mít nebudou, servisovat bez prodeje....
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » ned črc 12, 2009 5:51 pm

Taky jsem o nich již před časem tady psal ale osobně mne odradila ta vzdálenost asi 600km od Prahy a ta prodejna je v centru města
v zelené zoně a tak jsem to odložil na neurčito. Nejlepší ceny mívají po Novém roce.
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » ned črc 12, 2009 7:22 pm

Ahoj Libore,

jen popisuju stav tak, jak jsem sám pořídil. Rozhodnout se musí každý sám, tohle jsou jen informace.
Člun byl určitě nerozbalený od výrobce, u motoru se to nepozná, je zaběhnutý, olej vypuštěný. Vypadá to ale všechno perfektně. Komunikace taky ucházející, všechno bylo tak, jak řekli (pro jistotu jsem jim před objednávkou telefonoval a ověřoval informace z webu, nikdy před tím jsem u nich nenakupoval).
Servisní prohlídku tady asi někdo udělá, aspoň to nabízejí, myslím něco kolem 1000,-Kč. Proč by s tím měl mít zdejší autorizovaný servis problém? Určitě tam s tím nepojedu, kdyby se něco stalo v záruce, musel bych mít fakt smůlu, motor je vyrobený v Japonsku a tyhle věci obvykle záruku přežijí.
Co se týče dopravy, bylo to doručeno v originálních obalech výrobce (takhle pěkné krabice jsem ještě nikdy nevyhazoval), deklarováno v papírech bylo 100kg, ale určitě to tolik nemělo, 69EUR za obojí je dobrá cena, tyhle peníze bych jen projedl cestou.
P.L.
danda
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod danda » pon črc 13, 2009 3:33 pm

Ja jsem od nich taky koupil člun s motorem asi před rokm a půl a jen ty nejlepší zkušenosti
motor byl pravděpodobně vyzkoušen u prodejce - benzín v karbecu, když to jde od výrobce,tak tam dle info od servisáka není pod tlakem.Před vánocema jsem měl navíc dopravu zdarma.Na člun i motor je po registraci na evropské centrále celoevropská záruka.
Naši prodejci se trochu cukaj, ale je to tak.
Platit se da kartou a to je výrazně levnější než převod.
Danda
Zodiac310
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Zodiac310 » úte črc 14, 2009 9:52 am

Právě sem také dost uvažoval o nákupu v SRN dokonce sem to tady také konzultoval jak tj se zárukou a servisem, ale pak přišla krize a je vše prd... :cry: tak snad příští rok já sem právě uvažoval o Zodiac zoom 340S s 15Hp a také to vycházelo cca o 15.000 méně.
bepo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod bepo » pon črc 27, 2009 12:09 am

Ja som im poslal mail so žiadosťou o cenovú ponuku,odpovedali promptne ešte ten deň ale nakoniec som kúpil inde a asi o týždeň sa ozvali či som dostal ich mail a čo hovorím na ponuku, za to majú veľké plus, sú predajcovia čo sa neozvú vôbec. Motor sa predáva už s 10 min zábehom na voľnobehu, preto bol v karburátori benzín ale treba ho ešte zabehnúť 20 hod pri nižšom plyne než je plný a meniť otáčky, potom sa mení aj olej.
formik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod formik » pon srp 31, 2009 10:58 pm

Ahoj všichni

Tak jsem taky rozšířil řady spokojených zákazníků tohoto obchodu. Ta finanční úspora proti českým obchodům je prostě propastná :shock: . Jednání bez problému v angličtině (i mluvené), nechal jsem si stejně jako psal bepo poslat nabídku na mnou sestavený komplet. Akorát ta platba kartou jaksi nevyšla, chtěl jsem AmEx a bylo mi sděleno že karty NEBEROU. Všechno dorazilo v pohodě až ke mně za plot za 7dní od zadání platebního příkazu... :whist:
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » ned bře 14, 2010 2:15 pm

Uvažujem zakúpiť si gumák v nemecku a následne ho prihlásiť na slovensku.
Nemáte nikto skúsenosť ako je to s platením dph, platí sa v nemecku, alebo u nás?
Platí zákon o dovoze dopravných prostriedkov aj na gumáky?
Rozoberá sa to na inom vlákne s lodmi , ale si myslím že gumák je niečo iné ako loď.
Prihlasoval už niekto gumák kúpený v zahraničí, chceli na šps doklad o zaplatení dph?
Podotýkam, že si chcem kúpiť gumák ako súkromná osoba.
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » ned bře 14, 2010 2:56 pm

Předpokládám, že vzhledem k tomu, že Slovensko je také v EU, systém bude stejný jako u nás. Gumák je taky loď, u nás ale platí, že by ta loď měla být delší než 7,5m, aby pro ni platil zvláštní režim pro dovoz nových dopravních prostředků. To asi tvůj gumák nebude. Vzhledem k tomu, že to kupuješ jako soukromá osoba - neplátce DPH, v Německu Ti vystaví fakturu a vyčíslí na ní DPH, které platíš přímo s tou fakturou. Tato faktura, případně i s dokladem o platbě, ti stačí jako doklad o úhradě DPH.
Nicméně bych se určitě ujistila na Slovenském daňovém úřadě či u nějakého daňového poradce na Slovensku, zda také u vás platí oněch 7,5, pak by to bylo jinak.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » ned bře 14, 2010 3:03 pm

Díky za opoveď, tých 7,5 metra je novinka, v tomto prípade potešujúca. No ísť na daňový úrad tiež ma napadlo, ale na druhej strane som živnostník- neplatca DPH a ísť s takými otázkami na daňový úrad v čase daňových priznaní chce odvahu.
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » ned bře 14, 2010 3:07 pm

U nás těch 7,5m je, jestli na Slovensku, nevím. :?

Jestli máš účetní aspoň trochu šikovnou, zeptej se jí, měla by ti poradit, jak to je u vás.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » ned bře 14, 2010 3:15 pm

Neni treba, už som to našiel v zákone o DPH, je to aku v Česku, do 7,5 metra je to v pohode.
Teda DPH sa platí pri kúpe, v tomto prípade v Nemecku.
Ďakujem za pomoc ešte raz!

Zpět na