Dubrovnik

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Dubrovnik

Příspěvekod simon » ned črc 19, 2009 10:39 pm

maly dotaz, kde se da v Dubrovniku kotvit ... nejlepe s komfortem slusne mariny?
divam se do blue chart 9.5 i na google maps a vykoukal jsem jen neco, co vypada jako mestske molo pro lodni dopravu u Palaca Sponza :(

a druhy dotaz z okoli, kotvil nekdo na Mljetu v Luka Polace, hodne schovana dlouha zatoka v SZ casti ostrova?

a do tretice vseho dobreho, totez co druhy dotaz, ale ohledne ostrova Lopud a zatoky Sunj na JV?

predem diky moc za info
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pon črc 20, 2009 7:33 am

Dubrovník - Co vím a mám vyzkoušené, pouze marína Dubrovník. Velmi slušná. Přístaviště pod hradbami je pouze pro rybáře a výletní lodě.

Luka Polace - Já kotvil na jedné z bójí restaurace, ale byly tam lodě také na kotvě, nějaké jsem viděl i vyvázané zádí na mooring - u jižního břehu.

Sunj - Pěkná hluboká zátoka, kotvení před koupacím řetězem hloubka do 10ti metrů. Využil jsem ji při návratu z Dubrovíku na sever, jako nejbližší vhodnou zátoku.
Naposledy upravil(a) Anonym dne pon črc 20, 2009 7:42 am, celkem upraveno 1 x.
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » pon črc 20, 2009 7:35 am

U městského mola kotví skoro výhradně velké lodě, v maríně v centru zase jen malé lodě, je tam místy velmi malá hloubka.

Nádherná marína /ACI/ je na konci řeky Karlovačko. Vzdálenost asi 3NM od mostu přes tuto řeku. Je to most přes který jde magistrála a vidíš jej již z dálky, když připlouváš k Dubrovníku.Samotná marína předčí tvoje nároky. Je umístěna uprstřed botanické zahrady- nádhera.
Jen nechápu, proč ji nemůžeš najít. Je v sedmičkách, osmičkách, mapách i v blue chart.

K dalším bodúm tvého dotazu nemám info. Používám zátoku Saplunara - doporučuji - dobré kotvení, boje, restaurace, písková pláž, jen pár lodí.
Pepa
Pepa
moderátor

Příspěvekod Pepa » pon črc 20, 2009 7:52 am

Dovolím si přdat jednu svoji zkušenost. První dvě návštěvy Dubrovníku jsem použil onu ACI marínu. Při dalších jsem vždy nocoval v zátoce Saplunara. Ráno v 7 hod vyplouvám do Dubrovníku. Zapluji do zálivu v centru /prohlída a možnost nafty/ a kolem 11 hod jsem již pod hradbami starého města /pevnosti/. Do starého přístavu se nesmí ale před ním, podél pobřeží je dlouhé kotviště na hloubce 7-10m. Posádka se vylodí k prohlídce pevnosti a starého města. Za 3-4 hod toho mají plné zuby a jsou zpět. Na noc se v pohodě vracím zase do zátoky Saplunara /2,5 hod plavby/.
Pepa
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » pon črc 20, 2009 10:20 am

diky moc za odpovedi... ACI marinu sem nasel chvili po tom postu, tak daleko a na pevnine sem sem primarne nekoukal
...diky moc za tip na zatoku Saplunara

pepo, problem je, ze se chci do dubrovniku tez podivat, jnak nema tvoje reseni samozrejme chybu :)
Pepa
moderátor

Příspěvekod Pepa » pon črc 20, 2009 10:45 am

Navádět tě k opuštění lodi, aniž by někdo zodpovědný zůstal na palubě, nebudu. Je to ale dosti častý jev. Je li bezproblémová předpověď, asi se to dá na 3 hod risknout. Upřímně dodávám, že já bych to bez vážného důvodu neudělal. V okolí Dubrovníku má bora šmrnc. Chytla mě v noci v oné aci maríně a loďě šly do náklonu cca 30st, byť uvázané u mola
Dá se však určitě zorganizovat vylodění na 2 etapy, tak aby byla na lodi vždy zodpovědná osoba. Opakuji, že v Dubrovníku to na hradbách a ve starém městě žádný výsadek nevydržel déle než 3-4 hod /což na prohlídku stačí/. Hrozný žár, po návratu prosili, se slzmi v očích, abych už vyplul na moře. :)
Výsadek lze provést na člunu do starého přístavu přímo pod hradbami. Je to takový malý bazén, plný výletních lodí a místních člunů. Žádná plachetnice tam nekotví. Kotví se před tímto přístavem podél pobřeží a od moře jsi chráněn ostrovem Lokrum.
Pepa
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » pon črc 20, 2009 1:27 pm

simon píše:problem je, ze se chci do dubrovniku tez podivat, jnak nema tvoje reseni samozrejme chybu :)

z ACI mariny pred dubrovnikem se do dubrovniku jezdi busem (primo pred branou mariny) - par stanic
a vykopne te primo pod hradbami
je to opravdu moc hezka marina a obcas tam jsou k videni moc pekne jachty :good:

ps: a bar z bazenem taky neni k zahozeni ;-)
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » pon črc 20, 2009 2:39 pm

panove, diky moc ... pokud si jeste vzpomenete kterou hospodu ci zajimavost mame na trase marina kastela - dubrovnik a zpet navstivit, tak se urcite zlobit nebudu :) ... nicmene casu bude proklate malo
Komín
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Komín » pon črc 20, 2009 9:47 pm

Dvakrát jsme v Dubrovniku kotvili v Yacht clubu Orsan naproti celnímu molu. Platili jsme 21 kun za metr délky. Nevýhoda je, že je to dost rušné místo, stojí se u vnější strany mola. A bylo to mimo sezonu, takže dost místa. Letos na jaře předělávali sociálku.
V ulici na clubem je pekárna s dobrými koláčky k snídani, na nábřeží u benzinové pumpy je příjemná konoba s dobrou kuchyní, do města se dalo dojít pěšky, i když autobus jezdí z nejbližší křižovatky.
Luboson
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Dubrovnik

Příspěvekod Luboson » ned dub 11, 2010 10:33 pm

Courchevel píše:Také jsem dvakrát využil Yach clubu Orsan, mohu vřele dopručit. Dokonce mě přidělili místo v marině (ne u vnějšího mola, kde je opravdu velký provoz), jediný problém je se zaplacením, úřední hodiny mají jak je zrovínka nálada, oficiálně jen dvě hodiny dopolende a dvě odpoledne..

Protože jsem na tomto fóru svoji chybou byl zaregistrován 2x, případné dotazy, či reakce prosím směřovat na nick "Luboson"
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » pon dub 12, 2010 1:19 pm

my nakonec v ACI marine ... busem je to do mesta kousek.

moc prostoru v marine pro lod neni, ale je celkem pekne vybavena...kdyz v tom udoli foukne, tak jakykoliv pohyb v marine musi byt velky zazitek
pcworker
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pcworker » sob srp 15, 2015 3:14 pm

Dobrý deň.

Má prosím niekto čerstvejšie (aktuálnejšie) informácie resp. skúsenosti s kotvením v Dubrovnílu a návštevou starého mesta?
Rád by som sa tam na konci augusta pozrel na 1 deň a 1 noc.
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod tosotoso » sob srp 15, 2015 4:26 pm

Neviete prosím niekto, či je možnosť vyviazať sa v starom dubrovníckom prístave pri móle pre výletné lode úplne mimo sezóny (január - február)?

Ďakujem
Luboson
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luboson » ned srp 16, 2015 10:12 pm

Letos jsem zatím v Dubrovníku nebyl, ale loni jsem opět již po mnohokráté využil Yacht club Orsan a mohu vřele doporučit. Komfort velmi slušné mariny, ochota a vstřícné jednání, dobré ceny, vždy volné místo i dobrá dostupnost starého města. Rozhodně lepší a výrazně levnější alternativa ACIčka.
pcworker
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pcworker » stř srp 19, 2015 6:56 am

Je v Yacht clube Orsan možné pristáť aj s plachetnicou veľkosti 47 .. 50 stôp (ponor 2 .. 2,1m)?
Luboson
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luboson » stř srp 19, 2015 3:24 pm

Určitě, pokud se dobře vzpomínám, u vnějšího (návštěvnického) mola je hloubka větší než 4 m. V každém případě tam kotví i velké plachetnice. Jen musíš u tohoto mola počítat trochu se sáním od projíždějících lodí. Ale noční kolébání také není špatné.-:) Jinak voda, el. přípojky na mole, obchod, restaurace, sprchy a záchody v marině. Vše čisté, pěkné. Zastávka autobusu do historického centra cca 200 m od mariny.. Určitě je z Orsanu do centra podstatně blíže, než z ACI mariny. Dá de i telefonická rezervace.
pcworker
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pcworker » čtv srp 20, 2015 7:53 am

Ďakujem za užitočné informácie.
avlada
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Re: Dubrovnik

Příspěvekod avlada » pon čer 21, 2021 6:27 pm

Máte někdo prosím aktuální informace ohledně kotvení u Starého města podél pobřeží jak psal Pepa? Jestli tam již stání na kotvě není zakázáno.
Jedeme s dvěma menšími motoráky a chceme ráno na chvíli do Starého města a popřípadě lanovkou na Srdj.

Zpět na