Chyby chorvatských map?

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv srp 27, 2009 6:09 pm

Z toho jsem teda jelen. Dvá viděli východní znak, jeden jižní, OZP uvádí jižní, situace na mapě mě říká, že by tam byl vhodnější východní.... :mad:

S tou "patnáctkou" máš pravdu, Beretuša tam není.

Ale chyby já vidím. Pokud v OZP /2008 je vydána oprava, v osmičkách i el. mapách by se měla objevit. Možná už měli po uzávěrce a objeví se to příští rok.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » čtv srp 27, 2009 6:53 pm

Jak je to s aktualizaci osmicek a el. map ja nevim. Take si nepamatuji, zda tam stoji vychodni nebo jizni. Blbe jsem se vyjadril. Chtel jsem rict, ze tutove tam bylo izolovane pred tim, ale co je nove - to si nepamatuji.

Jinak - abychom nikdo nebyly jeleni - tak jsou mozne dve varianty:

- bud kolegove meli na mysli jizni misto vychodniho
- anebo je v OZP chyba

(Musim byt pozornejsi. :lol: )
deko
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod deko » čtv srp 27, 2009 8:55 pm

tutovo som videl vychodny znak (kosostvorec - jeden clen posadky pri nom vyhlasil ze chorvati su strasne prasce ked pi.. este aj na more pchaju :)) ked som mu povedal, ze ten znak sa pouziva na celom svete tak konstatoval ze vsetci namornici su prasce :). nasledne som mu pripomenul ze aj on s nami plaval na mori a potom asi 15 minut krochkal :)
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » pát srp 28, 2009 12:21 am

Pak tedy asi chyba bude v OZP.

Takova zajimavost. Mam po ruce scan Male Karte z roku 1997. Je tam v tomtez proklanskom jezere k severu od mysu Vukinac oznacen severni znak. Je to chyba, kterou opravili teprve korekturou z prosince 2001. (Ve vydani 2004 uz by to melo byt spravne.)

Je to zkratka shnile misto a neni tam co pohledavat. :lol:
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » ned zář 13, 2009 11:38 am

deko píše:tutovo som videl vychodny znak (kosostvorec - jeden clen posadky pri nom vyhlasil ze chorvati su strasne prasce ked pi.. este aj na more pchaju :)) ked som mu povedal, ze ten znak sa pouziva na celom svete tak konstatoval ze vsetci namornici su prasce :). nasledne som mu pripomenul ze aj on s nami plaval na mori a potom asi 15 minut krochkal :)

No vidíš a já tam viděl jižní :lol:

Zpět na