Mirek "miras"
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- miras
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Mirek "miras"
Po dlouhém váhání jsem se osmělil a rozhodl se zaregistrovat na toto fórum. Jmenuji se Mirek, jsem ze středních Čech a s jachtingem mám zatím ( a to se doufám v příštích letech změní) jen málo zkušeností. K plachtění jsem se dostal tak, že jsme si o dovolené na Lipně půjčili s manželkou plachetnici. Majitel půjčovny nás zkušeně zasvětil do základů plachtění, velice trpělivě nám vše vysvětlil a hodinu s námi trpělivě brázdil vody Lipna. Pak nás nechal na pospas větru a my jsme mohli v praxi vyzkoušet, co nás naučil. K našemu překvapení jsme dokázali s lodí plout přibližně tam, kam jsme chtěli a na závěr jsme se dokázali vrátit bez problémů do loděnice. A to byl ten moment, kdy jsme věděli, že to nebylo naposled. Za měsíc už jsme byli zase na stejném místě a na stejné lodi. Teď už přemýšlíme, jak a kam tuto zálibu posunout dál aby si ji mohly s námi užívat i naše dvě děti. Takže jsme ve fázi, kdy sháníme kajutovou plachetnici a pruhovaný trika
. Jelikož jsem víc nadšenej než zkušenej, tak vás prosím o trpělivost, až vás zahrnu svými dotazy, které vám asi budou připadat zpočátku dost triviální. Budu se snažit těmito začátky co nejdřív proplout.

- miras
- návštěvník fóra
Děkuji za přivítání! Každou volnou chvíli věnuju pročítání vašich diskusí a jsem zvědavej, jestli někdy dospěji do formátu většiny vás zde. Pořád jsem ve stádiu shánění lodičky. Jelikož moc skušeností nemám, jak jsem psal, tak mám poradce Michala, se kterým všechny nabídky které se mi dostanou konzultuju. Jsem dost netrpělivej a dost se těšim na tu chvíli až budu mít lodičku zaparkovanou doma a budu shánět kotviště. Nechávám se unášet dost dopředu, ale fakt se už těšim.
- samoliter
- účet uživatele zrušen
Koupě lodi.
Ahoj mirasi. Tož vítej a klidně se ptej. Pokud hledáš kajutovou plachetnici, napiš do jaké velikosti, délky. Kolik lůžek. Jestli ploutvová, nebo kýlová. Kolik by měla být max. cena, teda kolik chechtáků máš na její koupi. Prakticky každý týden koukám na netu různé bazary tady i v Evropě. Pokud narazím na něco z Tvého požadavku, napíšu Ti SZ.
samoliter.

- miras
- návštěvník fóra
Ahoj samoliter. Děkuju ti za nabídku. Teď mám jednu lodičku vyhlídnutou. Je to 6 metrů dlouhá, 2,2 metru široká kýlová loď. Měl bych jí vidět během 14. dnů. Měla by být připravená na vyplutí bez nějakých závažnějších oprav a výbavou kompletní. O ceně se bude jednat na místě. Je to sice víc jak 20 let stará (mladá) loď, ale mě se moc líbí. Ale co je důležité, sháněním lodě žije teď celá rodinka. Kdyby to nevyšlo, nebo nastal nějaký zádrhel, určitě se ti ozvu a využiju tvou nabídku.
- catamaran
- aktívní jachtař
- Reputace: 25
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Mirku,ja jsem taky novackem v jachtingu,kdyby te zajimal muj pribeh,tak mrkni na www.captain.mypage.cz, chtel jsem taky v te prvotni euforii kupovat lod,ale myslim si ze je financne a hlavne bez starosti vyhodnejsi si plachetnici pujcovat,aspon prozatim nez se to trochu naucim a taky mas v pujcovnach vetsi moznost si vyzkouset ruzne druhy plachetnic.... Vem to takhle,14 tisicovek das za kotveni,takovejch 10 za udrzbu,za neco ji musis koupit,to dela rocne neco mezi 30 az 40 tisici,za to si muzu udelat 10 krasnejch vikendu po CR prehradach na lodich z pujcoven.... Bych na ty lodi musel byt fakt dost casto,aby bylo vyhodnejsi si ji kupovat,ale cas mi to zas nedovoli.....
Jinak presne vim co prozivas,jachting me taky nadchl a ziji tim kazdy den,mam docela hruzu,jak to toho pul roku bez jachty vydrzim..... Kdyz si ji koupis,tak dej na forum jeji fotku.....
Ahojky,Martin
Jinak presne vim co prozivas,jachting me taky nadchl a ziji tim kazdy den,mam docela hruzu,jak to toho pul roku bez jachty vydrzim..... Kdyz si ji koupis,tak dej na forum jeji fotku.....
Ahojky,Martin
Vítám tě.Jsem taky tady nový.Toto dylema jsem řešil několik let.Jestli koupit nebo půjčovat.Pokud na lodi budeš jenom týden nebo dva tak nemá cenu si ji kupovat.Jestli jako já hodláš jet na loď na 6 až 8 týdnů ,třeba k moři tak si ji s klidem kup.Mám 7,5m dlouhou plachetničku ,kterou hodím na vozík a schovám do depotu na Istrii.Stojí to do 15tisíc za rok.Pokud chceš větší tak půjčuj jinak se nedoplatíš.Přeji ti dobrý vítr a hodně štěstí při koupi,pokud k ní dojde.Namor
- miras
- návštěvník fóra
Samoliter, děkuju za ty adresy, už pilně prohlížím. Dobrý program na dluhé zimní večery.
Děkuju za vaše rady, právě pro to jsem se na toto fórum přihlásil, protože cítím potřebu, znát na věc i jiné názory i když se třeba budou diametrálně lišit od mých. Myslím si, že to ,že scháním loď, není unáhlené rozhodnutí. To jsem málem udělal před šesti lety, kdy po dvou hodinových svezeních s kamarádem na Štírovi jsem už kupoval Belugu. Naštěstí jsem si to v poslední chvíli rozmyslel. Od té doby jsem nevynechal jedinou příležitost se s někým svézt na čemkoliv co plavalo. Ať na plachty nebo na motor. Do toho jsem přestavoval barák, pořád něco předělával, opravoval a také jsme se rozrostli o druhého potomka. Ale když už jsem se dostal na loď, tak jsem se jen vozil s někým. I když jsem držel kormidlo, přitahoval a povoloval hlavní plachtu, to že se vezu mi tam nějak vadilo. Na Lipně, jak jsem psal výše, když jsme s manželkou vodily Vauriena, poprvé jsem poznal to, co je to plout sám za sebe. Byl to hezký pocit. Samozřejmě, že nechci mít loď, aby stála celý rok na bóji a dostal jsem se na ní jen párkrát. Jsem si jist, že každou volnou chvíli budeme trávit na vodě. Do teď to bylo hlavně u vody. A teď už toho času bude víc. A ještě jeden důvod vidím pozitivně. Když děcka přivedu k tomuto krásnému sportu, který je tak úzce spojen s přírodou, nebudou se nudit a později skoušet nějaký kr...ny. Třeba. To jestli koupit nebo půjčovat,bylo veliké dilema. Takže scháním menší, krásnou, spolehlivou levnou loď.
Děkuju za vaše rady, právě pro to jsem se na toto fórum přihlásil, protože cítím potřebu, znát na věc i jiné názory i když se třeba budou diametrálně lišit od mých. Myslím si, že to ,že scháním loď, není unáhlené rozhodnutí. To jsem málem udělal před šesti lety, kdy po dvou hodinových svezeních s kamarádem na Štírovi jsem už kupoval Belugu. Naštěstí jsem si to v poslední chvíli rozmyslel. Od té doby jsem nevynechal jedinou příležitost se s někým svézt na čemkoliv co plavalo. Ať na plachty nebo na motor. Do toho jsem přestavoval barák, pořád něco předělával, opravoval a také jsme se rozrostli o druhého potomka. Ale když už jsem se dostal na loď, tak jsem se jen vozil s někým. I když jsem držel kormidlo, přitahoval a povoloval hlavní plachtu, to že se vezu mi tam nějak vadilo. Na Lipně, jak jsem psal výše, když jsme s manželkou vodily Vauriena, poprvé jsem poznal to, co je to plout sám za sebe. Byl to hezký pocit. Samozřejmě, že nechci mít loď, aby stála celý rok na bóji a dostal jsem se na ní jen párkrát. Jsem si jist, že každou volnou chvíli budeme trávit na vodě. Do teď to bylo hlavně u vody. A teď už toho času bude víc. A ještě jeden důvod vidím pozitivně. Když děcka přivedu k tomuto krásnému sportu, který je tak úzce spojen s přírodou, nebudou se nudit a později skoušet nějaký kr...ny. Třeba. To jestli koupit nebo půjčovat,bylo veliké dilema. Takže scháním menší, krásnou, spolehlivou levnou loď.

- miras
- návštěvník fóra
Tak jsem po krátké odmlce opět zde. Ale to že jsem nepsal neznamená, že jsem nepročítal tyto stránky. Chci vám všem zde diskutující poděkovat, protože vaše příspěvky mi velice pomohly při koupi plachetničky. Je pravda, co zde mnozí píší, že je dobré nejdřív hledat a až potom se ptát. Mnoho věcí, jsem dohledal ve starších vláknech. Děkuji Samoliter za odkazy na zahraniční bazary lodí, velice mi pomohly při orientaci v cenách. Takže se přesouvám do rubriky moje současná loď a zakládám nové vlákno, neb jsem se dnes stal majitelem kajutové plachetnice Jouet Golif.
- miras
- návštěvník fóra
Po nějaké době mám zase co napsat. Lodičku jsme úspěšně přihlásili na plavební správě a už jsme hrdými majiteli lodního osvědčení. Na povodí jsem zažádal o povolení kotvení na Slapech v zátoce Lahoz ř.km. 93. Neměl by s tím prý být problém, tak čekám na smlouvu. Původně jsme plánovali kotvení na Orlíku, ale vyhrála vzdálenost. Sem to máme o 35 km blíž a Orlík plánujeme v létě na 14 dní na dovolenou. Teď čerpám inspiraci jak co na lodi upravím, opravím a předělám. Také si dávám dohromady seznam věcí, které musím dokoupit. Ten se mi dost zvětšuje. Asi to pořeším tak, že to rozdělím na věci nutné před spuštěním na vodu a na ostatní.