Plachtový katamaran z dvoch kánoe.
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Neny
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
Plachtový katamaran z dvoch kánoe.
Ahoj všetkým. Práve som zohnal ďalšieho zatvoreného tučniaka na stavbu katamaranu,máte s tým niekto skúsenosti? Tu sú plány a návod na stavbu! http://plachtolet.sweb.cz/navod/Navod.htm
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Dobré návody na katamaránky jsou v knize od Zdeňka Oppla Jak si postavím maňásek, kajak, oplachtěnou pramičku
Má tam i jen oplachtěný kajak, oplachtěnou pramičku, oplachtěnou plovací desku a katamaran z dvou maňásků
Materiál na obšívku trupu od papíru, přes textil, sololit až po ocel. Moc zajímavé, ale v chodu jsem takový katamaránek ještě neviděl.
Má tam i jen oplachtěný kajak, oplachtěnou pramičku, oplachtěnou plovací desku a katamaran z dvou maňásků
Materiál na obšívku trupu od papíru, přes textil, sololit až po ocel. Moc zajímavé, ale v chodu jsem takový katamaránek ještě neviděl.
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Pokud by ti pomohl starší serf ( má stěžeň ráhno i plachtu, akorát plovák se tzv. nasákavý) věnuji ti ho. Rovněž vloni potápěči vylovili kormidlo ( sklopné, s hliníkovou knihou) , tak jestli ho nikdo přes zimu z přístavu nepřemístil je tvoje.
Katamaran ze dvou kanoe mi přijde jako dobrá věc , asi lepší než jedna kanoe s plováky po stranách. I když Asketa s tím drandí po slapech již mnoho let.
Katamaran ze dvou kanoe mi přijde jako dobrá věc , asi lepší než jedna kanoe s plováky po stranách. I když Asketa s tím drandí po slapech již mnoho let.
- MB
- návštěvník fóra
- Reputace: 1
mám takový katamaran, jen profily jsou hliník .....plachta ze serfu ....potřebuji jen lepší kosatku ...dětem jsem musel plachty zmenšit ...jelo to jak čert .....ale ....raději si vezmu 420, tu ostrojím za čtvrt hodiny ...tohle montuju hodinu .....bez ploutve nelze ...plachtit ...ale o plošině, stanu a dvojkoňce jsem uvažoval ....