Chorvaté - co si myslí o nás českých turistech

Pokec. Možnost prvního představení se na fóru.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

trik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Chorvaté - co si myslí o nás českých turistech

Příspěvekod trik » čtv bře 11, 2010 10:40 am

Zajímavé čtení najdete na Novinky.cz
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » čtv bře 11, 2010 10:52 am

Aniž bych chtěl obhajovat kohokoliv, kdyby měl člověk brát vážně internetové diskuze pod článkama, musel by se zastřelit. Vzhledem k tomu, že tenhle článek se odkazuje právě na diskuse pod článkem, vůbec bych to nebral vážně. Když se podíváte na jakoukoliv anonymní diskuzi na kterémkoliv z našich zpravodajských serverů, budete koukat, co se tam vyjadřuje za zakomplexované, duševně totálně nevyrovnané jedince (a to jsem ještě mírnej) a kdo všechno má taky volební právo (bohužel).
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Macek0585 » čtv bře 11, 2010 11:13 am

Souhlas s Jardou. Je to všechno jen a jen o lidech. Nejsem až tak úplně nekritický zastánce Chorvatska, ale myslím si, že hromadu těch negativ nafukujeme a za část si můžeme sami. Pokud akceptuji, že je to přece jenom Balkán, ale s krásným mořem, 8,5 hodiny autem z baráku tak nemám co řešit. A lidi u moře se na spoustu věcí dívají rozumně - ví, že je to živí. Pokud jsem byl svědkem nějakého úletu ze strany Chorvatů pak to byl člověk někde z Varaždinu, který tam vykřikoval něco o chorvatském moři atd atd.
Samozřejmě, že mi pomáhá, že tam jsem 10 x ročně, mluvím s nima chorvatsky a jsem ochoten se i trochu přizpůsobit jinému kraji a mravu.
Daleko víc mne se... slovinští celníci a policajti na hranicích, z nich mám opravdu pupínky co jedu přes celnici..
F2
návštěvník fóra
návštěvník fóra

k tomu chorvatsku

Příspěvekod F2 » čtv bře 11, 2010 11:21 am

Zmiňovaná diskuse a článek je ale o a pro "suchozemce". Pro mne je Chorvatsko mořem s dobrým značením cest, fungujícími marinami a tisíci míst ke kotvení. Konoby na ostrovech fungují a nabízejí přesně to, co očekávám Víno, mořské plody a zeleninu. Co se týče záchranného systému na moři, naštěstí jsem jej nepotřeboval, ale prý funguje.
Co chtějí nebo nechtějí za ubytování hotely s polopenzí či ubytování v soukromí nevím. Spíše je mně Chorvatů líto. Nastavěli baráky kolem moře, platí hypotéky a čekají na turisty. Naštěstí brzdí výstavbu obřích komplexů (srovnej Španělsko, Itálie, Bulharsko apod)
TonniCzech
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

chorvaté

Příspěvekod TonniCzech » čtv bře 11, 2010 7:16 pm

Byl jsem tam loni v létě a Chorvati byli úplně v pohodě.Při prodeji zmrzliny tam starší pán s Čechy šprýmoval,když jím podával zmrzlinu přes naprosto průhledné sklo. Žádný náznak nějákého odporu proti Čechům.Byli rádi že tam jsme a pijem pivo z půllitru.Víc mně tam vytočila jedna tlustá česká bachyně na pláži,když jsem si dovolil položit ručník růžkem na její luxusní deku z Lídlu.Ježišmarjá co já si vyslechl,nechtějte ani vědět. :shock:
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » čtv bře 11, 2010 8:30 pm

Za 1. je to již z 1.3. Za 2. jsem ten článek v archivu uvedených listů nenašel, tak to může být i nafouknutá novinářská kachna. Za 3. těch Čechů tam ubývá
již několik let, protože tam většina lidí již byla a jedou taky jinam. Místo nás tam začalo jezdit více Slováků a Poláků. Ti Rusové tam začali jezdit proto, že
jejich firmy tam kupují hotely a celé komplety. Hodně tam jezdí i autobusy a to jim tu cestu třeba až ze St. Petersburgu moc nezávidím. Všeobecně je v posledních
letech vidět méně lidí v konobách a barech a loni jich bylo již dosti zavřeno. Nevím, proč se diví žádosti o slevu, když i jejich cestovky na netu nabízejí slevy až 10%
při zaplacení pobytu do 30.4.2010, což dříve nebylo. Asi to s turisty bude letos špatné. Mě dávají slevu v hotelu při platbě v hotovosti v EUR 10% již asi 6let a ještě
dost děkují a hotelový trezor mám zdarma. Chorvati ze Zagrebu a z vnitrozemských měst nad námi ohrnovali nos již dávno a uznávají jenom Němce a pod. Jenže
těch tam jezdí taky méně a moc po barech nevysedávají. Spíše se opíjejí na terasách privátů. Nacionalismus tam sílí s růstem životní úrovně a již nechtějí slyšet, že
jim nedávno bylo ouvej za války, když byli hotely a pláže prázdné a nás tam vítali. Krize je sviňa a jejich silácké řeči jim hotely nenaplní. Oni i ti Rusové, co tam
jezdí, nepatří mezi zrovna bohaté. A v Rusku se propouští po 100tisících a jak to vypadá, tak ještě dlouho bude. Hlavně aby se nám léto vyvedlo, již se to blíží.
rb
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod rb » čtv črc 29, 2010 12:17 pm

Zdravím ve spolek, v loni jsem byl v Chorvatsku s rodinkou, letos jsme se jeli podívat do Řecka. Nicméně někteří příbuzní chtěli jet opět na stejné známé místo, tak jsem ji zařizoval ubytování přes internet. Celá transakce vyšla o 6 tis. levněji (pro 4 osoby) nežli objednání zájezdu tady doma. Musím říct že jednání supr, i v Chorvatsku proběhlo vše bez problémů. Jen bych dodal, že Řeckem jsem si zas tak moc nepolepšil. Moře sice bylo modřejší, písek pískovatější, ale ubytování v Chorvatsku byl proti řeckému hotový luxus. No a pak další věci, spíš drobnosti, mi vadili než něco zásadního. Z mého pohledu si Chorvatsko určitě nevede špatně. A zbytek je o lidech, všude narazíš na blbce a podle některých diskuzí zejména na novinkách bychom je mohli vyvážet. ;)

Zpět na