Cestování do HR - pokuty za překročení rychlosti
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Viděl jsem na vlastní oči
Moje zkušenost na dálnici v Chorvatsku, a to dvakrát během jednoho půldne. Jedu si to na hranici povolené rychlosti načež se ze zadu řítí nějaký dravec a sotva mne předjede, tak následuje ve stejném tempu bavorák. Říkám si: "Místní si dávaj závody", ovšem ve chvíli kdy bavorák předjede to první auto, tak se mu za zadním sklem rozsvítí POLICIE a majáky a už si odvádí provinilce stranou.
- TomasJel
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
rychlost do 160 km/h
příhoda ze září 2009
... na dálnici před Zagrebem bylo krásně volno, téměř žádná auta, rovinka. Při předjíždění se za mnou obejvilo černé Audi A4 a já ještě zrychlil. Samozřejmně to byli policajti. S chorvaty se nemá cenu hádat a tak jsem jako vždy nasadil mírný úsměv, pokorně jsem si sypal máslo na hlavu a celkem přátelsky jsme se dohodli na 500 kn. Při odjezdu mne ještě upozornili, že 187 km/h je už opravdu moc, ať raději jezdím do 160 km/h. To pak napsali na zadní stranu pokutového lístku!!!! Neuvěřitelné!
Do 160 km/h většinou jezdím, takže na dálnici s policajty problém nemám, ale oblíbené padesátky i mimo obec mne někdy vytrestají.... POZOR chorvati tu chytají klidně i ve 2 ráno!!!
... na dálnici před Zagrebem bylo krásně volno, téměř žádná auta, rovinka. Při předjíždění se za mnou obejvilo černé Audi A4 a já ještě zrychlil. Samozřejmně to byli policajti. S chorvaty se nemá cenu hádat a tak jsem jako vždy nasadil mírný úsměv, pokorně jsem si sypal máslo na hlavu a celkem přátelsky jsme se dohodli na 500 kn. Při odjezdu mne ještě upozornili, že 187 km/h je už opravdu moc, ať raději jezdím do 160 km/h. To pak napsali na zadní stranu pokutového lístku!!!! Neuvěřitelné!
Do 160 km/h většinou jezdím, takže na dálnici s policajty problém nemám, ale oblíbené padesátky i mimo obec mne někdy vytrestají.... POZOR chorvati tu chytají klidně i ve 2 ráno!!!
- JardaF
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Jo taky jsme platili, v obci. Ridila zena. Prijezd do obce, hned za ceduli mela na tachometru asi 65, a dobrzdila na 50. Ale za rovinkou v zatacce stali policajti, speedgun v ruce a zmerili presne tu ceduli obce. Takze to stalo po chvilce ukecavani a bez potvrzeni asi 300 lasicek, pokud se dobre pamatuju. Puvodne chteli snad 150 EUR nebo tak nejak.
- johnik68
- návštěvník fóra
To jsme se vraceli s dovolené s rodinkou,a kousek před mítnici jsem předjížděl pomalejší auto.V zrcátku vidím sporťák,snad Ferrari,myslím si "počkáš,chlapečku,za chvilku tě pustím než ho předjedu".Jenže boreček nečekal, a předjel nás oba ZPRAVA
.No a na ti mítnici,když jsme tam dojeli,už ho kliftoni kasírovali.Ale kde stáli,nevím.Takže bacha...

- Luky
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Taky přidám do mlýnku, minulý rok jsme se známými jeli na výlet z Tučep do Dubrovníku. Už ani nevím ve které vesničce to bylo ale známej jezdí jak prase a my abychom nezbloudili ho následovali. V jedné vesničce jelo před námi auto a známej ho fikl tak kolem 70km/hod a my samo chtěli taky ale naštěstí jelo do protivky auto a když přejelo a já chtěl auto před námi předjet tak vidím jak našeho milého známého kasírujou policajti. V duchu jsem poděkoval za to auto do protivky a za vesnicí počkal na známého, když dojel tak jen řekl: za 72km/hod jsem dostal 500 naštěstí kun. To že dostal flastra tak ho neodradilo na dýl jak 20km slušné jízdy, pak zase jak prasátko