Tajemství jsi neprozradil, už dlouho se chystám to tady avizovat, teď když už jsi to nakousl, tak tedy podrobněji:
Lakomec mi nabídl, že bychom mohli uspořádat školení v jeho rekreačním areálu, který má v Jizerských horách. Detaily jsme zatím neprobírali (nicméně tímto mu veřejně děkuji za nabídku), moje představa je asi taková:
- Byl by to celovíkendový kurz, vhodný jak pro začátečníky, tak pro ty, co už prošli prvním 6-tihodinovým kurzem. Během prvního
dne by proběhlo v podstatě opakování toho co se bralo v 6-h kurzu, začátečníci by se tím uvedli do problematiky, a pokročilí si utvrdili znalosti.
- Zároveň bychom se mnohem intenzivněji věnovali samotnému měření, tj. zkusili kompletně naměřit jak kulminaci, tak několik pozičních liníí pro Intercept.
- Naučili bychom se zpracovávat měření i bez kalkulačky, jen pomocí tabulek.
- Zároveň s tím, pro ty pohodlnější z vás

- Vzhledem k povaze kurzu by ovšem bylo třeba, aby si každý účastník přivezl vlastní sextant.
- Areál má park pro děti, takže ti z vás, kteří nemohou na víkend opustit své rodiny, by mohli přijet i s nimi.
Termín zatím neznám (budu ho muset prodiskutovat i s Lakomcem), ale pro mě bohužel připadá v úvahu nejdříve víkend 21.-22.8. nebo později (ono v letních měsících se s nejlevnějším sextantem při použití umělého horizontu stejně nedá měřit kulminace...

Záleží pak samozřejmě na předpovědi počasí, ale to už nechám na účastnících, jestli budou ochotni přijet i při špatném počasí s tím, že by se zpracovávala jen "fiktivní" měření, bez možnosti vyzkoušet si to v reálu.