Pitter Yachting - ACI Marina Split

Doporučení na dobré firmy z oboru

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

DarkDruid
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Pitter Yachting - ACI Marina Split

Příspěvekod DarkDruid » pon říj 04, 2010 10:50 am

Minulý týden zapůjčen 8 let starý katamarán. Převzetí lodi už kolem 11 hodin dopoledne. Check-in poměrně důkladný z mojí strany vzhledem ke stáří lodi, zjištěna závada na zadním bílém pozičním světle, opraveno do cca 10 min. Pár dalších drobností (např. vadná žárovka v jednom světle v salonu, ulomené zavírání skříňky, apod) přešel base skipper s dotazem zda je to pro nás problém a chceme to opravit, co bylo třeba bylo během chvilky opraveno. Následně i bez toho abych ho žádal vysvětlil poměrně důkladně vše co bylo třeba, od některých funkcí navigace až po přepínání jednotlivých nádrží na vodu. Během plavby jsme zjistili že nefunguje ukazatel stavu nádrže u levého motoru (o čemž podle následné reakce v marině věděli), jinak žádný další zádrhel nenastal. Check-out byl jen zevrubný a hodně rychlý, za 10 min. nebylo co řešit a vše bez problému vyřízeno.

Můj první charter, takže těžko srovnávat, nicméně já byl se stavem věcí a rychlostí oprav spokojen. :)
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pon říj 04, 2010 11:20 am

díky za příspěvek,
jenom u toho slova "zevrubný" :? - synonyma jsou : podrobný, detailní.
Z logiky sdělení vyplývá, že jsi chtěl napsat něco jako "zběžný", je tak ?
DarkDruid
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod DarkDruid » pon říj 04, 2010 12:06 pm

Díky za opravu, máš pravdu, je to přesně tak jak píšeš. Já to slovo ve smyslu zběžný používám pravidelně a ani jsem nevěděl o tom, že je to špatně. :oops:
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » pon říj 04, 2010 2:57 pm

Já byl s Pitterem loni a letos.
Loni v pohodě.
Avšak letos bylo ohnuté zadní zábradli což jsme si odsouhlasili, po návratu na tomtéž zábradlí hledali a našli z venku stopy od kotvy - zřejmě někdo do lodi najel předkem - a tvrdili, že to tam nebylo. Křivé že ano, ale tohle ne. Po delší diskusi 60 Eček.
Po návratu domu jsme samozřejmě našli fotku z které bylo jasné, že to nebyla naše událost (od převzetí do fotky byl stále někdo na lodi a tak by nepřéhlédl, že do nás někdo najel).
Takže pokud je něco poškozeného, je potřeba nejen zapsat, že je to poškozené, ale důkladně zdokumentovat samotné poškození, jinak hrozí ............ :(
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » pon říj 04, 2010 6:12 pm

My měli od Pittera na jaře Bavarii 38 (v Biogradu) a vše bylo ok. Zdáli se nám solidní, lodě udržované, pouze předávací technik se jaksi udržoval více... :beer:
Doteď jsme koukali po lodích raději novějších a tedy snad bez závad. Nyní jsme ale dostali pěknou nabídku na Sun Odyssey 43 z roku 2001 od méně známe společnosti (Kremik). Loď měla své mouchy (nefungoval windmeter, rychloměr, GPS plotter stál za kulový, do lodi teklo, takže bilgepumpa spínala i každou minutu, atd...), ale na vše jsme byli technikem upozorněni, technik znal loď velmi dobře, ale hlavně nám rovnou řekl, že vzhledem k věku a opotřebovanosti lodě ho již nezajímají oděrky v kajutách a salonu, i na trupu, pokud nejsou skrz :lol:
Na nové lodi by prý byl výrazně přísnější. My tedy pluli v klidu, loď si dokonce zamilovali i přes její neduhy, a nemuseli neustále hlídat posádku, co kde odře (a to že se aktivní 13ti letý chlapec snažil co to šlo :hmm: )
Kdyby byla možnost si tuto loď pronajmout i příští rok, asi bych volila ji, než novější.
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » čtv úno 03, 2011 8:13 am

Ahoj Darku,

v květnu si budu brát ten stejný katamarán od Pittera, doufám že nemají jiného. Měl by to být Lagoon 380, rok 2002 ze Splitu, ACI Marina. Dostal jsem nabídku, že si můžu u nich pojistit kauci(130€). Využil jsi to taky? Mel bych tam mít povlečení, ručníky a běžnou výbavu, ale radši se zeptám tebe, aby jsme s posádkou nebyli překvapeni. Vzpomínáš si na něco, co tam chybělo? Teď mám namysli výbavu kuchyně, navigace a prostě co tě napadne.

Díky, Martin ;)

P.S. A nějaké neduhy, poškození? Člun a přívěsný motor OK?
DarkDruid
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod DarkDruid » čtv úno 03, 2011 8:59 am

Ahoj,

to by měl být opravdu on, podle jejich webu mají ve Splitu jen jeden katamarán. Pojištění kauce jsem využil, kauci jsem pak nemusel skládat žádnou (původně mi zprostředkovatelská agentura v ČR tvrdila, že bude kauce následně ještě 100 EUR).

Jinak k vybavení - ručníky jsme tam neměli (a nebyly ani v popisu, když jsem to objednával, možná byly za příplatek, už přesně nevím). V kuchyni chyběly oproti check-listu nějaké příbory, když sem na to upozornil, tak se ptal jestli to je problém a následně nám ještě před vyplutím podepsal, že jsme vybavení kuchyně předali zpět v pořádku. Jinak si nevybavuju v kuchyni a jejím vybavení žádné nedostatky. Jak jsem psal už výše, tak nefungoval ukazatel paliva pro levý motor, neustále se tvářil, že je nádrž plná. Takže tam by asi nebylo úplně od věci zajet zrovna na pumpu, která je hned při výjezdu z mariny, a zkontrolovat, že je nádrž opravdu plná a že toho předchozí posádka nevyužila (u nás plná byla). Co jsem taky zmiňoval už výše a moc nepřekvapí vzhledem ke stáří lodi, některá vrátka u skříněk byla už trochu pocuchaná (vyvrácené panty, jedna nešla zavřít, atd.). No a napadá mě ještě jeden detail, který jsem zapomněl zmínit v tom prvním příspěvku - u kormidla nefungoval ukazatel rychlosti, takže rychlost se dala měřit jedině přes GPSku (koukal jsem pod vodu, jestli to není jen nějak zanesené, zdálo se to na první pohled v pořádku). Nic dalšího na co upozornit mě nenapadá. Člun byl v pořádku, motor pro člun taky šlapal jak měl.

Při check-outu baseskiper nejdřív obešel loď, jestli není škráblá a prověřil plachty, jestli vypadají ok. Pak kontroloval člun, chtěl vidět muringový háček, přepočítal si vesty a harnesy, nastartoval motor a zkontroloval, že ukazatel signalizuje u obou motorů plnou nádrž. Potápěč ještě kontroloval spodek lodi a tím to skončilo. Do jednotlivých kajut a na WC se vůbec nepodíval, kuchyňku, navigační pomůcky nebo cokoliv dalšího taktéž vůbec neřešil.

Tak to je asi vše, co si vybavuju. ;)
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » čtv úno 03, 2011 9:30 am

Máš recht, díval jsem se taky na jejich web a je tam jediný. Tak snad to bude on. OK, pohlídám si to co jsi napsal.

Velké díky za odpověď........
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » čtv úno 03, 2011 10:45 am

Lucifer píše:Kdyby byla možnost si tuto loď pronajmout i příští rok, asi bych volila ji, než novější.

Já bych tedy ... ehm .... pokud do toho můžu mluvit .... radši volil , aby do ní už neteklo... ;)
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » čtv úno 03, 2011 11:01 am

JardaF - co si furt stezujes ??? Prestan knucet a zemri jako chlap :crazy:
ne vazne - to mi pripomina kamarada, ktery koupil hodne postarsi lod a po x letech intenzivnich oprav mi z more napsal SMSku: "mam dobrou zpravu ... do lodi uz tece jen kdyz prsi a to vrchem :-)"
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » čtv úno 03, 2011 12:13 pm

TaschonkaWitko: Ona Lucifer tu loď tak hezky vychválila.... ;)
Ale když začala bilge pumpa spínat každou minutu, začal jsem přemýšlet, proč jsem vlastně ten předávací protokol podpisoval :?
sirt
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Pitter Yachting - ACI Marina Split

Příspěvekod sirt » čtv čer 21, 2018 11:38 am

Ahoj,
Nemate prosím někdo zkušenost s Pitter yachtingem v Pirovacu?

Moc díky,
Jirka

Zpět na